Delite vašu Microsoft 365 Family pretplatu

Ako ste kupili Microsoft 365 Family, možete da delite pogodnosti pretplate sa do pet drugih osoba. To radite tako što ćete svakoj osobi poslati pozivnicu ili ih dodati u Microsoft porodicu. Kada svaka osoba prihvati poziv, može da se prijavi (pomoću sopstvenog Microsoft naloga) da www.office.com instalira aplikaciju Kancelarija na svojim uređajima i pristupi sopstvenom skladištu od 1 TB OneDrive skladišta.

Kako pozvati nekoga da deli pogodnosti Microsoft 365 Family pretplate

Napomene: 

 • Ako treba samo da instalirate Kancelarija drugim uređajima, to možete da uradite sa stranice "Instalacije" na Microsoft nalogu.

 • Šifre proizvoda ne treba da se koriste za deljenje pretplate. Umesto toga, koristite korake u nastavku da biste poslali e-poruku ili vezu svakoj osobi sa kojom želite da delite.

 1. Prijavite se na stranicu Microsoft nalog, deljenje. Uverite se da koristite isti Microsoft nalog koji ste koristili za podešavanje Microsoft 365 Family pretplate.

 2. Kliknite na dugme Pokreni deljenje.

  Napomene: 

  • Ako ne vidite dugme Pokreni deljenje, možda niste vlasnik pretplate na Microsoft 365 Family. Ako koristite pretplatu naMicrosoft 365 Family koju je neko podelio sa vama ili ako imate neki drugi tip pretplate na Microsoft 365, ne možete da delite pretplatu sa drugim osobama.

  • Možda i nemate pretplatu naMicrosoft 365 Family. Proverite ime proizvoda na stranici Usluge & pretplate.Microsoft 365 Personal ne uključuje deljenje pretplate.

 3. U iskačućim dugmetu Deli pretplatu odaberite opciju:

  Pozivanje putem e-pošte

  Unesite adresu e-pošte i izaberite stavku Pozovi.

  Adresa e-pošte koji koristite da biste pozvali nekoga treba da bude i adresa e-pošte pomoću koje se on koristi za deljenu pretplatu Microsoft 365 pretplatu.

  Pozivanje putem veze

  Izaberite dugme Kopiraj da biste poslali vezu putem e-pošte, SMS-a ili druge poruke osobi sa kojom želite da delite.

  Kad osoba klikne na vezu i prijavi se pomoću Microsoft naloga, biće dodata u vašu pretplatu. Ako želite da delite pretplatu sa više osoba, napravite zasebnu vezu za svaku osobu.

 4. Ako ste odabrali poziv putem e-pošte u 3. koraku, izaberite stavku Pozovi ako želite da dodate tu osobu u Microsoft porodicu. Možete da je dodate i kasnije. Više informacija o prednostima pravljenja Microsoft porodice potražite u članku </c1>https://support.microsoft.com/help/12413Šta je to Microsoft porodica?</c0>

 5. Kada prihvati vaš poziv, može da se prijavi (pomoću svojih Microsoft naloga) da www.office.com da instalira Kancelarija na svojim uređajima i pristupi sopstvenom 1 TB skladišta OneDrive.

Kako da koristite Microsoft porodicu za deljenje pretplate sa članovima porodice

Funkcija Microsoft porodice omogućava vam da lako delite kalendare sa članovima porodice, ograničite vreme pred ekranom, omogućite bezbednije pregledanje i delite pretplatu Microsoft 365 Family sa drugim članovima domaćinstva.

 1. Da biste dodali neku osobu u Microsoft porodicu, idite na Microsoft nalog, na stranicu za porodice, pomerite se nadole i izaberite stavku Dodaj člana porodice. Ponovite to za svakog člana porodice. U porodici možete da imate do dvadeset osoba, iako pretplatu možete da delite samo Microsoft 365 od njih.

 2. Ako ima dostupnih licenci, Office će se automatski deliti sa članom porodice kad on bude dodat u vašu Microsoft porodicu.

 3. Kada ih dodate u Microsoft porodicu, članovi porodice mogu da se prijave (pomoću svojih Microsoft naloga) da bi www.office.com instalirali aplikaciju Kancelarija na svojim uređajima i pristupili svom skladištu od 1 TB OneDrive.

Pogodnosti pretplate

Bez dodatnih troškova, svaka osoba s kojom je delite dobija:

 • Najnoviju verziju Office aplikacija za PC, Mac, tablet računare i pametne telefone.

  Svaka osoba može da instalira Office na svim uređajima i da se prijavi u Office na pet uređaja odjednom. Da bi Kancelarija aplikaciju, prijaviće se u www.office.com koristeći sopstveni Microsoft nalog. Ako osoba nema Microsoft nalog, može da ga napravi kad prihvati vaš poziv za deljenje. To je besplatno.

  Napomena: Pre nego što neko instalira Office, uverite se da računar te osobe ispunjava sistemske zahteve. Na primer, najnovija verzija programa Kancelarija nije moći da se instalira na Chromebook računarima niti na računarima koji rade Windows 7.

 • OneDrive: 1 TB besplatnog OneDrive skladišta. Da biste saznali više, pogledajte "O OneDrive" u najčešćim Microsoft 365 pitanjima.

  Osobe s kojima delite pogodnosti pretplate dobijaju sopstveni OneDrive prostor za skladištenje. Ne brinite: one ne mogu da pristupe datotekama ili fasciklama u vašem ličnom OneDrive skladištu, iako možete da delite datoteke s njima ako to želite. Da biste saznali kako, pogledajte članak Deljenje OneDrive datoteka i fascikli

 • Skype: 60 Skype minuta mesečno za mobilne telefone u osam zemalja i za fiksne telefone u 60+ zemalja (samo na tržištima na kojima je Skype dostupan). Da biste saznali više, pogledajte "Oko Skype minuta" u najčešćim Microsoft 365 pitanjima.

 • Outlook.com: Napredne alatke za bezbednost e-pošte pomažu da se prijemno sanduče svake osobe zaštiti od phishinga i malvera pomoću upozorenja u realnom vremenu o zlonamernim veb sajtovima i skeniranjem priloga u potrazi za najnovijim virusima. Osobe sa kojima delite takođe će dobiti iskustvo bez olova i 50 GB prostora za skladištenje po poštanskom sandučetu.

  Napomena: NEĆE svi koji dele vašu pretplatu imati pristup svim datotekama koje napravite pomoću sistema Office niti ćete vi imati pristup njihovim datotekama. Sve datoteke i informacije o upotrebi usluge ostaju privatne – kao da su kupili vlastitu pretplatu.

Upravljanje osobama sa kojima delite, pozivima i uređajima

S vremenom ćete možda želeti da delite s drugim ljudima ili da se prijavite na Office na novim uređajima. U nastavku možete saznati kako da prestanete da delite sa nekim ili kako da se odjavite iz sistema Office na uređaju.

Upravljanje osobama sa kojima delite Office

Na Microsoft nalogu,na stranici "Deljenje" u okviru odeljka Druge osobe možete da prikažete osobe sa kojima delite pogodnosti pretplate i upravljate Microsoft 365 Family kojima delite pretplatu.

Na primer, ako već delite pretplatu sa pet drugih osoba i želite da je delite s nekim novim, morate da prestanete da delite sa nekim pre nego što je podelite s novom osobom.

Zaustavite deljenje pretplate sa nekom osobom:
Kada prestanete da delite pretplatu sa nekom osobom, ta osoba gubi sve pogodnosti pretplate OneDrive na Microsoft 365 Family, uključujući dodatno skladište, kao i mogućnost korišćenja Kancelarija. Ona i dalje može da prikazuje i štampa svoje Office datoteke, ali ne može da ih uređuje niti da pravi nove.

Upravljanje pozivima na deljenje sistema Office

Na Microsoft nalogu, na stranici „Deljenje“, u okviru odeljka Druge osobe možete da prikažete pozive koje ste napravili i upravljate njima. Možete da proverite status poziva, ponovo ga pošaljete ili da obrišete pozive.

Ako osoba kojoj ste poslali poziv ne može da ga pronađe, pogledajte tko ne može da pronađe poziv za deljenje Microsoft 365 Family. A ako neko nije prihvatio poziv, a vas to ne zanima, jednostavno možete da izbrišete poziv.

Upravljanje Office uređajima

Možete da instalirate Office na svim svojim uređajima i da se prijavite na pet uređaja odjednom. Ako imate više od 5 uređaja, Office će vas automatski odjaviti sa uređaja da biste ostali u okviru ograničenja za prijavljivanje. Da biste koristili Office na uređaju na kojem ste odjavljeni, samo se ponovo prijavite. Da biste saznali više, pogledajte kako se prijaviti u Microsoft 365.

Pomoć za osobe sa kojima ste podelili pretplatu

Kada delite pretplatu sa nekom osobom, ona će dobiti e-poruku od korporacije Microsoft koja joj govori da ste podelili svoju pretplatu Microsoft 365 Family njom. Sve što ona treba da uradi jeste da klikne na dugme Prihvati u e-poruci i da ode na svoj Microsoft nalog, na stranicu „Pregled“ gde može da instalira Office, pristupi svom OneDrive skladištu i još mnogo toga.

Kao što je pomenuto u prethodnom tekstu, ako ne dobije poziv, zamolite je da pročita tekst Ne mogu da pronađem poziv za deljenjeMicrosoft 365 Family . A ako ima problema prilikom instaliranja Kancelarija, zamolite je da vidi Microsoft 365, Kancelarija 2019, Kancelarija 2016 i Kancelarija 2013.

Takođe pogledajte

Instalacija sistema Office na PC ili Mac računaru

Podešavanje Office aplikacija i e-pošte na mobilnom uređaju

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×