Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

8.2.2022.

Verzija:

OS verzije 19042.1526, 19043.1526 i 19044.1526

OBAVEŠTENJE O ISTEKU

UVOZNIT Od 12.9.2023. ovaj KB je dostupan samo iz usluge Windows Update. Više nije dostupan iz Microsoft Update kataloga ili drugih kanala izdanja.  Preporučujemo da ažurirate uređaje na najnoviju bezbednosnu ispravku kvaliteta. 

15.3.22
VAŽNO Windows 10, verzija 20H2 će dostići kraj usluge 10. maja 2022. za uređaje koji koriste izdanja Home, Pro, Pro Education i Pro for Workstations. Posle 10. maja 2022. ovi uređaji više neće dobijati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju sistema Windows 10 ili Windows 11.

Nastavićemo da pružamo sledeće verzije: Enterprise, IoT Enterprise, Windows on Surface Hub i Windows Server, verzija 20H2.

AŽURIRANO 11.01.22.
PODSETNIK Windows 10, verzija 2004 je dostigao kraj pružanja usluge 14. decembra 2021. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju Windows 10.

Da biste ažurirali na neku od novijih verzija sistema Windows 10, preporučujemo da koristite odgovarajući paket omogućenih paketa (EKB). Korišćenje EKB-a ubrzava i olakšava ažuriranje i zahteva ponovno pokretanje. Da biste pronašli EKB za određeni OS, idite na odeljak Poboljšanja i izaberite ili dodirnite ime operativnog sistema da biste razvili odeljak koji može da se skuplja. 

11/17/20

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Za pregled verzije Windows 10 20H2, pogledajte njegovu stranicu istorije ažuriranja

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.

Ističe

 • Novosti bezbednost operativnog sistema Windows.   

Poboljšanja

BeleškeDa biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

Važno: Koristite EKB KB5003791 da biste ažurirali Windows 10 verziju 21H2.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju: 

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz Windows 10 verzije 20H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje. 

Važno: Koristite EKB KB5000736 da biste ažurirali Windows 10 verziju 21H1.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju: 

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz Windows 10 verzije 20H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.

Važno: Koristite EKB KB4562830 da biste ažurirali Windows 10 verziju 20H2.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja koja su bila deo ispravke KB5009596(objavljena 25. januara 2022.) i rešavaju sledeće probleme: 

 • Rešava problem koji dovodi do neuspešne operacije izmene Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) ako operacija sadrži atribute SamAccountName i UserAccountControl . Poruka o grešci je: "Greška: 0x20EF. Usluga direktorijuma je naišla na nepoznato otkazivanje".

 • Rešava poznat problem koji može da spreči nedavne e-poruke da se pojave u rezultatima pretrage u Microsoft Outlook aplikaciji za računare. Ovaj problem se odnosi na e-poruke koje su lokalno uskladištene u .pst ili .ost datotekama. To može da utiče na POP i IMAP naloge, kao i na naloge hostovane na Microsoft Exchange i Microsoft 365 serveru. Ako je podrazumevana pretraga u aplikaciji Microsoft Outlook postavljena na pretragu servera, problem će uticati samo na naprednu pretragu.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Dodatne informacije o bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i na veb lokaciji "Bezbednosne Novosti" u februaru 2022.

Windows 10 steka servisiranja - 19042.1525, 19043.1525 i 19044.1525

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Uređaji sa Instalacijama operativnog sistema Windows kreiranim na osnovu prilagođenih vanmrežnih medija ili prilagođene ISO slike možda su Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge uklonili ovu ispravku, ali nisu automatski zamenjeni novim pregledačem Microsoft Edge. Ovaj problem se nailazi samo kada se kreiraju prilagođeni vanmrežni mediji ili ISO slike putem ubacivanja ove ispravke u sliku bez instaliranja samostalne stek ispravke servisiranja (SSU) objavljenog 29. marta 2021. ili novije.

Beleške To ne utiče na uređaje koji se direktno povezuju sa uslugom Windows Update da bi primali ispravke. To uključuje uređaje koji koriste Windows Update for Business. Svaki uređaj koji se poveže sa uslugom Windows Update trebalo bi uvek da prima najnovije verzije SSU-a i najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) bez dodatnih koraka. 

Da biste izbegli ovaj problem, obavezno prvo ubacite SSU koji je objavljen 29. marta 2021. ili kasnije u prilagođeni vanmrežni medijum ili ISO sliku pre nego što ubacite LCU. Da biste to uraditi sa kombinovanim SSU i LCU paketima koji se sada koriste za Windows 10 verziju 20H2 i Windows 10 verziju 2004, moraćete da izdvojite SSU iz kombinovanog paketa. Koristite sledeće korake da biste izdvojli SSU:

 1. Izdvojite cab iz msu pomoću ove komandne linije (koristeći paket za KB5000842 kao primer): razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.msu /f:Windows10.0-KB5000842-x64.cab <odredišnu putanju>

 2. Izdvojite SSU iz prethodno izdvojenog cab-a putem ove komandne linije: razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.cab /f:* <odredišnu putanju>

 3. Onda ćete imati SSU cab, u ovom primeru pod imenom SSU-19041.903-x64.cab. Prvo ubacite ovu datoteku u vanmrežnu sliku, a zatim LCU.

Ako ste već naišli na ovaj problem tako što ste instalirali operativni sistem pomoću prilagođenih medijuma na koje ovo utiče, možete da ga ublažite tako što ćete direktno instalirati novi Microsoft Edge pregledač. Ako vam je potrebna šira primena novog pregledača Microsoft Edge za preduzeća, pogledajte članak Preuzimanje i primena pregledača Microsoft Edge za preduzeća.

Nakon instalacije ispravke od 21. juna 2021. (KB5003690), neki uređaji ne mogu da instaliraju nove ispravke, kao što su ispravke od 6. jula 2021. (KB5004945) ili novije. Dobićete poruku o grešci "PSFX_E_MATCHING_BINARY_MISSING".

Dodatne informacije i privremeno rešenje potražite u članku KB5005322.

Kada pokušate da uspostavite početne vrednosti Windows uređaja sa aplikacijama koje imaju fascikle sa repariranim podacima, kao što su OneDrive ili OneDrive for Business, datoteke koje su preuzete ili sinhronizovane lokalno iz usluge OneDrive možda neće biti izbrisane kada izaberete opciju „Ukloni sve". Do ovog problema može da dođe prilikom pokušaja ručnog uspostavljanja početnih vrednosti u okviru operativnog sistema Windows ili daljinskog uspostavljanja početnih vrednosti. Daljinsko uspostavljanje početnih vrednosti može da se pokrene iz usluge Mobile Upravljanje uređajima (MDM) ili drugih aplikacija za upravljanje, kao što su Microsoft Intune alatke ili alatke nezavisnih proizvođača. OneDrive datoteke koje su „samo u oblaku“ ili koje nisu preuzete ili otvorene na uređaju nisu pogođene i neće postojati, jer se datoteke ne preuzimaju niti sinhronizuju lokalno.

Napomena Neki proizvođači uređaja i neka dokumentacija mogu pozvati funkciju za uspostavljanje početnih vrednosti uređaja, „Uspostavljanje početnih vrednosti pritisnutog dugmeta", „PBR", „Uspostavi početne vrednosti ovog računara", „Uspostavi početne vrednosti računara" ili „Novi početak".

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5011487. Nekim uređajima može biti potrebno do sedam (7) dana nakon instalacije ispravkeKB5011487 da bi se u potpunosti rešio problem i sprečio da datoteke ostanu nakon uspostavljanja početnih vrednosti. Za trenutni efekat možete ručno da pokrenete rešavanje problema za Windows Update koristeći uputstva u odeljku Rešavanje problema za Windows Update. Ako ste deo organizacije koja upravlja uređajima ili pripremljenim slikama operativnog sistema za primenu, možete da rešite ovaj problem i tako što ćete primeniti ispravku kompatibilnosti za instaliranje i oporavak operativnog sistema Windows. To poboljšava „bezbedni operativni sistem“ (SafeOS) koji se koristi za ažuriranje Windows okruženja za oporavak operativnog sistema (WinRE). Te ispravke možete da primenite koristeći uputstva u odeljku Dodavanje paketa ispravki u operativnom sistemu Windows RE koristećiispravku KB5012419za Windows 10, verzija 21H2, Windows 10, verzija 21H1, i Windows 10, verzija 20H2.

Važno Ako su već uspostavljene početne vrednosti uređaja, a OneDrive datoteke su i dalje tu, morate da koristite gorenavedeno zaobilazno rešenje ili da izvršite drugo uspostavljanje početnih vrednosti nakon primene nekog od gorenavedenih zaobilaznih rešenja.

Neke organizacije koje imaju uparene Windows i Bluetooth uređaje mogu primiti poruku o grešci, „Uređaj je naišao na problem i treba ga ponovo pokrenuti”. i kôd za zaustavljanje, „IRQ NIJE MANJI ILI JEDNAK”. Ovaj problem se javlja nakon instaliranja verzije KB5009596 ili novijih ispravki, a poruke se pojavljuju na plavom ekranu. Greške se nalaze u sistemskoj evidenciji u odeljku Prikazivač događaja, kao „Microsoft-Windows-WER-SystemErrorRe event 1001“, i tekst „Računar se ponovo pokrenuo nakon provere grešaka. Provera grešaka je pokazala: pojavljuje se 0x0000000a“.

Ovaj problem se javlja u jednom od sledećih scenarija kada su na snazi određene smernice dobavljača usluge konfigurisanja (CSP), koje utiču na Bluetooth A2dp profil:

 • Problem se javlja tokom ponovnog pokretanja na kraju procesa instalacije ispravke, ako je Windows klijentski uređaj prethodno bio uparen sa mobilnim telefonom ili drugim audio uređajima pomoću Bluetooth veze.

 • Nakon instaliranja, kada korisnici upare ažurirani Windows klijentski uređaj sa novim mobilnim telefonom ili audio uređajem pomoću Bluetooth veze.

U odeljku istorije funkcije Windows Update aplikacije „Postavke“, nakon što vratite ažuriranje može se pojaviti tekst „Nije uspelo instaliranje na dan <date> – 0x800f0845“, jer je došlo do greške posle instalacije.

CSP smernice nisu uobičajene van poslovnih okruženja. Ne očekujemo da ovaj problem utiče na kućne korisnike i lične uređaje.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5011543. Ako instalirate ispravku objavljenu 22. marta 2022. ili noviju verziju, za rešavanje ovog problema ne morate da koristite funkciju „Vraćanje na poznate probleme (KIR)“ ili posebne Smernice grupe. Ako koristite ispravku objavljenu pre 22. marta 2022, ovaj problem možete rešiti koristeći funkciju KIR i informacije u nastavku.

Važno Ovo ublažavanje sadrži informacije o menjanju registratora. Obavezno napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Uverite se da znate kako registrator da vratite u prethodno stanje ako se pojavi problem. Za više informacija o tome kako da napravite rezervnu kopiju, vratite u prethodno stanje i izmenite registrator, pogledajte članak Kako u operativnom sistemu Windows napraviti rezervnu kopiju i vratiti registrator u prethodno stanje.  

Da bi ublažili ovaj problem, IT administratori koji koriste Intune ili druge alatke mogu da izmene Windows registrator pomoću dolenavedenih koraka:

 1. Idite na HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\PolicyManager\current\device\Bluetooth\

 2. Dodajte sledeću stavku registratora: {0000110a-0000-1000-8000-00805f9b34fb} i {0000110b-0000-1000-8000-00805f9b34fb} u vrednost ServicesAllowedList

Napomena Ako ste već instalirali ispravku i tokom ponovnog pokretanja uređaja se pojavi poruka o grešci na plavom ekranu, otvorite Windows u režimu SafeOS kako biste dodali stavku registratora.

Ovaj problem je rešen pomoću funkcije Vraćanje poznatih problema (KIR). Ovaj KIR se neće automatski preneti na uređaje. Uređaji koji su instalirali pogođenu ispravku i naišli na ovaj problem, mogu da ga reše instaliranjem i konfigurisanjem specijalne Smernice grupe. Kada preuzmete i instalirate posebne Smernice grupe, konfigurišite ih pomoću sledećih koraka:

 1. Otvorite Uređivač smernica grupe i idite na Smernice za lokalni računar ili na Smernice domena na kontroleru domena.

 2. Zatim idite u odeljak Administrativni predlošci > KB5009596 Problem 001 Vraćanje > Windows 10, verzije 2004, 20H2 i 21H1 i postavite na „Onemogućeno“.

 3. Ponovo pokrenite pogođeni uređaj.

  Napomena Ako ovo postavljate na kontroleru domena, morate sačekati da se Smernice grupe prenesu, a zatim ponovo pokrenite pogođeni uređaj. Nakon što instalirate KIR Smernice grupe, ne morate ponovo da pokrenete kontroler domena.

 4. Pre nego što instalirate pogođenu Windows ispravku, dozvolite da se Smernice grupe na pogođenim uređajima osveže.

Za više informacija o primeni, pogledajte članak Kako koristiti Smernice grupe za primenu funkcije Vraćanje poznatog problema.

Nakon instaliranja ispravki za Windows objavljenih 11. januara 2022. ili novijih verzija na pogođenu verziju operativnog sistema Windows, diskovi za oporavak (CD ili DVD) kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) u kontrolnoj tabli možda neće moći da se pokrenu.

Ovaj problem ne utiče na diskove za oporavak koji su kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) na uređajima na kojima su instalirane ispravke za operativni sistem Windows objavljene pre 11. januara 2022. i trebalo bi da se pokrenu na očekivani način.

Napomena Ovaj problem trenutno ne utiče na aplikacije nezavisnog proizvođača za rezervne kopije i oporavak

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5014023.

Primamo izveštaje da aplikacija Odsečak i skica možda neće uspeti da napravi snimak ekrana i da se možda neće otvoriti pomoću prečice na tastaturi (Windows taster + Shift + S) Do ovog problema dolazi nakon instaliranja ispravke KB5010342 (8. februar 2022.) i novijih ispravki.

Ovaj problem je rešen u KB5014666.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Za primenu usluge Windows Server Update Services (WSUS) ili prilikom instaliranja samostalnog paketa iz Microsoft Update kataloga:

Ako vaši uređaji ne imaju ispravku od 11. maja 2021. (KB5003173) ili noviju LCU, morate da instalirate specijalni samostalni SSU od 10. avgusta 2021. (KB5005260).

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti preuzeta i automatski instalirana sa usluge Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Ne

Više nije dostupno.

Microsoft Update katalog

Ne

Više nije dostupno.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Više nije dostupno.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5010342

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 19042.1525, 19043.1525 i 19044.1525. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×