Vraćanje izbrisanih datoteka ili fascikli u programu OneDrive

Vraćanje izbrisanih datoteka ili fascikli u programu OneDrive

Ako slučajno izbrišete datoteku ili fasciklu u OneDrive, možda ćete moći da je spasete kasnije iz OneDrive korpe za otpatke.

Informacije o vraćanju datoteke ili fascikle SharePoint u prethodno stanje potražite u članku vraćanje stavki iz SharePoint korpe za otpatke. Informacije o vraćanju SharePoint datoteka uskladištenim u OneDrive potražite u članku vraćanje prethodne verzije datoteke u usluzi OneDrive.

Savet: Kao pretplatnik na Microsoft 365 možete i da vratite ceo OneDrive ako nešto poрe po zlu.

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Napomena: Video prikazuje OneDrive poslovnom ili školskom nalogu. Pogledajte ovaj video za Brisanje ili vraćanje datoteka sa Microsoft nalogom.

Idite na Veb lokaciju OneDrivei prijavite se pomoću Microsoft naloga ili poslovnog ili školskog naloga. 

 1. U oknu za navigaciju izaberite korpu za otpatke.

  Snimak ekrana koji prikazuje korpu za otpatke na sajtu OneDrive.com.

 2. Izaberite datoteke ili fascikle koje želite da vratite u prethodno stanje tako što ćete postaviti pokazivač na svaku stavku i kliknuti na polje za potvrdu krug koji se pojavljuje, a zatim kliknite na dugme Vrati

  Savet: Ako koristite OneDrive sa ličnim nalogom, možete da izaberete stavku Vrati sve stavke da biste sve vratili u korpu za otpatke. Ova opcija nije dostupna u poslovnim ili školskim OneDrive. Datoteke izbrisane iz ličnog trezora pojavljuju se samo u regalu za reciklažu ako je lični trezor otključan pre nego što potvrdite korpu za otpatke. Možete da koristite komandu Prikaži stavku personal Vault stavke u korpi za otpatke da biste otključali lični trezor i videli te stavke.

  Prikaz OneDrive korpe za otpatke koji prikazuje opciju "Prikaži lične polja za trezor"

  Napomene: 

  • Ako ste prijavljeni u OneDrive pomoću Microsoft naloga, stavke u korpi za otpatke automatski se brišu 30 dana nakon postavljanja.

  • Ako ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga, stavke u korpi za otpatke automatski brišu posle 93 dana, osim ako je administrator promenio postavku. Pročitajte više informacija o vremenu zadržavanja izbrisanih stavki za poslovne ili školske naloge.

Vraćanje izbrisanih datoteka ili fascikli sa računara

Ako ste izbrisali datoteke ili fascikle iz OneDrive, pogledajte korpu za otpatke (Windows) ili smeće (Mac) da biste videli da li su datoteke tu.

Napomena: Izbrisane datoteke samo na mreži ( Ikona "OneDrive online only" ) se neće pojaviti u korpi za otpatke na računaru ili u smeжu.

 • Da biste vratili datoteke iz korpe za otpatke u prethodno stanje, otvorite korpu za otpatke, izaberite datoteke ili fascikle koje želite da spasete, a zatim kliknite desnim tasterom miša na njih i izaberite stavku Vrati u prethodno stanje. Datoteka ili fascikla će biti vraćene u originalnu fasciklu.

  Klik desnim tasterom miša za spasavanje izbrisane datoteke iz korpe za otpatke

 • Da biste vratili datoteke sa smeжa na Mac računaru, otvorite korpu za otpatke, izaberite datoteke ili fascikle koje želite da spasete, a zatim kliknite desnim tasterom miša na njih i izaberite stavku Vrati. Datoteka ili fascikla će biti vraćene u originalnu fasciklu.

  Kliknite desnim tasterom miša da biste prorjeli datoteku iz smeжa na Mac računaru

Saznajte više

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×