Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ako koristite lokalni nalog u prozoru 11, trebalo bi što pre da kreirate disk za poništavanje lozinke pomoću USB fleš diska. Zatim, ako zaboravite lozinku, možete da je poništite. Ako čekate dok ne zaboravite lozinku, biće prekasno. Preporučujemo da dodate bezbednosna pitanja na lokalni nalog u slučaju da zaboravite lozinku, kako ne biste mogli da kreirate disk za poništavanje lozinke. Da biste to uradili, izaberite stavku > Postavke  > Nalozi > Opcije prijavljivanja > Ažurirajte bezbednosna pitanja

 1. Proverite da li ste prijavljeni pomoću lokalnog naloga. Ovo neće funkcionisati sa Microsoft (povezanim) nalozima.

 2. Priključite USB fleš disk na računar. Iako kreiranje diska za poništavanje lozinke neće ponovo oblikovati USB fleš disk, trebalo bi da napravite rezervnu kopiju podataka na njemu pre nego što nastavite.

 3. U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte Kontrolna tabla, a zatim je odaberite sa liste rezultata.

 4. U polju za Kontrolna tabla otkucajte kreirajte poništavanje lozinke.

 5. Izaberite stavku Kreiraj disk za poništavanje lozinke i pratite preostala uputstva.

 6. Kada završite, uklonite USB fleš disk i zadržite ga na bezbednom mestu gde ćete ga zapamtiti. Imajte na umu da ne morate da kreirate novi disk kada promenite lozinku – čak i ako je promenite nekoliko puta.

Ako koristite lokalni nalog u operativnom sistemu Windows 10, trebalo bi što pre da kreirate disk za poništavanje lozinke pomoću USB fleš diska. Zatim, ako zaboravite lozinku, možete da je poništite. Ako čekate dok ne zaboravite lozinku, biće prekasno. Ako koristite program Windows 10, u verziji 1803 možete da dodate bezbednosna pitanja na lokalni nalog u slučaju da zaboravite lozinku, tako da ne morate da kreirate disk za poništavanje lozinke. Da biste to uradili, izaberite stavku > Postavke  > opcije prijavljivanja > Ažurirajte bezbednosna pitanja

 1. Proverite da li ste prijavljeni pomoću lokalnog naloga. Ovo neće funkcionisati sa Microsoft (povezanim) nalozima.

 2. Priključite USB fleš disk na računar. Iako kreiranje diska za poništavanje lozinke neće ponovo oblikovati USB fleš disk, trebalo bi da napravite rezervnu kopiju podataka na njemu pre nego što nastavite.

 3. U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte kreiraj disk za poništavanje lozinke, a zatim sa liste rezultata odaberite stavku Kreiraj disk za poništavanje lozinke.

 4. U čarobnjaku Zaboravljena lozinka kliknite na dugme Dalje. Odaberite USB fleš disk i kliknite na dugme Dalje.

 5. Otkucajte trenutnu lozinku i kliknite na dugme Dalje. Kada čarobnjak završi sa radom, kliknite na dugme Završi.

 6. Uklonite USB fleš disk i držite ga na bezbednom mestu gde ćete ga zapamtiti. Imajte na umu da ne morate da kreirate novi disk kada promenite lozinku – čak i ako je promenite nekoliko puta.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×