Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje predložaka sajtova za komunikaciju, prikazivanje i prazno obaveštenje sistema SharePoint Standard

SharePoint sajt za komunikaciju je odlično mesto za emitovanje informacija drugima. Delite vesti, izveštaje, ažuriranja statusa i još mnogo toga u vizuelno privlačnog formatu. Koristite sajtove za komunikaciju da biste angažovali i informisali široku publiku.

 • Create portalima, sektoru ili lokacijama specifičnim za projekat

 • Deljenje vesti, objava i događaja preduzeća

 • Engage tuceta ili hiljada gledaoca

Ako vam je potrebna lokacija za saradnju sa timom, koristite lokaciju tima

Osnovne opcije predloška sajta za komunikaciju

Kada kreirate sajt za komunikaciju u sistemu SharePoint, možete početi sa praznom lokacijom ili odabrati jedan od drugih predložaka lokacije, od kojih svaki dolazi sa podrazumevanim skupom veb segmenata. Neke od opcija predloška sajta za komunikaciju su:

 • Standardna komunikacija za deljenje informacija kao što su vesti, događaji i drugi sadržaj.

 • Prikažite da biste koristili fotografije ili slike za prikazivanje proizvoda, tima ili događaja.

 • Prazno da biste kreirali sopstveni dizajn.

Napomena: Standardni sajt za komunikaciju je podrazumevani SharePoint sajt za komunikaciju.

Standardni dizajn sajta za komunikaciju sharePoint sajta za komunikaciju

SharePoint communication site showcase design

Pratite dolenavedene korake da biste kreirali, prilagodili i delili sajt za komunikaciju.

Počnite tako što ćete kreirati novi sajt za komunikaciju. Podrazumevano ćete dobiti novi standardni predložak sajta za komunikaciju. 

Da biste pregledali više predložaka sajta za komunikaciju, izaberite stavku Postavke, a zatim predlošci lokacije da biste prikazali opcije predloška.

Izbori predložaka za SharePoint sajt za komunikaciju

1. Standardni sadržaj sajta za komunikaciju

Kada odaberete predložak standardne lokacije za komunikaciju, dobijate matičnu stranicu koja uključuje nekoliko veb segmenata spremnih za prilagođavanje. Veb segmenti koji su podrazumevano uključeni na sajtu za komunikaciju koji koristi standardni dizajn komunikacije su:

2. Prikaži sadržaj lokacije

Predložak Showcase lokacije se dobija i sa matičnom stranicom koja uključuje nekoliko veb segmenata spremnih za prilagođavanje. Evo veb segmenata koji su podrazumevano uključeni na sajtu za komunikaciju koji koristi predložak Showcase:

3. Prazan sadržaj lokacije

Kada počnete od prazne lokacije za komunikaciju, nema potrebe da uklanjate veb segmente koji vam nisu potrebni. Samo odaberite raspored na stranicii dodajte željene veb segmente.

Prazan dizajn SharePoint sajta za komunikaciju

Prilagodite izgled lokacije, navigacijulokacije, veb segmente i sadržaj tako da odgovaraju potrebama gledaoca i organizacije. Prilikom pravljenja prilagođavanja, uverite se da je lokacija u režimu uređivanja tako što ćete izabrati stavku Uredi u gornjem desnom uglu lokacije. Dok radite, izaberite stavku Sačuvaj kao radnu verziju da biste sačuvali izmene bez objavljivanja u prikazivačima ili Ponovo objavite promene da bi ispravke učinile dostupnim korisnicima.

Delite sajt sa drugima kada prilagodite sajt, pregledate da li je tačno i objavite konačnu radnu verziju. 

 1. Izaberite stavku Postavke, a zatim dozvole za lokaciju

 2. Izaberite stavkuDelite sajt.

 3. U okno Deljenje sajta unesite imena svih korisnika kojima želite da odobrite pristup sadržaju lokacije i izaberite njihov nivo kontrole ("Čitanje", "Uređivanje", "Puna kontrola"). Možete da odaberete stavku Svi osim spoljnih korisnika ako želite da svi u organizaciji imaju pristup lokaciji. Podrazumevani nivo dozvole je Čitanje.  

  Dodavanje osobe na sajt za komunikaciju na tabli "Deljenje sajta"

 4. Unesite opcionalnu poruku za slanje uz obaveštenje putem e-pošte koje će biti poslato kada se lokacija podeli, ili opozovite izbor u polju za potvrdu Pošalji e-poruku ako ne želite da pošaljete e-poruku.

 5. Izaberite stavku Dodaj kada završite sa dodavanjem članova i postavkama dozvola.

Kada kreirate i pokrenete sajt, sledeća važna faza je održavanje sadržaja lokacije. Uverite se da imate plan da sadržaj i veb segmente održavate aћurnim. 

Najbolje prakse održavanja lokacije:

 • Plan za održavanje lokacije – Uspostavite plan za pregled sadržaja lokacije po potrebi da biste se uverili da je sadržaj i dalje tačan i relevantan.

 • Redovno objavljujte vesti – Distribuirajte najnovije objave, informacije i status u celoj organizaciji.  Saznajte kako da dodate objavu vesti na sajt tima ili sajt za komunikaciju i prikažete drugim osobama koje će objavljivati objave kako mogu da koriste SharePoint vesti.

 • Proverite veze i veb segmente – Ažurirajte veze i veb segmente da biste se uverili da koristite punu vrednost lokacije.

 • Koristite analitiku da biste poboljšali angažovanje – prikažite upotrebu sajta pomoću ugrađenog izveštaja o korišćenju da biste dobili informacije o popularnom sadržaju, posetama lokacijama i još mnogo toga.

 • Povremeno pregledajte postavke sajta – Kada kreirate lokaciju u sistemu SharePoint, možete da menjate postavke , informacije o sajtu i dozvole za lokaciju.

Saznajte više o sajtovima za komunikaciju i sistemu SharePoint

Saznajte više o planiranju, izgradnjii održavanju SharePoint sajtova.

Pogledajte još predložaka SharePoint lokacije.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×