Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Delve prikazuje kombinaciju sadržaja iz usluge Microsoft 365. Videćete i svoje dokumente i dokumente na kojima rade vaše kolege. Ovo su dokumenti koji su uskladišteni u OneDrive za posao ili školu ili SharePoint u Microsoft 365 ili koji se dele sa vama kao prilozi u e-porukama.

Dokumenti koje vidite na stranici Početak nisu organizovani prema vremenskoj osi, na primer po datumu poslednje izmene, ili abecednim redom. Umesto toga, Delve organizuje dokumente prema onome što je trenutno verovatno najrelevantnije za vas. Isto važi i kada pretražujete pomoću okvira za pretragu. Videćete personalizovane rezultate pretrage na osnovu onoga što je verovatno relevantno za vas.

Kako Delve zna šta vam je bitno?

Um koji se nalazi iza Delve je Microsoft Graph. Microsoft Graph konstantno prikuplja i analizira signale koje vi i vaše kolege šaljete kada radite u Microsoft 365. Na primer, kada vi i kolega unosite izmene u isti dokument ili ga prikazujete, to je signal da verovatno radite zajedno. Drugi signali dolaze od toga sa kim komunicirate putem e-pošte i sa kim delite dokumente, ko vam je menadžer i ko ima istog menadžera kao i vi.

Office grafikon prikuplja i analizira signale radi prikazivanja relevantnog sadržaja

Delve koristi rezultat Microsoft Graph analize tako da prikazuje dokumente koji su vam trenutno važni. Na primer, Microsoft Graph će primetiti da li nekoliko osoba sa kojima redovno radite prikazuje određeni dokument. Dokument je najverovatnije interesantan i vama, pa ga Delve prikazuje na matičnoj stranici.

Informacije na svakoj kartici sadržaja pomažu vam da razumete zašto vam se dokument pojavljuje. Na primer, nekoliko vaših kolega nedavno ga je prikazalo ili ga je neko sa kim radite izmenio.

Oblast aktivnosti prikazuje ko je izmenio dokument

Rezultati pretrage koje vidite, između ostalog, zavise od toga na čemu radite u poslednje vreme, sa kim sarađujete i od toga na kojim dokumentima te osobe rade. Na primer, ako neko od vaših bliskih kolega napiše dokument o određenoj temi, ovaj dokument će se verovatno prikazivati više na listi rezultata nego dokumenti koje napiše neko koga ne poznajete.

Napomena: Videćete samo dokumente kojima imate pristup. Vi možete da vidite svoje privatne dokumente i druge dokumente kojima imate pristup. Druge osobe mogu da vide svoje dokumente i dokumente kojima imaju pristup.

Načina na koji radite ima uticaja

Što više vi i vaše kolege koristite Microsoft 365 da sarađuju, više signala Microsoft Grafa može da prikupi. Više signala znači bolju analizu – što ponovo znači da Delve može da vam prikazuje bitniji sadržaj.

Takođe pogledajte

Koje vrste informacija ću pronaći u usluzi Delve?

Šta je to Delve?

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×