Formula prosute niza koju pokušate da unesete će se proširiti izvan opsega radnog lista. Pokušajte ponovo sa manjim opsegom ili nizom.

U sledećem primeru, premeštanjem formule u ćeliju F1 Rešit ćete grešku i formula će se prosuti ispravno.

#SPILL! Greška u kojoj = SORT (D:D) u ćeliji F2 će se proširiti iznad ivica radne sveske. Premeštanje u ćeliju F1 i ispravno će funkcionisati.

Uobičajeni uzroci: reference pune kolone

Često postoji način pogrešno protumaèenog načina kreiranja funkcija za vanlookup tako što ćete navesti argument lookup_value . Pre Excel niza koji može da bude dostupan za Excel, Excel će uzeti u obzir samo vrednost u istom odnosu na formulu i zanemariti sve druge, pošto funkcija vanlookup očekuje samo jednu vrednost. Uz uvođenje dinamičkih niza, Excel smatra da sve vrednosti koje se pružaju lookup_value. To znači da ako je cela kolona data kao argument lookup_value, Excel pokušava da traži sve 1.048.576 vrednosti u koloni. Kada se to završi, pokušaće da ih prospe u koordinatnu mrežu i verovatno će pogoditi kraj koordinatne mreže koja će rezultirali #SPILL! grešku.  

Na primer, kada se stave u ćeliju E2 kao u dolenavedenom primeru, formula = Vilookup (A:A, A:C, 2, FALSE) bi prethodno prikazala samo ID u ćeliji a2. Međutim, u dinamičkom nizu Excel formula će uzrokovati #SPILL! Greška zato što će Excel pretraživati celu kolonu, vratiti 1.048.576 rezultate i pogoditi kraj mreže Excel.

#SPILL! Greška izazvana pomoću = VILOOKUP (A:A, A:D, 2, FALSE) u ćeliji E2, zato što će se rezultati prosuti iznad ivice radnog lista. Premestite formulu u ćeliju E1 i ona će ispravno funkcionisati.

Postoji 3 jednostavna načina za rešavanje ovog problema:

#

Priжi

Formula

1

Referenca su samo vrednosti za pronalaženje za koje ste zainteresovani. Ovaj stil formule će vratiti dinamički niz, ali ne radi sa Excel tabelama

Koristite = VANLOOKUP (a2: a7, A:C, 2, FALSE) da biste vratili dinamički niz koji neće dovesti do #SPILL! grešku.

= VILOOKUP (a2: a7, a:c, 2, FALSE)

2

Referenca samo vrednost u istom nizu, a zatim kopirajte formulu nadole. Ovaj stil tradicionalne formule funkcioniše u tabelama, ali ne vraća dinamički niz.

Koristite tradicionalnu VANLOOKUP sa jedinstvenom lookup_value: = VILOOKUP (a2, A:C, 32, FALSE). Ova formula neće vratiti dinamički niz, ali se može koristiti sa Excel tabelama.

= VILOOKUP (a2, a:c, 2, FALSE)

3

Zatražite da Excel obavlja implicitni presek pomoću @ operatora, a zatim kopirajte formulu nadole. Ovaj stil formule funkcioniše u tabelama, ali ne vraća dinamički niz.

Koristite @ operator i kopirajte ih: = VILOOKUP (@A: A, A:C, 2, FALSE). Ovaj stil referenca će funkcionisati u tabelama, ali neće vratiti dinamički niz.

= VANLOOKUP (@A: A, a:c, 2, FALSE)

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Funkcija FILTER

Funkcija RANDARRAY

Funkcija SEQUENCE

Funkcija SORT

Funkcija SORTBY

Funkcija UNIQUE

#SPILL! greške u programu Excel

Dinamički nizovi i ponašanje prelivenog niza

Operator raskrsnica: @

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×