Ponovno aktiviranje operativnog sistema Windows 10 nakon promene hardvera

U operativnom sistemu Windows 10 (verzija 1607 ili noviji) možete da povežete Microsoft nalog sa digitalnom licencom za operativni sistem Windows 10 na svom uređaju. Ovo može da vam pomogne da ponovo aktivirate Windows uz pomoć Alatke za rešavanje problema sa aktivacijom ukoliko kasnije napravite značajne hardverske promene, na primer, ako zamenite matičnu ploču.

Da biste dodali Microsoft nalog i da biste ga povezali sa digitalnom licencom:

 1. Izaberite dugme Start , izaberite stavke Postavke  > Ažuriranje i bezbednost  > Aktivacija > a zatim izaberite stavku Dodaj nalog. Morate da budete prijavljeni kao administrator da biste dodali Microsoft nalog.
 2. Unesite svoj Microsoft nalog i lozinku, a zatim izaberite Prijavljivanje. Takođe ćete morati unesete lozinku za svoj lokalni nalog ukoliko Microsoft nalog koji ste uneli nije povezan nalog.
 3. Kada dodate Microsoft nalog, na stranici aktivacije ćete videti natpis Windows je aktiviran uz pomoć digitalne licence koja je povezana sa Microsoft nalogom.


Korišćenje Alatke za rešavanje problema sa aktivacijom nakon značajne hardverske promene

Nakon što dodate Microsoft nalog i povežete ga sa svojom digitalnom licencom, možete da koristite Alatku za rešavanje problema sa aktivacijom da biste lakše ponovo aktivirali Windows nakon značajne hardverske promene.


 1. Izaberite dugme Start , izaberite stavke Postavke  > Ažuriranje i bezbednost  > Aktivacija > a zatim izaberite stavku Rešavanje problema. Morate da budete prijavljeni kao administrator.
 2. Alatka za rešavanje problema će vam pokazati poruku u kojoj piše da Windows ne može da se aktivira na vašem uređaju. Izaberite opciju Nedavno sam promenio/la hardver na ovom uređaju, a zatim izaberite dugme Dalje.
 3. Unesite svoj Microsoft nalog i lozinku, a zatim izaberite Prijavljivanje. Takođe ćete morati unesete lozinku za svoj lokalni nalog ukoliko Microsoft nalog koji ste uneli nije povezan nalog.
 4. Sa liste uređaja koji su povezani sa vašim Microsoft nalogom izaberite uređaj koji trenutno koristite, potvrdite izbor u polju Ovo je uređaj koji trenutno koristim, a zatim izaberite dugme Aktiviraj.

  Ako na listi rezultata ne vidite uređaj koji trenutno koristite, uverite se da ste se prijavili koristeći isti Microsoft nalog koji ste povezali sa digitalnom licencom za Windows 10 na svom uređaju.

  Ako ste se prijavili koristeći tačan Microsoft nalog, evo još nekih razloga zbog kojih možda ne možete da ponovo aktivirate Windows:

    • Izdanje OS Windows na vašem uređaju nije podudarno sa izdanjem OS Windows koje ste povezali sa svojom digitalnom licencom.
    • Tip uređaja koji aktivirate nije podudaran sa tipom uređaja koji ste povezali sa svojom digitalnom licencom.
    • Windows nikada nije bio aktiviran na vašem uređaju.
    • Dostigli ste ograničenje za broj pokušaja ponovnog aktiviranja OS Windows na svom uređaju.
    • Na uređaju postoji više administratora, a drugi administrator je već ponovo aktivirao Windows na vašem uređaju.
    • Uređajem upravlja vaša organizacija i opcija za ponovnu aktivaciju OS Windows nije dostupna. Za više informacija o ponovnoj aktivaciji obratite se osoblju za podršku u vašoj organizaciji.
    Ukoliko vam je potrebna dodatna pomoć za ponovnu aktivaciju OS Windows na vašem uređaju, obratite se službi korisničke podrške.

    Svojstva

    ID članka: 20530 - Poslednji pregled: 14.09.2016. - Verzija: 1

    Povratne informacije