Ak zdieľate v službe OneDrive poznámkový blok a už nechcete, aby ho ostatní používatelia mohli zobrazovať a upravovať, môžete ho ponechať vo OneDrive a zmeniť nastavenia zdieľania.

Ak chcete konkrétnej osobe zabrániť zobrazovať a upravovať poznámkový blok, môžete zmeniť povolenia v časti Zdieľané s.

  1. Ak používate e-OneNote 2016, vyberte položky Súbor > Zdieľať > Zdieľať s ľuďmi.

    Ak používate Program OneNote 2013, vyberte položky Súbor > Zdieľať > Pozvať ľudí.

  2. V časti Zdieľané s kliknite pravým tlačidlom myši na meno osoby.

  3. Používateľa môžete úplne odstrániť alebo môžete zmeniť jeho povolenia.

    Snímka obrazovky s možnosťami Ukončiť zdieľanie vo OneNote 2016.

Tip:  Ak chcete niekomu zakázať upravovať poznámkový blok, no chcete mu povoliť jeho zobrazovanie, zmeňte povolenia pre tohto používateľa z možnosti Môže upravovať na možnosť Môže zobrazovať.

Zakázanie prepojenia na zdieľanie

Ak zdieľate poznámkový blok pomocou prepojenia, môžete prepojenie zastaviť v práci, aby ľudia upravovať ani zobrazovať váš poznámkový blok. Po zakázaní prepojenia sa ľuďom, ktorí naň kliknú, zobrazí hlásenie s o tom, že prepojenie bolo pravdepodobne odstránené alebo uplynula jeho platnosť, prípadne nemajú povolenie na jeho zobrazenie.

  1. Kliknite na položky Súbor > Zdieľať > Získať prepojenie na zdieľanie.

  2. Vedľa položky Prepojenie na zobrazenie alebo Prepojenie na úpravy kliknite na položku Zakázať prepojenie.

    Snímka obrazovky s postupom zakázania prepojenia vo OneNote 2016.

Poznámka:  Ak sa zobrazuje tlačidlo Vytvoriť prepojenie, ale nezobrazuje sa prepojenie na poznámkový blok, buď ste ho nevytvorili alebo ste ho už zakázali.

Potrebujete ďalšiu pomoc?

Rozšírte svoje zručnosti
Preskúmať školenie
Buďte medzi prvými, ktorí získajú nové funkcie
Pripojiť sa k Microsoft Office Insiderom

Považujete poskytnuté informácie za užitočné?

Aká je podľa vás kvalita prekladu?
Čo sa vám páčilo, prípadne čo nie?

Ďakujem za vaše pripomienky!

×