Podrška za preduzeća

Microsoft nudi veliki broj planova koji vam omogućavaju da dobijete potrebnu podršku za poslovanje, počev od Premium podrške koja je neprekidno dostupna, pa do opcija plaćanja po incidentu. Ako vaša organizacija nema plan podrške koji se plaća, odaberite opciju u nastavku da biste saznali više informacija.

Microsoft objedinjena podrška

Microsoft objedinjena podrška iz korena menja iskustvo podrške za preduzeća, tako što na nivou čitave organizacije obezbeđuje podršku za sve Microsoft proizvode i usluge, nudi sveobuhvatne nove mogućnosti koje pomažu IT profesionalcima i projektantima, kao i pristup zasnovan na ishodu koji omogućava veću vrednost podrške koja prati rast organizacije. Saznajte više na veb lokaciji Objedinjene podrške.

Microsoft profesionalna podrška (plaćanje po incidentu)

Ako vam je potrebna trenutna tehnička podrška za preduzeće, profesionalna podrška je dostupna u vidu jednokratnog plaćanja po incidentu (PPI) ili paketa od 5 incidenata. Stručnjaci iz korporacije Microsoft nude podršku za rešavanje određenih problema, otklanjanje poruka o grešci ili oporavak funkcionalnosti koja ne radi na predviđeni način. Da biste saznali više informacija i kupili podršku po incidentu, kreirajte novi zahtev za podršku.

Podrška za Dynamics 365

Osnovna tehnička podrška je uključena u Microsoft Dynamics 365 pretplatu, koju možete da prosledite putemMicrosoft Dynamics 365 centra administracije. Da biste nabavili dodatne usluge i obezbedili brže vreme reagovanja, možete da kupite planove podrške za Microsoft Dynamics 365 preko programa količinskog licenciranja ili direktno od korporacije Microsoft.

Podrška za Office 365

Osnovna tehnička podrška je uključena u Microsoft Office 365 pretplatu, koju možete da prosledite putem Microsoft Office 365 portala na mreži. Da biste nabavili dodatne usluge i obezbedili brže vreme reagovanja, možete da kupite planove podrške za Microsoft Office 365 preko programa količinskog licenciranja ili direktno od korporacije Microsoft.

Podrška za Azure

Podrška za naplatu i pretplatu je uključena u Microsoft Azure pretplatu, koju možete da prosledite putem Microsoft Azure portala za administraciju. Da biste nabavili tehničku podršku, možete da kupite planove podrške za Microsoft Azure preko programa količinskog licenciranja ili direktno od korporacije Microsoft. 

Podrška za pristupačnost

Možete da zatražite pomoć za pitanja o pristupačnosti, probleme sa asistivnim tehnologijama ili pitanja o usklađenosti proizvoda u vezi sa propisima u okviru regulativa Section 508, WCAG 2.0 ili EN 301 549. Potražite više informacija u članku Podrška za pristupačnost za veb lokaciju preduzeća (dostupno samo u SAD).

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×