Pomoć i učenje za Windows 11 uskoro stiže!

U međuvremenu, pogledajte šta je dostupno za Windows 10 na kartici Windows 10.

Saznajte više o operativnom sistemu Windows 11

Windows 11 logotip na plavoj pozadini

Dozvolite sebi da slanje fotografija i datoteka putem e-pošte bude stvar prošlosti – sada možete samo da kopirate i nalepite ili prevučete i otpustite sadržaj između Android uređaja i računara.  

Kopiranje i lepenje na više uređaja (za Surface Duo i izaberite Samsung uređaji)

Sadržaj možete da kopirate i nalepite pomoću istih prečica koje obično koristite na Android uređaju i računaru. 

Pre nego što prvi put koristite kopiju na više uređaja i nalepite je, morate da se uverite da je funkcija uključena. Otvorite aplikaciju Vaš telefon na računaru, idite na Postavke > Funkcije >Kopiranje i lepenje na više uređaja i uverite se da je preklopnik Za opciju Dozvoli ovoj aplikaciji da pristupi ovoj aplikaciji i prenese sadržaj koji kopiram i lepim sa telefona na računar.

Koji uređaji podržavaju kopiranje i lepenje na više uređaja?

Kopiranje i lepenje na više uređaja podržano je na Surface Duo i Android uređajima koji koriste One UI verziju 2.1 ili noviju. Na Android uređaju idite na Postavke > Više informacija > o softveru. Nekoliko primera uređaja sa ovom verzijom su: Samsung Galaxy Note20 5G, Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S21 5G, Samsung Galaxy S21+ 5G, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G i Samsung Galaxy Z Flip uređaji. 

Šta mogu da kopiram i nalepim između Android uređaja i računara?

Trenutno je moguće kopirati samo tekst i slike između uređaja. Veličina slika iznad 1 MB će biti pon.

Naplaćenje o bezbednim fasciklama

Sadržaj možete da kopirate i nalepite u bezbednu fasciklu, ali ne možete da kopirate i nalepite sadržaj iz bezbedne fascikle na računar. Kopiranje nečega iz bezbedne fascikle će i dalje zameniti sadržaj koji imate u ostavi računara.

Da li se ono što kopiram na jednom uređaju dodaje na drugi uređaj ako ga ne nalepim ovde?

Svaki put kada kopirate nešto na bilo koji uređaj, ono što kopirate zameniće sadržaj ostave na oba uređaja. 

Zašto je moj kopirani tekst izgubio oblikovanje?

Aplikacije iz kojih možda kopirate tekst i u koje možda imaju različite mogućnosti u načinu na koji čitaju kopirani tekst, povremeno možete da izgubite oblikovanje.

Da li kopiranje i lepenje između uređaja koristi podatke?

Kopiranje i lepenje na više uređaja zahteva razmenu podataka između računara i Android uređaja. Ako ste omogućili uređajima da se sinhronizuju putem mobilnih podataka, a niste povezani sa Wi-Fi mrežom, kopiranje i lepenje će koristiti podatke. Ako je ova postavka isključena, moći ćete da kopirate i lepite samo kada su Android uređaj ili Surface Duo i računar povezani sa Wi-Fi mrežom.

Ako imate aplikaciju "Veza Windows" na Android uređaju, možete to da proverite tako što ćete ići na Postavke > Više opcija za funkcije > Poveži sa Windows i preklopnik Koristi mobilne podatke.

Ako imate aplikaciju Veza ka aplikaciji Windows Surface Duo, možete to da proverite tako što ćete ići na Postavke > Link to Windows i preklopnik Koristi mobilne podatke

Ako imate aplikaciju "Vaš telefon" na Android uređaju, otvorite aplikaciju, idite na Postavke > Sinhronizacija preko mobilnih podataka iproverite da li je ova aplikacija uključena.

Prvo se uverite da je ova funkcija uključena. Na računaru:

Otvorite aplikaciju Vaš telefon, idite na stavku Postavke > kopiranje i lepenje na više uređajai uverite

se da je preklopnik na opciji "Omogući ovoj aplikaciji da pristupi ovoj aplikaciji i prenese sadržaj koji kopiram i nalepim sa telefona na računar". Ako ste pokušali da kopirate veliki deo teksta i nije ga nalepili na drugi uređaj, verovatno je prekoračen dozvoljeni iznos. Pokušajte da kopirate i nalepite manje odeljke između uređaja.

Ako je funkcija već uključena, ali i dalje ne možete da kopirate i nalepite sadržaj, možda postoji problem sa vezom između Android uređaja i računara. Pokušajte da zatvorite aplikaciju Vaš telefon na računaru i vezu da biste Windows na Android uređaju. Ponovo otvorite obe aplikacije – najnovije poruke, fotografije i obaveštenja trebalo bi da budu vidljivi u Vaš telefon aplikaciji na računaru, ako veza normalno funkcioniše. Sada bi trebalo da možete uspešno da kopirate i ponovo nalepite sadržaj. U poslednjem odmaku, ponovo pokrenite računar i pokušajte ponovo.

Za Microsoft Edge korisnike

Ako koristite Edge, uverite se da ste ažurirali na najnoviju verziju pregledača Edge. 

Prevlačenje i prevlačenje datoteka (za izbor Samsung uređaja)

Sadržaj sa Android uređaja možete da prenesete na računar i sa računara na Android uređaj. Da biste počeli, idite na aplikacije i izaberite Otvori ekran telefona ili izaberite aplikaciju u koju želite da prevučete sadržaj.

Ako koristite više aplikacija ( izaberiteSamsunguređaji ), možete da prevučete i otpustite sadržaj iz aplikacija za mobilne uređaje i da ga otpustite u aplikacije za mobilne uređaje. Ne prihvataju sve aplikacije prevlačenje i ostavljanje sadržaja ili možda ne prihvataju tip datoteke koji prenosite. Ako sadržaj ne može da se prenese u određenu aplikaciju, dobijate obaveštenje u baneru koji to ukazuje na to. Možete da otvorite Telefon i otpustite datoteku tamo. Ona će se kopirati u fasciklu "Preuzimanja" na Android uređaju i moći ćete da je koristite u svim aplikacijama za mobilne uređaje odatle.

Napomi: Trenutno možete da prevlačite samo iz aplikacije "Galerija" na telefonu ili samo iz aplikacije Samsung Moje datoteke.

Animirano uputstvo koje prikazuje kako da prevučete datoteke sa Android uređaja na računar.

Prevlačenje iz fascikle Moje datoteke (min. verzija 11.1.00.121):

 1. Kada ste otvorili ekran Telefon aplikaciji Vaš telefon, koristite miš da biste prešli na fasciklu u fascikli Moje datoteke.

 2. Dugo pritiskate datoteku dok se ne pojavi znak za proveru, a zatim ga otpustite. Ako želite da izaberete dodatne datoteke, to možete da uradite tako što ćete ih kopirati.

 3. Koristite miš da biste dugo pritisnuli izabrane datoteke i sličica će se pojaviti. Prevucite datoteke na željenu lokaciju na računaru. Kursor će se promeniti da bi ukazao na to kada možete da otpustite datoteke.

Prevlačenje iz aplikacije Galerija:

 1. Kada ste otvorili Telefon ekranu u aplikaciji Vaš telefon, koristite miš da biste prešli na albume i izaberite jedan.

 2. Dugo pritiskate fotografiju dok se ne pojavi znak za proveru, a zatim ga otpustite. Ako želite da izaberete dodatne fotografije, to možete da uradite tako što ćete ih izabrati.

 3. Koristite miš da biste dugo pritisnuli izabrane fotografije i pojaviće se sličica. Prevucite fotografiju na željenu lokaciju na računaru. Kursor će se promeniti u Kopiraj kada možete da otpustite.

Sadržaj koji prevučete sa računara na Android uređaj podrazumevano se čuva u aplikaciji "Moje datoteke". Neke aplikacije, kao OneDrive i Outlook, omogućavaju vam da direktno ubacite sadržaj u njih. Ako nije moguće spustiti datoteku u aplikaciju koju ste nameravali, ona se prenosi u aplikaciju "Moje datoteke" na Android uređaju.

Animirano uputstvo koje prikazuje kako da prevučete datoteke sa računara na Android uređaj.

 1. Kada ste otvorili Telefon u aplikaciji Vaš telefon, koristite miš da biste izabrali datoteku koju želite da prenesete i prevucite ih u prozor ekrana telefona. Kursor će se promeniti u Kopiraj kada možete da otpustite. 

 2. Otpustite miš i datoteke će početi da se prenose. Indikator toka će se prikazati nekoliko sekundi.

Kada se obavi uspešan prenos datoteka, možete da dodirnete obaveštenje koje se pojavljuje na Android uređaju, da odete u aplikaciju u koju ste ubacili sadržaj ili da odete u fasciklu Interno skladište > Preuzmete da biste prikazali datoteke.

Ako prevučete i otpustite istu datoteku ponovo, duplirana kopija će biti preneta na vaš uređaj.

Ako imate otvorenu aplikaciju koja podržava prijem datoteka, aplikacija će vas upitati gde da otpustite datoteke i gde će biti uskladištene.

Koji su minimalni zahtevi za korišćenje prevlačenje i prevlačenje datoteka?

Prevlačenje i prevlačenje datoteka zahteva Samsung uređaj sa operativnim sistemom Link Windows 1.0.52.30 ili noviju verziju. Android uređaj i računar moraju biti povezani sa istom Wi-Fi mreže. Nije potrebna kabl veza između uređaja.

Koje tipove datoteka mogu da prevučem i otpustim?

Prevlačenje i otpustivanje datoteka podržava prenos svih tipova datoteka osim fascikli i datoteka koje su sačinjene u oblaku. Možete da prenesete do 100 datoteka istovremeno, bilo kog tipa. Nijedna datoteka ne može da bude veća od 500 MB.

Mogu li da prevučem i otpustim sadržaj u aplikacije ili između njih?

Iako možete da prevlačite sadržaj između telefona i računara, neće sve aplikacije prihvatiti sadržaj koji želite da prenesete. Ako aplikacija ne prihvata sadržaj, možete da pokušate da koristite ekran telefona da biste ga preneli. Ne možete da prevlačite i otpustite datoteke između aplikacija za mobilne uređaje sa računara.

Kada pokušate da prevučete datoteke, možete da vidite crveni krug – to ukazuje na to da ne možete uspešno da prevučete datoteke.

To može da se desi iz nekoliko razloga, uključujući:

 • Već je u toku prevlačenje i otpustivanje prenosa datoteka. Trenutno možete da dovršite samo jednu po jednu operaciju prevlačenjea i otpustivanja.

 • Stavka koja se prenosi nije podržana. Na primer, ako je samo jedna od stavki koje prevlačite fascikla, a ne datoteka ili ako pokušate da prevučete 100 datoteka, Android uređaj vam neće dozvoliti da započnete prenos.

  Držite otvorenu Vaš telefon aplikacijom

  Umanjivanje Vaš telefon prevlačenjem i ispunama otkazaće proces prenosa, što znači da ćete morati da počnete iz početka. Držite otvoren prozor aplikacije dok koristite prevlačenje i prevlačenje datoteke. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×