Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Koristite stranicu Mreža u Viva Insights aplikaciji Teams i na vebu da biste razumeli sa kim najčešće sarađujete i kada.

Na kartici Timski rad pronađite stranicu Mreža:

 • U okviru odeljka Pravljenje boljih relacija, u kartici Vreme provedeno u saradnji sa drugima.

 • Izaberite stavku Prikaži moju mrežu.

  Test

Mreža se sastoji od dva odeljka: Saradnici i navike u komunikaciji.

Ako držite sastanak ili razmenjujte e-poštu, ćaskanja ili pozive sa saradnicima, Viva Insights razmatra te saradnike.

Tipovi saradnika 

Važni saradnici – saradnici koje ste označili kao važne u Viva Insights. Označavanje osoba kao važnih (ili "kačenje") pomaže vam da pratite njihove zahteve u predloženim zadacima i brzo ih pronađete na mapi za saradnju. O kačenju kontakata ćemo malo kasnije u ovom članku.

Aktivni saradnici – saradnici sa kojima ste sarađivali u protekle četiri nedelje.

Mapa saradnje

Odeljak Saradnici raspolaže aktivne saradnike u prikazu mape sa tri kruga – od najčešće do najčešćih vremena saradnje. Viva Insights procenjuje ukupno vreme saradnje na osnovu broja časova i minuta koje ste proveli u saradnji sa nekim kontaktom tokom i izvan radnog vremena u protekle četiri nedelje. 

Ako želite više informacija o tome koliko vremena provodite sa kontaktom, izaberite sliku profila. Opis alatke prikazuje ukupno vreme saradnje sa tim kontaktom, a zatim prekida vreme saradnje za svaki kanal komunikacije – e-poruke, sastanke i ćaskanja i pozive.

Test

Uređivanje liste važnih osoba

Dodaj

Možete da dodate nekoga na listu važnih osoba:

 • Na vrhu stranice Mreža možda ćete primetiti da je to predloženi kontakt. Da biste ih dodali na važnu listu, kliknite na dugme Zakači.

  Test

 • Ako osoba koju želite da zakačite nije predložena, koristite traku za pretragu odmah iznad mape saradnika. Otkucajte ime osobe, a zatim izaberite stavku Zakači.

Kada označite kontakt kao važan, a ako je i aktivni saradnik, on će se pojaviti na mapi sa zvezdom pored imena. Ako važan kontakt nije aktivni saradnik, i dalje ćete u predloženim zadacima dati prioritet zadacima. Ako ih tražite u odeljku Saradnici, oni će se prikazati kao zakačeni.

Uklonite

Da biste uklonili nekoga sa liste važnih osoba, izaberite ikonu Otkači, koja izgleda kao zvezdica na mapi za saradnju. Da biste brzo pronašli kontakt, koristite traku za pretragu.

Saveti: Evo nekoliko saveta za redovno ažuriranje mreže:

 • Nastavite da dodajete najbolje saradnike na listu važnih osoba i uklonite neke ako je potrebno. Uverite se da lista odražava sa kim provodite vreme radeći.

 • Napravite vreme za umrežavanje. Vreme da podstaknete odnose i razvijete mrežu dokazano je da doprinosite profesionalnom napredak.

Navike u komunikaciji pokazuju kako komunicirate sa osobama na mreži.

Ukupna komunikacija u poslednje četiri nedelje je raskinuta pomoću tipa komunikacije: e-poruke poslate, pročitane e-poruke i ćaskanja i pozivi.

Kako Viva Insights izračunava vaše navike u komunikaciji

Detaljnije informacije potražite u ovom članku – Sastanci i komunikacije u Viva Insights referenci.

E-pošta 

Poslate e-poruke i E-poruke čitaju procenu koliko vremena ste potrošili na slanje i čitanje e-poruka na svim uređajima, kao što su laptopovi i mobilni telefoni.

Da biste saznali koje e-poruke treba da uključite u izračunavanja čitanja e-Viva Insights, Viva Insights e-poruke koristi redove Za i Cc. Ako ste vi ili grupa u e-poruci "Za" ili "Cc", Viva Insights koristi tu e-poruku za izračunavanje pročitanih e-poruka. Viva Insights e-poruke koje izbrišete bez otvaranja u izračunavanjima.

Slanje i čitanje vremena

Za svaku e-poruku koju pošaljete Viva Insights dodeljuje pet minuta vremena slanja. Za svaku e-poruku koju otvorite, Viva Insights dodeljuje dva i po minuta vremena čitanja.

Međutim, u sledećim situacijama, Viva Insights dodeljuje kraće vreme: 

 • Pošaljite jednu e-poruku, a zatim otvorite ili pošaljite još jednu u roku od pet minuta. U ovom slučaju, Viva Insights dodeljuje vreme između dve radnje prvoj e-poruci (to jem, poslatoj e-poruci).

 • Otvorite jednu e-poruku, a zatim otvorite ili pošaljite još jednu u roku od dva i po minuta. U ovom slučaju, Viva Insights dodeljuje vreme između dve radnje prvoj e-poruci (to jem, otvorenoj e-poruci).

Napomena: Vreme koje trošite na slanje ili čitanje e-pošte izvan radnog vremena koje definiše Outlook utiče na neke uvide koje ste dobili na kartici Wellbeing. 

Ćaskanja i pozivi 

Vaši audio pozivi, video pozivi i ćaskanja u usluzi Teams računaju se i kao aktivnosti saradnje. 

Ćaskanja

Za svako ćaskanje koje pošaljete Viva Insights dodeljuje 30 sekundi slanja vremena. Viva Insights ne dodeljuje nijedno vreme za primljena ćaskanja, jer vreme koje provodite slanjem ćaskanja dobar je pokazatelj toga koliko vremena ste proveli u razgovoru ćaskanja.

Viva Insights računa sva ćaskanja koja šaljete u okviru 15-minutnog prozora kao jedno ćaskanje.

Napomena: Viva Insights ne koristi ćaskanja sa Teams kanala u izračunavanjima.

Pozivi


Za svaki poziv koji nije zakazan kao sastanak u kalendaru, Viva Insights koristi stvarno trajanje poziva. Viva Insights ne dodeljuje nijedno vreme za pozive zakazane kao sastanke u kalendaru zato što te pozive već računa kao vreme sastanka.

Saznajte više o tome kako Viva Insights uvide u sastanke u navikama sastanka.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×