Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

U ovom članku vam pokazujemo elemente primera sajta za komunikaciju koji vas inspiriše i pomaže vam da saznate kako da kreirate slične sajtove za svoju organizaciju. U ovom primeru, koristeći vizuelno zadivajuće i izvorne mobilne stranice za deljenje vida, vesti, informacija i resursa, sajt "Komunikacija" obaveštava i angažuje osobe u vašoj organizaciji. Ovaj dizajn sajta komunikacije koristi nekoliko odeljaka sa različitim rasporedom radi optimizacije prezentacije srodnih informacija.

Prvo, ako već niste kreirali sajt za komunikaciju, pogledajte odeljak Kreiranje sajta u ovom članku.  Ako treba da saznate kako da uredite i objavite stranicu na lokaciji, pogledajte odeljak Uređivanje, rad sa odeljcima i veb segmentima i objavite u ovom članku.

Kada kreirate lokaciju i znate kako da uređujete stranice, možete da koristite dolenavene korake da biste dodali prikazane elemente.

Example Communication site

Sample modern Communications site in SharePoint Online
 1. Mega menus and edit controls

  Brzo vodite posetioce do informacija koje traže. Ova oblast takođe omogućava administraciji pristup alatkama za uređivanje. Saznajte kako

 2. Istaknute vesti i informacije

  Ponudite vesti iz organizacije i pružite korisne informacije. Saznajte kako

 3. Personalizovanje sadržaja

  Rezime personalizovanog sadržaja da bi se kreirala vrednost za posetioca. Obezbedite kombinaciju veza predloženog sadržaja i zadataka kako bi lokacija bila relevantna za njihov rad. Saznajte kako

 4. Povezivanje zajednicama

  Predložite zajednice koje će poboljšati zadovoljstvo i vezu osoblja. Saznajte kako

 5. Rezime događaja organizacije

  Obavestite posetioce o predstojećim događajima koji mogu uticati na njihov rad ili poboljšati moralan rad. Saznajte kako

Kreiranje sajta

Da biste sajt napravili kao što je onaj koji je ovde prikazan, kreiraćete sajt za komunikaciju. Da biste to uradio, izaberite stavku Kreiraj sajt sa početne stranice usluge SharePoint (odnosno ako ćete da povežete ovaj sajt sa sajtom čvorišta, odete na sajt čvorišta i tamo kliknite na kreiraj sajt kako bi sajt za komunikaciju automatski bio povezan sa tim sajtom čvorišta).

Komanda „Kreiraj sajt“

Zatim odaberite stavku Sajt za komunikaciju, a zatim raspored Tema. Popunite ime, opis i druge informacije sajta i kliknite na dugme Završi. Zatim ćete dobiti predložak sa istim tipom rasporeda kao i primer iz ovog članka.

Pravljenje sajta za SharePoint komunikaciju

Za više detalja pogledajte Kreiranje sajta za komunikaciju u SharePoint Online.

Nazad na vrh

Uređivanje menija i organizacije lokacije

Sajtovi za komunikaciju koriste menije i veb segmente za organizovanje i predstavljanje informacija. Možete brzo i lako da prilagodite organizaciju i navigaciju SharePoint lokaciji da biste posetiocima olakšali pronalaženje potrebnih informacija.

Primer MegaMenu navigacije za modernu lokaciju za komunikaciju u SharePoint Online

Klikom na dugme Uredi u gornjem meniju otvara se jednostavna lista sa tri nivoa sa leve strane. Nivo strukture je sravnen sa delovima menija: Glavni meni, Stavka zaglavlja ili Stavka menija. Kliknite na kontrolu ... sa desne strane imena stavke da biste podesili vezu stavke i nivo strukture.

Sa desne strane, ispod zaglavlja, kliknite na dugme Uredi da biste počeli da uređujete stranicu. Tokom uređivanja radne verzije mogu da se čuvaju za kasnije ili odbačene. Kada stranice budu spremne, kliknite na dugme Objavi da biste ih otkrili celoj organizaciji.

Dugme "Objavi" na gornjoj traci stranice

Nazad na vrh

Upravljanje odeljcima i veb segmentima

Počnite sa uređivanjem tako što ćete izabrati stavku Uredi u gornjem desnom redu stranice.

Dugme "Uredi" na gornjoj traci stranice

Prilikom uređivanja, sa leve strane, ispod zaglavlja radne verzije mogu da se čuvaju za kasnije ili odbačene.

Gornja traka stranice

Simbol + pre ili posle odeljka će dodati odeljak pomoću jednog od nekoliko rasporeda.

Rasporedi odeljaka

Odeljci će sačiniti stranicu i da li ste stavili jedan ili više veb segmenata. Prilikom uređivanja stranice, svaki odeljak će prikazati kontrole za uređivanje rasporeda, premeštanja ili brisanja odeljaka. Informacije o radu sa odeljcima potražite u odeljku Dodavanje ili uklanjanje odeljaka i kolona na stranici.

Kontrolišite da biste dodali odeljak.

Kliknite na znak plus SPO Znak plus u odeljku koji može da se pojavi pre ili posle veb segmenta u odeljku da biste videli mnoge dostupne tipove veb segmenata. Više informacija o svim veb segmentima potražite u temi Korišćenje veb segmenata na SharePoint stranicama.

Okvir sa alatkama veb segmenta

Veb segmenti mogu da se uređuju, premeštaju ili brišu unutar odeljaka. Ikona "Uredi veb segment" otvara detaljne kontrole jedinstvene za svaki tip veb segmenta.

Alatke za veb segmente.

Kada stranice budu spremne, kliknite na dugme Objavi da bi one bilo vidljive celoj organizaciji.

Dugme "Objavi" na gornjoj traci stranice

Savet: Da biste upravljali svim stranicama na lokaciji, u gornjem meniju izaberite stavku Stranice.

Za više detalja o korišćenju stranica pogledajte kreiranje i korišćenje modernih stranica na SharePoint sajtu.

Nazad na vrh

Dodavanje važnih vesti sa veb segmentom "Vesti"

Veb segment Vesti pruža kontrole za izbor izvora vesti i rasporeda ,kao i za organizovanje i filtriranje sadržaja da biste izabrali vesti iz cele organizacije koje ispunjavaju ciljeve sajta.

Izbor rasporeda i organizovanje sadržaja

U okvirustavke Raspored , postoji pet opcija za prilagođavanje načina predstavljanja stavki vesti. Dizajn sajta za komunikaciju koristi raspored Vesti čvorišta na vrhu i raspored priče Najviše blizu sredine. Kada izaberete izvor vesti i raspored, organizujte vesti da biste ih uskladili sa prioritetima sajta. Priče se predstavljaju jedna pored druge sa jednom velikom slikom i dve manje slike zato što su objavljene samo tri novosti na sajtu.

U ovom primeru, veb segment je u odeljku sa jednom kolonom.

News web part in sample modern Communications site in SharePoint Online

Više detalja o korišćenju veb segmenta "Vesti" pročitajte u temi Korišćenje veb segmenta "Vesti" na SharePoint stranici.

Nazad na vrh

Isticanje važnih informacija sa veb segmentom "Istaknuti sadržaj"

Koristite fleksibilnu moć veb segmenta istaknutog sadržaja da biste prikazali veliki broj tipova sadržaja kao što su zadaci, video zapisi ili dokumenti. Filteri omogućavaju precizan izbor sadržaja koji je istaknut, uključujući dinamički prikazan sadržaj na kojem je trenutni posetilac nedavno radio.

Ovaj sajt za komunikaciju koristi isti veb segment u dva prikaza, u odnosu na različite postavke, da bi prikazao svoje mogućnosti.

Uzorak unosa veb segmenta istaknutog sadržaja za modernu komunikaciju sajta u SharePoint Online

Za više detalja o korišćenju veb segmenta istaknutog sadržaja pogledajte korišćenje veb segmenta istaknutog sadržaja.

Nazad na vrh

Dodavanje oblikovanog teksta sa veb segmentom "Tekst"

Doterajte tekst korišćenjem oblikovanog teksta u odeljcima naslova i dodajte opise koji poboljšavaju utisak pri radu posetilaca. U ovom primeru, veb segment "Tekst" koristi stil normalnog teksta. Klik na kontrolu ... na desnom kraju trake sa alatkama za oblikovanje nudi dodatne opcije sa desne strane veb segmenta.

Uzorak unosa tekstualnog veb segmenta za modernu komunikaciju sajta u SharePoint Online

Za više detalja o korišćenju veb segmenta "Tekst" pogledajte dodavanje teksta i tabela na stranicu pomoću veb segmenta "Tekst"

Nazad na vrh

Dodavanje grafike sa veb segmentom "Slika"

Veb segment Slika postavlja fiksnu sliku na stranicu. Koristite veb segment Slika da biste podesili ton sajta za komunikaciju sa slikama, dodali veze ka direktnim prikazivačima na relevantan sadržaj i poboljšali slike uz natpise i Alternativni tekst za pristupačnost.

Sample Image web part input for modern Communications site in SharePoint Online

Više detalja o korišćenju veb segmenta "Slika" pročitajte u temi Korišćenje veb segmenta "Slika".

Nazad na vrh

Dodavanje kalendara događaja sa veb segmentom "Događaji"

Veb segment "Događaji" omogućava vam da lako prikažete predstojeće događaje na stranici Komunikacija. Kontrole koje su lake za korišćenje fokusiraju listu i prilagođavaju izgled, a gledaoci mogu lako da kliknu na događaj da bi ga dodali u svoje kalendare.

U ovom primeru sajta za komunikaciju, ovaj veb segment koristi sažet raspored.

Uzorci unosa veb segmenta događaja za modernu komunikaciju sajta u SharePoint Online

Više detalja o korišćenju veb segmenta "Događaji" pročitajte u temi Korišćenje veb segmenta "Događaji".

Nazad na vrh

Želite još?

Inspirišjte se sa više primera u SharePoint Look Book.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×