Čuvanje prezentacije kao datoteke filma ili MP4

Da biste pokrenuli prezentaciju na računarima koji nemaju PowerPoint instalirani, prezentaciju možete sačuvati kao video datoteku.

Move datoteke mogu da se reprodukuju u bilo kojoj aplikaciji koja podržava QuickTime filmove. MP4 format je internacionalni standard, tako da je podržan više, naročito na hardverskim uređajima.

PowerPoint 2016 za Mac ne podržava čuvanje u video formatu. Druge verzije PowerPoint za macOS (2011, 2019 i Microsoft 365 pretplata) podržavaju ovu funkciju.

Čuvanje u video formatu

 1. Izaberite stavke Datoteka> Izvezi.

  U meniju Datoteka izaberite stavku Izvezi

  (Nemojte da koristite " Sačuvaj kao", jer ne nudi opcije video zapisa.)

 2. Otvorite listu formata datoteke i izaberite željeni video format (MP4 ili mov).

  Pretplatnici za Office 365 mogu da izvezu prezentaciju na video zapis kao MP4 ili MOV datoteka

  Ako se opcije MP4 i MOVA ne nalaze u verziji PowerPoint, pogledajte odeljak zahtevi ispod za više informacija.

 3. Izaberite željeni kvalitet videa: kvalitet prezentacije, kvalitet internetaili nizak kvalitet. Datoteka je veća što je viši kvalitet video zapisa.

 4. Ako ste zapisali vremenske rasporede i želite da ih koristite na video zapisu koji ste kreirali iz prezentacije, uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu pored stavke koristi snimljeni vremenski raspored i prateće priče . Takođe možete odabrati da podesite vremenski period koji će video zapis provesti na svakom slajdu ako nemate vreme za podešavanje.

 5. Kada izvršite sve izbore, odaberite stavku Izvezi.

Napomena: Kada izvezete prezentaciju kao video zapis, reprodukcija zvuka koji je snimljen u projekciji slajdova će se reprodukovati, ali druge ugrađene medijske datoteke neće da se reprodukuju.

Kada sačuvate prezentaciju u vidu video zapisa, možete da je delite kao i bilo koji drugi video pomoću aplikacija ili uređaja koji mogu da se otvore i reprodukuju.

Zahtevi za čuvanje u video zapisu

Zadatak, kontrolna lista, simbol planiranja

Odnosi se na:
PowerPoint za Microsoft 365 za Mac računare
verzija 15,23 i novije verzije.   Počevši od verzije 16,19, snimljena prateća priča uključena je u izvezene video datoteke.
 Licenca: Microsoft 365 pretplata
 Pronađi Office verziju

Odnosi se na:
PowerPoint 2019 za Mac
verzija 16,19 i novije verzije.  
  Pronalaženje Office verzije

Kada sačuvate datoteku, možete da odaberete da dodate filmsku muziku, zasluge za film i druge opcije za način reprodukcije filma.

 1. U meniju datoteka izaberite stavku Sačuvaj kao film.

 2. Da biste dodali opcije kao što su krediti ili Movie soundtrack, izaberite stavku Opcije filma, a zatim uradite nešto od sledećeg:

Za izvršavanje sledeće radnje

Uradite sledeće

Dodavanje filmske muzike

Izaberite stavku Postavke filma, a zatim u okviru Postavke medija, na iskačućem meniju u pozadini filmske muzike izaberite stavku Select filmske muzike.

Napomena: Ako ne možete da izaberete zvučnu datoteku koja se reprodukuje na računaru, u iskačućem meniju Omogućavanje izaberite stavku sve datoteke.

Pronađite željenu filmsku muziku, a zatim kliknite dvaput na nju.

Dodavanje kredita

Kliknite na karticu zaslužni , a zatim unesite željene informacije u kredite, kao što je ko je kreirao film ili informacije o autorskim pravima.

Napomena: Krediti se ne dodaju na kraj filma. Umesto toga, oni se dodaju u svojstva datoteke. Da biste prikazali svojstva datoteke, u Nalazaču izaberite datoteku, izaberite stavku datoteka, a zatim izaberite stavku nabavi informacije.

Promena veličine ekrana

Izaberite stavku Postavke filma, a zatim u okviru Veličina i kvalitetizaberite željene dimenzije filmova.

Neprekidno Reprodukuj film

Izaberite stavku Postavke filma, a zatim u okviru Postavke medijapotvrdite izbor u polju za potvrdu ponavljaj za filmom .

Ograničenja za prezentacije sačuvane kao filmove

Napomene: 

 • Kada prezentacija reprodukuje film, svaki slajd se pojavljuje za jednako određeno vreme osim ako ne podesite pojedinačni vremenski raspored ili snimite projekciju slajdova da biste uspostavili tajming za celu prezentaciju. Više informacija o podešavanju vremenskog rasporeda slajdova potražite u članku veћbanje i podešavanje vremenskog rasporeda slajdova.

 • Nekoliko prelaza se reprodukuju drugačije u filmu nego u prezentaciji. Efekti animacije se ne reprodukuju u filmu uopšte.

 • Prateća priča se ne čuva u programu PowerPoint za Mac 2011 kada prezentaciju sačuvate kao film.

Takođe pogledajte

Animiranje teksta i objekata

Dodavanje, uređivanje ili uklanjanje prelaza

Snimanje projekcije slajdova

Probna funkcija i podešavanje vremenskog rasporeda slajdova

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×