Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

26.9.2023.

Verzija:

Verzija operativnog sistema 19045.3516

11/17/20

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 22H2 potražite na stranici istorije ažuriranja.  

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.

 Ističe

 • Novi! Ova ispravka vraća poboljšano iskustvo polja za pretragu na traci zadataka. Ako imate gornju, donju, standardnu ili malu traku zadataka ikona, videćete da se pojavljuje polje za pretragu. Možete da ga koristite da biste lako pristupili aplikacijama, datotekama, postavkama i još mnogo toga sa operativnog sistema Windows i veba. Takođe ćete imati pristup najnovijim ispravkama pretrage, kao što su istaknute stavke pretrage. Ako želite da vratite prethodno iskustvo pretrage, možete to lako da uradite. Koristite priručni meni trake zadataka ili odgovorite na dijalog koji se pojavljuje kada koristite pretragu.

 • Novi! Ova ispravka dodaje animacije na nekoliko ikona na vestima i dugme na traci zadataka interesovanja. Ove animacije se javljaju kada:

  • Nova objava se pojavljuje na vestima i dugmetu trake zadataka interesovanja.

  • Zadržite pokazivač iznad ikone ili kliknite na nju dok je objava na traci zadataka.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft Excel. Ona prestaje da se odaziva kada pokušate da delite datoteku kao PDF u programu Outlook.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na tastaturu na ekranu osetljivom na dodir. Ponekad se ne otvara.

Poboljšanja

Važno: Koristite EKB KB5015684 da biste ažurirali Windows 10 verziju 22H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Novi! Ova ispravka dovršava posao usaglašavanja sa zahtevima GB18030-2022. Uklanja i ponovo mapirate znakove za unos microsoft Wubi i unos u korisničkom interfejsu Microsoft Pinyin. Više ne možete da unosite kodne tačke znakova koje nisu podržane. Sve potrebne kodne tačke su ažurirane.

 • Ova ispravka podržava promene u zimskom računanju vremena (DST) na Grenlandu.

 • Ova ispravka menja pravopis Ukrajine glavnog grada iz Kijeva u Kijev.

 • Ova ispravka rešava problem koji je povezan sa promenama u prosleđivanje događaja.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na okruženje virtuelizacije aplikacija (App-V). Kopiranje operacija u okviru njega prestaje da funkcioniše. To se dešava nakon instaliranja ispravke iz aprila 2023.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Simple Certificate Registrment Protocol (SCEP) certifikat. Sistem izveštava o nekim instalacijama SCEP certifikata kao neuspešne. Umesto toga, sistem bi trebalo da ih prijavi kao na čekanju.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft Print u PDF formatu. Ona koristi metapodatke za ime pomoću kojih se prijavljujete kao autor odštampanog PDF-a. Umesto njega bi trebalo da koristi ime za prikaz.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na neke USB štampače. Microsoft Defender sprečava štampanje.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na ispravnost uređaja. Neki uređaji ne mogu da provere ispravnost bezbednosti.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče Windows zaštitnik aplikacije (WDAC). Smernice za AppID označavanje mogu u velikoj naznaci povećati vreme potrebno uređaju da se pokrene.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na IMEPad. Prestaje sa radom. Do toga dolazi kada unesete krajnje korisnički definisane znakove (EUDC).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na kompatibilnost aplikacije. Povezano je sa Microsoft Defender za krajnju tačku.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na udaljene aplikacije. Prikaz nekih elemenata nije ispravno poravnat.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na iskačuće obaveštenja. One se možda neće pojaviti kada koristite alatke za automatizaciju korisničkog interfejsa da biste ih pročitali.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft distributed Transaction Coordinator (DTC). Ima curenje regulatora. Zbog toga nema dovoljno memorije u sistemu.

 • Ova ispravka rešava problem koji može da izazove curenje memorije u korisničkom režimu. Do ovoga može doći kada pozovete CopyFile() ili MoveFile().

 • Ova ispravka rešava problem zbog kog Windows može prestati da se odaziva. Do ovoga može doći ako koristite Microsoft OneDrive datoteke koje komprimuje NTFS.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na spoljno povezivanje. Ne uspeva. To se dešava kada instalirate Windows ispravke od maja 2023. ili novije. Zbog toga postoje problemi koji utiču na LDAP upite i potvrdu identiteta.

 • Ova ispravka rešava poznat problem koji utiče na ClickOnce. Aplikacije koje ste koristili clickOnce za primenu mogu početi da traže instalaciju. To se dešava čak i kada su aplikacije ClickOnce već instalirane i označene kao "pouzdane".

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Windows Hello za posao. Njegov korisnički interfejs (UI) prestaje da se odaziva. To se dešava kada se upišete za biometrijsku potvrdu identiteta.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 19045.3505

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Korišćenje FixedDrivesEncryptionType ili SystemDrivesEncryptionType postavki smernica u čvoru BitLocker dobavljača usluga konfiguracije (CSP) u aplikacijama za upravljanje mobilnim uređajima (MDM) možda neće ispravno prikazati grešku 65000 u postavci "Zahtevaj šifrovanje uređaja" za neke uređaje u okruženju. Ugrožena okruženja su ona sa smernicama "Nametni tip šifrovanja disk jedinice na disk jedinicama operativnog sistema" ili "Nametni šifrovanje disk jedinice na fiksne disk jedinice" podešene tako da budu omogućene i izabrane opcije "potpuno šifrovanje" ili "samo korišćeni prostor". Ovaj problem utiče na Microsoft Intune, ali to može da utiče i na upravljanje mobilnim uređajima nezavisnih proizvođača.

Važno Ovaj problem je samo problem sa izveštavanjem i ne utiče na šifrovanje disk jedinice niti na izveštavanje o drugim problemima na uređaju, uključujući druge BitLocker probleme.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5034203.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Na osnovu scenarija instalacije, odaberite nešto od sledećeg:

 1. Za servisiranje slika van mreže:

  Ako slika nema LCU od 22. marta 2022. (KB5011543) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni SSU (KB5014032) 10. maja 2022. pre nego što instalirate ovu ispravku.

 2. Za primenu usluge Windows Server Update Services (WSUS) ili prilikom instaliranja samostalnog paketa iz Microsoft Update kataloga: 

  Ako vaši uređaji ne imaju SSU od 11. maja 2021. (KB5003173) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni SSU (KB5005260) 10. avgusta 2021. pre nego što instalirate ovu ispravku.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 5030300.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 19045.3505

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×