Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Promena imena za prikaz

Ime za prikaz koristite svaki put kada se prijavite na nalog. Videćete je i na svim Windows uređajima na koje ste se prijavili pomoću Microsoft naloga i to je ime koje ljudi vide kada šaljete e-poruke ili učestvujete u Outlook.com grupi. Ovo ime može da se razlikuje od imena za prikaz lokalnog naloga.

Da biste ažurirali ime, ime preduzeća ili bilo koju adresu fakturisanja ili adrese za isporuku, moraćete da se prijavite na Microsoft nalog. Ako ne možete da se prijavite, idite na podršku za Microsoft nalog.

Napomene: 

  • Ako vidite ekran koji vas pita koji nalog želite da koristite, to znači da imate dva Microsoft naloga povezana sa istom e-adresom.

  • Možda će biti potrebno do 24 časa da se vaše ime ažurira svuda.

  • Ime za prikaz ne menja oznaku igrača. Ako želite novu oznaku igrača, pogledajte članak Kako da promenite Xbox oznaku igrača.

  • Ako promenite adresu fakturisanja, ona će se primeniti samo na nove kupovine.  Svaka kupovina u prošlosti ili bilo kojoj trenutno aktivnoj pretplati nastaviće da prikazuje prethodnu adresu za naplatu.  Ako treba da promenite adresu fakturisanja za aktivnu pretplatu, prvo morate da otkažete pretplatu, promenite adresu fakturisanja, a zatim da ponovo kupite pretplatu. 

Da biste promenili ime, izaberite stavku Uredi ime, unesite promene, a zatim izaberite stavku Sačuvaj.

Uredi ime

Promena adrese fakturisanja ili adrese za isporuku

Da biste promenili adresu fakturisanja ili isporuke, izaberite stavku & adrese za isporuku, unesite promene, a zatim izaberite sačuvaj.

Uređivanje adresa

Takođe pogledajte

Promena e-adrese ili broja telefona za Microsoft nalog

Kako da promenite Xbox oznaku igrača

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Obratite se podršci

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite „Pronalaženje pomoći“. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×