Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Isprobajte veb na potpuno nov način tako što ćete se prebaciti Microsoft Edge pregledač iz programa Internet Explorer ili Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge.

Premesti u Microsoft Edge

Pređite na Microsoft Edge zbog brzine i bezbednosti. Proverite da li imate Microsoft Edge na uređaju tako što ćete potražiti ikonu na traci zadataka ili je potražiti na listi aplikacija. Ako ga nemate na uređaju, idite na stavku Preuzimanje i instaliranje Microsoft Edge.

Da biste brzo i besprekorno počeli sa radom Microsoft Edge, uvezite podatke pregledača iz programa Internet Explorer ili iz Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge. Više informacija o uvozu podataka pregledača potražite u članku Uvoz omiljenih lokacija u Microsoft Edge ili pogledajte video Microsoft Edge Uvoz podataka pregledača.

Zašto ažurirati na Microsoft Edge?

Microsoft Edge je Chromium i on je brži, bezbedniji i moderniji utisci pri pregledanju od programa Internet Explorer i Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge. Dodatne informacije potražite u Microsoft Edge funkcije za posao.

Pored toga, Microsoft Edge će uskoro biti jedini Microsoft pregledač koji Microsoft 365 veb aplikacijama i uslugama. Podrška za Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge se završila 9. marta. 2021. Ako pokušate da pristupite Microsoft veb aplikacijama i uslugama iz programa Internet Explorer posle 17. avgusta 2021, možete naići na pogoršane performanse ili nećete moći da se povežete.

Brže performanse 

Microsoft Edge koristi Chromium za obezbeđivanje svetske kompatibilnosti i performansi na mreži. Microsoft Edge je i pregledač sa najboljim performansama na lokaciji Windows 10 sa karticama Pojačavanje pokretanja i Spavanje. 

Pokretanje pokretanja Microsoft Edge brže pokretanjem skupa jesenih Microsoft Edge procesa u pozadini, sve to bez dodavanja dodatnih resursa Microsoft Edge prozori pregledača otvoreni. 

Kartice za spavanje Microsoft Edge poboljšaju performanse prilikom istovremenog korišćenja više kartica pregledača. On optimizuje performanse pregledača Microsoft Edge tako što oslobadiš sistemske resurse iz neiskorišćenih kartica za kartice koje aktivno koristite. 

Bolja bezbednost

Microsoft Edge je bezbedniji od programa Google Chrome za preduzeća na Windows 10. Dodatne informacije potražite u članku Microsoft Edge bezbednost za preduzeća

Microsoft Edge uključuje SmartScreen filter Microsoft zaštitnika, što pomaže u identifikaciji sumnjivih lokacija koje mogu predstavljati phishing ili malver napade. SmartScreen takođe proverava preuzimanja kako bi vam pomogao da prepoznate moguće rizike. Više informacija o bezbednosti u programu Microsoft Edge potražite u članku Kako SmartScreen može da me zaštiti Microsoft Edge?

Povećana privatnost

Sprečavanje praćenja

Microsoft Edge pruža bolju kontrolu nad načinom praćenja podataka dok pregledate veb. On pruža tri nivoa sprečavanja praćenja: "Osnovno", "Uravnoteženo" i "Strogo".  Možete da odaberete opciju koja najviše odgovara željenoj ravnoteži personalizacije i privatnosti. Više informacija o sprečavanju praćenja potražite u članku Saznajte više o sprečavanju praćenja u programu Microsoft Edge.

InPrivate pregledanje

Microsoft Edge InPrivate pregledanje, što vam omogućava da sakrijete istoriju pregledanja, podatke o lokaciji i obrascu, kolačiće i lozinke od drugih osoba koje koriste isti uređaj. InPrivate pregledanje obuhvata InPrivate pretragu uz Microsoft Bing, tako da pretrage u usluzi Bing neće biti povezane sa vama niti će uticati na vaše predloge za Bing pretragu. Više informacija o InPrivate pregledanju potražite u članku InPrivate pregledanje u Microsoft Edge.

Pametije pregledanje

Microsoft Edge ugrađene alatke za učenje i pristupačnost koje poboljšavaju vaše iskustvo pregledanja, što vam olakšava pronalaženje potrebnih informacija i povezivanje sa tim načinom na koji vam najviše odgovara. 

Microsoft Edge integriše Koncentrisani čitalac za neke veb lokacije, tako da možete da čujete veb sadržaj kako vam čita ili da prikazujete članke bez ometanja otada. Dodatne informacije o tome kako da koristite Koncentrisani čitalac potražite u članku Korišćenje koncentrisanog čitača u programu Microsoft Edge.

Kolekcije možete da koristite za organizovanje sadržaja na vebu oko određenih tema. Kolekcije su korisne bez obzira na to da li organizujete istraživanje, planirate putovanje, obavljate poređenje kupovine, jednostavno želite da kasnije nastavite pregledanje. Više informacija o korišćenju kolekcija potražite u članku Organizovanje ideja pomoću kolekcija u Microsoft Edge

Sinhronizuj na svim uređajima

Pomoću Microsoft Edge možete da sinhronizujete omiljene lokacije, lozinke i druge informacije na više uređaja. Jednostavno se prijavite da Microsoft Edge koristeći isti Microsoft nalog na svakom uređaju.

Dodatne informacije o sinhronizovanju na više uređaja potražite u članku Prijavljivanje radi Microsoft Edge na više uređaja.

Prilagođavanje pregledača

Postoji mnogo načina da prilagodite izgled Microsoft Edge pregledača, dostojan je i ponaša. Možete da promenite izgled pregledača (teme, traka sa alatkama, fontovi za prikaz), podesite izgled nove stranice kartice i odaberete ponašanje pri pokretanju. Da biste pristupili ovim postavkama:

 1. U gornjem uglu pregledača izaberite stavku Postavke i još >Postavke 

 2. U Postavke uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste promenili izgled, izaberite stavku Izgled i unesite željene promene u podrazumevanu temu, zumiranje, traku sa alatkama i fontove.

 • Da biste promenili ponašanje pri pokretanju, izaberite stavku Pri pokretanju, a zatim izaberite šta želite Microsoft Edge da prikažete pri pokretanju.

 1. Da biste podesili kako stranica izgleda kada otvorite novu karticu, izaberite stavku Nova stranica kartice, zatim izaberite stavku Prilagodi i u prozoru izaberite željene opcije za sadržaj stranice i raspored na stranici.

Novu stranicu kartice možete da personalizujete i u programu Microsoft Edge.

 1. Iznad trake adresa kliknite na dugme + da biste otvorili novu karticu.

 2. U gornjem uglu stranice nove kartice izaberite stavku Stranica Postavke.

 3. Odaberite raspored na stranici, sliku u pozadini, brze veze i još mnogo toga.

 4. Pomerite se nadole da biste videli feed vesti i izaberite stavku Personalizuj da biste odabrali interesovanja.

Pravljenje Microsoft Edge podrazumevanog pregledača

Ako ste preuzeli aplikaciju Microsoft Edge, ali to nije podrazumevani pregledač, lako možete da ga postavite tako da bude podrazumevani za Windows 10 ili macOS.

Windows 10

 1. Idite na Start > Postavke > Aplikacije > Podrazumevane aplikacije > veb pregledaču.

 2. Izaberite ikonu za trenutni podrazumevani pregledač, a zatim sa liste izaberite stavku Microsoft Edge.

macOS 

 1. Idite na Apple meni u > Željene postavke sistema > Opšte postavke > Podrazumevani veb pregledač.

 2. Sa liste Podrazumevani veb pregledač izaberite stavku Microsoft Edge.

Preuzmite i instalirajte novi Microsoft Edge

Uverite se da imate administratorske privilegije na uređaju i uradite sledeće:

 1. Idite na Microsoft Edge stranicu da biste preuzeli i instalirali Microsoft Edge na Windows, macOS, iOS ili Android uređaju.

 2. Kada budete upitani, Želite li da dozvolite ovoj aplikaciji da unosi promene na uređaju?, izaberite stavku Da.

Šta ako nemam administratorske privilegije na uređaju?

Da biste u potpunosti izvršili nadogradnju na novi Microsoft Edge, morate biti prijavljeni na uređaj pomoću administratorskog naloga. Ako nemate ovaj nivo pristupa, obratite se IT administratoru da biste zatražili pristup ili neka neko dovrši nadogradnju ko ima administratorski nalog na uređaju.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×