Delite vašu Microsoft 365 Family pretplatu

Ako ste kupili Microsoft 365 Family, možete da delite svoje pogodnosti pretplate sa najviše pet osoba. To možete da uradite tako što ćete svakoj osobi poslati pozivnicu ili tako što ćete ih dodati u svoju Microsoft porodicu. Pošto svaka osoba prihvati poziv, može da se prijavi (pomoću sopstvenog Microsoft naloga) za www.Office.com da instalira Office na svojim uređajima i da pristupi svojoj svojoj TB za OneDrive skladište.

Kako da pozovete nekoga da deli pretplatu na Microsoft 365 Family

Napomene: 

 • Ako samo treba da instalirate Office na drugim uređajima, to možete da uradite iz Microsoft naloga, instalira stranicu.

 • Šifre proizvoda ne treba da se koriste za deljenje pretplate. Umesto toga, koristite dolenavedene korake za slanje e-pošte ili veze ka svakoj osobi sa kojom želite da delite.

 1. Prijavite se na stranicu Microsoft nalog, deljenje. Obavezno koristite isti Microsoft nalog koji ste koristili za podešavanje pretplate na Microsoft 365 Family.

 2. Izaberite dugme Započni deljenje .

  Napomene: 

  • Ako ne vidite dugme Započni deljenje , možda niste vlasnik pretplate na Microsoft 365 Family. Ako koristite pretplatu naMicrosoft 365 Family koju je neko drugi podelio sa vama ili ako imate drugi tip Microsoft 365 pretplate, ne možete da delite pretplatu sa drugim osobama.

  • Možda ne imate pretplatu naMicrosoft 365 Family. Potvrdite ime proizvoda na stranici & pretplate . Microsoft 365 Personal ne podrazumeva deljenje pretplate.

 3. Na stranici Deljenje pretplate se pojavi, odaberite jednu:

  Pozivanje putem e-pošte

  Unesite adresu e-pošte i izaberite stavku Pozovi.

  E-poruka koju koristite da ih pozovete takođe bi trebalo da bude e-poruka koju koriste za zajedničku pretplatu na Microsoft 365.

  Pozivanje putem veze

  Izaberite dugme Kopiraj da biste poslali vezu putem e-pošte, SMS-a ili druge poruke osobi sa kojom želite da delite.

  Kad osoba klikne na vezu i prijavi se pomoću Microsoft naloga, biće dodata u vašu pretplatu. Ako želite da delite pretplatu sa više osoba, napravite zasebnu vezu za svaku osobu.

 4. Ako ste odabrali poziv putem e-pošte u 3. koraku, izaberite stavku Pozovi ako želite da dodate tu osobu u Microsoft porodicu. Možete da je dodate i kasnije. Više informacija o prednostima pravljenja Microsoft porodice potražite u članku </c1>https://support.microsoft.com/help/12413Šta je to Microsoft porodica?</c0>

 5. Kada prihvate vaš poziv, mogu da se prijave (pomoću sopstvenih Microsoft naloga) na www.Office.com da bi instalirali Office na svojim uređajima i pristupile SOPSTVENOJ 1 TB za OneDrive skladište.

Korišćenje Microsoft porodice za deljenje pretplate sa članovima porodice

Funkcija Microsoft Family vam omogućava da lako delite kalendare sa članovima porodice, ograničite vreme na ekranu, omogućite bezbednije pregledanje i delite pretplatu na Microsoft 365 Family sa drugim članovima domaćinstva.

 1. Da biste dodali neku osobu u Microsoft porodicu, idite na Microsoft nalog, na stranicu za porodice, pomerite se nadole i izaberite stavku Dodaj člana porodice. Ponovite to za svakog člana porodice. Možete da imate do dvadeset osoba u porodici, iako možete da delite Microsoft 365 pretplatu sa pet.

 2. Ako ima dostupnih licenci, Office će se automatski deliti sa članom porodice kad on bude dodat u vašu Microsoft porodicu.

 3. Kada ih dodate u svoju Microsoft porodicu, članovi porodice mogu da se prijave (pomoću sopstvenih Microsoft naloga) na www.Office.com da bi instalirali Office na svojim uređajima i pristupili SOPSTVENOJ 1 TB za OneDrive skladište.

Pogodnosti pretplate

Bez dodatnih troškova, svaka osoba s kojom je delite dobija:

 • Najnoviju verziju Office aplikacija za PC, Mac, tablet računare i pametne telefone.

  Svaka osoba može da instalira Office na svim uređajima i da se prijavi u Office na pet uređaja odjednom. Da biste instalirali Office, oni se prijave u www.Office.com pomoću sopstvenog Microsoft naloga. Ako osoba nema Microsoft nalog, može da ga napravi kad prihvati vaš poziv za deljenje. To je besplatno.

  Napomena: Pre nego što neko instalira Office, uverite se da računar te osobe ispunjava sistemske zahteve. Na primer, najnovija verzija sistema Office ne može da se instalira na Chromebook uređajima niti na računarima koji rade pod operativnim sistemima Windows Vista ili Windows XP.

 • OneDrive: 1 TB besplatnog OneDrive skladišta. Da biste saznali više, pogledajte članak "Osnovni podaci o OneDrive" u Microsoft 365 najčešća pitanja.

  Osobe s kojima delite pogodnosti pretplate dobijaju sopstveni OneDrive prostor za skladištenje. Ne brinite: one ne mogu da pristupe datotekama ili fasciklama u vašem ličnom OneDrive skladištu, iako možete da delite datoteke s njima ako to želite. Da biste saznali kako, pogledajte članak Deljenje OneDrive datoteka i fascikli

 • Skype: 60 Skype minuta mesečno za mobilne telefone u osam zemalja i za fiksne telefone u 60+ zemalja (samo na tržištima na kojima je Skype dostupan). Da biste saznali više, pogledajte članak "Osnovni podaci o Skype minuti" u Microsoft 365 najčešća pitanja.

 • Outlook.com: Napredne alatke za bezbednost e-pošte pomažu da se prijemno sanduče svake osobe zaštiti od phishinga i malvera pomoću upozorenja u realnom vremenu o zlonamernim veb sajtovima i skeniranjem priloga u potrazi za najnovijim virusima. Osobe sa kojima delite takođe će dobiti iskustvo bez oglasa i 50 GB prostora za skladištenje po poštanskom sandučetu.

  Napomena: NEĆE svi koji dele vašu pretplatu imati pristup svim datotekama koje napravite pomoću sistema Office niti ćete vi imati pristup njihovim datotekama. Sve datoteke i informacije o upotrebi usluge ostaju privatne – kao da su kupili vlastitu pretplatu.

Upravljanje osobama sa kojima delite, pozivima i uređajima

S vremenom ćete možda želeti da delite s drugim ljudima ili da se prijavite na Office na novim uređajima. U nastavku možete saznati kako da prestanete da delite sa nekim ili kako da se odjavite iz sistema Office na uređaju.

Upravljanje osobama sa kojima delite Office

Na Microsoft nalogu, stranici za deljenje, u okviru odeljka druge osobe, možete da prikažete osobe sa kojima delite Microsoft 365 Family prednosti pretplate.

Na primer, ako već delite pretplatu sa pet drugih osoba i želite da je delite s nekim novim, morate da prestanete da delite sa nekim pre nego što je podelite s novom osobom.

Prestanak deljenja pretplate pomoću neke osobe :
Kada prestanete da delite pretplatu sa nekim, oni gube Microsoft 365 Family pogodnosti pretplate, uključujući dodatno OneDrive skladište i sposobnost da koristite Office. Ona i dalje može da prikazuje i štampa svoje Office datoteke, ali ne može da ih uređuje niti da pravi nove.

Upravljanje pozivima na deljenje sistema Office

Na Microsoft nalogu, na stranici „Deljenje“, u okviru odeljka Druge osobe možete da prikažete pozive koje ste napravili i upravljate njima. Možete da proverite status poziva, ponovo ga pošaljete ili da obrišete pozive.

Ako osoba koju ste poslali pozivnicu ne može da je pronađe, pogledajte članak ne može da pronađe pozivnicu za deljenje Microsoft 365 porodice. A ako neko nije prihvatio poziv, a vas to ne zanima, jednostavno možete da izbrišete poziv.

Upravljanje Office uređajima

Možete da instalirate Office na svim svojim uređajima i da se prijavite na pet uređaja odjednom. Ako imate više od 5 uređaja, Office će vas automatski odjaviti sa uređaja da biste ostali u okviru ograničenja za prijavljivanje. Da biste koristili Office na uređaju na kojem ste odjavljeni, samo se ponovo prijavite. Da biste saznali više, pogledajte članak Kako se potpisuje rad u usluzi Microsoft 365.

Pomoć za osobe sa kojima ste podelili pretplatu

Kada delite pretplatu sa nekim, oni dobiju e-poruku od korporacije Microsoft rekavši im da ste delili Microsoft 365 Family pretplatu sa njima. Sve što ona treba da uradi jeste da klikne na dugme Prihvati u e-poruci i da ode na svoj Microsoft nalog, na stranicu „Pregled“ gde može da instalira Office, pristupi svom OneDrive skladištu i još mnogo toga.

Kao što je navedeno iznad, ako ne prime pozivnicu, zamolite ih da čitaju Ne mogu da pronađu pozivnicu za deljenje Microsoft 365 porodice. Ako imaju problema prilikom instaliranja sistema Office, zamolite ih da vide Rešavanje problema pri instaliranju Microsoft 365, office 2019, Office 2016 i office 2013.

Takođe pogledajte

Instalacija sistema Office na PC ili Mac računaru

Podešavanje Office aplikacija i e-pošte na mobilnom uređaju

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×