Srodne teme
×
Sign in with Microsoft
Sign in or create an account.

Bezbednosne tastere možete da koristite kao metod prijave bez lozinke u organizaciji. Bezbednosni ključ je fizički uređaj koji se koristi sa jedinstvenim PIN kodom za prijavljivanje na poslovni ili školski nalog. Pošto bezbednosni tasteri zahtevaju da imate fizički uređaj i nešto što samo vi znate, to se smatra snažnijim metodom verifikacije od korisničkog imena i lozinke.

Korišćenje bezbednosnog ključa kao metoda potvrde identiteta bez lozinke trenutno je u javnom pregledu. Ako se ono što vidite na ekranu ne podudara sa ono što je pokriveno u ovom članku, to znači da vaš administrator još uvek nije uključio ovu funkciju. Dok se ova funkcija ne uključi, morate da odaberete drugi metod potvrde identiteta na stranici Bezbednosne informacije. Dodatne informacije o pregledima potražite u članku Dodatni uslovi korišćenja za Microsoft Azure Previews.

Napomene: 

 • Ako ne vidite opciju bezbednosnog ključa, moguće je da vam vaša organizacija ne dozvoljava da koristite ovu opciju za verifikaciju. U tom slučaju, trebalo bi da odaberete drugi metod ili da se obratite služe za pomoć služe za pomoć organizacije.

 • Da biste mogli da registrujete bezbednosni ključ, morate da imate bar jedan dodatni metod verifikacije bezbednosti.

Šta je to bezbednosni ključ?

Trenutno podržavamo nekoliko dizajna i dobavljača bezbednosnih ključeva koji koriste Fast Identity Online (FIDO2) protokole potvrde identiteta bez lozinke. Ovi tasteri vam omogućavaju da se prijavite na poslovni ili školski nalog da biste pristupili resursima zasnovanim na oblaku organizacije kada ste na podržanom uređaju i veb pregledaču.

Administrator ili organizacija će vam pružiti bezbednosnu šifru ako su vam potrebni za poslovni ili školski nalog. Postoje različiti tipovi bezbednosnih ključeva koje možete da koristite, na primer USB ključ koji priključite na uređaj ili NFC ključ koji dodirnete na NFC čitač. Više informacija o bezbednosnoj ključu, uključujući o tome koji je tip, možete da saznate iz dokumentacije proizvođača.

Napomena: Ako ne možete da koristite bezbednosni FIDO2, postoje drugi metodi verifikacije bez lozinke koje možete da koristite, kao što su aplikacija Microsoft Authenticator ili Windows Hello. Dodatne informacije o Windows Hello potražite u Windows Hello pregleda.

Pre nego što počnete

Da biste mogli da registrujete bezbednosni ključ, svi sledeći uslovi moraju biti ispunjeni:

 • Administrator je uključio ovu funkciju za korišćenje u okviru organizacije.

 • Na uređaju koji radi pod operativnim Ispravka za Windows 10 iz maja 2019. i koristite podržani pregledač.

 • Imate fizičku bezbednosnu šifru odobrenu od strane administratora ili organizacije. Bezbednosni ključ mora da bude usavršan i sa uslugom FIDO2 i sa korporacijom Microsoft. Ako imate pitanja o bezbednosnom ključu i da li je kompatibilna, obratite se službe za pomoć organizacije.

Registrujte bezbednosni ključ

Morate da kreirate bezbednosnu šifru i da joj date jedinstveni PIN da biste mogli da se prijavite na poslovni ili školski nalog pomoću ključa. Možda ste registrovali do 10 ključeva na nalogu.

 1. Idite na stranicu Moj profil na stranici Moj nalog i prijavite se ako to već niste uradili.

 2. Izaberite Bezbednosne informacije, izaberite Dodaj metod, a zatim izaberite Bezbednosni ključ sa liste Dodavanje metoda.

  Add method box, with Security key selected

 3. Izaberite stavkuDodaj , a zatim izaberite tip bezbednosnog ključa koji imate, USB uređaj ili NFC uređaj.

  Odaberite da li imate USB ili NFC tip bezbednosnog ključa

  Napomena: Ako niste sigurni koji tip bezbednosnog ključa imate, pogledajte dokumentaciju proizvođača. Ako niste sigurni za proizvođača, obratite se radnoj svesci za pomoć preduzeća kako biste zatražili pomoć.

 4. Proverite da li vam je bezbednosni ključ fizički dostupan, a zatim na stranici Bezbednosni ključ izaberite stavku Dalje.

   

 5. Na stranici Podešavanje novog metoda prijavljivanjea izaberite stavku Dalje,a zatim:

  • Ako je bezbednosni ključ USB uređaj, ubacite bezbednosni ključ u USB port uređaja.

  • Ako je bezbednosni ključ NFC uređaj, dodirnite bezbednosni ključ do čitača.

 6. Otkucajte svoj jedinstveni bezbednosni ključ PIN u polje Windows bezbednosti, a zatim kliknite na dugme U redu. Vratićete se u polje Podešavanje novog metoda za prijavljivanje.

 7. Izaberite stavku Dalje.

 8. Vratite se na stranicu Bezbednosne informacije, otkucajte ime koje ćete prepoznati kasnije za novi bezbednosni ključ, a zatim izaberite stavku Dalje.

  Stranicu "Bezbednosne informacije", imenovanje bezbednosnog ključa

 9. Kliknite na dugme Gotovo da biste zatvorili stranicu "Bezbednosni ključ". Stranica "Bezbednosne informacije" ažurira se informacijama o bezbednosnom ključu.

  Stranica "Bezbednosne informacije", sa prikazanim svim registrovanim metodima

Brisanje bezbednosnog ključa iz bezbednosnih informacija

Ako izgubite ili više ne želite da koristite bezbednosni ključ, možete da ga izbrišete iz bezbednosnih informacija. Iako to sprečava upotrebu bezbednosnog ključa sa poslovnim ili školskim nalogom, bezbednosni ključ nastavlja da skladišti podatke i akreditivne informacije. Da biste izbrisali podatke i akreditivne informacije iz samog bezbednosnog ključa, pratite uputstva u odeljku "Poništavanje bezbednosnog ključa" u ovom članku.

 1. Izaberite vezu Izbriši iz bezbednosnog ključa da biste je uklonili.

 2. Izaberite stavku U redu u polju Izbriši bezbednosni ključ.

Bezbednosni ključ je izbrisan i više ne možete da ga koristite za prijavljivanje na poslovni ili školski nalog.

Važno: Ako greškom izbrišete bezbednosni ključ, možete ponovo da ga registrujete pomoću uputstava u odeljku "Registrovanje bezbednosnog ključa" u ovom članku.

Upravljanje postavkama bezbednosnog ključa iz Windows Postavke

Postavkama bezbednosnog ključa možete da upravljate u aplikaciji Windows Postavke, uključujući resetiranje bezbednosnog ključa i kreiranje novog PIN koda bezbednosnog ključa.

Poništavanje bezbednosnog ključa

Ako želite da izbrišete sve informacije o nalogu uskladištene na fizičkom bezbednosnom ključu, morate da vratite ključ na fabričke podrazumevane vrednosti. Kada uspostavite početne vrednosti bezbednosnog ključa, sve se briše iz ključa, što vam omogućava da počnete iz početka.

Važno: Kada uspostavite početne vrednosti bezbednosnog ključa, sve se briše iz ključa, što ga poništava na fabričke podrazumevane vrednosti. Svi podaci i akreditivi će biti obralni.

 1. Otvorite aplikaciju Windows Postavke, izaberite Nalozi, izaberite Opcije za prijavljivanje ,izaberite Bezbednosni ključ ,a zatim izaberite Upravljaj.

 2. Umetnite bezbednosni ključ u USB port ili dodirnite NFC čitač da biste potvrdili identitet.

 3. Pratite uputstva na ekranu na osnovu određenog proizvođača bezbednosnih ključeva. Ako proizvođač ključnih proizvođača nije naveden u uputstvima na ekranu, pogledajte lokaciju proizvođača za više informacija.

 4. Izaberite stavku Zatvori da biste zatvorili ekran Upravljanje.

Pravljenje novog PIN-a za bezbednosni ključ

Možete da kreirate novi PIN bezbednosnog ključa za bezbednosni ključ.

 1. Otvorite aplikaciju Windows Postavke, izaberite Nalozi ,izaberite Opcije za prijavljivanje, izaberite Bezbednosni ključ, a zatim izaberite Upravljaj.

 2. Umetnite bezbednosni ključ u USB port ili dodirnite NFC čitač da biste potvrdili identitet.

 3. Izaberite stavku Dodaj iz oblasti PIN koda za bezbednosnu šifru, otkucajte i potvrdite novi PIN k'o bezbednosni ključ, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. Bezbednosni ključ se ažurira novim PIN-om bezbednosnog ključa za korišćenje sa poslovnim ili školskim nalogom. Ako odlučite da ponovo promenite PIN, možete da izaberete stavku Promeni.

 5. Izaberite stavku Zatvori da biste zatvorili ekran Upravljanje.

Potvrda identiteta za verifikaciju bezbednosti naspram poništavanja lozinke

Metode bezbednosnih informacija koriste se za verifikaciju dva faktora bezbednosti i za poništavanje lozinke. Međutim, ne mogu svi metodi da se koriste za oba.

Metod

Koristi se za

Authenticator"

Verifikacija sa dva faktora i poništavanje lozinke potvrda identiteta.

Tekstualne poruke

Verifikacija sa dva faktora i poništavanje lozinke potvrda identiteta.

Telefon poziva

Verifikacija sa dva faktora i poništavanje lozinke potvrda identiteta.

Bezbednosni ključ

Verifikacija sa dva faktora i poništavanje lozinke potvrda identiteta.

Nalog e-pošte

Samo poništavanje potvrde identiteta lozinkom. Morate da odaberete drugi metod za verifikaciju sa dva faktora.

Bezbednosna pitanja

Samo poništavanje potvrde identiteta lozinkom. Morate da odaberete drugi metod za verifikaciju sa dva faktora.

Sledeći koraci

 • Više informacija o metodama verifikacije bez lozinke potražite u članku Azure AD korporacije Microsoft započinje javni pregled FIDO2 bezbednosnih ključeva, omogućavanje objave na blogu za prijavljivanje bez lozinke iliWindows Hello pregledu.

 • Detaljne informacije o bezbednosnim ključevima usavršenim sa korporacijom Microsoft.

 • Poništite lozinku ako ste je izgubili ili zaboravili, na portalu za poništavanje lozinke ili sledite korake u članku Poništavanje lozinke za posao ili školu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×