Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ovaj članak je namenjen osobama koje koriste program čitača ekrana kao što su Windows Narrator, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite Microsoft podršku.

Prijavite se daMicrosoft Edge na Windows tastaturi i čitača ekrana da biste organizovali omiljene lokacije, postavke, istoriju i druge podatke i uvek nastavili tamo gde ste stali na bilo kom uređaju. Testirali smo ga sa naratorom, ali može da radi sa drugim čitačima ekrana sve dok prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti. Takođe ćete saznati kako da se prebacite na drugi nalog, upravljate postavkama sinhronizacije i zaustavite sinhronizaciju.

Kada se prijavite,Microsoft Edge sinhronizuje omiljene lokacije, lozinke, istoriju, proširenja, postavke, otvorene kartice, stavke obrasca za automatsko popunjavanje (kao što su ime, adresa i broj telefona), informacije o plaćanju i drugi tipovi podataka na svim uređajima koje koristite sa ovim nalogom. 

Napomene: 

U ovoj temi

Prijavite se uMicrosoft Edge

 1. UMicrosoft Edge pritiskajte taster F6 dok ne čujete "Traka sa aplikacijama, adresa i traka za pretragu", a zatim pritiskajte taster Tab dok ne čujete dugme profila, na primer "Profil 1, dugme profila, skupljeno". Pritisnite taster Enter da biste izabrali.

 2.  Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste se prijavili pomoću postojećeg povezanog naloga, pritiskajte taster Tab dok ne čujete: "Dugme 'Odaberi nalog'". Pritisnite kombinaciju tastera Alt+taster sa strelicom nadole, a zatim pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete ime željenog naloga. Pritisnite taster Enter da biste izabrali. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Prijavite se da biste izvršili sinhronizaciju", a zatim pritisnite taster Enter.

   Savet: Ako čujete "Veza, upravljanje postavkama profila" umesto "Odaberite nalog, dugme", već ste prijavljeni. Da biste saznali kako da se prebacite na drugi nalog, pogledajte članak Prebacivanje između naloga.

  • Da biste povezli drugu adresu e-pošte kao profil, pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Dodaj profil", a zatim pritisnite taster Enter. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Dugme 'Dodaj'", a zatim pritisnite taster Enter. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Prijavite se da biste sinhronizovali podatke", a zatim pritisnite taster Enter. Zatim pratite objave čitača ekrana da biste odgovorili na odzive na ekranu. Kada profil bude spreman, automatski ste prijavljeni.

Prebacivanje između naloga

 1. Pritiskajte taster F6 dok ne čujete "Traka sa aplikacijama, adresa i traka za pretragu", a zatim pritiskajte taster Tab dok ne čujete dugme profila, na primer "Profil 1, dugme profila, skupljeno". Pritisnite taster Enter da biste izabrali.

 2. Da biste se prebacili na drugi postojeći povezani profil, pritiskajte taster Tab dok ne čujete: "Odaberite nalog, dugme". Pritisnite kombinaciju tastera Alt+taster sa strelicom nadole, a zatim pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete ime željenog naloga. Pritisnite taster Enter da biste izabrali.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Prijavite se da biste izvršili sinhronizaciju", a zatim pritisnite taster Enter.

Upravljanje postavkama sinhronizacije

Možete da pregledate tip podataka koji su sinhronizovani na svim vašim uređajima ili da upravljate njima.

 1. U Microsoft Edge pritisnite kombinaciju tastera Alt+F. Otvara se meni Postavke i dodatne opcije.

 2. Pritiskajte taster sa strelicom nagore dok ne čujete "Postavke", a zatim pritisnite taster Enter. Stranica Postavke se otvara kao zasebna kartica pregledača.

 3. Pritisnite taster Tab jednom. Čućete: "Kategorije postavki, profili". Pritisnite taster Enter da biste izabrali.

 4. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Dugme 'Sinhronizuj'", a zatim pritisnite taster Enter.

 5. Prikazuje se lista funkcija i tipova podataka dostupnih za sinhronizaciju. Da biste pregledali listu, pritisnite taster Tab. Stavke se najavljuju dok se krećete nadole na listi. Da biste uključili ili isključili sinhronizaciju za funkciju ili tip podataka u fokusu, pritisnite razmaknicu. Promene koje napravite čuvaju se automatski.

 6. Kada završite, da biste zatvorili stranicu Postavke , pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+W.

Zaustavljanje sinhronizacije podataka

Ako želite da zaustavite sinhronizaciju podataka, moraćete da se odjavite iz programa Microsoft Edge.

 1. U Microsoft Edge pritisnite kombinaciju tastera Alt+F. Otvara se meni Postavke i dodatne opcije.

 2. Pritiskajte taster sa strelicom nagore dok ne čujete "Postavke", a zatim pritisnite taster Enter. Stranica Postavke se otvara kao zasebna kartica pregledača.

 3. Pritisnite taster Tab jednom. Čućete: "Kategorije postavki, profili". Pritisnite taster Enter da biste izabrali.

 4. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Dugme 'Odjavi se'", a zatim pritisnite taster Enter.

 5. Otvara se dijalog za potvrdu koji objašnjava šta se dešava kada se odjavite. Da biste se odjavili, pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Odjavi se", a zatim pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za blokiranje iskačućih prozora u pregledaču Microsoft Edge

Korišćenje čitača ekrana za brisanje podataka o pregledanju u pregledaču Microsoft Edge

Korišćenje čitača ekrana sa kolekcijama da biste ostali organizovani u pregledaču Microsoft Edge

Tasterske prečice u programu Microsoft Edge

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Microsoft 365

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×