Korišćenje čitača ekrana za deljenje i zajedničko predstavljanje sa uslugom PowerPoint Live u Microsoft Teams

Dekorativna ikona. sadržaj čitača ekrana

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koji koriste program za čitanje ekrana sa Office proizvodima i deo je skupa sadržaja Office pristupačnosti. Uopšteniju pomoć potražite u članku matičnu stranicu Microsoft podrške.

Koristite Microsoft Teams tastaturu i čitač ekrana da biste delili i zajednički predstavili prezentacije PowerPoint Live prezentacijama. Testirali smo ga sa čitača ekrana JAWS i NVDA, ali može da funkcioniše sa drugim čitače ekrana ako prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Lako možete da pristupite listi tasterskih prečica iz usluge Microsoft Teams. Pritisnite Ctrl+E da biste prešli na polje Pretraga, otkucajte /tasteri, a zatim pritisnite taster Enter.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Za novije verzije programa JAWS režim virtuelnog PC kursora više nije postavljen kao podrazumevan za Microsoft Teams. Za uputstva o tome kako da uključite režim virtuelnog kursora računara, idite na Omogućite JAWS virtuelni kursor.

U ovoj temi

Deljenje prezentacije

 1. Dok ste naMicrosoft Teams sastanku, pritiskaj taster Tab dok ne čujete "Meeting controls" (Kontrole sastanka). Pritiskjte taster sa strelicom nadesno ili nalevo dok ne čujete "Share, button" (Dugme "Deli") i pritisnite taster Enter da biste otvorili okno Deli sadržaj.

 2. Da biste započeli deljenje PowerPoint Live prezentacije, pritiskjte taster Tab dok ne čujete: "Share a PowerPoint file" (Deli PowerPoint datoteku). Okno sadrži listu nedavnih prezentacija PowerPoint možete da pregledate pomoću tastera sa strelicama nagore i nadole. Kada čujete onaj koji želite, pritisnite taster Enter da biste ga izabrali. Ako se datoteka koju želite ne nalazi na listi, pritiskjte taster Tab dok ne čujete: "Browse OneDrive " ("Potraži datoteku OneDrive "). Možete da pritisnete taster Enter da biste pregledali sadržaj vašeg sadržaja OneDrive, ili da jednom pritisnete taster sa strelicom nadole i pritisnete taster Enter da biste pregledali lokalnu disk jedinicu.

 3. Izabrana prezentacija se deli sa publikom sastanka. Da biste se prebacili sa slajda na slajd, pritiskate taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete:"Pomerite se unapred" ili "Pomerite se nazad", a zatim pritisnite taster Enter. Takođe možete da pregledate i pomerate sa jedne strane na drugu pomoću izbora na dnu prikaza za izlažeča. Da biste to uradio, pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Navigator slajda", a zatim naslov i broj trenutnog slajda praćeno brojem slajdova u prezentaciji. Zatim možete da pregledate slajdove pomoću tastera sa strelicama nalevo i nadesno. Kada pronađete onaj koji želite, pritisnite taster Enter da biste prešli na taj slajd.

 4. Da biste pročitali beleške za trenutno otvoreni slajd, pritisnite taster Tab dok ne čujete "Beleške slajda" i koristite komande za navigaciju čitača ekrana da biste pregledali beleške.

 5. Da biste zaustavili izlaženje, pritiskjte taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete "Kontrole sastanka", a zatim pritiskjte taster sa strelicom nalevo ili nadesno dok ne čujete "Zaustavi izlaženje" i pritisnite taster Enter.

Saradnja na izlaganju prezentacije

Ako imate više izlagača, kontrola prezentacije se može lako prebaciti. Da biste preuzeli kontrolu nad tekućom prezentacijom PowerPoint Live, pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Kontrole sastanka", zatim pritiskjte taster sa strelicom nalevo ili nadesno dok ne čujete "Preuzmi kontrolu" i pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za pridruživanje sastanku u Microsoft Teams

Tasterske prečice za Microsoft Teams

Obavljanje osnovnih zadataka u usluzi Microsoft Teams uz pomoć čitača ekrana

Konfigurisanje uređaja za rad sa pristupačnošću u sistemu Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u usluzi Microsoft Teams

Koristite Microsoft Teams na vebu tastaturu i čitač ekrana da biste delili i zajednički predstavili prezentacije PowerPoint Live prezentacijama. Testirali smo ga sa čitača ekrana JAWS i NVDA u programu Chrome, ali može da funkcioniše sa drugim čitače ekrana ako prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti.

Napomene: 

U ovoj temi

Deljenje prezentacije

 1. Dok ste naMicrosoft Teams sastanku, pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Otvori opcije deljenja" i pritisnite taster Enter.

 2. Da biste započeli deljenje PowerPoint Live prezentacije, pritiskjte taster Tab dok ne čujete: "Share a PowerPoint file" (Deli PowerPoint datoteku). Okno sadrži listu nedavnih PowerPoint koje možete da pregledate sa leve i desne strane. Kada čujete onaj koji želite, pritisnite taster Enter da biste ga izabrali. Ako se datoteka koju želite ne nalazi na listi, pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Pregledaj PPT datoteke" i pritisnite taster Enter. Pritiskjte tastere sa strelicom nagore i nadole dok ne čujete koji izvor želite da pregledate i pritisnite taster Enter da biste ga otvorili.

 3. Izabrana prezentacija se deli sa publikom sastanka. Da biste se prebacili sa slajda na slajd, pritiskate taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete:"Pomerite se unapred" ili "Pomerite se nazad", a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Da biste pročitali beleške za trenutno otvoreni slajd, pritisnite taster Tab dok ne čujete "Beleške slajda" i koristite komande za navigaciju čitača ekrana da biste pregledali beleške.

 5. Da biste zaustavili izlaženje, pritiskjte taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete "Zaustavi izlaženje" i pritisnite taster Enter.

Saradnja na izlaganju prezentacije

Ako imate više izlagača, kontrola prezentacije se može lako prebaciti. Da biste preuzeli kontrolu nad tekućim PowerPoint Live, pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Preuzmi kontrolu" i pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za pridruživanje sastanku u Microsoft Teams

Tasterske prečice za Microsoft Teams

Obavljanje osnovnih zadataka u usluzi Microsoft Teams uz pomoć čitača ekrana

Konfigurisanje uređaja za rad sa pristupačnošću u sistemu Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u usluzi Microsoft Teams

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×