Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Stranica Nedavna aktivnost pokazuje kada i gde ste koristili Microsoft nalog u poslednjih 30 dana. Možete da razvijete bilo koju navedenu aktivnost da biste videli detalje o lokaciji i da saznate kako se pristupa nalogu – pomoću veb pregledača, telefona ili drugog metoda.

Ako na stranici vidite samo odeljak Nedavna aktivnost, ne morate da potvrdite nijednu aktivnost. Međutim, ako vidite odeljak Neobične aktivnosti, važno je da: 

 • Javite nam da li ste aktivnost vi ili ne. Kada proširite aktivnost, možete da odaberete Ovo sam bio/a ili Ovo nisam ja . Ove opcije se mogu samo videti u odeljku Neobične aktivnosti, pa ako ih vidite, treba nam vaš odgovor. Uz vašu pomoć, možemo da isključimo lažne pretnje i brže blokiramo neovlašćeni pristup.

 • Obezbedite nalog. Ako ste zabrinuti da neko možda ima pristup vašem nalogu, preporučujemo da odete na stranicu "Bezbednosne postavke" gde možete da promenite lozinku i ažurirate bezbednosne postavke. Možete i da uklonite sve pouzdane uređaje. Da biste saznali više o upravljanju i bezbednosti naloga, pogledajte stranicu Osnove bezbednosti.

Ako često putujete, vaše nove lokacije mogu da se prikažu kao neobične aktivnosti. Da biste putovali bez ometanja ili upozorenja, preporučujemo vam da koristite Microsoft Authenticator za prijavljivanje.

Ako dobijete e-poruku o neobičnoj aktivnosti i niste sigurni da li je od korporacije Microsoft, uvek možete bezbedno da se prijavite na Microsoft nalog bez klika na veze u e-poruci.

Pogledajte nedavne aktivnosti uhttps://account.live.com/Activity

Napomena: Vi kontrolišete svoje podatke. Da biste videli ili izbrisali određene tipove nedavnih aktivnosti, možete da se prijavite na https://account.microsoft.com/privacy/activity-history.

Da biste saznali više o stranici Nedavna aktivnost, izaberite jedan od sledećih naslova. Otvoriće se da bi se prikazalo više informacija.

U e-poruci ćemo vam poslati e-poruku ako postoji neobična aktivnost na vašem nalogu i možete da pregledate odeljak Neobične aktivnosti. Za svaku aktivnost ćete videti datum i vreme, lokaciju i tip aktivnosti. Možete da izaberete bilo koju aktivnost da biste videli dodatne detalje, uključujući:

 • IP adresa uređaja na kom je došlo do aktivnosti

 • A map that shows a specific location

  Napomena: Aktivnost usmeranosti mobilnih telefonskih usluga na različitim lokacijama, tako da može da izgleda kao da ste se prijavili sa nečega što nije vaša stvarna lokacija.

 • Tip uređaja ili operativnog sistema koji se koriste za aktivnost

 • Internet pregledač ili tip aplikacije koja se koristi za aktivnost, ako ih ima

Da biste nas javili da li je aktivnost bila bezbedna, možete da odaberete ovo sam ja ili Ovo nisam ja. Ove opcije su dostupne samo u odeljku Neobične aktivnosti i vidljive su samo kada proširite aktivnost.

 • Odaberite ovo nisam ja ako aktivnost nije vaša ili niste sigurni da li ste to vi bili vi. Pomoći ćemo vam da zaštitite nalog od neovlašćenog pristupa. U sklopu ovog procesa, od vas će se tražiti da promenite lozinku i ažurirate bezbednosne informacije.

 • Odaberite Ovo sam ja ako prepoznajete aktivnost kao svoju. Biranjem ove opcije javićete nam da ne moramo da blokiramo vaš nalog. Aktivnost možemo označiti kao neuobičajene ako koristite nalog na odmoru, nabavite novi uređaj ili dozvolite aplikaciji da se prijavi kao vi.

Da biste smanjili broj obaveštenja koja vam šaljemo o vašoj aktivnosti, možete da potvrdite izbor u polju za potvrdu Ne odjavljuj me kada se prijavite. Kada ovu postavku isključite, obavestićemo vas samo kada se aktivnost promeni.

Napomena: Ako ste dobili neuobičajeno obaveštenje o aktivnostima prilikom slanja e-pošte u programu Outlook, više informacija potražite u članku Deblokiranje Outlook.com naloga.

Ako vidite bilo šta sumnjivo u odeljku Nedavne aktivnosti (kao što je više pokušaja prijavljivanje ili promena profila koje niste vi promenili), izaberite stavku Obezbedite nalog.

Ne pokazujemo sve aktivnosti naloga. Obično ćete videti samo značajne događaje koji mogu da utiču na bezbednost naloga. Ako koristite isti uređaj na istoj lokaciji nekoliko puta zaredom, možda ćete videti samo prvi put kada se prijavite. 

Evo tipova aktivnosti koje ćete videti na stranici Nedavne aktivnosti.

Tip sesije

Znače

Nalog je kreiran

Microsoft nalog je kreiran.

Promenjeno je ime naloga

Ime koje vas identifikuje u Microsoft proizvodima i uslugama je promenjeno.

Zatražena je dodatna verifikacija

Kao dodatni korak za potvrdu identiteta, dobili ste bezbednosni kôd putem teksta, e-pošte ili aplikacije za autorizovanje.

Dodat pseudonim;

Pseudonim je izbrisan;

Primarni pseudonim je promenjen

Pseudonim je dodatna adresa e-pošte koja koristi isto prijemno sanduče, spisak kontakata i postavke naloga kao primarni pseudonim (adresa e-pošte) za Microsoft nalog. Saznajte više o pseudonimima.

Sve bezbednosne informacije označene za uklanjanje

Planirano je da budu uklonjene sve bezbednosne informacije za vaš nalog (kao što su alternativne e-adrese, brojevi telefona i aplikacije za autorizovanje). Saznajte više o zameni bezbednosnih informacija.

Dodata je alternativna e-poruka;

Izbrisana je alternativna e-pošta;

Dodata je aplikacija za verifikaciju identiteta;

Izbrisana je aplikacija za verifikaciju identiteta;

Dodat je broj telefona;

Broj telefona je izbrisan; Dodat je kôd za oporavak

Dodali ste ili uklonili deo bezbednosnih informacija na nalog. Saznajte više o bezbednosnim informacijama.

Kreirana lozinka za aplikaciju;

Lozinka aplikacije je izbrisana

Lozinke aplikacije se koriste za aplikacije ili uređaje koji ne podržavaju verifikaciju u dva koraka. Saznajte više o lozinkama za aplikaciju.

Automatska sinhronizacija

Vaš nalog se automatski prijavuje kao vi kada povežete Microsoft nalog sa aplikacijom ili uslugom koja upravlja e-poštom. Videćete istu automatsku aktivnost sinhronizacije u redovnim vremenskim intervalima. Možete da vidite i ove protokole ako ih koriste aplikacije e-pošte ili veb-usluge:

 • Exchange ActiveSync – Sinhronizuje e-poštu, kalendar i kontakte između uređaja i Outlook.com naloga.

 • Post Office Protocol 3 (POP3) – Omogućava aplikaciji ili usluzi da pristupa e-porukama u prijemnom poštanskom sandučetu.

 • Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) – Omogućava aplikaciji ili usluzi da šalju e-poštu.

 • Internet Message Access Protocol (IMAP) – Omogućava aplikaciji ili usluzi da pristupe celoj e-pošti (u svim fasciklama) i da sinhronizuju e-poštu na svim uređajima.

Neispravna lozinka je uneta

Neko je pokušao da se prijavi na microsoft nalog pomoću pogrešne lozinke. Nismo dozvolili ovo prijavljivanje. (To ste možda vi bili vi, ako ste zaboravili lozinku – ili je možda neko drugi pokušavao da pristupi vašem nalogu.)

Lozinka je promenjena

Lozinka Microsoft naloga je promenjena. Ako to niste uradio, trebalo bi da poništite lozinku.

Poništavanje lozinke

Uspešno ste poništili lozinku Microsoft naloga.

Dozvola data aplikaciji

Dozvolili ste drugoj aplikaciji da pristupa vašem Microsoft nalogu.

Informacije o profilu su promenjene

Promenjene su informacije sa profila kao što su ime, datum rođenja, pol, zemlja/region ili poštanski broj. Ažurirajte informacije o profilu.

Prijavljivanje je blokirano (nalog je ugrožen)

Smatramo da je neko drugi pristupio vašem Microsoft nalogu. Potrebno je da obezbedite dodatnu verifikaciju radi deblokiranje.

Prijavljivanje je blokirano (nalog je privremeno obustavljen)

Blokirali smo vaš nalog jer smo primetili neke sumnjive aktivnosti. Potrebno je da obezbedite dodatnu verifikaciju radi deblokiranje.

Uspešno prijavljivanje

Neko se prijavio na vaš Microsoft nalog pomoću tačne lozinke. (To ste verovatno vi bili vi.)

Uključena verifikacija u dva koraka;

Verifikacija u dva koraka je isključena

Verifikacija u dva koraka zahteva da koristite dva različita metoda verifikacije identiteta svaki put kada se prijavite. Ovu funkciju možete da uključite u bilo kom trenutku. Saznajte više o verifikaciji u dva koraka.

Otkrivena neobična aktivnost

Neko se prijavio na vaš nalog pomoću tačne lozinke, ali sa lokacije ili uređaja koje nismo prepoznali. Da bismo se uverili da ste to vi, poslali smo vam obaveštenje i zahtevali dodatni bezbednosni izazov. (Ovo ste možda bili vi, ali nismo bili sigurni.)

Srodne teme

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×