Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Sve nedavne aktivnosti prijavljivanja na poslovni ili školski nalog možete da prikažete sa stranice Moja prijavljivanja portala "Moj nalog". Pregledanje istorije prijavljivanja vam pomaže da proverite da li postoje neobične aktivnosti tako što vam pomaže da vidite:

 • Ako neko pokušava da pogodi vašu lozinku.

 • Ako se napadač uspešno prijavio na vaš nalog i sa koje lokacije.

 • Kojem aplikacijama je napadač pokušao da pristupi.

Napomene: Ako vidite grešku prilikom prijavljivanja pomoću ličnog Microsoft naloga, i dalje možete da se prijavite pomoću imena domena za organizaciju (kao što je contoso.com) ili ID zakupca organizacije od administratora na jednoj od sledećih URL adresa:

 • https://myaccount.microsoft.com?tenantId=your_domain_name
 • https://myaccount.microsoft.com?tenant=your_tenant_ID

Prikaz nedavne aktivnosti prijavljivanja

 1. Prijavite se na stranicu "Moj nalog " pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 2. Izaberite Moja prijavljivanja ili izaberite vezu Pregled nedavne aktivnosti u bloku Moja prijavljivanja.Snimak ekrana stranice "Moj nalog"

 3. Razvijte i pregledajte svaku od stavki za prijavljivanje da biste se uverili da prepoznajete svaku od njih. Ako pronađete stavku za prijavljivanje koja ne izgleda poznato, promenite lozinku da biste zaštitili nalog u slučaju da je ugrožena.

  Snimak ekrana opcije "Nedavna aktivnost".

Ako vidite uspešno prijavljivanje

Ponekad, dok pregledate sopstvenu normalnu aktivnost prijavljivanja, možda ćete videti uspešno prijavljivanje sa nepoznate lokacije, pregledača ili operativnog sistema. Nepoznata prijavljivanja mogu da znače da je napadač dobio pristup vašem nalogu. Ako vidite aktivnost koju niste ovlastili, preporučujemo da odmah promenite lozinku, a zatim da odete na bezbednosne informacije da biste ažurirali bezbednosne postavke.

Pre nego što utvrdite da nešto nije u redu, uverite se da ne vidite potvrđenu grešku (gde stavka izgleda upitno, ali je u redu). Na primer, određujemo približnu lokaciju i mapu na osnovu vaše IP adrese. Mobilne mreže je posebno teško zakačiti jer ponekad usmeravaju saobraćaj kroz daleke lokacije. Čak i ako se prijavite pomoću mobilnog uređaja u državi Vašington, lokacija može da prikaže prijavljivanje koje dolazi iz Kalifornije. Preporučujemo da proverite detalje izvan samo lokacije. Uverite se da i operativni sistem, pregledač i aplikacija imaju smisla.

Ako vidite neuspešno prijavljivanje

Ako vidite neuspešno prijavljivanje, to može da znači da ste pogrešno otkucali akreditive. To takođe može da znači da je napadač pokušavao da pogodi vašu lozinku. Da biste reagovali na ovaj rizik, ne morate da menjate lozinku, ali preporučujemo da se registrujete za verifikaciju u dva koraka. Uz višestruku potvrdu identiteta, čak i ako haker pogodi vašu lozinku, to neće biti dovoljno za pristup nalogu.

Neuspešna pločice za prijavljivanje

Ako vidite neuspešno prijavljivanje sa beleškom u okviru Aktivnost sesije u kojoj piše "Dodatna verifikacija nije uspela, nevažeći kôd", to znači da su primarni akreditivi potvrde identiteta uspeli, ali verifikacija u dva koraka nije uspela. Ovo stanje može da znači da je napadač ispravno pogodio vašu lozinku, ali nije mogao da prođe izazov verifikacije u dva koraka. Preporučujemo da i dalje menjate lozinku jer je napadač možda već ima tu lozinku i idite na stranicu "Bezbednosne informacije" da biste ažurirali bezbednosne postavke.

Search za određenu aktivnost prijavljivanja

Nedavnu aktivnost prijavljivanja možete da pretražite po svim dostupnim informacijama. Na primer, možete da pretražite nedavnu aktivnost prijavljivanja pomoću operativnog sistema, lokacije, aplikacije i tako dalje.

 1. Na stranici Pregled nedavne aktivnosti otkucajte informacije koje želite da potražite u traku Search aktivnosti. Na primer, otkucajteUnsuccessful da biste potražili sve neuspešne aktivnosti prijavljivanja koje prikuplja aplikacija "Moj nalog ".

 2. Otkucajte u Search  da biste počeli da tražite neuspešnu aktivnost.

  Snimak ekrana kucanja teksta "neuspešno" na Search ekranu.

 3. Potvrdite neobičnu aktivnost. Prijavljivanja koja su označena zastavicom kao neobična aktivnost mogu da se potvrde na pločicu za tu aktivnost na stranici Moja prijavljivanja.

  Snimak ekrana stranice "Neobična aktivnost".

Prikaz aktivnosti prijavljivanja na Android uređaju

Svaki put kada prikažete ili promenite bezbednosne informacije, morate da se prijavite na poslovni ili školski nalog da biste nastavili.

 1. Otvorite aplikaciju Microsoft Authenticator i izaberite matičnu stranicu za poslovni ili školski nalog.

 2. Izaberite stavku Nedavna aktivnost naloga.

  Matična stranica poslovnog ili školskog naloga koja prikazuje istaknutu vezu za nedavnu aktivnost prijavljivanja

 3. Ako je prijavljivanje uspešno, pregledajte svaku od stavki za prijavljivanje da biste se uverili da prepoznajete svaku od njih. Ako pronađete stavku za prijavljivanje koja ne izgleda poznato, promenite lozinku da biste zaštitili nalog u slučaju da je ugrožena.

  Stranica "Nedavna aktivnost" sa detaljima za prijavljivanje

Promena lozinke u operativnom sistemu Android

Administrator može da vam onemogući poništavanje lozinke iz aplikacije Authenticator. Svaki put kada se prijavite da biste prikazali ili promenili bezbednosne informacije, morate da se prijavite na poslovni ili školski nalog da biste nastavili.

 1. Otvorite aplikaciju Microsoft Authenticator i izaberite matičnu stranicu za poslovni ili školski nalog.

 2. Izaberite stavku Promeni lozinku.

  Matična stranica poslovnog ili školskog naloga koja prikazuje istaknutu vezu "Promeni lozinku"

 3. Ako je prijavljivanje uspešno, možete da ažurirate informacije o lozinki na stranici Promena lozinke.

  Stranica "Nedavna aktivnost" sa starom stavkom lozinke i novom lozinkom

Ažuriranje bezbednosnih informacija na Android uređaju

Svaki put kada se prijavite da biste prikazali ili promenili bezbednosne informacije, morate da se prijavite na poslovni ili školski nalog da biste nastavili.

 1. Otvorite aplikaciju Microsoft Authenticator, a zatim izaberite matičnu stranicu za poslovni ili školski nalog.

 2. Izaberite stavku Ažuriraj bezbednosne informacije.

  Matična stranica poslovnog ili školskog naloga koja prikazuje istaknutu vezu "Ažuriraj bezbednosne informacije"

 3. Ako je prijavljivanje uspešno, možete da ažurirate bezbednosne detalje na stranici Bezbednosne informacije.

  Stranica "Nedavna aktivnost" sa bezbednosnim informacijama

Sledeći koraci

Kada pregledate nedavne informacije za prijavljivanje, možete da:

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×