Korišćenje čitača ekrana za imenovanje ćelije ili opsega podataka u programu Excel

Ovaj članak je namenjen osobama sa oštećenjima vida ili kognitivnih sposobnosti koje koriste program čitača ekrana kao što su programi kompanije Microsoft: „Narator“, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite matičnu stranicu Microsoft podrške.

Koristite Excel uz tastaturu i čitač ekrana da biste imenovali ćelije i opsege podataka na radnom listu. Testirali smo ga sa naratorom, čitača ekrana JAWS i NVDA, ali može da funkcioniše sa drugim čitače ekrana ako prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti. Možete da koristite ime u formuli i učinite formulu mnogo lakšom za razumevanje i održavanje. 

Napomene: 

Imenuj ćeliju ili opseg podataka

  1. Izaberite ćeliju ili opseg ćelija koje želite da imenujete.

  2. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+M, M, D. U naratoru i NVDA, čujete: "Prozor 'Novo ime'". U sluci JAWS, čujete: "Ime, dvotačka, uređivanje". Fokus je na polju Ime:.

  3. Otkucajte ime ćelije ili opsega podataka.

    Napomena: Ime mora da počinje slovom ili podvučenim slovom i ne može da sadrži razmake.

  4. Pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Dugme 'U redu'", a zatim pritisnite taster Enter. Fokus se vraća na unakrsnu tabelu.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za sortiranje ili filtriranje tabele u programu Excel

Korišćenje čitača ekrana za umetanje tabele na Excel radni list

Tasterske prečice u programu Excel

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u programu Excel

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnosti u programu Microsoft 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u programu Excel

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×