Prekoračenje ograničenja OneDrive skladišta

Zašto sam premašio/la ograničenje prostora za skladištenje?

Možda ste premašili ograničenje prostora za skladištenje iz nekog od sledećih razloga:

  • Na vaš nalog su uticale promene količine besplatnog prostora za skladištenje koji se dobija uz OneDrive.

  • Kupili ste Microsoft 365 pretplatu, uz koju se dobija 1 TB (1.000 GB) OneDrive prostora za skladištenje, a zatim ste zaboravili da obnovite ili ste imali problem sa naplatom. Prikažite </c1>https://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=507403Informacije o Microsoft Office nalogu</c0>.

  • Dodatni OneDrive prostor za skladištenje koji ste dobili putem promocije je istekao.

Kako da se vratim unutar ograničenja prostora za skladištenje?

Imate nekoliko opcija:

  • Kupite dodatni prostor za skladištenje. Možete da kupite 100 GB samostalnog OneDrive prostora za skladištenje ili možete da dobijete 1 TB (1000 GB) OneDrive prostora za skladištenje uz Microsoft 365. Microsoft 365 obuhvata i nove Office 2016 aplikacije (Word, Excel, PowerPoint i druge) i 60 mesečnih Skype minuta.

  • Uklonite dovoljno datoteka iz usluge OneDrive da biste bili ispod ograničenja prostora za skladištenje. Prikažite najveće datoteke u usluzi OneDrivehttps://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=797617</c0>.

Koliko dugo mogu ostati preko ograničenje prostora za skladištenje?

Ako prekoračujete ograničenje prostora za skladištenje zbog isteka Microsoft 365 pretplate ili isteka promotivnog prostora za skladištenje, možete ostati preko ograničenja prostora za skladištenje u periodu od 3 meseca. Ako ste preko ograničenja porostora za skladištenje zbog promena u OneDrive ograničenju prostora za skladištenje, možete ostati preko ograničenja prostora za skladištenje u periodu od 9 meseci.

Šta se dešava ako ostanem preko ograničenje prostora za skladištenje nakon dodatnog perioda?

Ako ste i dalje preko ograničenje prostora za skladištenje nakon završetka dodatnog perioda, vaš nalog će biti zamrznut. Kada je vaš nalog zamrznut, ne možete da pristupite sadržaju u usluzi OneDrive dok s e vaš nalog ne odmrzne. Ako nalog ostane zamrznut, biće zakazano brisanje usluge OneDrive. Imaćete najmanje 3 meseca da odmrznete nalog. Takođe ćemo vas putem e-pošte obavestiti o tačnom datumu nakon kog vaš OneDrive može biti izbrisan. Možete da proverite status vašeg OneDrive nalog i primenljive datume na stranici prostora za skladištenje.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ikona „Obratite se podršci“

Obratite se podršci
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite stavku Pronalaženje pomoći. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Poslovni ili školski bedž

Administratori
Administratori treba da pogledaju Pomoć za OneDrive administratore, OneDrive tehnička zajednica ili da se obrateMicrosoft 365 podršci za preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×