Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

U svakom polju pronaći ćete novo Surface 3 i Micro USB snabdevanje napajanjem, zajedno sa vodičem za brzi početak i dokumentima o bezbednosti i garanciji. 

Funkcije na prednjim ekranima Surface 3

Pregled funkcija za Surface 3

Dugme za napajanje

Pritisnite dugme za napajanje da biste uključili Surface 3. Kada je Surface uključen, pritisnite i držite dugme za napajanje da biste ga isključili. Takođe ćete koristiti dugme za napajanje da biste stavili Surface u stanje spavanja, kao i da biste ga probudili kada budete spremni da ponovo počnete da radite.

Dugme "Windows"

Dugme Windows vas vodi na početni ekran, gde možete brzo da otvorite aplikacije, potražite datoteke na Surface uređaju ili potražite informacije na vebu. Ako ste već na početnom ekranu, dugme Windows vas vraća na poslednju aplikaciju koju ste koristili.

Ekran osetljiv na dodir

Koristite ClearType pun HD prikaz od 10.8 sa odnosom širina/visina od 3:2 i ekranom rezolucije 1920 x 1280, da biste gledali HD filmove, pregledali veb i koristili omiljene aplikacije.

Višestruki dodir od 10 tačaka vam omogućava da koristite prste za izbor, zumiranje i pomeranje stvari, a možete i da koristite Surface pero.

Više informacija potražite u članku Korišćenje računara kao tablet računara.

Trajanje baterije

Do 10 sati reprodukcije video zapisa.1

Oslonca

Izbacite oslon sa tri pozicije i radite ili igrajte udobno za radnim stolom, na kauču ili dok držite prezentaciju bez ruku.

Wi-Fi i Bluetooth

Surface 3 podržava standardne Wi-Fi (802.11a/b/g/n/ac) i Bluetooth® 4.0. Povežite se sa bežičnom mrežom i koristite Bluetooth uređaje kao što su miš, štampači i slušalice.2

Kamere

Surface 3 ima zadnju kameru od 8 megapiksela sa automatskim fokusom i 3,5 megapiksel, fiksni fokus, prednja kamera. Obe kamere snimaju video zapis 1080p, sa odnosom širina/visina 16:9 (široki ekran). Prednja i zadnja svetla privatnosti pomažu da se uverite da nema iznenađenja.

Više informacija potražite u članku Snimanje fotografija i video zapisa pomoću Surface uređaja i automatskog fokusa na Surface 3, Surface Pro, Surface Go i Surface Book.

Mikrofon

Koristite prednji mikrofon za pozive i snimke.

Stereo zvučnici

Stereo zvučnici sa Poboljšanim zvukom Dolby® vam omogućavaju da slušate muziku, podkastove i audio knjige.

Da biste saznali više, pogledajte Surface zvuk, jačinu zvuka i audio pribor.

Funkcije na Surface 3, prikazane sa pozadine

Portovi i konektori

Surface 3 ima portove koje očekujete na laptopu sa kompletnim funkcijama.

 • USB 3.0 port u punoj veličini
  Povežite USB pribor kao što su miš, štampač, Ethernet adapter, USB disk ili pametni telefon.

 • Micro USB port za punjenje
  Napunite Surface 3 pomoću Micro USB porta za punjenje i uključenog Micro USB napajanja. Više informacija potražite u članku Kako se puni Surface.

 • Interval za MicroSD karticu
  Koristite prostor za microSD karticu i microSD karticu (prodaje se zasebno) za dodatno skladištenje i prenos datoteka. Više informacija potražite u članku Pronalaženje opcija skladišta za Surface.

 • Mini DisplayPort verzija 1.1
  Delite ono što se nalazi na Surface ekranu tako što ćete ga povezati sa HDTV-om, monitorom ili projektorom. (Video adapteri se prodaju zasebno.) Više informacija potražite u članku Rešavanje problema sa povezivanjem Surface uređaja sa drugim ekranom.

 • Konektor od 3,5 mm za slušalice sa mikrofonom
  Priključite omiljene slušalice da biste dobili još malo privatnosti prilikom slušanja muzike ili konferencijskih poziva. Više informacija potražite u članku Surface zvuk, jačina zvuka i audio pribor.

 • Naslovni konektori
  Kliknite na tanku, svetlosnu tastaturu sa osvetljenjem. Surface 3 Type Cover tastatura (prodaje se zasebno) pomaže i u zaštiti ekrana osetljivog na dodir. Više informacija potražite u članku Surface Type Cover.

Umetanje Nano SIM kartice u Surface 3 (4G-LTE)

SIM kartica (samo Surface 3 (4G LTE)

Surface 3 (4G LTE) uključuje ugrađenu mogućnost mobilne veze širokog propusnog opsega, koju možete da koristite za povezivanje sa internetom kada Wi-Fi mreža nije dostupna. Više informacija potražite u članku Podešavanje LTE veze na Surface uređaju.

Softver

 • Windows 8.1 operativni sistem
  U zavisnosti od toga kada ste kupili Surface 3, imaćete ili uređaj Windows 8.1 ili Windows 10. U svakom trenutku, imaćete niz opcija za zabavu i produktivnost u školi, kod kuće ili dok ste u pokretu.

  Saznajte više o funkcijama za Windows 8.1 i Windows 10.

 • Aplikacija
  Koristite ugrađene aplikacije istaknute na početnom ekranu i instalirajte još aplikacija iz prodavnice Microsoft Store. Da biste saznali više, pogledajte pomoć za Windows. Pošto Surface 3 pokreće Windows 8.1 i Windows 10, možete da instalirate i koristite sve omiljene aplikacije za stone računare.

  Više informacija potražite u pomoći za Surface uređaje.

Specifikacije hardvera za Surface 3

Veličinu

10,52" x 7,36" x 0,34"
(267 mm x 187 mm x 8,7 mm)

Teћinu

1,41 kg.
(641g)

Prikazivanje

ClearType full HD Plus display
od 10,8" ClearType Rezolucija: 1920 x 1280
Odnos širina/visina: 3:2
Dodir: 10 tačaka sa više dodira
Podrška za Surface pero

Trajanje baterije

Do 10 sati reprodukcije video zapisa1

RAM/skladište 2

2 GB RAM memorije sa skladištem od 64 GB
4 GB RAM memorije sa skladištem od 128GB

Procesor

Intel® Quad Core Atom procesor

Mreža (bežična)

Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac)
Bluetooth® 4.0

Portove

U punoj veličini USB 3.0
Mini-displayPort3
microSD čitač kartica
Micro USB port za punjenje
Konektor za slušalice sa mikrofonom
Port za naslovnu stranicu
Konektor nano SIM kartice (samo Za Surface 3 [4G-LTE])

Softver

Windows 8.1 ili Windows 10 (u zavisnosti od toga kada ste kupili Surface 3)

Kamere, video i audio

Prednja kamera od 3,5 megapiksela
Zadnja kamera od 8,0 megapiksela sa automatskim fokusom
Mikrofon
Stereo zvučnici sa Dolby zvukom®

Senzori

Ambijent light senzor
Senzor za proksimnost
Accelerometer
Žarkoskop
Magnetometar

Šta je u kutiji

Surface 3
Micro USB snabdevanje napajanjem
Vodič za brzi početak
Dokumenti o bezbednosti i garanciji

1 Testiranje je sproveo Microsoft u martu 2015. pomoću 64 GB i 128 GB jedinica sa 4 GB RAM-a. Testiranje se sastoji od potpunog punjenja baterije tokom reprodukcije video zapisa. Sve postavke su bile podrazumevane osim: Wi-Fi je povezan sa mrežom, a automatsko osvetljenost je onemogućena. Trajanje baterije se značajno razlikuje u zavisnosti od postavki, upotrebe i drugih faktora.

2 Sistemski softver koristi znatan prostor za skladištenje. Dostupno skladište može da se promeni na osnovu ispravki softvera sistema i korišćenja aplikacija. 1 GB = 1 milijardu bajta. PogledajteSurface.com/storage za više detalja.

3 Maksimalni izlaz prikaza iz mini-displayPort-a zavisi od brzine osvežavanja i rezolucije ekrana. Više informacija potražite u članku Povezivanje Surface uređaja sa televizorom, monitorom ili projektorom.

Pokrivenost, usluga i 4G LTE nisu svuda dostupni.

Srodne teme

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×