Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje video zapisa na SharePoint stranicama

Kada otpremite video datoteke na SharePoint Online lokacije, OneDrive for Business, Microsoft Teams ili Viva Engage zajednice, možete lako da napravite moderne stranice sa veb segmentima na SharePoint lokacijama da biste istakli te video zapise za svoje gledaoce.  

Video zapisi uskladišteni u usluzi Microsoft 365 na način na koji biste uskladištili bilo koju drugu datoteku predstavlja osnovu za novu verziju programa Microsoft Stream.

Funkcija jednog video zapisa

Kada želite da prikažete jedan video zapis na stranici i da imate mogućnost reprodukovanja ugrađenog video zapisa u samom tekstu, možete da koristite veb segment Datoteka i mediji. Kada dodate veb segment "Datoteka i mediji" na stranicu, možete da izaberete video datoteku sa svoje lokacije, druge lokacije ili iz veze. Posetioci stranice će moći da reprodukuju video direktno na stranici.

Veb segment za prikaz datoteka na stranici sa istaknutim video zapisom koji će se reprodukovati

Prikaz liste video zapisa

Kada želite da prikažete listu video zapisa na stranici, možete da koristite veb segment istaknutog sadržaja. Moći ćete da konfigurišete način na koji se lista filtrira, sortira i prikazuje. Posetioci stranice će moći da izaberu video zapis sa liste da bi ga pogledali.

Highlighted content web part showing videos

Veza ka video zapisima

Kada želite da uredite posetioce na skup video zapisa ili drugih veza, postoji nekoliko veb segmenata koje možete da koristite, u zavisnosti od toga kako želite da se te veze prikazuju.

Veze sa vizuelnim interesovanjem

Kada želite da stranicu privedete fokusu i vizuelno interesovanje, koristite veb segment Heroj. Veb segment Heroj može da prikaže nekoliko veza koristeći privlatljive slike i tekst kako bi skrenuo pažnju na svaku vezu. Kada se povežete sa video zapisom uskladištenim u usluzi SharePoint Online, sličica video zapisa se automatski koristi kao slika heroja ili možete prilagoditi vezu tako da koristi sopstvenu sliku.

Ako su video zapisi podešeni u veb segmentu Heroj, oni će se reprodukuti u samom tekstu dok vi možete da ostanete i pregledate istu stranicu umesto da ih odvedete u novi prozor. 
 

Napomena: Kada kreirate novu lokaciju, kreira se stranica sa automatski generisanim statičnim video kolekcijama koja prikazuje sve video zapise u biblioteci dokumenata u veb segmentu. Međutim, ova stranica prvobitno nije dostupna na stranicama lokacije. Možete da dobijete pristup tako što ćete priložiti /_Layouts/15/Video_Collections.aspx URL adresi lokacije. Kada se ova stranica uredi i objavi, videćete da se stranica kolekcija video zapisa pojavljuje i na stranicama lokacije.

Video povezan iz primera veb segmenta Heroj

Jednostavna lista veza

Kada želite da imate jednostavnu listu veza na stranici, koristite veb segment Brze veze. Veb segment brzih veza vam omogućava da "zakačite" video i druge veze ka stranici radi lakšeg pristupa. Veb segment omogućava da postoji nekoliko različitih rasporeda između kojih možete da birate.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×