Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft 365 Family pretplatnici mogu da dele pogodnosti pretplate sa najviše pet drugih osoba. Možete da pošaljete pozivnicu ilidodate osobe u Microsoft porodicu da biste delili pogodnosti. Kada prihvati poziv, može da instalira Microsoft 365 aplikacije na svojim uređajima i pristupi sopstvenom 1 TB OneDriveskladišta tako što će se prijaviti da www.microsoft365.com koristeći lični Microsoft nalog.

Pozovite nekoga da deli Microsoft 365 Family pretplatu

Napomene: 

 • Ne morate da delite pretplatu da biste instalirali Microsoft 365 na više ličnih uređaja. Jednostavno posetite Svoj Microsoft nalog i izaberitestavku Instaliraj sa bilo kog uređaja. 

 • Šifre proizvoda nisu namenjene za korišćenje za deljenje pretplate. Umesto toga, koristite dolenavedene korake da biste poslali e-poruku ili vezu svakoj osobi sa kojom želite da delite.

 1. Prijavite se na isti Microsoft nalog na kom ste podesili Microsoft 365 Family pretplatu. Koristite ovu vezu da biste direktno došli do deljenja ili da biste došli do deljenja tako što ćete izabrati stavku Usluge & pretplate > Upravljanje.

 2. Izaberite stavku Započni deljenje.

  Napomena: Ako ne vidite dugme Pokreni deljenje, možda niste vlasnik Microsoft 365 Family pretplate. Ako koristite pretplatu naMicrosoft 365 Family koju je neko podelio sa vama ili ako imate neki drugi tip pretplate na Microsoft 365, ne možete da delite pretplatu sa drugim osobama. 

 3. Odaberite kako želite da delite.

  Izaberite Poziv e-poštom , a zatim unesite njihovu adresu e-pošte i izaberite stavku Pozovi.

  Izaberite stavku Kreiraj vezu, a zatim stavku Kopiraj vezu. Zatim možete da nalepite vezu u e-poruku, tekst ili drugu poruku i pošaljete je onima sa kojima želite da delite. 

  Napomena: Kada neko prihvati vaš poziv, on će automatski biti dodat u Microsoft porodicu. Članovi vaše porodične grupe ne imaju pristup privatnoj e-pošti, kalendaru, skladištu u oblaku ili OneNote beležnicama drugih članova. 

 4. Oni će morati da prihvate vaš poziv u roku od 48 sati. Ako nemaju Microsoft nalog, tražiće se da ga kreiraju kako bi mogli da krenu dalje. Kada se prijavi u uslugu www.microsoft365.com pomoću ličnog Microsoft naloga, može da instalira Microsoft 365 aplikacije za računare na svojim uređajima i pristupi sopstvenom 1 TB OneDrive skladišta.

Pogodnosti pretplate

Bez dodatnih troškova, svaka osoba s kojom je delite dobija:

 • Najnovija verzija Microsoft 365 aplikacija za PC i Mac računare, tablet računare i pametne telefone.

  Svaka osoba može da instalira Microsoft 365 na svim svojim uređajima i da bude prijavljena u Microsoft 365 na pet uređaja u isto vreme. Da bi instalirali Microsoft 365, oni se prijavljuje www.microsoft365.com koristeći svoj Microsoft nalog. Ako još uvek nemaju Microsoft nalog, tražiće se da ga kreiraju kada prihvate poziv za deljenje. To je besplatno.

  Napomena: Pre nego što neko instalira Microsoft 365, uverite se da računar te osobe ispunjava sistemske zahteve. Na primer, najnoviju verziju usluge Microsoft 365 nije moguće instalirati na Chromebook uređajima ili na računarima koji rade pod operativnim sistemom Windows 7.

 • 1 TB OneDrive skladišta.

  Svaka osoba sa kojom delite pogodnosti pretplate dobija sopstveno OneDrive skladište. Saznajte više o usluzi OneDrive.

  Ne brinite: Osobe ko deli vašu pretplatu ne može da pristupi datotekama ili fasciklama iz ličnog OneDrive skladišta osim ako ih izričito ne delite. Saznajte kako da delite OneDrive datoteke i fascikle.

 • 60 Skype minuta mesečno.

  Skype pozivanje na mobilne telefone u osam zemalja i na fiksne telefone u 60+ zemalja (samo na tržištima na kojima je Skype dostupan). Saznajte više o Skype minutima.

 • Napredne alatke za bezbednost e-pošte.

  Zaštitite Outlook prijemno sanduče svake osobe od phishinga i malvera pomoću upozorenja u realnom vremenu o zlonamernim veb lokacijama i skeniranjem priloga u potrazi za najnovijim virusima. Osobe ćete dobiti iskustvo bez oglašavanja i 50 GB skladišta po poštanskom sandučetu.

 • Važno: Osobe neće imati pristup ličnim datotekama, kalendaru ili e-pošti i vi nemate pristup njihovim datotekama. Sve datoteke i informacije o upotrebi usluge ostaju privatne – kao da su kupili vlastitu pretplatu.

Upravljanje osobama sa kojima delite, pozivima i uređajima

Vremenom ćete možda želeti da delite sa različitim osobama ili da se prijavite u Microsoft 365 na novim uređajima. Možete da saznate kako da prestanete da delite sa nekom osobom ili da se odjavite iz usluge Microsoft 365 sa dolenavedenog uređaja.

Upravljanje osobama sa kojima ste podelili pretplatu

Na Microsoft nalogu, na stranici Deljenje, u okviru odeljka Druge osobe možete da prikažete osobe sa kojima delite Microsoft 365 Family pretplate i upravljate njime.

Na primer, ako već delite pretplatu sa pet osoba i želite da je delite sa nekim novim, moraćete da prestanete da delite sa nekim pre nego što je podelite sa novom osobom.

Prestanak deljenja pretplate sa nekom osobom :
Kada prestanete da delite pretplatu sa nekom osobom, ona gubi sve pogodnosti pretplate na Microsoft 365 Family, uključujući dodatno OneDrive skladište i mogućnost korišćenja Microsoft 365 aplikacija za računare. Oni i dalje mogu da prikažu i odštampaju svoje Microsoft 365 datoteke, ali ne mogu da ih uređuju niti da kreiraju nove. 

Napomena:  Oni neće biti uklonjeni iz porodice. Morate i da ih uklonite iz porodične grupe ako više ne želite da budu odvojene od porodice.

Upravljanje pozivima za deljenje usluge Microsoft 365

Na Microsoft nalogu, na stranici „Deljenje“, u okviru odeljka Druge osobe možete da prikažete pozive koje ste napravili i upravljate njima. Možete da proverite status poziva, ponovo ga pošaljete ili da obrišete pozive.

Ako osoba kojoj ste poslali poziv ne može da ga pronađe, pogledajte članak Ne mogu da pronađem poziv za deljenje Microsoft 365 Family. A ako neko nije prihvatio poziv, a vas to ne zanima, jednostavno možete da izbrišete poziv.

Upravljanje Microsoft 365 uređajima

Možete da instalirate Microsoft 365 aplikacije za stone računare na svim svojim uređajima i da budete prijavljeni u Microsoft 365 na pet uređaja u isto vreme. Ako imate više od pet uređaja, bićete automatski odjavljeni sa uređaja da biste ostali u okviru ograničenja za prijavljivanje. Da biste koristili Microsoft 365 na uređaju na kom ste odjavljeni, samo se ponovo prijavite. Da biste saznali više, pogledajte članak Kako funkcioniše prijavljivanje u Microsoft 365.

Pomoć za osobe sa kojima ste podelili pretplatu

Kada delite pretplatu sa nekom osobom, ona će dobiti e-poruku od korporacije Microsoft koja joj sa poruči da ste podelili pretplatu Microsoft 365 Family sa njima. Sve što ona treba da uradi jeste da klikne na dugme Prihvati u e-poruci i da ode na svoj Microsoft nalog, na stranicu „Pregled“ gde može da instalira Office, pristupi svom OneDrive skladištu i još mnogo toga.

Kao što je pomenuto iznad, ako ne primi poziv, zamolite ga da pročita članak Ne mogu da pronađem poziv za deljenje Microsoft 365 Family. A ako ima problema prilikom instaliranja sistema Office, zamolite ih da pročitaju članak Rešavanje problema prilikom instaliranja usluge Microsoft 365, sistema Office 2019, Office 2016 i Office 2013.

Kada pošaljete poziv za deljenje Microsoft 365 Family, ta osoba se automatski dodaje u postojeću porodičnu grupu kojom upravlja administrator porodice. Članovi porodične grupe imaju pristup deljenom porodičnom prijemnom poštanskom sandučetu e-pošte, kalendaru i OneNote beležnicama. Da biste saznali više o ovim deljenim funkcijama, pogledajte članak Šta je novo u Microsoft porodici.  

Takođe pogledajte

Saznajte više o Microsoft porodici

Instalacija sistema Office na PC ili Mac računaru

Podešavanje Office aplikacija i e-pošte na mobilnom uređaju

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×