Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ovaj članak je namenjen osobama koje koriste program čitača ekrana kao što su Windows Narrator, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite Microsoft podršku.

Koristite blokator iskačućih prozora u programu Microsoft Edge tastaturi i čitaču ekrana da biste sprečili veb lokacije da automatski otvaraju novi prozor, karticu ili delimični prozor na vrhu trenutne veb stranice. Testirali smo ga sa naratorom, ali može da radi sa drugim čitačima ekrana sve dok prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti.

Napomene: 

U ovoj temi

Blokiranje iskačućih prozora

Želite da uživate u internet surfovanju bez iskačućih prozora? Koristite blokator Microsoft Edge iskačućih prozora. Ova funkcija je podrazumevano uključena. 

Postoji mnogo različitih tipova iskačućih prozora, uključujući oglase, obaveštenja, ponude ili obaveštenja koja se mogu pojaviti u različitim vremenima na bilo kojoj veb stranici. Neke mogu biti korisne, na primer kada veb sajt banke prikazuje mesečni izvod u iskačućem prozoru. Ali iskačući prozori takođe mogu ometati ili zlonamerno, uključiti se u taktike phishinga kao što su upozorenja, nagrade ili besplatna preuzimanja kako biste stekli poverenje u potencijalnu prevaru. 

Napomena: Ako dobijete neželjena obaveštenja o veb lokacijama, pogledajte članak Upravljanje obaveštenjima o veb lokacijama u pregledaču Microsoft Edge. Obaveštenja veb lokacije pojavljuju se u centru za obaveštenja, koji se nalazi u donjem desnom uglu uređaja.

 1. U Microsoft Edge tastera Alt+F da biste otvorili meni Postavke i dodatne opcije, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Postavke", a zatim pritisnite taster Enter. Stranica Postavke se otvara na novoj kartici pregledača, a fokus je na polju Postavke pretrage.

 2. Pritisnite jednom taster Tab da biste otišli na kategorije postavki, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Kolačići i dozvole sajta", a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Iskačući prozori i preusmeravanja", a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete: "Blokiraj (preporučuje se)." Ako čujete da polje za potvrdu nije izabrano, pritisnite razmaknicu da biste ga izabrali.

Da biste proverili da li je stranica blokirala iskačući prozor, pritisnite taster F6 da biste otišli na traku sa karticama. Ako je iskačući prozor blokiran, čućete: "Obaveštenja su blokirana".

Šta da radite ako i dalje dobijate iskačuće prozore

Ako i dalje dobijate iskačuće prozore nakon što ih blokirate, pokušajte sledeće:

 • Uverite Microsoft Edge je ažuriran:

  1. U Microsoft Edge tastera Alt+F da biste otvorili meni Postavke i dodatne opcije, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Postavke", a zatim pritisnite taster Enter. Stranica Postavke se otvara na novoj kartici pregledača, a fokus je na polju Postavke pretrage.

  2. Pritisnite jednom taster Tab da biste otišli na kategorije postavki, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Osnovni podaci Microsoft Edge ", a zatim pritisnite taster Enter. Narator najavljuje da li Microsoft Edge ažuriran. Ako nije, ispravka se pokreće automatski i čujete tok instalacije.

  3. Nakon ažuriranja ćete možda morati ponovo da pokrenete Microsoft Edge. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Ponovo Microsoft Edge ", a zatim pritisnite taster Enter.

 • Skenirajte uređaj u traženje malvera. Više informacija potražite u članku Ostanite zaštićeni pomoću Windows bezbednost.

 • Isključite instalirana proširenja da biste proverili da li ometaju:

  1. U Microsoft Edge pritisnite kombinaciju tastera Alt+F da biste otvorili meni Postavke i dodatne opcije, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Proširenja, stavka menija", a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se meni Proširenja .

  2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Upravljanje proširenjima", a zatim pritisnite taster Enter. Stranica Proširenja se otvara na novoj kartici pregledača.

  3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Instalirana proširenja", a zatim ime prvog instaliranog proširenja.

  4. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete dugme polja za potvrdu za instalirano proširenje. Ako čujete da je izbor u polju za potvrdu izabran, pritisnite razmaknicu da biste opozvali izbor u polju za potvrdu. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+taster sa strelicom nadole da biste prešli na sledeće proširenje, a zatim ponovite ovaj korak za svako instalirano proširenje da biste ih sve isključili.

  5. Ako su iskačući prozori sada blokirani, uključite proširenja jedno po jedno da biste utvrdili koji od njih uzrokuje problem. Da biste uključili proširenje, u prethodnom koraku pritisnite razmaknicu da biste izabrali polje za potvrdu.

 • Blokiraj kolačiće nezavisnih proizvođača:

  1. U Microsoft Edge tastera Alt+F da biste otvorili meni Postavke i dodatne opcije, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Postavke", a zatim pritisnite taster Enter. Stranica Postavke se otvara na novoj kartici pregledača, a fokus je na polju Postavke pretrage.

  2. Pritisnite jednom taster Tab da biste otišli na kategorije postavki, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Kolačići i dozvole sajta", a zatim pritisnite taster Enter.

  3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Upravljanje kolačićima i podacima sajta i upravljanjem podacima sajta", a zatim pritisnite taster Enter.

  4. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete: "Blokiraj kolačiće nezavisnih proizvođača". Ako čujete da polje za potvrdu nije izabrano, pritisnite razmaknicu da biste ga izabrali.

 • Obrišite keš pregledača. Postupna uputstva potražite u članku Korišćenje čitača ekrana za brisanje podataka o pregledanju u pregledaču Microsoft Edge.

Napomena: Ako ste pratili ove korake, a i dalje dobijate iskačuće prozore u okviru veb stranice, iskačući prozori mogu da budu oglasi veb lokacije kreirani tako da izgledaju kao iskačući prozori. Blokator iskačućih prozora ne Microsoft Edge blokirao oglase veb lokacije. Microsoft Edge ne sprečava otvaranje iskačućeg prozora ako izaberete dugme ili vezu na veb stranici. 

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za prijavljivanje u Microsoft Edge

Korišćenje čitača ekrana za brisanje podataka o pregledanju u pregledaču Microsoft Edge

Korišćenje čitača ekrana sa kolekcijama da biste ostali organizovani u pregledaču Microsoft Edge

Tasterske prečice u programu Microsoft Edge

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Microsoft 365

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×