Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ovaj članak je namenjen osobama koje koriste program čitača ekrana kao što su Windows Narrator, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite Microsoft podršku.

Koristite čitač ekrana da biste obrisali podatke o Microsoft Edge. Testirali smo ga sa naratorom, ali može da radi sa drugim čitačima ekrana sve dok prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti.

Napomene: 

Obriši podatke o pregledanju

Da biste obrisali podatke Microsoft Edge pregledanja, prvo odlučite da li želite da izbrišete podatke samo na uređaju koji trenutno koristite ili na svim sinhronizovanim uređajima. Da biste obrisali podatke o pregledanju samo na uređaju koji trenutno koristite, uverite se da je sinhronizacija isključena. Ako želite da obrišete podatke o pregledanju na svim sinhronizovanim uređajima, uverite se da ste prijavljeni i da je sinhronizacija uključena. Stavke koje se sinhronizuju biće obrisane na svim sinhronizovanim uređajima.

Da biste uključili ili isključili sinhronizaciju istorije pregledača:

 1. U Microsoft Edge pritisnite kombinaciju tastera Alt+F da biste otvorili meni Postavke i dodatne opcije, a zatim pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Postavke", a zatim pritisnite taster Enter.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Sinhronizuj", a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Na kartici Sinhronizacija pritiskajte taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete "Istorija", a zatim pritisnite taster Enter da biste uključili ili isključili sinhronizaciju istorije pregledača.

Da biste obrisali podatke o pregledanju:

 1. U Microsoft Edge tastera Alt+F da biste otvorili meni Postavke i dodatne opcije, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Postavke", a zatim pritisnite taster Enter.

 2. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Privatnost, pretraga i usluge", a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Odaberite šta treba obrisati", a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se okno Obriši podatke o pregledanju sa fokusom na polju Opseg vremena.

 4. Da biste izabrali vremenski opseg za koji želite da izbrišete podatke o pregledanju, pritisnite razmaknicu jednom, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete željeni vremenski opseg, a zatim pritisnite taster Enter.

 5. Da biste izabrali koje podatke o pregledanju želite da izbrišete, pritiskajte taster Tab dok ne čujete kategoriju koju želite da izbrišete, a zatim pritisnite taster Enter da biste je izabrali. Možete da izaberete jednu ili više kategorija pregledanja podataka iz sledećih razloga:

  • Istorija pregledanja

  • Istorija preuzimanja

  • Kolačići i drugi podaci o lokaciji

  • Keširane slike i datoteke

  • Lozinke

  • Automatsko popunjavanje podataka obrasca

  • Dozvole za lokaciju

  • Svi podaci iz prethodne verzije programa Microsoft Edge

  • Media Foundation podaci

 6. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Obriši odmah", a zatim pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za blokiranje iskačućih prozora u pregledaču Microsoft Edge

Korišćenje čitača ekrana za prijavljivanje u Microsoft Edge

Korišćenje čitača ekrana sa kolekcijama da biste ostali organizovani u pregledaču Microsoft Edge

Tasterske prečice u programu Microsoft Edge

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Microsoft 365

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×