Deljenje OneDrive,SharePoint datoteka ili lista sa spoljnim korisnicima (gostima) omogućava vam da bezbedno sarađujete sa osobama izvan organizacije kao što su poslovni partneri, prodavci, klijenti ili klijenti – sa Microsoft nalogom ili bez njega.

Utisak primalaca zavisi od postavki koje izaberete prilikom kreiranja veze za deljenje i naloga koji koriste za prikaz datoteke.

Ako ranije niste delili datoteke u fasciklamaOneDrive,SharePoint ili Liste, prvo pogledajte ove članke:

Kreiranje veze dostupne svakome ko je primi  

Ako želite da svi koji dobiju vezu za deljenje imaju mogućnost pristupa sadržaju, izaberite stavku Svako ko ima opciju veze u postavkama veze. Primaocima neće biti potreban Microsoft nalog i moći će da pristupe sadržaju bez potrebe da unesu kod ili da se prijave. 

Imajte u zna da mogu da proslede vezu drugim osobama i da će svako ko dobije vezu moći da prikaže sadržaj i da mu pristupi. 

Napomena:  Opcija Bilo ko možda neće biti dostupna u organizaciji u zavisnosti od postavki koje je izabrao vaš adminitar.

OneDrive "Veza bilo ko" u e-pošti "Poveži Postavke".

Kreiranje veze za bezbedno deljenje

Ako želite da obezbedite sadržaj i dobijete vezu koja funkcioniše samo za osobe koje pozovete, izaberite stavku Određene osobe u postavkama veze prilikom kreiranja veze za deljenje.

Postavka veze u programu OneDrive sa istaknutom opcijom "Određene osobe".

Primaocu će tada biti potrebno da verifikuje identitet da bi mogao da prikaže sadržaj, ali proces zavisi od naloga:

Primalac nema Microsoft naloga

Primaocima neće biti potreban Microsoft nalog. Da biste pristupili sadržaju,OneDrive, SharePoint ili Lists šalje jednovremeni kod na svoju e-adresu kako bi potvrdio njihov identitet. Kada primi kôd, unose ga na ekran za verifikaciju da bi otvorili datoteku. Sadržaj je obezbeđen i veza neće raditi ako se prosleđena drugim osobama – radi samo sa osobama koje ste naveli dok delite.

OneDrive prozor zahteva za spoljno deljenje koda OneDrive spoljnog deljenja verifikuj kôd

Primalac ima Microsoft naloga

Kada neko ko imaMicrosoft nalog želi da pristupi sadržaju, OneDrive,SharePoint ili Liste traži od njega da se prijavi na svoj nalog i traži dozvolu da prikaže svoje ime, adresu e-pošte i fotografiju kako bi potvrdio svoj identitet.

Imajte na umu da će u nekim slučajevima primalac možda morati da prati gorenavedene korake i obezbedi kod umesto da se prijavi.

OneDrive potvrdu spoljne veze za deljenje da biste se prijavili. OneDrive spoljne dozvole za deljenje.

Saveti

  • Kada završite sa saradnjom ili u bilo kom trenutku možete da prestanete da delite i uklonite pristup datotekama. NaOneDrive iSharePoint izaberite datoteku, a zatim izaberite stavku Detalji >Upravljanje pristupom da biste zaustavili deljenje. Za listu, otvorite listu i izaberite ikonu informacija u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite stavku  Upravljanje pristupom

  • Za dodatnu bezbednost za OneDrive i SharePoint datoteke, možete da uklonite dozvolu za uređivanje i uključite Blokiraj preuzimanje u postavkama veze.

OneDrive Block download option in Link Postavke

Saznajte više

Šta je to OneDrive?

Otprema i sačuvajte datoteke i fascikle u OneDrive

Upravljanje datotekama u OneDrive

Delite datoteke i fascikle pomoću usluge Microsoft 365 Business

Prestajete da delite OneDrive ili SharePoint ili fascikle ili promenite dozvole

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×