3. oktobar 2019. – KB4524157 (mesečna zbirna ispravka)

Datum izdavanja::

Verzija:

3.10.2019.

Mesečna zbirna ispravka

VAŽNO Ovo je obavezne bezbednosna ispravka koja će automatski biti ponuđena svim korisnicima. Da biste zaštitili svoje uređaje, preporučujemo da instalirate ovu ispravku što je pre moguće i da ponovo pokrenete računar da bi se ublažavanja primenila u potpunosti. Kao i sve zbirne ispravke, ova ispravka zamenjuje sve prethodne ispravke.

Napomena Ova ispravka ne zamenjuje predstojeću mesečnu ispravku iz oktobra 2019. koja treba da bude objavljena 8. oktobra 2019.

VAŽNO Proverite da ste instalirali sve preporučene ispravke u odeljku Kako da preuzmete ovu ispravkupre instaliranja ove ispravke. Za sve ispravke počev od 13. avgusta, 2019, preporučujemo da instalirate ove ispravke da ne bi došlo do problema.

VAŽNO Klijenti koji su kupili Proširenu bezbednosnu ispravku (ESU) za lokalne verzije nekih operativnih sistema moraju da prate određene procedure kako bi nastavili da primaju bezbednosne ispravke nakon isteka proširene podrške 14. januara 2020. Za više informacija pogledajte KB4522133.

Poboljšanja i popravke

Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja i popravke koje su bile obuhvaćene ispravkama KB4516046 (10. septembar 2019) i KB4516048(24. septembar 2019) i kojom su rešeni sledeći problemi:

  • Rešava povremeni problem sa uslugom štampanja na čekanju koji može da dovede do neuspelog štampanja. Neke aplikacije mogu da se zatvore ili da generišu greške, kao što je greška poziva udaljene procedure (RPC).

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Mašina VBScript u pretraživaču Internet Explorer 11 bi trebalo da podrazumevano bude onemogućena kada instalirate ispravku KB4507437 (Pregled Mesečne zbirne ispravke) ili KB4511872 (Kumulativnu ispravku za Internet Explorer) i kasnije. Međutim, u nekim slučajevima VBScript možda neće biti onemogućen na predviđen način.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4519976.

Aplikacije i upravljački programi štampača koji koriste Windows Javascript engine (jscript.dll) za obradu štampanja mogu da imaju neke od sledećih simptoma:

  • Aplikacije koje ostvaruju interakciju sa upravljačkim programom štampača V4 mogu da se zatvore ili da prijave grešku prilikom štampanja. Problemi se mogu javiti samo prilikom štampanja, ali se mogu javiti i svaki puta kada je aplikacija pokrenuta, u zavisnosti od toga kada aplikacija ostvaruje interakciju sa upravljačkim programom za štampanje.

  • Usluga štampanja na čekanju (spoolsv.exe) na štampaču se može zatvoriti ili se može javiti greška u jscript.dll sa kodom izuzetka 0xc0000005 što dovodi do prestanka štampanja. Možda će se odštampati smo deo posla, a ostatak će možda biti otkazan ili će prijaviti grešku.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4519976.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Morate da instalirate ispravke navedene u nastavku i da ponovo pokrenete uređaj pre nego što instalirate najnoviju zbirnu ispravku. Instaliranje ovih ispravki povećava pouzdanost postupka ažuriranja i ublažava potencijalne probleme prilikom instaliranja zbirne ispravke.

  1. Servisna stek ispravka (SSU) od 12. marta 2019. godine (KB4490628). Da biste dobili zaseban paket za ovu SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update.

  2. Najnovija SHA-2 ispravka (KB4474419) objavljena 10. septembra 2019. Ako koristite Windows Update, najnovija ispravka SHA-2 će biti automatski ponuđena. Više informacija o SHA-2 ispravkama potražite u članku SHA-2 zahtevi za potpisivanje koda Windows i WSUS za godinu 2019..

Nakon što instalirate ispravke iznad, Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) (KB4516655). Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđena najnovija SSU. Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nema. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 7 servisni paket 1, Windows Server 2008 R2 servisni paket 1

Klasifikacija: bezbednosne ispravke

 

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za ispravku 4524157

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×