Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Restyle Image and Image Creator su nove funkcije u aplikacijiMicrosoft fotografije , ekskluzivno na Copilot+ računarima, koje vam omogućavaju da ponovo zamišljate fotografije ili napravite nove slike uz pomoć AI. Pored kratkog pregleda restyle Image and Image Creator, ovaj članak pruža sledeće informacije:

Pomoću Restyle slike fotografije možete da dodate originalne, kontekstualne stilove koje je generisala veštačenja, tako što ćete odabrati neku od naših izabranih, unapred ugrađenih opcija stila i prilagoditi nivo kreativnosti ili tako što ćete kreirati sopstveni prilagođeni stil sa tekstualnim opisom.

Da biste koristili restyle sliku:

  1. Otvorite bilo koju od fotografija pomoću aplikacije Microsoft fotografije .

  2. Na vrhu aplikacije "Fotografije" izaberite stavku Uredi sliku ili koristite tastersku prečicu Ctrl + E.

  3. Izaberite opciju Restyle Image .

  4. Možete da izaberete jedan od unapred navedenih odziva ili da unesete prilagođeni opis. Možete i da prilagodite nivo kreativnosti.

Snimak ekrana aplikacije "Windows fotografije" sa opcijom "Restyle Image" otvorenom u aplikaciji

Pomoću kreiranja slike možete da kreirate nove, jedinstvene slike jednostavnim unosom tekstualnog opisa onoga što želite da vidite.

Da biste koristili kreiranje slike:

  1. Otvorite aplikaciju Microsoft fotografije i izaberite opciju Kreiranje slike u oknu za navigaciju sa leve strane.

  2. Unesite odziv za tekst u okvir. Aplikacija "Fotografije" će početi da kreira slike na osnovu vašeg opisa, kao što je cvetni raspored.

  3. Nastavite da se pomerate nadole na stranici da biste nastavili da generišete nove slike.

  4. Kada pronađete sliku koja vam se dopada, možete da je sačuvate ili da je koristite za generisanje drugih sličnih slika.

Snimak ekrana kreiranja slike u windows aplikaciji "Fotografije".

Šta mogu da rade restyle Image and Image Creator?

Obe funkcije koriste proizvodne i open-source AI modele koje obezbeđuje Microsoft. Modeli se dobijaju uz Copilot+ računar ili se mogu automatski preuzeti iz prodavnice Microsoft Store kada prvi put isprobate ove funkcije. Kreiranje slike koristi model "Tekst u sliku" za pretvaranje teksta u sliku u niz slika na osnovu ovog opisa. Restyle Slika koristi model "Skica u sliku" pomoću tekstualnog odziva koji ste uneli ili izabrali da biste kreirali stil i primenili ga na izabranu fotografiju.    

Ako na restyle slici, ako fotografija koju ste izabrali sadrži istaknuta lica u prednjem planu, želimo da sačuvamo karakteristike lica i ljudi na fotografiji. Da bismo to uradili, koristimo drugi AI model (takođe na uređaju) da bismo otkrili da li na fotografiji postoje lica. Ako su lica pronađena, onda primenjujemo samo stil na pozadinu fotografije. Ako nema lica, stil se primenjuje na celu fotografiju. Imajte na umu da se ne mogu identifikovati, biometrijski podaci se prikupljaju, obrađuju ili skladište za korišćenje ove funkcije – koristimo samo model VEI da bismo utvrdili da li na fotografiji možda ima lica i na taj način ih čuvamo od izobličenosti.

Koje su namene upotrebe za restyle Image i Image Creator?

Restyle Image vam omogućava da transformišete bilo koju fotografiju jednim klikom. Koristite ga da biste položeni snimak pretvorili u umetničko delo pomoću stilova kao što su vodena boja ili impresionizam ili da biste kreirali zabavnu pozadinu popunjenu balončićima za fotografije sa rođendanske zabave. 

Kreiranje slika vam pomaže da pretvorite sažete koncepte i ideje u originalne, jedinstvene slike iz kojih možete da povučete inspiracije. Unesite upit koji opisuje ono što želite da vidite, kao što su ideje za naslovnu stranicu knjige ili ukrasi mesta događaja i omogućite da AI generiše vizuelne prikaze za vas. 

Kako su procenjene ove funkcije? Koja metrika se koristi za merenje performansi? 

Da bismo obezbedili kvalitet u sadržaju generisanom putem veša, pokrenuli smo rigorozno testiranje na ovim funkcijama, kao i kvantitativne i kvalitativne, kako bismo obezbedili da modeli kreiraju odgovarajući sadržaj kao odgovor na upite koje je uneo korisnik ili koji su izabrani. Konkretno, analizirali smo testove da bismo identifikovali slučajeve u kojima se mogu koristiti ili kreirati potencijalno štetne slike i poboljšali mehanizme moderacije sadržaja na osnovu rezultata tih testova.

Takođe ćemo neprekidno nadgledati i proceniti performanse naših funkcija putem više metoda angažovanja korisnika, uključujući intervjue za korisnike, preglede metrike korišćenja i integrisane mehanizme povratnih informacija o proizvodu. Koristi se nekoliko ključnih metrika za merenje kvaliteta i performansi, uključujući stope angažovanja korisnika, jačinu zvuka povratnih informacija i druge metrike upotrebljivosti. 

Koja su ograničenja za restyle Image i Image Creator? Kako korisnici mogu da umanjiju uticaj ograničenja prilikom korišćenja sistema? 

Trenutno su i Restyle Image i Image Creator optimizovani za upite na američkom engleskom jeziku. Odzivi uneti na druge jezike biće prevedene, a rezultati se mogu razlikovati zbog prevoda. 

Da biste koristili Restyle Image and Image Creator, morate biti povezani sa internetom i prijavljeni na Microsoft nalog da biste pristupili uslugama u oblaku koje obezbedjuju bezbednu upotrebu veštake. Trenutno ne podržavamo ove funkcije za korisnike Microsoft Entra naloga. 

Posvećenost odgovornom veštinom i privatnosti

Ozbiljno shvatamo naљu posvećenost odgovornom veљtinom .

Svi korisnici moraju da se usaglaše sa Kodekolom ponašanja u Microsoft ugovoru o pružanju usluga.  

Stavili smo kontrole da bismo sprečili generisanje štetnih, uvredljivih ili neprikladnih slika koje krše naš Kodex ponašanja. Odzivi korisnika su podloženi nadgledanju zloupotrebe putem unutrašnjih mehanizama bezbednosti sadržaja. Kada naš sistem otkrije da može da se generiše potencijalno štetna slika, on automatski blokira operaciju i obaveštava korisnika. Zloupotreba tih funkcija, kao što su ponovljeni pokušaji kreiranja štetnog sadržaja ili drugih kršenja Kodešta ponašanja, može dovesti do automatskog obustava korišćenja funkcija "Restyle Image" i "Image Creator". 

Da bismo omogućili da efikasno istražimo i rešimo slučajeve u kojima se generiše štetan sadržaj koji krši odgovorne AI principe, kada koristite Restyle Image and Image Creator, prikupljamo podatke o odzivima koje unesete i načinu na koji su aplikacije "Fotografije" i modeli reagovali u skladu sa našom izjavom o privatnosti.    

Za sve slike primenili smo akreditive sadržaja zasnovane na C2PA standardu kako bismo utvrdili da li su slike Uređene ili generisane. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×