Kako konvertovati UTC vreme u lokalno vreme

UVOD

Microsoft koristi koordinirano standardno vreme (UTC), međunarodni standardni 24-časovni sistem za timarstvo, da bi dokumentovao kreirane datume i vreme datoteka koje su uključene u softversku ispravku. Ovaj članak opisuje kako da konvertujete UTC u lokalno vreme da biste proverili da li je datoteka na računaru ona koja se raspravlja u dokumentaciji.

Više informacija

Da biste konvertovali UTC u lokalno vreme, sledite ove korake:

 1. Utvrdite vaš vremenski pomak lokalnog vremena iz UTC vremena. Da biste to uradili, sledite ove korake na računaru zasnovanom na operativnom sistemu Microsoft Windows:

  1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte timedate. CPL, a zatim kliknite na dugme u redu.

  2. Izaberite karticu Vremenska zona , a zatim proverite da li je izabrana lokalna vremenska zona. Ako vaša lokalna vremenska zona nije izabrana, izaberite je na listi dostupnih vremenskih zona. Vremenski pomak na lokalnom nivou prikazan je na početku svake stavke liste lokalnih regiona. Na primer,-5:00 je lokalni vremenski pomak za Istočno vreme (sad & Kanada):

   (GMT-5:00) Istočno vreme (sad & Kanada)

 2. Dodajte lokalno pomeranje vremena na UTC vreme. Na primer, ako se lokalni vremenski pomak nalazi-5:00 i ako je UTC vreme prikazano kao 11:00, dodaj-5 na 11. Postavka vremena kada je korigovana za pomak je 06:00 (6:00 časova).Napomena Datum takođe sledi u UTC formatu. Na primer, ako se vaš lokalni vremenski pomak nalazi-8:00 i ako je u ponedeljak u odnosu na UTC vreme prikazano kao 00:00 (12:00 u ponoć), vreme u kom se podešava je 16:00 u nedelju (4:00 časova, nedelja).

 3. Prilagodi letnjem/zimskom računanju vremena. UTC vreme nije korigovano da bi se odrazio vreme za uštedu vremena. Ako vaša vremenska zona učestvuje u letnjem/zimskom računanju vremena, dodajte razliku vremena u vremenu korigovanog za datoteku kada je na snazi vreme letnjeg računanja vremena. Na primer, ako je letnje/zimsko računanje vremena u vašoj vremenskoj zoni jedan sat ispred standardnog vremena, dodajte jedan čas unapred korigovanog vremena.

 4. Konvertujte 24-časovni format za vreme na 12-časovni format, ako lokalno vreme koristi 12-časovni format. Da biste izvršili konverziju, sledite ove korake:

  • Ako je pomak za vreme korigovano između 12:01 i 23:59, uključujući i oduzmite 12 u vreme korigovanog vremena, a zatim se doda preko časova

  • Ako je vreme za korekciju između 00:01 i 11:59, za razliku od toga, ostavite korigovani termin, a zatim dodate

  • Ako je vreme korigovano za 00:00, koristite 12:00 ponoć.

  • Ako je vreme korigovano za 12:00, koristite 12:00 podne.

Napomene

 • Ovaj metod možete da koristite da biste uporedili vreme konverzije datoteke u vreme datoteke za ažuriranje softvera koja se nalazi na računaru.

 • Kada prikazujete detalje datoteke datoteke koja se nalazi na vašem računaru, datum u koloni " datum izmene " može se razlikovati od datuma u koloni " datum kreiranja ". Ako dođe do ove razlike, koristite datum u koloni " datum izmene ".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×