Korišćenje čitača ekrana sa novcem u programu Excel

Dekorativna ikona. sadržaj čitača ekrana

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koji koriste program za čitanje ekrana sa Office proizvodima i deo je skupa sadržaja Office pristupačnosti. Uopšteniju pomoć potražite u članku matičnu stranicu Microsoft podrške.

Koristite čitač ekrana sa Novac u programu Excel da biste pratili sve svoje finansije na jednom mestu. Novac u programu Excel je dinamički predložak gde možete bezbedno da povežete finansijske institucije da biste uvezli i sinhronizovali informacije o nalogu i transakciji. Testirali smo ga pomoću naratora, vilica i NVE da, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Novac u programu Excel je Premium predložak dostupan kao deo vaše Microsoft 365 lične ili porodične pretplate.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

U ovoj temi

Kreiranje novog novca u Excel radnoj svesci

Istraživanje i kretanje po novcu u Excel radnoj svesci

Kreiranje nove Novac u programu Excel radne sveske

Prijavite se u Microsoft 365 ličnu ili porodičnu pretplatu da biste pristupili Novac u programu Excel predlošku.

 1. U Excel, pritisnite kombinaciju tastera ALT + F, N da biste otvorili novo okno.

 2. Da biste pretražili predložak, pritisnite kombinaciju tastera ALT + N, S, otkucajte novac u programu Exceli pritisnite taster ENTER.

 3. Pritisnite taster ENTER da biste otvorili okno Pregled predloška, a zatim pritisnite taster TAB dok ne čujete "Kreiraj" i pritisnite taster ENTER da biste kreirali radnu svesku.

 4. Pritiskajte taster F6 dok ne čujete "novac u programu Excel", a zatim pritisnite taster TAB dok ne čujete "Imajte u vidu ovaj programski dodatak", a zatim pritisnite taster ENTER.

 5. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "prijavljivanje", a zatim pritisnite taster ENTER. Prijavite se pomoću Microsoft naloga i odobrite neophodne dozvole.

 6. Kada se prijavite pomoću pretplate na Microsoft 365 ličnu ili porodičnu, Novac u programu Excel će vam zatražiti da povežete finansijske naloge. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "dalje" i pritisnite taster ENTER.

 7. Pregledajte informacije o privatnosti navedene u okviru novac u programu Excel . Kada završite, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Nastavi", a zatim pritisnite taster ENTER.

 8. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Pretraga", otkucajte ime finansijske institucije i pritisnite taster ENTER. Da biste pregledali rezultate pretrage, pritisnite taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB dok ne čujete ime finansijske institucije i pritisnite taster ENTER da biste je izabrali.

 9. Unesite akreditive za prijavljivanje koje koristite za izabranu finansijsku instituciju. Pritisnite taster TAB i SHIFT + TAB da biste se kretali između akreditiva. Kada završite, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Prosledi" i pritisnite taster ENTER.

  Microsoft neće imati pristup akreditivima za prijavljivanje. Ako finansijska institucija zahteva dvostruku potvrdu identiteta, možda će vam biti zatraženo da odaberete da li želite da verifikujete tekst telefonom. Da biste se kretali između polja obrasca, pritisnite taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB. Da biste odabrali, pritisnite taster ENTER. Kada primite kôd za verifikaciju, unesite ga u odgovarajuće polje, a zatim pritisnite taster TAB dok ne čujete "Prosledi" i pritisnite taster ENTER.

 10. Izaberite naloge koje želite da povežete. Novac u programu Excel je veoma korisna kada dodate sve finansijske naloge. Da biste se kretali između naloga, pritisnite taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB. Da biste izabrali nalog, pritisnite razmaknicu. Kada završite, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Nastavi", a zatim pritisnite taster ENTER.

  Napomena: Za učitavanje podataka može potrajati nekoliko trenutaka. Prilikom dovršavanja učitavanja, nedavne transakcije će biti navedene na radnom listu i pregled naloga u okviru " novac" u programu Excel .

Istraživanje i kretanje po Novac u programu Excel radnoj svesci

Novac u programu Excel radna sveska ima sledeće glavne elemente:

 • Radni listovi koji sadrže finansijske podatke:

  • Spisak dobrodošlice sadrži opšti pregled Novac u programu Excel.

  • Lista sa uputstvima sadrži uputstva koraka po koraka za podešavanje Novac u programu Excel radne sveske.

  • Snimak snimka sadrži mesečni snimak trenda potrošnje u odnosu na prethodni mesec.

  • Spisak transakcija sadrži tabelu sa svim nalozima koje ste dodali Novac u programu Excel. Transakcije možete da filtrirate po datumu, trgovcu, kategoriji, iznosu transakcije i banci i nalogu sa kojom je transakcija izvršena.

  • List " kategorije " sadrži listu podrazumevanih kategorija za transakcije, a možete da dodate i sopstvene kategorije za dalje personalizaciju.

 • Novac u programu Excel sa sledećim karticama:

  • Kartica " Nalozi " sadrži dugme " Dodaj nalog " i pregled svih naloga koje ste dodali u Novac u programu Excel i njihovu trenutnu ravnotežu.

  • Kartica " Predlošci " sadrži dodatne predloške koje možete da dodate u Novac u programu Excel radnu svesku za još veću funkcionalnost.

  • Kartica za vas sadrži lična saznanja i obaveštenja o aktivnostima kao što su velike kupovine ili bankovne takse.

  • Kartica Postavke sadrži postavke kao što su upravljanje nalozima i željene postavke e-pošte, kao i veze ka podršci, povratne informacije i informacijama o privatnosti.

Detaljna uputstva o tome kako da se krećete u Excel radnoj svesci, pogledajte članak Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje u programu Excel.

Da biste se kretali unutar novca u programu Excel , pritiskajte taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB dok ne čujete ime elementa ili kartice koje želite i pritisnite taster ENTER da biste ga otvorili.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u programu Excel

Tasterske prečice u programu Excel

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u programu Microsoft 365

Koristite Novac u programu Excel sa korisnikom, ugrađeni čitač ekrana macOS, da biste pratili sve svoje finansije na jednom mestu. Novac u programu Excel je dinamički predložak gde možete bezbedno da povežete finansijske institucije da biste uvezli i sinhronizovali informacije o nalogu i transakciji.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Novac u programu Excel je Premium predložak dostupan kao deo vaše Microsoft 365 lične ili porodične pretplate.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

U ovoj temi

Kreiranje novog novca u Excel radnoj svesci

Istraživanje i kretanje po novcu u Excel radnoj svesci

Kreiranje nove Novac u programu Excel radne sveske

Prijavite se u Microsoft 365 ličnu ili porodičnu pretplatu da biste pristupili Novac u programu Excel predlošku.

 1. U prikazu Excel Početak pritiskajte taster TAB dok ne čujete "još predložaka", a zatim pritisnite taster. Čujete: "Pretraga".

 2. Otkucajte novac u programu Excel u polju Pretraga , a zatim pritisnite taster TAB dok ne čujete "Predlošci", a zatim pritisnite razmaknicu.

 3. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Money u programu Excel, predlošku," i pritisnite taster. Predložak se preuzima na uređaj. Kada se završi, otvara se nova radna sveska.

 4. Pritiskajte taster F6 dok ne čujete "novac u programu Excel", a zatim pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Imajte u vidu ovaj programski dodatak", a zatim pritisnite taster.

 5. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "prijavljivanje", a zatim pritisnite taster. Prijavite se pomoću Microsoft 365 ličnu ili porodičnu pretplatu i odobrite neophodne dozvole.

 6. Kada se prijavite pomoću pretplate na Microsoft 365 ličnu ili porodičnu, Novac u programu Excel će vam zatražiti da povežete finansijske naloge. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "dalje", a zatim pritisnite taster.

 7. Pregledajte informacije o privatnosti navedene u okviru novac u programu Excel . Kada završite, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Nastavi", a zatim pritisnite taster.

 8. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Pretraga", otkucajte ime finansijske institucije, a zatim pritisnite taster. Da biste pregledali rezultate pretrage, pritisnite taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB dok ne čujete ime finansijske institucije, a zatim pritisnite taster vrati da biste ga izabrali.

 9. Unesite akreditive za prijavljivanje koje koristite za izabranu finansijsku instituciju. Pritisnite taster TAB i SHIFT + TAB da biste se kretali između akreditiva. Kada završite, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Prosledi", a zatim pritisnite taster.

  Microsoft neće imati pristup akreditivima za prijavljivanje. Ako finansijska ustanova zahteva proveru identiteta sa dva faktora, možda ćete se upitati da li da proverite da li je u pitanju tekst ili e-poruka ili telefonski poziv. Da biste se kretali između polja obrasca, pritisnite taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB. Da biste odabrali, pritisnite taster. Kada primite kôd za verifikaciju, unesite ga u odgovarajuće polje, a zatim pritisnite taster TAB dok ne čujete "Prosledi", a zatim pritisnite taster.

 10. Izaberite naloge koje želite da povežete. Novac u programu Excel je veoma korisna kada dodate sve finansijske naloge. Da biste se kretali između naloga, pritisnite taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB. Da biste izabrali nalog, pritisnite razmaknicu. Kada završite, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Nastavi", a zatim pritisnite taster.

  Napomena: Za učitavanje podataka može potrajati nekoliko trenutaka. Prilikom dovršavanja učitavanja, nedavne transakcije će biti navedene na radnom listu i pregled naloga u okviru " novac" u programu Excel .

Istražite Novac u programu Excel radnu svesku

Novac u programu Excel radna sveska ima sledeće glavne elemente:

 • Radni listovi koji sadrže finansijske podatke:

  • Spisak dobrodošlice sadrži opšti pregled Novac u programu Excel.

  • Lista sa uputstvima sadrži uputstva koraka po koraka za podešavanje Novac u programu Excel radne sveske.

  • Snimak snimka sadrži mesečni snimak trenda potrošnje u odnosu na prethodni mesec.

  • Spisak transakcija sadrži tabelu sa svim nalozima koje ste dodali Novac u programu Excel. Transakcije možete da filtrirate po datumu, trgovcu, kategoriji, iznosu transakcije i banci i nalogu sa kojom je transakcija izvršena.

  • List " kategorije " sadrži listu podrazumevanih kategorija za transakcije, a možete da dodate i sopstvene kategorije za dalje personalizaciju.

 • Novac u programu Excel sa sledećim karticama:

  • Kartica " Nalozi " sadrži dugme " Dodaj nalog " i pregled svih naloga koje ste dodali u Novac u programu Excel i njihovu trenutnu ravnotežu.

  • Kartica " Predlošci " sadrži dodatne predloške koje možete da dodate u Novac u programu Excel radnu svesku za još veću funkcionalnost.

  • Kartica " za vas " sadrži lična saznanja i obaveštenja o aktivnostima, uključujući velike kupovine ili bankovne takse.

  • Kartica Postavke sadrži postavke kao što su upravljanje nalozima i željene postavke e-pošte, kao i veze ka podršci, povratne informacije i informacijama o privatnosti.

Detaljna uputstva o tome kako da se krećete u Excel radnoj svesci, pogledajte članak Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje u programu Excel.

Da biste se kretali unutar novca u programu Excel , pritiskajte taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB dok ne čujete ime elementa ili kartice koje želite i pritisnite taster "nazad" da biste je otvorili.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u programu Excel

Tasterske prečice u programu Excel

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u programu Microsoft 365

Koristite čitač ekrana sa Novac u programu Excel da biste pratili sve svoje finansije na jednom mestu. Novac u programu Excel je dinamički predložak gde možete bezbedno da povežete finansijske institucije da biste uvezli i sinhronizovali informacije o nalogu i transakciji. Testirali smo ga pomoću naratora, vilica i NVE da, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Novac u programu Excel je Premium predložak dostupan kao deo vaše Microsoft 365 lične ili porodične pretplate.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

U ovoj temi

Kreiranje novog novca u Excel radnoj svesci

Istraživanje i kretanje po novcu u Excel radnoj svesci

Kreiranje nove Novac u programu Excel radne sveske

Prijavite se u Microsoft 365 ličnu ili porodičnu pretplatu da biste pristupili Novac u programu Excel predlošku.

 1. Na stranici Excel za veb izaberite taster TAB dok ne čujete "pristup većem iznosu" i pritisnite taster ENTER.

 2. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "istražite još predložaka" i pritisnite taster ENTER.

 3. Pritiskajte taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB dok ne čujete "upravljanje finansijama – sve na jednom mestu. Odmah preuzmite novac u programu Excel i pritisnite taster ENTER.

 4. Pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok ne čujete "novac u programu Excel", a zatim pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Imajte u vidu ovaj programski dodatak", a zatim pritisnite taster ENTER.

 5. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "prijavljivanje", a zatim pritisnite taster ENTER. Prijavite se pomoću Microsoft naloga i odobrite neophodne dozvole.

 6. Kada se prijavite pomoću pretplate na Microsoft 365 ličnu ili porodičnu, Novac u programu Excel će vam zatražiti da povežete finansijske naloge. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "dalje" i pritisnite taster ENTER.

 7. Pregledajte informacije o privatnosti navedene u okviru novac u programu Excel . Kada završite, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Nastavi", a zatim pritisnite taster ENTER.

 8. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Pretraga", otkucajte ime finansijske institucije i pritisnite taster ENTER. Da biste pregledali rezultate pretrage, pritisnite taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB dok ne čujete ime finansijske institucije, a zatim pritisnite taster ENTER da biste je izabrali.

 9. Unesite akreditive za prijavljivanje koje koristite za izabranu finansijsku instituciju. Pritisnite taster TAB i SHIFT + TAB da biste se kretali između akreditiva. Kada završite, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Prosledi" i pritisnite taster ENTER.

  Microsoft neće imati pristup akreditivima za prijavljivanje. Ako finansijska ustanova zahteva proveru identiteta sa dva faktora, možda ćete se upitati da li da proverite da li je u pitanju tekst ili e-poruka ili telefonski poziv. Da biste se kretali između polja obrasca, pritisnite taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB. Da biste odabrali, pritisnite taster ENTER. Kada primite kôd za verifikaciju, unesite ga u odgovarajuće polje, a zatim pritisnite taster TAB dok ne čujete "Prosledi" i pritisnite taster ENTER.

 10. Izaberite naloge koje želite da povežete. Novac u programu Excel je veoma korisna kada dodate sve finansijske naloge. Da biste se kretali između naloga, pritisnite taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB. Da biste izabrali nalog, pritisnite razmaknicu. Kada završite, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Nastavi", a zatim pritisnite taster ENTER.

  Napomena: Za učitavanje podataka može potrajati nekoliko trenutaka. Prilikom dovršavanja učitavanja, nedavne transakcije će biti navedene na radnom listu i pregled naloga u okviru " novac" u programu Excel .

Istražite Novac u programu Excel radnu svesku

Radna sveska Novac u programu Excel l ima sledeće glavne elemente:

 • Radni listovi koji sadrže finansijske podatke:

  • Spisak dobrodošlice sadrži opšti pregled Novac u programu Excel.

  • Lista sa uputstvima sadrži uputstva koraka po koraka za podešavanje Novac u programu Excel radne sveske.

  • Snimak snimka sadrži mesečni snimak trenda potrošnje u odnosu na prethodni mesec.

  • Spisak transakcija sadrži tabelu sa svim nalozima koje ste dodali Novac u programu Excel. Transakcije možete da filtrirate po datumu, trgovcu, kategoriji, iznosu transakcije i banci i nalogu sa kojom je transakcija izvršena.

  • List " kategorije " sadrži listu podrazumevanih kategorija za transakcije, a možete da dodate i sopstvene kategorije za dalje personalizaciju.

 • Novac u programu Excel sa sledećim karticama:

  • Kartica " Nalozi " sadrži dugme " Dodaj nalog " i pregled svih naloga koje ste dodali u Novac u programu Excel i njihovu trenutnu ravnotežu.

  • Kartica " Predlošci " sadrži dodatne predloške koje možete da dodate u Novac u programu Excel radnu svesku za još veću funkcionalnost.

  • Kartica za vas sadrži lična saznanja i obaveštenja o nedavnoj aktivnosti, uključujući velike kupovine ili bankovne takse.

  • Kartica Postavke sadrži postavke kao što su upravljanje nalozima i željene postavke e-pošte, kao i veze ka podršci, povratne informacije i informacijama o privatnosti.

Detaljna uputstva o tome kako da se krećete u Excel radnoj svesci koristite čitač ekrana da biste istražili i kretali Excel.

Da biste se kretali unutar novca u programu Excel , pritiskajte taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB dok ne čujete ime elementa ili kartice koje želite i pritisnite taster ENTER da biste ga otvorili.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u programu Excel

Tasterske prečice u programu Excel

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×