Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
OneDrive za stone računare za starije verzije programa Windows

Važno: Od 1. januara 2022. prestaje naša podrška za izabrane OneDrive aplikacije za računare koje rade u operativnim sistemima Windows 7, 8 i 8.1. Saznajte više.

Evo odgovora na neka od najčešće postavljanih pitanja o aplikaciji OneDrive za stone računare za starije verzije programa Windows.

Napomene: 

 • Ako vaš računar koristi Windows 10 –OneDrive je ugrađen, tako da ne bi trebalo da instalirate aplikaciju za stone računare. OneDrive se automatski pojavljuje u istraživaču datoteka i kao lokaciju za čuvanje datoteka. Za više informacija pogledajte članak Sinhronizacija datoteka sa uslugom OneDrive u operativnom sistemu Windows.

 • Ako ste ažurirali ovu Windows niste sigurni koju verziju imate OneDrive ili koja verzija vam je potrebna, pogledajte tj. koja OneDrive aplikaciju?

Windows 8.1 ili Windows RT 8.1

Ako računar radi pod operativnim Windows 8.1 ili Windows RT 8.1, aplikacijaOneDrive za stone računare je već ugrađena. (Stoga, datotekaOneDrive za stone računare se neće pojaviti ako pokušate da je instalirate.) Instalirana je postavka koja vam Kancelarija da radite na OneDrive dokumentima istovremeno sa drugim osobama, ali druge funkcije nisu instalirane.

Dodatne informacije o OneDrive u Windows 8.1 i Windows RT 8.1 potražite u OneDrive pomoći za Windows 8.1.

Preuzmite OneDrive za stone računare Windows 8.1 za 32-bitnuili 64-bitnu.

Windows 7 i starije verzije

Preuzmite aplikaciju za stone računare Windows 7 i starije verzije za 32-bitnuili 64-bitnu. 

Napomena: Aplikacija OneDrive za računare nije podržana u operativnom Windows XP. Ako pokušate da je instalirate na računaru sa operativnim Windows XP, videćete poruku o grešci "OneDrive Setup.exe nije važeća Win32 aplikacija". Dodatne informacije potražite u OneDrive Sistemski zahtevi.

Preuzimanje aplikacije znači da prihvatate </c1>https://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=390975Microsoft ugovor o pružanju usluga</c0> i https://go.microsoft.com/fwlink/p/?linkid=123161izjavu o privatnosti. Ovaj softver takođe može automatski preuzeti i instalirati ispravke.

Čemu služi fascikla OneDrive?

Kada instalirate OneDrive za Windows, kopija OneDrive instalacije preuzima se na računar i postavlja se u fasciklu OneDrive fascikli. Ta fascikla se sinhronizuje sa instalacijom zasnovanomOneDrive oblaka. Ako dodate, promenite ili izbrišete datoteku ili fasciklu na veb lokaciji OneDrive, ta datoteka ili fascikla se dodaje u fasciklu, menja se ili briše iz OneDrive fascikle i obrnuto.

Dodatne informacije potražite u Otprema i datoteka za OneDrive.

Istraživač datoteka možete da koristite i da biste preimenovali i brisali datoteke, pravili nove fascikle i premeštali datoteke u OneDrive fascikli. Promene se automatski oslanjaju na OneDrive računarima na koji su instalirana OneDrive aplikacija.

Savet: Ako koristite mnogo prostora za skladištenje u usluzi OneDrive, preuzimanje svih datoteka može da potraje kada prvi put instalirate aplikaciju OneDrive. Savete za maksimizovanje brzine prenosa pronaći ćete u članku Maksimizovanje brzine otpremanja i preuzimanja.

Kako da dodam i uklonim računare iz OneDrive ?

Kada instalirate aplikaciju OneDrive za stone računare Windows računaru, taj računar se pojavljuje na veb OneDrive lokaciji, u levom oknu ispod računara. Tako možete da pristupite datotekama i fasciklama računara koje nisu sačuvane u fascikli OneDrive datoteke. Kad daljinski pregledate računar, od vas se može zatražiti da unesete verifikacioni kôd. Da biste uklonili računar iz OneDrive, idite OneDrive veb lokaciju, izaberite računar, a zatim izaberite stavku Ukloni računar.

Moram li da instaliram aplikaciju OneDrive na svim računarima (PC i Mac)?

Ne. Ako ne želite da držite na računaru sve datoteke iz OneDrive fascikle, i dalje možete da radite sa OneDrive nalogom na tom računaru tako što ćete OneDrive lokaciji.

Mogu li da odaberem druge fascikle za sinhronizaciju pored fascikle OneDrive fascikle?

Ne možete odabrati druge fascikle za sinhronizovanje, ali određene fascikle kao što su "Radna površina" i fascikle u bibliotekama možete preusmeriti u OneDrive fasciklu. Saznajte više.

Da biste preusmerili fasciklu u OneDrive fasciklu

 1. Zatvori OneDrive: kliknite desnim tasterom miša OneDrive na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka, a zatim izaberite izađi. (Možda ćete morati da izaberete strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli OneDrive ikonu.)

 2. U fascikli OneDrive kreirajte potfasciklu za preusmerane datoteke. Na primer, da biste preusmerili fasciklu Moje slike, možete da kreirate fasciklu u fascikli OneDrive "Slike".

 3. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da preusmerite (u ovom primeru "Moje slike"), a zatim izaberite stavku Svojstva.

 4. Izaberite karticu Lokacija , a zatim izaberite stavku Premesti.

 5. Potražite lokaciju na koju želite da preusmerite ovu fasciklu (na primer %korisničkiprofile%\OneDrive \Slike).

 6. Izaberite stavku Izbor fascikle, a zatim kliknite na dugme U redu.

 7. U dijalogu koji se pojavi izaberite da da biste premestili sve datoteke na novu lokaciju.

 8. Ponovo pokrenite OneDrive na računaru. Da biste to uradio, kliknite na taster Start , unesiteOneDrive u polje za pretragu, a zatim izaberite stavku MicrosoftOneDrive.

Mogu li da promenim ime ili lokaciju fascikle OneDrive nakon kreiranja?

Možete da promenite samo lokaciju. Dodatne informacije potražite u temi Promena lokacije fascikle OneDrive fascikle.

Mogu li da izaberem fascikle u OneDrive koje ne želim da sinhronizujem sa računarom?

Da. Kada prvi put podesite datoteke , OneDrive Stavku Odaberi fascikle za sinhronizaciju. Ako to niste uradio kad ste poništili OneDrive, uradite to u Postavke. Dodatne informacije potražite u OneDrive odaberite koje OneDrive treba sinhronizovati sa računarom.

Napomena: Ne možete odabrati pojedinačne datoteke koje želite da sinhronizujete i ne možete odabrati da sinhronizujete datoteke ili fascikle koje se dele sa vama.

Mogu li da promenim nalog koji koristim sa uslugom OneDrive?

Možete da promenite nalog koji koristite sa uslugom OneDrive, ali ne možete da koristite fasciklu sa više naloga istovremeno.

Da biste promenili nalog koji koristite sa OneDrive:

 1. Kliknite desnim tasterom miša OneDrive na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka. (Možda ćete morati da izaberete strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli tu ikonu.)

 2. Na kartici Nalog izaberite stavku "Razvezi ovaj računar".

 3. Ponovo OneDrive i prijavite se sa nalogom koji želite da koristite. Morate ponovo da izaberete lokaciju za fasciklu OneDrive fascikle. Ako izaberete istu lokaciju, fascikle za oba naloga će se objediniti. Ako je na računaru bila uključena opcija dobavljanja datoteka, moraćete ponovo da je uključite.

Mogu li da oporavim datoteke ili fascikle koje sam izbrisao?

Da, izbrisane datoteke ili fascikle možete da vratite u prethodno stanje OneDrive.

Nešto u OneDrive se ne sinhronizuje sa OneDrive. Kako mogu da vidim više podataka o tom problemu?

Pomoć za probleme sa sinhronizacijom možete da rešite OneDrive aplikacija za sinhronizaciju sinhronizacije.

Kako da deinstaliram aplikaciju OneDrive?

Ako sa računara deinstal OneDrive aplikaciju za stone računare, fascikla OneDrive će prestati da se sinhronizuje. Fascikla OneDrive i datoteke u OneDrive neće biti izbrisane. Dodatne informacije potražite u temi Isključivanje, onemogućavanje ili deinstal OneDrive.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ikona „Obratite se podršci“

Obratite se podršci
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite stavku Pronalaženje pomoći. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Poslovni ili školski bedž

Administratori
Administratori treba da pogledaju Pomoć za OneDrive administratore, OneDrive tehnička zajednica ili da se obrateMicrosoft 365 podršci za preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×