Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Dodavanje klijenata kao gostiju u usluzi Microsoft Teams

Konceptualne slike

U usluzi Microsoft Teams možete da dodate klijente kao goste u tim. Ako ih dodate kao tim, moći ćete da delite datoteke zajedno, komunicirate na deljenim kanalima i ostanete povezani dok sarađujete na projektu. To je sjajan način da održite svu komunikaciju i datoteke na jednom mestu gde svi imaju pristup.

Šta ću da naučim?

 • Kako kreirati tim u usluzi Teams

 • Kako da dodate goste u tim

Šta mi je potrebno?

 • Microsoft Teams

 • 5 minuta

Ako nemate postojeću grupu Microsoft 365 ili tim, počinjete sa čistim rasporedom i možete da odaberete kako će tim biti organizovan i podešen.

Kada kreirate tim, dobijate odgovarajuću SharePoint lokaciju i OneNote.

Napomena

Vaša organizacije može da ograniči ko može da kreira timove. Ako ne možete da kreirate tim ili treba da isključite kreiranje tima, obratite se IT administratoru. 

Kreirajte tim iz početka:

 1. Odaberite teams Teams ikona sa leve strane aplikacije, a zatim izaberite stavku Pridruživanje timu ili kreiranje tima Pridružite se ili kreirajte tim na dnu liste timova.

 2. Zadržite pokazivač iznad kartice Kreiranje tima i izaberite stavku Pridruživanje timu ili kreiranje timaKreiraj tim.

 3. Odaberite stavku Iz početka.

 4. Odlučite koji tip tima želite da bude:

  • Da biste ograničili sadržaj i razgovor na određeni skup osoba, odaberite stavku Privatno.

  • Odaberite stavku Javno za zajednicu ili temu kojima svako u organizaciji može da se pridruži.

 5. Imenujte tim i dodajte opcionalni opis.

 6. Kada završite, izaberite stavku Kreiraj.

Važno

Ako ste globalni administrator, videćete opciju za kreiranje tima na nivou organizacije. Ovo je odlično za situacije kada želite da automatski dodate sve zaposlene u organizaciji.

Gosti moraju imati Microsoft 365 poslovni ili školski nalog. Ako gost još uvek nema Microsoft nalog povezan sa njihovom e-adresom, biće usmeren da ga kreiraju besplatno.

Napomena

Kada dodate gosta u tim, može potrajati nekoliko sati pre nego što oni imaju pristup. Gosti izvan vaše organizacije će dobiti e-poruku sa pozivom za pridruživanje timu i moći će da pristupe timu samo kada prihvate poziv.

Da biste dodali gosta u tim u usluzi Teams:

 1. Izaberite teams Dugme "Teams" i idite na tim na listi timova.

 2. Izaberite stavku Još opcija Dugme „Više opcija“ > Dodaj člana.

 3. Unesite adresu e-pošte gosta. Bilo ko sa poslovnim ili potrošačkim nalogom e-pošte, kao što su Outlook, Gmail ili drugi, mogu da se pridruže timu kao gost.

  Važno

  Ako dobijete grešku "Nismo pronašli nijedno podudaranje" prilikom pokušaja dodavanja gosta, preduzeće ne dozvoljava goste. Povežite se sa osobom koja upravlja pretplatom na Microsoft 365 vašeg preduzeća, kao što je vaša IT podrška.

 4. Dodajte ime gosta. Izaberite stavku Uredi informacije Edit guest name button i otkucajte prepoznatljivo ime za njih. Obavezno izdužujte vreme da to uradite odmah – biće vam potrebna pomoć IT administratora da to uradi kasnije.

 5. Izaberite stavku Dodaj. Gosti će primiti poziv e-poštom dobrodošlice koji sadrži neke informacije o pridruživanju usluzi Teams i kako izgleda utisak gosta

Napomena

Kada dodate gosta, samo njegovo ime se dodaje na karticu profila. Da biste dodali ili promenili druge informacije (kao što su broj telefona ili radno mesto), moraćete da se obratite IT administratoru.

Srodne teme

Postavljanje dozvola gosta za kanale u usluzi Microsoft Teams

Prve stvari koje treba da znate o timovima u usluzi Microsoft Teams

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×