Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Aktivacija vam pomaže da potvrdite da Windows originalna i da se ne koristi na više uređaja nego što je to dozvoljeno na osnovu uslova licenciranja za Microsoft softver. Ovaj članak će vam pomoći da rešite uobičajene greške pri aktivaciji i popravite ih Windows.

Pomoć za pronalaženje šifre proizvoda pronaći ćete u Windows šifre proizvoda. Za rešavanje problema i druge informacije o ažuriranju sistema Windows 11 pogledajte Windows Ažuriranje: faća pitanja ili Rešavanje problema prilikom Windows. Informacije o nadogradnji na Windows 11 potražite u članku Nadogradnja na Windows: pitanja.

Aktiviranje Windows

 • Opšte informacije o Windows o aktivaciji potražite u članku Aktiviranje, uključujući i to kako da odaberete metod aktivacije.

 • Više informacija o Windows 11 potražite u članku Ponošenje Windows promene hardvera nakon što ste značajno promenili hardver uređaja.

 • Informacije o aktivaciji starije verzije programa Windows potražite u članku Aktivacija Windows 7 ili Windows 8.1.

Ako imate problema prilikom Windows 11, pratite ove korake da biste ispravili greške pri aktivaciji:

 1. Potvrdite da je uređaj aumen i da li je Windows 11. U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte winver, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Winver . Videćete verziju i verziju programa Windows.
  Ne radi se Windows 11? Saznajte kako da ažurirate uređaj na ažuriranju Windows.

 2. Koristite alatku za rešavanje problema sa aktivacijom da biste rešili jednostavne greške. Više informacija potražite u dolenavnim članku Alatka za rešavanje problema sa aktivacijom .

 3. Ako i dalje dobijate grešku, proverite listu kodova grešaka u nastavku i pratite predložene korake da biste je rešili.

 4. Uverite se da greška nije promenjena. Ponekad kada pokrenete alatku za rešavanje problema sa aktivacijom ili pokušate da aktivirate, kôd greške i poruka će se promeniti. Ako se kôd greške promenio, potražite novi kôd u nastavku i pratite preporučene korake. (Ako dobijate kôd greške koji nije naveden na ovoj stranici, obratite se korisničkoj podršci.)

Još Windows 11? Pogledajte WindowsAktiviranje ili Windows 7 ili Windows 8.1.

Isprobajte alatku za rešavanje problema sa aktivacijom

Ako je pokrenut Windows 11, alatka za rešavanje problema sa aktivacijom može da vam pomogne da ponovo aktivirate Windows ako ste nedavno napravili značajnu promenu hardvera (kao što je zamena udate table) ili ponovo Windows. 

Da biste koristili ovu opciju, morate da budete administrator. Više informacija potražite u članku Korišćenje alatke za rešavanje problema sa aktivacijom

Otklonite uobičajene greške

Slede neke od najčešćih grešaka pri aktivaciji sa mogućim rešenjima za Windows 11. Ako dobijate kôd greške koji nije naveden na ovoj stranici, obratite se podršci za korisnike.

Ako ste izvršili nadogradnju na Windows 11 besplatno, a uređaj nije aktiviran, proverite da li imate najnoviju verziju verzije Windows 11. Ova verzija sadrži poboljšanja u vezi sa aktivacijama i rešavanjem grešaka aktivacije. Dodatne informacije o tome kako da održavate Windows više informacija potražite u članku Windows Ažuriranje: pitanja.

 • Dodatne informacije o tome kako aktivacija funkcioniše u sistemu Windows 11 ili Windows 10 potražite u članku Windows.

 • Dodatne informacije o tome kako da aktivirateWindows 7 ili Windows 8.1, uključujući i to kako da aktivirate telefonom, potražite u članku Aktiviranje operativnog Windows 7 ili Windows 8.1.

Greška

Šta to znači i kako da je ispravite

Windows prijavili da se hardver uređaja promenio.

0xC004F211

Licenca Windows povezana sa hardverom uređaja. Ako napravite značajne hardverske promene, kao što je zamena majka table, Windows neće moći da pronađe licencu koja se podudara kada sledeći put pokrenete uređaj. Ako Windows bio unapred instaliran na uređaju i vi ste napravili promenu, kao što je zamena maternje table, potrebna vam je nova licenca.

Da biste kupili novu licencu za Windows, pokrenite > Postavke > Aktivacija sistema > , a zatim izaberite Stavku Idi na Microsoft Store.   
 Otvorite postavke za aktivaciju

Ako imate šifru Windows proizvoda koju ste koristili na uređaju pre promene hardvera, unesite je tako što ćete izabrati stavku Pokreni >Postavke > Aktivacija sistema > zatim izabrati promeni šifru proizvoda.     

Pored toga, Microsoft pruža putanju izuzetka za prenos licence Windows nakon promene hardvera. Morate biti prijavljeni na isti Microsoft nalog da biste promenili hardver i koristili putanju izuzetka.  

Da biste pristupili ovoj putanji izuzetka, izaberite stavku > Postavke > Aktivacija sistema > aktivacija, a zatim izaberite stavku Rešavanje problema.     Ako alatka za rešavanje problema ne može da reši problem, videćete vezu za poništi aktivaciju nakon promene hardvera. Izaberite je da biste pratili ovu putanju. Dodatne informacije potražiteu članku Windows aktiviranje nakon promene hardvera

Šifra proizvoda korišćena na ovom uređaju ne funkcioniše sa ovim izdanjem ovog Windows. Možda ćete morati da se ćaskate sa prodavnicom ili preduzećem od kojih ste kupili Windows, unesete drugu šifru proizvoda ili posetite Prodavnicu da biste kupili originalni Windows.

0xC004F212 

Kada ponovo instalirate broj Windows 11 pomoću digitalne licence, od vas će se tražiti da odaberete koje izdanje ćete instalirati. Ako odaberete izdanje koje nije licencirano za korišćenje, možete dobiti ovu grešku.  

Ako mislite da ste instalirali pogrešno izdanje, izaberite stavku Pokreni > Postavke> Aktivacija sistema > aktivaciju, a zatim izaberite stavku Rešavanje problema.     Ako alatka za rešavanje problema otkrije važeću digitalnu licencu Windows 11 za izdanje koje trenutno nije instalirano, ona će vas javiti i pokazati vam kako da instalirate odgovarajuće izdanje.
 Otvorite postavke za aktivaciju

Windows prijavili da šifra proizvoda nije pronađena na vašem uređaju. 

0xC004F213

Licenca Windows povezana sa hardverom uređaja. Ako napravite značajne hardverske promene, kao što je zamena majka table, Windows neće moći da pronađe licencu koja se podudara kada sledeći put pokrenete uređaj. Ako Windows bio unapred instaliran na uređaju i vi ste napravili promenu, kao što je zamena maternje table, potrebna vam je nova licenca.

Da biste kupili novu licencu za Windows licencu, izaberite start > Postavke > Aktivacija sistema >aktivacija , a zatim izaberite stavku Idi na Microsoft Store.    
 Otvorite postavke za aktivaciju

Ako imate šifru Windows proizvoda koju ste koristili na uređaju pre promene hardvera, unesite je tako što ćete izabrati stavku Pokreni >Postavke > Aktivacija sistema > zatim izabrati promeni šifru proizvoda.     

Pored toga, Microsoft pruža putanju izuzetka za prenos Windows licence nakon promene hardvera. Morate biti prijavljeni na isti Microsoft nalog da biste promenili hardver i koristili putanju izuzetka.  

Da biste pristupili ovoj putanji izuzetka, izaberite stavku Pokreni > Postavke > Ažuriranje & aktivacije > bezbednosti, a zatim izaberite stavku Rešavanje problema.     Ako alatka za rešavanje problema ne može da reši problem, videćete vezu za poništi aktivaciju nakon promene hardvera. Izaberite je da biste pratili ovu putanju. Više informacija potražite u članku Ponošenje Windows nakon promene hardvera

"Windows licenca će uskoro isteći"

To može da se desi ako imate instaliran klijent za količinsku licencu. Windows 11 Pro količinsku licencu koriste velike organizacije koje primenjuju 11 Windows 11 na stotine ili hiljade računara.

U ovoj situaciji aktivcijom obično upravlja vaša organizacija, pa ćete morati da se obratite administratoru sistema za pomoć. Više informacija potražite u članku Rešavanje problema Windows isteka licence.

0x803f7001

Ako vidite kôd greške 0x803F7001, to znači da na uređaju nije pronađena važeća licenca za Windows 11 da biste aktivirali Windows na uređaju. Evo kako da aktivirate Windows:

 1. Izaberite stavku > Postavke > Aktivacija > sistema.

 2. Ako imate važeću šifru proizvoda, izaberite stavku Promeni šifru proizvoda, a zatim unesite šifru proizvoda od 25 znakova. Ako nemate važeću šifru proizvoda, izaberite stavku Idi na Microsoft Store i pratite uputstva da biste kupili digitalnu licencu za Windows.
  Otvorite postavke za aktivaciju

Napomena: Šifra proizvoda bi trebalo da se nalazi u e-poruci sa potvrdom koju ste primili nakon kupovine paketa, da bude uključena u pakovanje koje ste dobili uz uređaj ili na certifikatu o autentičnosti (COA) koji je prikačen za zadnji ili donji deo uređaja. Windows

Pomoć za pronalaženje šifre proizvoda pronaći ćete u Windows šifre proizvoda.

Više informacija o rešavanju problema sa kodom greške 0x803F7001 potražite u članku Otklanjanje Windows greške pri aktivaciji 0x803F7001.

0x800704cF

Ova greška znači da nismo pronašli važeću licencu Windows za vaš uređaj.

Morate da koristite važeću šifru proizvoda da biste aktivirali Windows. Šifra proizvoda bi trebalo da se nalazi u e-poruci sa potvrdom koju ste primili nakon kupovine paketa, da bude uključena u pakovanje koje ste dobili uz uređaj ili na certifikatu o autentičnosti (COA) koji je prikačen za zadnji ili donji deo uređaja. Windows

Pomoć za pronalaženje šifre proizvoda pronaći ćete u Windows šifre proizvoda.

Ako imate važeću šifru proizvoda, koristite je da biste aktivirali Windows:
 

 1. Izaberite stavku > Postavke > Aktivacija > sistema.

 2. Izaberite stavku Promena šifre proizvoda, a zatim unesite šifru proizvoda od 25 znakova.
  Otvorite postavke za aktivaciju

Ako ste napravili veću promenu na hardveru uređaja, kao što je zamena u ukrasnoj tabli, pokrenite alatku za rešavanje problema sa Windows aktivacijom koja se nalazi na stranici sa postavkama za aktivaciju. Imajte u toga da od vas može biti zatraženo da prođete kroz proces reaktivacije. Više informacija potražite u članku Korišćenje alatke za rešavanje problema sa aktivacijom.

Napomene: 

 • Ako tražite informacije o tome kako da ga aktivirate, Windows 7 iliWindows 8.1 pogledajte Windows 7 ili Windows 8.1.

 • Ako tražite informacije o tome kako da aktivirate ovu Windows 11, pogledajte aktiviranje Windows.

0xC004C060, 0xC004C4A2, 0xC004C4A2, 0x803FA067L, 0xC004C001, 0xC004C004, 0xC004F004, 0xC004C007, 0xC004F005, 0xC004C00F, 0xC004C010, 0xC004C00E, 0xC004C4A4, 0xC004C4A5, 0xC004B001, 0xC004F010, 0xC004F050

Razlozi zbog kojih možete da vidite ove greške:

 • Uneli ste šifru proizvoda koja se ne može koristiti za aktiviranje Windows. Unesite drugu šifru proizvoda ili kupite novu šifru proizvoda.

 • Izvršili ste nadogradnju na Windows 11, ali su serveri za aktivaciju bili zauzeti. Ako ste izvršili nadogradnju sa aktivirane kopije Windows 7 ili Windows 8.1, kopija sistema Windows 11 će se automatski aktivirati ili možete da sačekate neko vreme, a zatim da izaberete stavku Aktiviraj. Ako i dalje imate problema sa aktivaciju, obratite se korisničkoj podršci.

 • Nadogradili ste na Windows 11 pomoću besplatne ponude za nadogradnju, ali Windows 11 nije aktiviran nakon ponošenog instaliranja. Kopija uređaja Windows 11 bi trebalo automatski da se aktivira ako niste pravili neke značajne hardverske promene na uređaju (kao što je zamena maternje table). Ako i dalje imate problema sa aktivaciju, obratite se korisničkoj podršci.

0xC004C003

Ovu grešku možete da vidite zato što Windows 11 šifra proizvoda koja ste uneli nije važeća. Šifre proizvoda su jedinstvene – dodeljene određenom korisniku za instalaciju na jednom uređaju. Ako je korišćena šifra (ili pokušana upotreba) na više uređaja, ona je označena kao da nije važeća. Da biste Windows, potrebno je da pružite drugačiju Windows jedinstven za uređaj.   

Ako ste kupili uređaj od prodavca koji je Windows 11 i očekujete da šifra bude važeća, obratite se prodavcu. Ako je uređaj kupljen uz Windows 11, a naišli ste na ovu grešku prilikom prvog uključivanja, obratite se proizvođaču uređaja. 

Ako se vaš utisak pri radu sa uređajem razlikuje od onih navedenih iznad, pokušajte sledeće: 

 • Pokrenite alatku Windows za rešavanje problema sa aktivacijom: Izaberite stavku Pokreni > Postavke >Aktivacija sistema >Aktivacija, a zatim izaberite stavku Rešavanje problema. 
  Otvorite postavke za aktivaciju

 • Proverite da li imate papirnu kopiju šifre proizvoda Windows od 25 znakova, a možete da je unesete da biste Windows 11. 

 • Ako je uređaj nedavno popravljan u nezavisnom objektu za popravku, obratite mu se da biste videli da li popravke zahtevaju novu licencu Windows 11. 

 • Ako je uređaj nov i nikada nije aktiviran, obratite se proizvođaču uređaja. 

0xC004F034

Ovu grešku možete da vidite ako ste uneli nevažeću šifru proizvoda ili šifru proizvoda za drugu verziju sistema Windows.

Unesite važeću šifru proizvoda koja se podudara sa verzijom i izdanjem sistema Windows 11 instaliranom na uređaju.

Ako Windows instaliran na uređaju koji se povezuje sa Key Management Service (KMS) serverom, obratite se osobi za podršku u vašoj organizaciji za više informacija o tome kako da aktivirate Windows.

0xC004F210

Ovu grešku možete da vidite ako ste uneli šifru proizvoda za neko drugo izdanje proizvoda Windows od izdanja koje je instalirano na vašem uređaju. Ovu grešku možete da vidite i ako ste prethodno izvršili nadogradnju na Windows 11, ali se trenutno izdanje programa Windows instaliranih na uređaju ne podudara sa izdanjem vaše digitalne licence.

Možete da unesete važeću šifru proizvoda koja se podudara sa izdanjem proizvoda Windows instaliranom na uređaju ili da ponovo instalirate izdanje izdanja Windows 11 koje se podudara sa vašom digitalnom licencom.

Ako uređaj radi pod operativnim Windows 11 (verzija 1607 ili novija verzija), alatka za rešavanje problema sa aktivacijom može da vam pomogne da instalirate odgovarajuće izdanje Windows na uređaju. Više informacija potražite u članku Korišćenje alatke za rešavanje problema sa aktivacijom.

0xC004E016, 0xC004F210

Ovu grešku možete da vidite ako ste uneli šifru proizvoda za drugu verziju ili izdanje Windows. Na primer, šifru proizvoda za Enterprise izdanje proizvoda Windows 11 ne može da se koristi za aktiviranje izdanja Windows 11 Home Windows 11 Core.

Unesite šifru proizvoda koja se podudara sa verzijom i izdanjem usluge Windows instaliranom na uređaju ili kupite novu kopiju Windows sa Microsoft Store.

0xC004FC03

Možda ćete videti ovu grešku ako niste povezani sa internetom ili ako postavke zaštitnog zida sprečavaju Windows da dovrše proces aktivacije na mreži.

Uverite se da ste povezani sa internetom i da zaštitni zid ne blokira Windows aktivaciju. Ako i dalje imate problema, pokušajte da aktivirate Windows telefonom. U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte SLUI 04, izaberite SLUI 04 sa liste rezultata, a zatim pratite uputstva na ekranu da biste aktivirali Windows.

Napomena: Ako radite pod operativnim sistemom Windows 11 Pro EDU ili Windows 11 Pro za radne objekte, morate da aktivirate Windows putem interneta – aktivaciju telefona i SLUI 04 ne možete da iskoristite. Pogledajte Kako se Windows 11 Pro za radne Windows 11 Pro EDU.

0xC004E028

Ovu grešku možete da vidite ako pokušate da aktivirate uređaj koji je već u procesu aktivacije. Uređaj bi trebalo da bude aktiviran kada se dovrši prvi zahtev.

0x8007267C

Možda ćete videti ovu grešku ako niste povezani sa internetom ili ako je server za aktivaciju privremeno nedostupan. Uverite se da ste povezani sa internetom i da zaštitni zid ne blokira Windows aktivaciju.

0xD0000272, 0xC0000272, 0xc004C012, 0xC004C013, 0xC004C014

Ako je server za aktivaciju privremeno nedostupan, vaša kopija Windows će se automatski aktivirati kada se usluga ponovo vrati na mrežu.

0xC004C008, 0xC004C770, 0x803FA071

Ovu grešku možete da vidite ako se šifra proizvoda već koristi na drugom uređaju ili ako se koristi na više uređaja nego što je to dozvoljeno na osnovu uslova licenciranja za Microsoft softver. Da biste rešili problem, kupite šifru proizvoda za svaki od uređaja da biste ga Windows na njima.

Ako koristite broj Windows 11, možete da ga Windows sa Microsoft Store:

 1. Izaberite stavku > Postavke > Ažuriranje & aktivacije > bezbednosti.

 2. Izaberite stavku Idi na Microsoft Store, a zatim pratite uputstva da biste kupili Windows 11.
  Otvorite postavke za aktivaciju

Napomene: 

 • Ako ne vidite vezu Idi na stranicu Microsoft Store aktivacija, obratite se osobi za podršku u vašoj organizaciji.

 • Ako ste napravili značajne promene hardvera na uređaju (kao što je zamena majka table) i imate važeću šifru proizvoda, pokušajte da Windows aktivirate telefonom. U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte SLUI 04, izaberite SLUI 04 sa liste rezultata, a zatim pratite uputstva na ekranu da biste aktivirali Windows. Više informacija o poništi Windows 11 (verzija 1607 ili novija) posle promene hardvera potražite u članku Ponošenje Windows aktiviranje sistema nakon promene hardvera.

 • Ako radite pod operativnim sistemom Windows 11 Pro EDU ili Windows 11 Pro za radne objekte, morate da aktivirate Windows putem interneta – aktivaciju telefona i SLUI 04 ne možete da iskoristite. Saznajte više o Windows 11 Pro EDU ili Windows 11 Pro za radne sveove.

0xC004F00F

Ovu grešku možete da vidite ako ste uneli šifru proizvoda za Enterprise izdanje operativnog Windows da biste aktivirali Windows 11 Home ili Windows 11 Pro. Unesite šifru proizvoda koja se podudara sa izdanjem Windows na uređaju.

0xC004C020

Do ove greške dolazi kada je količinska licenca (licenca koju je korporacija Microsoft kupila za instaliranje na Windows više uređaja) upotrebljena na više uređaja nego što je to dozvoljeno na osnovu uslova licenciranja za Microsoft softver. Da biste rešili problem, možda ćete morati da koristite drugu šifru proizvoda da biste aktivirali Windows na uređaju. Obratite se osobi za podršku u vašoj organizaciji za više informacija.

0x8007232B, 0xC004F074, 0xC004F038, 0x8007007B

 • Ovu grešku možete da vidite ako ste uneli šifru proizvoda za Enterprise izdanje operativnog Windows da biste aktivirali Windows 11 Home ili Windows 11 Pro. Pokušajte da unesete šifru proizvoda koja se podudara sa izdanjem proizvoda Windows na uređaju.

 • Ili ćete možda videti ovu grešku ako pokušavate da aktivirate poslovni uređaj, ali niste povezani sa mrežom na radnom mestu. Ako ste povezani sa poslovnom mrežom, a i dalje vidite ovu grešku, možda ćete morati da promenite postavke mreže. Obratite se osobi za podršku u vašoj organizaciji za više informacija.

 • Ako vaša organizacija nema osobu za podršku, možda ćete morati ponovo da unesete šifru proizvoda:

 1. Izaberite stavku > Postavke > Aktivacija >sistema.

 2. Izaberite stavku Promena šifre proizvoda, a zatim otkucajte šifru proizvoda od 25 znakova.
  Otvorite postavke za aktivaciju

Potrebna je administratorska dozvola možete biti upitani za lozinku ili da biste potvrdili izbor.

0x80072F8F

Možda ćete videti ovu grešku ako su datum i vreme uređaja netačni ili ako Windows može da se poveže sa uslugom aktivacije na mreži i ne može da verifikuje šifru proizvoda.

Da biste proverili datum i vreme, izaberite stavku Počni > Postavke > vreme & za > Datum & vreme.
Potvrda datuma i vremena u Postavke
 

Da biste proverili internet vezu:

 1. U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte ukucajte alatku za rešavanje problema sa mrežom , a zatim u listi rezultata izaberite stavku Identifikovanje i otklanjanje problema sa mrežom.

 2. Pratite uputstva da biste rešili probleme sa mrežom.

Ako alatka za rešavanje problema sa mrežom nije pronašli nikakve probleme sa mrežnom vezom, pokušajte ponovo da pokrenete uređaj da biste videli da li će to rešiti problem.

0xC004E003

Možda ćete videti ovu grešku kada instalirate softver nezavisnog proizvođača koji je promenio sistemske datoteke. Windows za aktivaciju potrebne su određene sistemske datoteke da bi se dovršila aktivacija. Možete da pokušate da vratite sistemske datoteke na stariju tačku u vremenu. Ovo uklanja softver koji ste instalirali posle tog trenutka bez uticaja na lične datoteke.

Više informacija potražite u odeljku o tome kako da vratite u prethodno stanje iz tačke vraćanja sistema u odeljku Opcije oporavka u odeljku Windows.

0x80004005

Izaberite stavku > Postavke > Ažuriraj & aktivaciju > bezbednosti , a zatim izaberite stavku Rešavanje problema da biste pokrenuli alatku za rešavanje problema sa aktivacijom. Više informacija o alatki za rešavanje problema potražite u članku Korišćenje alatke za rešavanje problema sa aktivacijom.

Otvorite postavke za aktivaciju

Ako to ne uspe, možda ćete morati da uspostavite početne vrednosti uređaja. Više informacija potražite u odeljku Opcije oporavka u članku Windows.

0x87e10bc6

Došlo je do greške sa našim serverom za aktivaciju ili uslugom licenciranja. Sačekajte nekoliko minuta, Windows 11 Pro Koraci za oporavak licence: Izaberite stavku Pokreni > Postavke > Aktivacija sistema > , > zatim izaberite Rešavanje problema da biste pokrenuli alatku za rešavanje problema sa aktivacijom.
Otvorite postavke za aktivaciju

Kada alatka za rešavanje problema bude gotova, izaberite stavku Idi na Microsoft Store biste pokrenuli Microsoft Store aplikaciju. Ako Microsoft Store pokazuje da je došlo do problema, izaberite opciju Pokušajte ponovo. Posle nekoliko minuta trebalo bi da vidite poruku u kojoj se hvala za Windows originalne poruke, a zatim drugu poruku koja prikazuje Windows je aktivirana.

Više informacija o alatki za rešavanje problema potražite u članku Korišćenje alatke za rešavanje problema sa aktivacijom.

0x80070652

Do ove greške može doći ako komponente ažuriranja nedostaju ili su oštećene na računaru. Do ove greške može doći i zbog loše mrežne veze koju je sistem primio.

Koristite alatku Windows za rešavanje problema sa ispravkama da biste proverili da li postoje oštećene ispravke ili komponente koje nedostaju. Pokretanje alatke za rešavanje problema će vam pomoći da pronađete i u nekim slučajevima rešite problem.

Proverite i jačinu internet veze.

Svi ostali kodovi grešaka

Idite Windows pomoć, unesite kôd greške u polje Potražite pomoć u gornjem desnom vremenu i pokrenite pretragu. Pažljivo pregledajte rezultate pretrage da biste se uverili da ste isprobali samo one koji se odnose na vašu situaciju.

Aktivacija vam pomaže da potvrdite da Windows originalna i da se ne koristi na više uređaja nego što je to dozvoljeno na osnovu uslova licenciranja za Microsoft softver. Ovaj članak će vam pomoći da rešite uobičajene greške pri aktivaciji i popravite ih Windows.

Pomoć pri pronalaženju šifre proizvoda pronaći ćete u Windows šifre proizvoda. Informacije o rešavanju problema i drugim informacijama o ažuriranju usluge Windows 10 potražite u Windows Ažuriranje: Windows pitanja ili Rešavanje problema prilikom ažuriranja usluge Windows. Informacije o nadogradnji na Windows 10 potražite u članku Nadogradnja na Windows: pitanja.

Aktiviranje Windows

 • Opšte informacije Windows o aktivaciji potražite u članku Aktiviranje, uključujući i to kako da odaberete metod aktivacije.

 • Pogledajte ponovo Windows promene hardvera nakon promene hardvera da biste videli više informacija o Windows 10 o tome kako da ga ponovo aktivirate nakon unošenja značajne promene na hardveru uređaja.

 • Informacije o aktivaciji starije verzije programa Windows potražite u članku Aktivacija Windows 7 ili Windows 8.1.


Ako imate problema sa aktiviranjem Windows 10, sledite ove korake da biste ispravili greške pri aktivaciji:

 1. Potvrdite da je uređaj akumu redu i da radi pod operativnim Windows 10 verzijom 1607 ili novijim. U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte winver, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Winver . Videćete verziju i verziju programa Windows.
  Ne radi pod Windows 10, verzijom 1607 ili novijom? Saznajte kako da ažurirate uređaj pri ažuriranju Windows 10.

 2. Koristite alatku za rešavanje problema sa aktivacijom da biste rešili jednostavne greške. Više informacija potražite u dolenavnim članku Alatka za rešavanje problema sa aktivacijom .

 3. Ako i dalje dobijate grešku, proverite listu kodova grešaka u nastavku i pratite predložene korake da biste je rešili.

 4. Uverite se da greška nije promenjena. Ponekad kada pokrenete alatku za rešavanje problema sa aktivacijom ili pokušate da aktivirate, kôd greške i poruka će se promeniti. Ako se kôd greške promenio, potražite novi kôd u nastavku i pratite preporučene korake. (Ako dobijate kôd greške koji nije naveden na ovoj stranici, obratite se korisničkoj podršci.)

Još Windows 10 pokrenuto? Pogledajte aktiviranje Windows 7 ili Windows 8.1.

Isprobajte alatku za rešavanje problema sa aktivacijom

Ako imate Windows 10, verziju 1607 ili noviju verziju, alatka za rešavanje problema sa aktivacijom može pomoći da ponovo aktivirate Windows ako ste nedavno napravili značajnu promenu hardvera (kao što je zamena majka table) ili ponovo Windows. 

Da biste koristili ovu opciju, morate da budete administrator. Više informacija potražite u članku Korišćenje alatke za rešavanje problema sa aktivacijom

Otklonite uobičajene greške

Slede neke od najčešćih grešaka pri aktivaciji uz moguća rešenja zaWindows 10. Ako dobijate kôd greške koji nije naveden na ovoj stranici, obratite se podršci za korisnike.

Ako ste izvršili nadogradnju na Windows 10 besplatno, a uređaj nije aktiviran, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Windows 10. Ova verzija sadrži poboljšanja u vezi sa aktivacijama i rešavanjem grešaka aktivacije. Dodatne informacije o tome kako da održavate Windows više informacija potražite u Windows Ažuriranje: pitanja.

Greška

Šta to znači i kako da je ispravite

Windows prijavili da se hardver uređaja promenio.

0xC004F211

Licenca Windows povezana sa hardverom uređaja. Ako napravite značajne hardverske promene, kao što je zamena majka table, Windows neće moći da pronađe licencu koja se podudara kada sledeći put pokrenete uređaj. Ako Windows bio unapred instaliran na uređaju i vi ste napravili promenu, kao što je zamena maternje table, potrebna vam je nova licenca.

Da biste kupili novu licencu za Windows, počnite da > Postavke > Ažuriranje & aktivacije > bezbednosti , a zatim izaberite stavku Idi na Microsoft Store.   
 Otvorite postavke za aktivaciju

Ako imate šifru proizvoda koju ste Windows na uređaju pre promene hardvera, unesite je tako što ćete izabrati stavke Pokreni > Postavke > Aktivacija & Bezbednost > a zatim izaberite stavku Promeni šifru proizvoda.     

Pored toga, Microsoft pruža putanju izuzetka za prenos licence Windows nakon promene hardvera. Morate biti prijavljeni na isti Microsoft nalog da biste promenili hardver i koristili putanju izuzetka.  

Da biste pristupili ovoj putanji izuzetka, izaberite stavku Pokreni > Postavke > Ažuriranje & aktivacije > bezbednosti, a zatim izaberite stavku Rešavanje problema.     Ako alatka za rešavanje problema ne može da reši problem, videćete vezu za poništi aktivaciju nakon promene hardvera. Izaberite je da biste pratili ovu putanju. Dodatne informacije potražiteu članku Windows aktiviranje nakon promene hardvera

Šifra proizvoda korišćena na ovom uređaju ne funkcioniše sa ovim izdanjem ovog Windows. Možda ćete morati da se ćaskate sa prodavnicom ili preduzećem od kojih ste kupili Windows, unesete drugu šifru proizvoda ili posetite Prodavnicu da biste kupili originalni Windows.

0xC004F212 

Kada ponovo instalirate Windows 10 digitalnu licencu, od vas će se tražiti da odaberete koje izdanje ćete instalirati. Ako odaberete izdanje koje nije licencirano za korišćenje, možete dobiti ovu grešku.  

Ako mislite da ste instalirali pogrešno izdanje, izaberite stavku Pokreni > Postavke > Ažuriranje & Bezbednosna > aktivacija, a zatim izaberite stavku Rešavanje problema.     Ako alatka za rešavanje problema otkrije važeću Windows 10 digitalnu licencu za izdanje koje trenutno nije instalirano, ona će vas javiti i pokazati vam kako da instalirate odgovarajuće izdanje.
 Otvorite postavke za aktivaciju

Windows prijavili da šifra proizvoda nije pronađena na vašem uređaju. 

0xC004F213

Licenca Windows povezana sa hardverom uređaja. Ako napravite značajne hardverske promene, kao što je zamena majka table, Windows neće moći da pronađe licencu koja se podudara kada sledeći put pokrenete uređaj. Ako Windows bio unapred instaliran na uređaju i vi ste napravili promenu, kao što je zamena maternje table, potrebna vam je nova licenca.

Da biste kupili novu licencu za Windows, izaberite stavku Započni > Postavke > Ažuriranje& aktivacije > bezbednosti , a zatim izaberite stavku Idi na Microsoft Store.    
 Otvorite postavke za aktivaciju

Ako imate šifru proizvoda koju ste Windows na uređaju pre promene hardvera, unesite je tako što ćete izabrati stavke Pokreni > Postavke > Aktivacija & Bezbednost > a zatim izaberite stavku Promeni šifru proizvoda.     

Pored toga, Microsoft pruža putanju izuzetka za prenos Windows licence nakon promene hardvera. Morate biti prijavljeni na isti Microsoft nalog da biste promenili hardver i koristili putanju izuzetka.  

Da biste pristupili ovoj putanji izuzetka, izaberite stavku Pokreni > Postavke > Ažuriranje & aktivacije > bezbednosti, a zatim izaberite stavku Rešavanje problema.     Ako alatka za rešavanje problema ne može da reši problem, videćete vezu za poništi aktivaciju nakon promene hardvera. Izaberite je da biste pratili ovu putanju. Dodatne informacije potražite u članku Windows aktiviranje nakon promene hardvera

Upozorenje "Windows licenca će uskoro isteći"

To može da se desi ako imate instaliran klijent za količinsku licencu. Windows 10 Pro za količinsku licencu koriste velike organizacije koje primenjuju Windows 10 na stotine ili hiljade računara.

U ovoj situaciji aktivcijom obično upravlja vaša organizacija, pa ćete morati da se obratite administratoru sistema za pomoć. Više informacija potražite u članku Rešavanje problema Windows isteka licence.

0x803f7001

Ako vidite kôd greške 0x803F7001, to znači da nije Windows 10 moguće pronaći važeću licencu za Windows na vašem uređaju. Evo kako da aktivirate Windows:

 1. Izaberite stavku > Postavke > Ažuriranje & aktivacije > bezbednosti.

 2. Ako imate važeću šifru proizvoda, izaberite stavku Promeni šifru proizvoda, a zatim unesite šifru proizvoda od 25 znakova. Ako nemate važeću šifru proizvoda, izaberite stavku Idi na Microsoft Store i pratite uputstva da biste kupili digitalnu licencu za Windows.
  Otvorite postavke za aktivaciju

Napomena: Šifra proizvoda bi trebalo da se nalazi u e-poruci sa potvrdom koju ste primili nakon kupovine paketa, da bude uključena u pakovanje koje ste dobili uz uređaj ili na certifikatu o autentičnosti (COA) koji je prikačen za zadnji ili donji deo uređaja. Windows

Pomoć pri pronalaženju šifre proizvoda pronaći ćete u Windows šifre proizvoda.

Više informacija o rešavanju problema sa kodom greške 0x803F7001 potražite u članku Otklanjanje Windows greške pri aktivaciji 0x803F7001.

0x800704cF

Ova greška znači da nismo pronašli važeću licencu Windows za vaš uređaj.

Morate da koristite važeću šifru proizvoda da biste aktivirali Windows. Šifra proizvoda bi trebalo da se nalazi u e-poruci sa potvrdom koju ste primili nakon kupovine paketa, da bude uključena u pakovanje koje ste dobili uz uređaj ili na certifikatu o autentičnosti (COA) koji je prikačen za zadnji ili donji deo uređaja. Windows

Pomoć pri pronalaženju šifre proizvoda pronaći ćete u Windows šifre proizvoda.

Ako imate važeću šifru proizvoda, koristite je da biste aktivirali Windows:
 

 1. Izaberite stavku > Postavke > Ažuriranje & aktivacije > bezbednosti.

 2. Izaberite stavku Promena šifre proizvoda, a zatim unesite šifru proizvoda od 25 znakova.
  Otvorite postavke za aktivaciju

Ako ste napravili veću promenu na hardveru uređaja, kao što je zamena u ukrasnoj tabli, pokrenite alatku za rešavanje problema sa Windows aktivacijom koja se nalazi na stranici sa postavkama za aktivaciju. Imajte u toga da od vas može biti zatraženo da prođete kroz proces reaktivacije. Više informacija potražite u članku Korišćenje alatke za rešavanje problema sa aktivacijom.

Napomena: Ako tražite informacije o tome kako da aktivirate ovu Windows 7 ili Windows 8.1, pogledajte Windows 7 ili Windows 8.1.

0xC004C060, 0xC004C4A2, 0xC004C4A2, 0x803FA067L, 0xC004C001, 0xC004C004, 0xC004F004, 0xC004C007, 0xC004F005, 0xC004C00F, 0xC004C010, 0xC004C00E, 0xC004C4A4, 0xC004C4A5, 0xC004B001, 0xC004F010, 0xC004F050

Razlozi zbog kojih možete da vidite ove greške:

 • Uneli ste šifru proizvoda koja se ne može koristiti za aktiviranje Windows. Unesite drugu šifru proizvoda ili kupite novu šifru proizvoda.

 • Izvršili ste nadogradnju Windows 10, ali su serveri za aktivaciju bili zauzeti. Ako ste izvršili nadogradnju sa aktivirane kopije Windows 7 ili Windows 8.1, kopija Windows 10 će se automatski aktivirati ili možete da sačekate neko vreme, a zatim da izaberete stavku Aktiviraj. Ako i dalje imate problema sa aktivaciju, obratite se korisničkoj podršci.

 • Nadogradili ste Windows 10 koristeći besplatnu ponudu za nadogradnju, ali Windows 10 nije aktiviran nakon ponožja. Vaša kopija Windows 10 bi trebalo da se aktivira automatski sve dok niste pravili značajne hardverske promene na uređaju (kao što je zamena majka table). Ako i dalje imate problema sa aktivaciju, obratite se korisničkoj podršci.

0xC004C003

Ovu grešku možete da vidite zato što Windows 10 šifra proizvoda koja ste uneli nije važeća. Šifre proizvoda su jedinstvene – dodeljene određenom korisniku za instalaciju na jednom uređaju. Ako je korišćena šifra (ili pokušana upotreba) na više uređaja, ona je označena kao da nije važeća. Da biste Windows, morate da pružite drugačiji ključ Windows jedinstven za uređaj.   

Ako ste kupili uređaj od prodavca i Windows 10 ste očekivali da šifra bude važeća, obratite se prodavcu. Ako je uređaj kupljeni uz Windows 10, a naišli ste na ovu grešku prilikom prvog uključivanja, obratite se proizvođaču uređaja. 

Ako se vaš utisak pri radu sa uređajem razlikuje od onih navedenih iznad, pokušajte sledeće: 

 • Pokrenite alatku Windows 10 za rešavanje problema sa aktivacijom: Izaberite stavku Pokreni > Postavke > Ažuriranje & Bezbednosna > aktivacija, a zatim izaberite stavku Rešavanje problema
  Otvorite postavke za aktivaciju

 • Proverite da li imate papirnu kopiju šifre proizvoda Windows od 25 znakova, a možete da je unesete da biste Windows 10. 

 • Ako je uređaj nedavno popravljan u nezavisnom objektu za popravku, obratite mu se da biste videli da li popravke zahtevaju novu Windows 10 licencu. 

 • Ako je uređaj nov i nikada nije aktiviran, obratite se proizvođaču uređaja. 

0xC004F034

Ovu grešku možete da vidite ako ste uneli nevažeću šifru proizvoda ili šifru proizvoda za drugu verziju sistema Windows.

Unesite važeću šifru proizvoda koja se podudara sa verzijom i izdanjem Windows 10 instaliranom na uređaju.

Ako Windows instaliran na uređaju koji se povezuje sa Key Management Service (KMS) serverom, obratite se osobi za podršku u vašoj organizaciji za više informacija o tome kako da aktivirate Windows.

0xC004F210

Ovu grešku možete da vidite ako ste uneli šifru proizvoda za neko drugo izdanje proizvoda Windows od izdanja koje je instalirano na vašem uređaju. Ovu grešku možete da vidite i ako ste prethodno izvršili nadogradnju na Windows 10, ali trenutno izdanje programa Windows instaliranih na vašem uređaju ne odgovara izdanju digitalne licence.

Možete da unesete važeću šifru proizvoda koja se podudara sa izdanjem proizvoda Windows instaliranom na uređaju ili da ponovo instalirate izdanje programa Windows 10 se podudara sa vašom digitalnom licencom.

Ako uređaj radi pod operativnim Windows 10 verzijom 1607 ili novijom), alatka za rešavanje problema sa aktivacijom može da vam pomogne da instalirate odgovarajuće izdanje Windows na uređaju. Više informacija potražite u članku Korišćenje alatke za rešavanje problema sa aktivacijom.

0xC004E016, 0xC004F210

Ovu grešku možete da vidite ako ste uneli šifru proizvoda za drugu verziju ili izdanje Windows. Na primer, šifru proizvoda za Enterprise izdanje preduzeća Windows 10 možete koristiti za aktiviranje Windows 10 Home ili Windows 10 Core izdanja.

Unesite šifru proizvoda koja se podudara sa verzijom i izdanjem usluge Windows instaliranom na uređaju ili kupite novu kopiju Windows sa Microsoft Store.

0xC004FC03

Možda ćete videti ovu grešku ako niste povezani sa internetom ili ako postavke zaštitnog zida sprečavaju Windows dovršava proces aktivacije na mreži.

Uverite se da ste povezani sa internetom i da zaštitni zid ne blokira Windows aktivacije. Ako i dalje imate problema, pokušajte da aktivirate Windows telefonom. U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte SLUI 04, izaberite SLUI 04 sa liste rezultata, a zatim pratite uputstva na ekranu da biste aktivirali Windows.

Napomena: Ako imate EDU ili Windows 10 Pro, Windows 10 Pro for Workstations morate da aktivirate Windows putem interneta – aktivaciju telefona i SLUI 04 ne mogu da se koriste. Pogledajte Kako se aktivira Windows 10 Pro for Workstations i Windows 10 Pro EDU.

0xC004E028

Ovu grešku možete da vidite ako pokušate da aktivirate uređaj koji je već u procesu aktivacije. Uređaj bi trebalo da bude aktiviran kada se dovrši prvi zahtev.

0x8007267C

Možda ćete videti ovu grešku ako niste povezani sa internetom ili ako je server za aktivaciju privremeno nedostupan. Uverite se da ste povezani sa internetom i da zaštitni zid ne blokira Windows aktivacije.

0xD0000272, 0xC0000272, 0xc004C012, 0xC004C013, 0xC004C014

Ako je server za aktivaciju privremeno nedostupan, vaša kopija Windows će se automatski aktivirati kada se usluga ponovo vrati na mrežu.

0xC004C008, 0xC004C770, 0x803FA071

Ovu grešku možete da vidite ako se šifra proizvoda već koristi na drugom uređaju ili ako se koristi na više uređaja nego što je to dozvoljeno na osnovu uslova licenciranja za Microsoft softver. Da biste rešili problem, kupite šifru proizvoda za svaki od uređaja da biste ga Windows na njima.

Ako koristite ovu Windows 10, možete da ga Windows sa Microsoft Store:

 1. Izaberite stavku > Postavke > Ažuriranje & aktivacije > bezbednosti.

 2. Izaberite stavku Idi na Microsoft Store, a zatim sledite uputstva da biste kupili Windows 10.
  Otvorite postavke za aktivaciju

Napomene: 

 • Ako ne vidite vezu Idi na stranicu Microsoft Store aktivacija, obratite se osobi za podršku u vašoj organizaciji.

 • Ako ste napravili značajne promene hardvera na uređaju (kao što je zamena majka table) i imate važeću šifru proizvoda, pokušajte da Windows aktivirate telefonom. U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte SLUI 04, izaberite SLUI 04 sa liste rezultata, a zatim pratite uputstva na ekranu da biste aktivirali Windows. Dodatne informacije o poništi Windows 10 (verzija 1607 ili novija) posle promene hardvera potražite u članku Poništi Windows aktiviranje hardvera nakon promene hardvera.

 • Ako imate EDU ili Windows 10 Pro, Windows 10 Pro for Workstations morate da aktivirate Windows putem interneta – aktivaciju telefona i SLUI 04 ne mogu da se koriste. Saznajte više o Windows 11 Pro EDU ili Windows 11 Pro za radne sveove.

0xC004F00F

Ovu grešku možete da vidite ako ste uneli šifru proizvoda za Enterprise izdanje operativnog Windows biste aktivirali Windows 10 Home ili Windows 10 Pro. Unesite šifru proizvoda koja se podudara sa izdanjem proizvoda Windows na uređaju.

0xC004C020

Do ove greške dolazi kada je količinska licenca (licenca koju je kupili Microsoft od organizacije za instaliranje na Windows na više uređaja) korišćena na više uređaja nego što je to dozvoljeno na osnovu uslova licenciranja za Microsoft softver. Da biste rešili problem, možda ćete morati da koristite drugu šifru proizvoda da biste aktivirali Windows na uređaju. Obratite se osobi za podršku u vašoj organizaciji za više informacija.

0x8007232B, 0xC004F074, 0xC004F038, 0x8007007B

 • Ovu grešku možete da vidite ako ste uneli šifru proizvoda za Enterprise izdanje operativnog Windows biste aktivirali Windows 10 Home ili Windows 10 Pro. Pokušajte da unesete šifru proizvoda koja se podudara sa izdanjem proizvoda Windows na uređaju.

 • Ili ćete možda videti ovu grešku ako pokušavate da aktivirate poslovni uređaj, ali niste povezani sa mrežom na radnom mestu. Ako ste povezani sa poslovnom mrežom, a i dalje vidite ovu grešku, možda ćete morati da promenite postavke mreže. Obratite se osobi za podršku u vašoj organizaciji za više informacija.

 • Ako vaša organizacija nema osobu za podršku, možda ćete morati ponovo da unesete šifru proizvoda:

 1. Izaberite stavku Pokreni > Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > aktivacije.

 2. Izaberite stavku Promena šifre proizvoda, a zatim otkucajte šifru proizvoda od 25 znakova.
  Otvorite postavke za aktivaciju

Potrebna je administratorska dozvola možete biti upitani za lozinku ili za potvrdu izbora.

0x80072F8F

Možda ćete videti ovu grešku ako su datum i vreme uređaja netačni ili ako Windows može da se poveže sa uslugom aktivacije na mreži i ne može da verifikuje šifru proizvoda.

Da biste proverili datum i vreme, izaberite stavku Počni > Postavke > vreme & za > Datum & vreme.
Potvrda datuma i vremena u Postavke
 

Da biste proverili internet vezu:

 1. U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte ukucajte alatku za rešavanje problema sa mrežom , a zatim u listi rezultata izaberite stavku Identifikovanje i otklanjanje problema sa mrežom.

 2. Pratite uputstva da biste rešili probleme sa mrežom.

Ako alatka za rešavanje problema sa mrežom nije pronašli nikakve probleme sa mrežnom vezom, pokušajte ponovo da pokrenete uređaj da biste videli da li će to rešiti problem.

0xC004E003

Možda ćete videti ovu grešku kada instalirate softver nezavisnog proizvođača koji je promenio sistemske datoteke. Windows za aktivaciju potrebne su određene sistemske datoteke da bi se dovršila aktivacija. Možete da pokušate da vratite sistemske datoteke na stariju tačku u vremenu. Ovo uklanja softver koji ste instalirali posle tog trenutka bez uticaja na lične datoteke.

Više informacija potražite u odeljku o tome kako da vratite u prethodno stanje iz tačke vraćanja sistema u odeljku Opcije oporavka u odeljku Windows.

0x80004005

Izaberite stavku > Postavke > Ažuriraj & aktivaciju > bezbednosti , a zatim izaberite stavku Rešavanje problema da biste pokrenuli alatku za rešavanje problema sa aktivacijom. Više informacija o alatki za rešavanje problema potražite u članku Korišćenje alatke za rešavanje problema sa aktivacijom.

Otvorite postavke za aktivaciju

Ako to ne uspe, možda ćete morati da uspostavite početne vrednosti uređaja. Više informacija potražite u odeljku Opcije oporavka u članku Windows.

0x87e10bc6

Došlo je do greške sa našim serverom za aktivaciju ili uslugom licenciranja. Sačekajte nekoliko minuta, Windows 10 Pro zatim isprobajte sledeće korake za oporavak licence: Izaberite stavku Pokreni > Postavke > Update & Security > Activation , a zatim izaberite stavku Rešavanje problema da biste pokrenuli alatku za rešavanje problema sa aktivacijom.
Otvorite postavke za aktivaciju

Kada alatka za rešavanje problema bude gotova, izaberite stavku Idi na Microsoft Store biste pokrenuli Microsoft Store aplikaciju. Ako aplikacija Microsoft Store pokazala da je došlo do problema, izaberite opciju Pokušajte ponovo. Posle nekoliko minuta trebalo bi da vidite poruku u kojoj se hvala za Windows originalne poruke, a zatim drugu poruku koja prikazuje Windows je aktivirana.

Više informacija o alatki za rešavanje problema potražite u članku Korišćenje alatke za rešavanje problema sa aktivacijom.

0x80070652

Do ove greške može doći ako komponente ažuriranja nedostaju ili su oštećene na računaru. Do ove greške može doći i zbog loše mrežne veze koju je sistem primio.

Koristite alatku Windows za rešavanje problema sa ispravkama da biste proverili da li postoje oštećene ispravke ili komponente koje nedostaju. Pokretanje alatke za rešavanje problema će vam pomoći da pronađete i u nekim slučajevima rešite problem.

Proverite i jačinu internet veze.

Svi ostali kodovi grešaka

Idite Windows pomoć, unesite kôd greške u polje Potražite pomoć u gornjem desnom vremenu i pokrenite pretragu. Pažljivo pregledajte rezultate pretrage da biste se uverili da ste isprobali samo one koji se odnose na vašu situaciju.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×