Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Da li ste ikada poslali neki sadržaj u ćaskanje i poželeli da vaš tim može samo da doda svoje ideje i povratne informacije direktno u poruku, bez puno sadržaja? Uz komponente petlјe, danas je sve to moguće. Pročitajte da biste saznali više.

1. Komponente petlje su napravljene za saradnju

Kada pošaljete komponentu Petlja, svi u ćaskanju mogu da je uređuju u samom tekstu – i da odmah vide promene. To znači da možete da sarađujete direktno unutar poruke ćaskanja. Da biste to isprobali, idite u oblast za razmenu poruka i počnite sa praznom porukom. Izaberite stavku Komponente petlje Ikona petlje, odaberite tip komponente, unesite neki sadržaj koji će voditi saradnju i pritisnite dugme Pošalji Ikona "Pošalji poruku". Svi u vašem ćaskanju moći će da uređuju poruku.Meni "Petlјe komponente" Kompletna uputstva potražite u članku Slanje komponente petlje u Teams ćaskanju.

2. One se čuvaju automatski

Komponente petlje se automatski čuvaju u usluzi OneDrive, što znači da možete da ih pronađete Office.com pored usluge Teams. Predlažemo da komponentama date naslove koji se lako pamte (naslov se takođe koristi i za ime datoteke) kako bi vam pomogao da ih brzo pronađete i pronađete.

3. Mogućnosti saradnje su beskrajno

Ispod je navedeno pet uobičajenih upotreba komponenti petlјe. Ali kada počnete, verovatno ćete otkriti nove načine da pomognete timu da efikasnije radi zajedno.

Koautorstvo: Da li vam je potrebna pomoć tima da pronađe prave reči? Koristite komponente petlje da biste upućili uvod u prezentaciju, predstojeću objavu na društvenim mrežama ili čak važnu e-poruku klijentu.Petlja pasusarazmenu ideja: Zatražite od drugih da dele svoje ideje, bilo da tražite imena za novi proizvod ili teme o kojima treba da razgovarate na sledećem sastanku tima. Koristite komponentu liste sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu da biste ostali organizovani.

Prevođenje podataka: Pošaljite komponentu tabele sa jasno označenim kolonama i redovima timu. U svakoj ćeliji opišite potrebne podatke i @mention osoba za koju verujete da može da ih obezbedi. Tabelu možete da koristite i za jednostavan list za prijavljivanje.

Upravljanje projektima: Komponenta liste zadataka nudi super lak način za dodeljivanje posla sa krajnjim rokovima osobama u timu. (Obavezno ih @mention tako da budu obaveštenje da imaju zadatak.) Kada se posao dovrši, svaka osoba može da označi zadatak kao završen. Priliиno je zadovljujuжe, jer zadatak se precrta sa liste, baљ pred oиima.

Petlja liste zadataka

Fokusiranje diskusije: Komponentu možete da koristite kao "mini sobu za pojedinačne sastanke" da biste imali mesto za fokusiranje na jednu temu, dok glavna nit ćaskanja pokriva širu temu. To je naročito korisno kada pokušavate da dođete do usklađivanja i zatvaranja odluka. Nekoliko saveta:

  • Uvek možete da kliknete na bilo koji sadržaj i da nakratko zadržite pokazivač miša da biste videli ko je doprineo tom delu diskusije.

  • Kada postavljate pitanja ili uočite razlike u mišljenjima, možda ćete želeti da umetnete komentar zato što su ti atributi ono što kucate. Otkucajte // unutar komponente, a zatim izaberite stavku Komentar.

  • Zakačite poruku sa komponentom sve dok je diskusija aktivna, tako da je svima lako da se vratite. Idite na Još opcija Ikona „Još opcija“ , a zatim izaberite Zakači Kačenje poruke. Poruku ćete pronaći prikačenu na vrh ćaskanja.

4. Komponente se lako dele i uvek odražavaju najnovije promene

Komponentu Petlja možete da pokrenete u jednom ćaskanju, a zatim da je delite sa drugim da biste pozvali još osoba da sarađuju. Izaberite stavku Kopiraj vezu Copy link button u gornjem desnom uglu komponente, a zatim nalepite (Ctrl + V) u željeno ćaskanje. Bez obzira na to gde se uređuju, komponenta će uvek prikazivati najnovije promene.

5. Još informacija stiže Microsoft Loop

Komponente petlje se prvo pokreću u Teams ćaskanju, ali će ubuduće stići na Teams kanale i u druge M365 aplikacije. A komponente petlјe su samo jedan element Microsoft Loop. Saznajte više ovde o petlјi i Microsoft planovima za ovu moćnu, fleksibilnu aplikaciju.

Saznajte više

Slanje komponente petlje u Teams ćaskanju

Prvi koraci uz Microsoft Loop

Microsoft Answers zajednica za Microsoft Loop

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×