Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

25.4.2022.

Verzija:

OS Verzije 19042.1682, 19043.1682 i 19044.1682

15.3.22
VAŽNO Windows 10, verzija 20H2 će dostići kraj usluge 10. maja 2022. za uređaje koji koriste izdanja Home, Pro, Pro Education i Pro za Workstations. Posle 10. maja 2022. ovi uređaji više neće dobijati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju sistema Windows 10 ili Windows 11.

Nastavićemo da pružamo sledeće verzije: Enterprise, IoT Enterprise, Windows na Surface Hub i Windows Server, verzija 20H2.

11.01.2202
. PODSETNIK Windows 10, verzija 2004 je dostigao kraj pružanja usluge 14. decembra 2021. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju Windows 10.

Da biste ažurirali na neku od novijih verzija sistema Windows 10, preporučujemo da koristite odgovarajući paket omogućenih paketa (EKB). Korišćenje EKB-a ubrzava i olakšava ažuriranje i zahteva ponovno pokretanje. Da biste pronašli EKB za određeni OS, idite na odeljak Poboljšanja i izaberite ili dodirnite ime operativnog sistema da biste razvili odeljak koji može da se skuplja.

11/17/20

Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Za pregled verzije Windows 10 20H2, pogledajte njegovu stranicu istorije ažuriranja

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli Windows izdanja ispravnosti.

 Ističe

 • Novosti koji dovodi do toga da Internet Explorer prestane da radi kada kopirate i nalepite tekst pomoću uređivača metoda unosa (IME). 

 • Novosti problem koji prikazuje crni ekran nekim korisnicima kada se prijave ili odjave.

 • Novosti problem koji može da izazove da Microsoft OneDrive datoteka izgubi fokus kada je preimenujete i pritisnete taster Enter.

 • Novosti problem zbog kog se vesti i tabla za interesovanje pojavljuju kada niste kliknuli, dodirnuli ili prešli mišem preko toga.

 • Novosti problem koji vas sprečava da promenite lozinku koja je istekla kada se prijavite na Windows uređaj. 

Poboljšanja

Napomena: Da biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

Važno: Koristite EKB KB5003791 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 21H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz Windows 10 verzije 20H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje. 

Važno: Koristite EKB KB5000736 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 21H1.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz Windows 10 verzije 20H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.

Važno: Koristite EKB KB4562830 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 20H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Novi! Dodaje poboljšanja za servisiranje komponente bezbednog pokretanja Windows.

 • Menja vremensko ograničenje za Azure Active Directory (Azure AD) registraciju sa 60 minuta na 90 minuta za hibridne Autopilot scenarije pridružene Azure AD pridružene usluzi. Ovo se takođe rešava sa stanjem trke koji izaziva izuzetak tokom isteka vremena.

 • Rešava problem koji dovodi do zatvaranja sesije udaljene radne površine ili ponovnog povezivanja tokom čekanja na rukovalac prečicom za pristupačnost (sethc.exe).

 • Rešava problem zbog kog određeni terminali u tačkama prodaje iskuse povremena kašnjenja pri pokretanju operativnog sistema tokom ponovnog pokretanja od najviše 40 minuta.

 • Rešava problem koji neispravno vraća postavke smernica za izvršavanje iz registratora.

 • Rešava problem zbog kog Internet Explorer prestaje da radi kada kopirate i nalepite tekst pomoću uređivača metoda unosa (IME).

 • Rešava problem koji prikazuje crni ekran nekim korisnicima kada se prijave ili odjave.

 • Rešava problem koji dovodi do neuspeha Kerberos potvrde identiteta, a greška je "0xc0030009 (RPC_NT_NULL_REF_POINTER)". Do toga dolazi kada klijentski računar pokuša da koristi Remote Desktop Protocol (RDP) za povezivanje sa drugim računarom dok je daljinska zaštita akreditiva omogućena.

 • Rešava problem koji vas sprečava da promenite lozinku koja je istekla kada se prijavite na Windows uređaj.

 • Rešava problem koji može dovesti Windows prestanu sa radom kada primenite smernice Windows zaštitnik Kontrole aplikacije (WDAC) koje ne zahtevaju ponovno pokretanje.

 • Rešava problem koji možda ne uspe da kopira bezbednosni deo Smernice grupe na računar.

 • Rešava problem zbog kog kôd ključa centra za distribuciju (KDC) neispravno vraća poruku o grešci "KDC_ERR_TGT_REVOKED" tokom isključivanja kontrolera domena.

 • Rešava problem koji može da spreči raspoređivanje opterećenja grafičke jedinice za obradu (GPU) preko udaljene radne površine kako je predviđeno.

 • Rešava problem koji sprečava kreiranje instance Microsoft RDP kontrole klijenta, verzije 11 i novije, u dijalogu Microsoft Foundation Class (MFC).

 • Rešava problem koji može da dovede do Microsoft OneDrive da datoteka izgubi fokus kada je preimenujete i pritisnete taster Enter.

 • Rešava problem zbog kog se vesti i tabla interesovanja pojavljuju kada niste kliknuli na nju, dodirnuli je ili prešli mišem.

 • Rešava problem koji ne uspeva da prođe događaj Shift KeyUp u aplikaciju kada koristite korejski IME.

 • Rešava problem do kojeg može doći kada koristite Netdom.exe ili proširenje konzole Active Directory domeni i poverenja za listu ili izmenu sufiksa imena. Ove procedure možda neće uspeti. Poruka o grešci je: "Nema dovoljno sistemskih resursa da bi se dovršila zahtevana usluga". Do ovog problema dolazi nakon instaliranja bezbednosne ispravke iz januara 2022. na emulator primarnog kontrolera domena (PDCe).

 • Rešava problem zbog kog primarni kontroler domena (PDC) osnovnog domena generiše događaje upozorenja i greške u evidenciji sistema. Do ovog problema dolazi kada PDC neispravno pokuša da skenira odlazne pouzdanosti.

 • Rešava problem koji utiče na vezu sa višekanijskom vezom servera message Block (SMB) i može da generiše grešku 13A ili C2.

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada mapirate mrežni disk sa serverom Message Block verzije 1 (SMBv1) deljenja. Nakon ponovnog pokretanja operativnog sistema, ne možete da pristupite toj mrežnoj disk jedinici.

 • Rešava problem koji dovodi do otkazivanja postavki lozinke za virtuelni računarski objekat (VCO) u distribuiranom mrežnom resursu.

 • Rešava problem koji oštećuje grupu kada metod čišćenja Client-Side keširanja (CSC) ne izbriše resurs koji je kreiran.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da se server zaključa zato što grupa koja nije stranica raste i koristi svu memoriju. Nakon ponovnog pokretanja, isti problem se ponovo javlja kada pokušate da popravite oštećenje.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 19042.1677, 19043.1677 i 19044.1677

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptome

Zaobilazno rešenje

Uređaji sa Windows kreiranim od prilagođenih vanmrežnih medija ili prilagođene ISO slike možda su Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge uklonjeni ovom ispravkom, ali nisu automatski zamenjeni novom Microsoft Edge. Ovaj problem se nailazi samo kada se kreiraju prilagođeni vanmrežni mediji ili ISO slike putem ubacivanja ove ispravke u sliku bez instaliranja samostalne stek ispravke servisiranja (SSU) objavljenog 29. marta 2021. ili novije.

Beleške To ne utiče na uređaje koji se direktno Windows Update da primaju ispravke. To uključuje uređaje koji koriste Windows Update za preduzeća. Svaki uređaj koji se povezuje sa Windows Update treba uvek da prima najnovije verzije SSU-a i najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) bez dodatnih koraka.

Da biste izbegli ovaj problem, obavezno prvo ubacite SSU koji je objavljen 29. marta 2021. ili kasnije u prilagođeni vanmrežni medijum ili ISO sliku pre nego što ubacite LCU. Da biste to uraditi sa kombinovanim SSU i LCU paketima koji se sada koriste za Windows 10 verziju 20H2 i Windows 10 verziju 2004, moraćete da izdvojite SSU iz kombinovanog paketa. Koristite sledeće korake da biste izdvojli SSU:

 1. Izdvojite cab iz msu pomoću ove komandne linije (koristeći paket za KB5000842 kao primer): razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.msu /f:Windows10.0-KB5000842-x64.cab <odredišnu putanju>

 2. Izdvojite SSU iz prethodno izdvojenog cab-a putem ove komandne linije: razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.cab /f:* <odredišnu putanju>

 3. Onda ćete imati SSU cab, u ovom primeru pod imenom SSU-19041.903-x64.cab. Prvo ubacite ovu datoteku u vanmrežnu sliku, a zatim LCU.

Ako ste već naišli na ovaj problem tako što ste instalirali operativni sistem pomoću prilagođenih medijuma na koje ovo utiče, možete da ga ublažite tako što ćete direktno instalirati novi Microsoft Edge pregledač. Ako vam je potrebna šira primena novog pregledača Microsoft Edge za preduzeća, pogledajte članak Preuzimanje i primena pregledača Microsoft Edge za preduzeća.

Nakon instaliranja ispravke od 21. juna 2021. (KB5003690), neki uređaji ne mogu da instaliraju nove ispravke, kao što su ispravke od 6. jula 2021. (KB5004945) ili novije. Dobićete poruku o grešci "PSFX_E_MATCHING_BINARY_MISSING".

Dodatne informacije i privremeno rešenje potražite u članku KB5005322.

Nakon instaliranja ispravki za Windows objavljenih 11. januara 2022. ili novijih verzija na pogođenu verziju operativnog sistema Windows, diskovi za oporavak (CD ili DVD) kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) na kontrolnoj tabli možda neće moći da se pokrenu.

Ovaj problem ne utiče na diskove za oporavak koji su kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) na uređajima na kojima su instalirane ispravke za operativni sistem Windows objavljene pre 11. januara 2022. i trebalo bi da se pokrenu na očekivani način.

Napomena Ovaj problem trenutno ne utiče na aplikacije nezavisnog proizvođača za rezervne kopije i oporavak

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5014023.

Primamo izveštaje da aplikacija Odsečak i skica možda neće uspeti da napravi snimak ekrana i da se možda neće otvoriti pomoću prečice na tastaturi (Windows taster + Shift + S) Do ovog problema dolazi nakon instaliranja ispravke KB5010342 (8. februar 2022.) i novijih ispravki.

Ovaj problem je rešen u KB5014666.

Kada instalirate ovu ispravku, Windows uređaji koji koriste određene GPU jedinice mogu dovesti do neočekivanog zatvaranja aplikacija ili povremenih problema koji utiču na neke aplikacije koje koriste Direct3D 9. Možda ćete dobiti i grešku u evidenciji događaja u Windows evidencijama/aplikacijama, neispravni modul je d3d9on12.dll, a kôd izuzetka je 0xc0000094.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5014023. Ako ne možete da instalirate KB5014023, pogledajte dolenavedena uputstva.

Ovaj problem je rešen pomoću funkcije „Vraćanje poznatog problema“ (KIR). Imajte na umu da će možda biti potrebno do 24 časa da se KIR automatski prenese na uređaje potrošača i nekontrolisane uređaje za preduzeća. Ponovno pokretanje računara Windows može pomoći da se KIR primeni na uređaj brže. Za uređaje kojima upravlja preduzeće, uređaji koji su instalirali pogođeno ažuriranje i naišli na ovaj problem mogu ga rešiti instaliranjem i konfigurisanjem posebnih smernica grupe navedenih u nastavku. Informacije o primeni i konfigurisanju ovih specijalnih smernica grupe potražite u članku Kako koristiti smernice grupe za primenu vraćanja poznatih problema.

Preuzimanje smernica grupe sa nazivom smernica grupe:

Važno Morate da instalirate i konfigurišete Smernice grupe da biste rešili ovaj problem. Pomoć potražite u članku Kako koristiti smernice grupe za primenu vraćanja poznatih problema.

Kada instalirate ovu ispravku, možda ćete dobiti kôd greške: 0xC002001B prilikom pokušaja instalacije iz Microsoft Store. Neke Microsoft Store možda neće uspeti da se otvore. Ugroženi Windows uređaji koriste procesor (CPU) koji podržava tehnologiju sprovođenja toka kontrole (CET), kao što su 11. gen i noviji Intel® Core™ procesori ili noviji i određeni AMD procesori.

Ovaj problem je rešen u ispravki zastarelo KB5015020. To je kumulativna ispravka, tako da ne morate da primenite nijednu prethodnu ispravku pre nego što je instalirate. Da biste dobili samostalni paket za KB5015020, potražite ga u Microsoft Update katalogu. Te ispravke možete ručno da uvezete u Windows Server Update Services (WSUS) i Microsoft Endpoint Configuration Manager. Uputstva za WSUS potražite u članku WSUS i lokacija kataloga. Uputstva za Upravljanje konfiguracijom potražite u članku Uvoz ispravki iz Microsoft Update kataloga.

Imajte u Windows Update KB5015020 nije dostupan.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Za Windows Server Update Services (WSUS) primenu ili prilikom instaliranja samostalnog paketa iz Microsoft Update kataloga:

Ako vaši uređaji ne imaju ispravku od 11. maja 2021. (KB5003173) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni SSU od 10. avgusta 2021. (KB5005260).

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows usluga ažuriranja servera (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5011831.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 19042.1677, 19043.1677 i 19044.1677

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×