Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Budite u toku sa SharePoint savetima za korake koji slede

SharePoint u sistemu Microsoft 365 se konstantno razvija da bi bolje služilo potrebama komunikacije i saradnje. Razvili smo pomoć u proizvodu koja se pojavljuje u gornjem desnom vremenu SharePoint tima i sajtova za komunikaciju.

Image of the Next steps panel with the mega phone highlighted

Sada imate pristup SharePoint savetima za produktivnost u oknu "Sledeći koraci" u navigaciji po programu programski dodaci sajta. Megaphone je ikona Saveti za sledeće korake.

Prednosti korišćenja sledećih koraka:

  • Olakšava upravljanje SharePoint lokacijama za nove vlasnike sajtova tako što pruža akcione korake za povećanje angažovanja korisnika lokacije i poboljšanje efikasnosti lokacije.

  • Pomaže da se ubrza razumevanje vlasnika sajta o tome kako da na sve načine dobijete SharePoint kako organizacija raste i kako raste.

  • Saveti su korisni svima koji saznaju više o programu SharePoint ili podešavanju nove lokacije po prvi put.

Saznajte kako da koristite sledeće korake

Saveti u tabli Sledeći koraci zavise od tipa SharePoint lokacije koji koristite i tipova radnji koje ste već preduzeli. Za lokacije tima, saveti se takođe razlikuju između lokacija tima povezanog sa uslugom Microsoft 365 i lokacija tima koje nisu grupisane.

Napomena: Kartica "Napajanje lokacije sa aplikacijama" pojaviće se samo na SharePoint lokacijama tima koje nisu povezane sa novom Microsoft 365 grupom. Kada se pokrene ova ispravka, ta opcija se više neće pojavljivati za tu lokaciju tima i tada će se pojaviti dodatne opcije "Pozovi članove tima".

Prikaz sajta tima povezanog sa grupom

Saveti za sledeće korake

Slika saveta na tabli sledećih koraka

Primena predloška lokacije – Brzo poboljšajte lokaciju pomoću predloška lokacije specifičnog za scenario. Prvi koraci

Pozovite članove tima – Angažujte se sa timom tako što ćete ih dodati u grupu sajta. Dodavanje članova

Otpremanje datoteka – Sarađujte na deljenom sadržaju sa timom. Otpremanje dokumenta

Objavljivanje vesti – Komunicirajte sa timom putem deljenja ažuriranja i objava. Kreiranje objave vesti

Dodajte ćaskanje u realnom vremenu – Dodajte Microsoft Teams da biste sarađivali u realnom vremenu i delili resurse sa timom. Dodavanje aplikacija na lokaciju

Promenite izgled – prilagodite izgled lokacije ažuriranju tema, zaglavlja ili navigacije. Uređivanje izgleda lokacije

Prikaz sajta za komunikaciju

Saveti za sledeće korake

Slika saveta na tabli sledećih koraka

Primena predloška lokacije – Brzo poboljšajte lokaciju pomoću predloška lokacije specifičnog za scenario. Prvi koraci

Deljenje lokacije sa drugima – Dobijanje pomoći za upravljanje sadržajem lokacije dodavanjem vlasnika i članova sajta, a zatim delite lokaciju sa posetiocima. Dodavanje vlasnika, članova i posetilaca

Otpremanje datoteka – Deljenje sadržaja sa kolegama. Otpremanje dokumenta

Objavljivanje vesti – Komunicirajte sa publikom putem deljenja ažuriranja i objava. Kreiranje objave vesti

Promena izgleda – Prilagođavanje izgleda lokacije ažuriranjem tema, zaglavlja, navigacije ili podnožja. Uređivanje izgleda lokacije

Više informacija o savetima za sledeće korake

Saznajte više o tome kako da iskoristite savete za sledeće korake kako biste na sve načine iskoristili Svoju SharePoint lokaciju.

Korišćenje i prilagođavanje predložaka lokacije 

SharePoint sada nudi nekoliko predložaka lokacije koji sadrže unapred grupisani sadržaj, stranice i veb segmente koji se mogu prilagoditi potrebama vaše organizacije. Koristite predložak SharePoint lokacije kada kreirate novu lokaciju ili primenite predložak na postojeću lokaciju. Zatim prilagodite lokaciju tako da ispunjava potrebe organizacije.

Promena izgleda lokacije 

Možete brzo i lako da prilagodite izgled SharePoint lokacije tako da odražava stil i brend vaše organizacije. U zavisnosti od tipa lokacije koju koristite, uredite zaglavlje, tema, navigaciju i podnožje. Uredite ove detalje u bilo kom trenutku tako što biste prešli na Postavkus, a zatim izaberite promeni izgled.

Otpremanje datoteka 

Povežite tim sa dokumentima i resursima koji se često pristupaju. Datoteke sa računara možete da prevučete da biste ih otpremili na SharePoint lokaciju tima. Otpremanje datoteka i fascikli u biblioteku dokumenata

Kada prevučete ili otpremite datoteku u SharePoint, videćete opciju da obavestite svoj tim nakon otpremanja datoteke u SharePoint. Izaberite Obavesti tim , a zatimizaberite SharePoint pojedinci ili grupe da biste obavestili o novoj datoteci. 

Razmislite o korišćenju veb segmenta "Prikaz datoteka" i veb segmenta Brze veze za personalizovanje iskustva sa prikazivanjem datoteka za korisnike.

Objavljivanje vesti 

Kreiranjem i deljenjem vesti na SharePoint lokaciji možete da svima bude u toku i zainteresujte publiku sa važnim ili zanimljivim pričama.

Možete brzo da kreirate dopanjuće objave kao što su objave, vesti o osobama, ispravke statusa i još mnogo toga koje mogu da uključuju grafiku i bogato oblikovanje pomoću veb segmenta "Vesti" na SharePointstranici.

Pozivanje članova tima 

Ako ste vlasnik sajta za komunikaciju, možete da delite sajt tima sa članovima tima tako što ćete ih dodati kao vlasnike, članove ili posetioce. Idite na Postavke, a zatim Dozvole za lokaciju, a zatim i napredne dozvole za lokaciju.

Ako ste vlasnik lokacije tima, povežite lokaciju tima saMicrosoft 365 grupom.Takođe možete da dodate goste u Microsoft 365 grupe da biste delili lokaciju. Izaberite postavke , a zatimDozvole za lokaciju, a zatim Pozovi osobe.

Napomena: Neke zadatke za povezivanje sa Microsoft 365 grupom može da dovrši samo administrator sistema SharePoint.

Dodavanje aplikacija na lokaciju

Grupe u sistemu Microsoft 365 vam mogu da odaberete skup osoba sa kojima želite da sarađujete i da lako podesite kolekciju resursa za te osobe. Resursi kao što su deljeni Outlook pseudonim, kalendar tima, Microsoft OneNote i Microsoft Planner.

Ne morate da brinete o ručnoj dodeli dozvola svim tim resursima jer dodavanje članova u grupu automatski daje Microsoft 365 članovima grupe dozvole koje su im potrebne za alatke koje vaša grupa pruža. 

Povežite lokaciju tima saMicrosoft 365 grupom tako što će izabrati Power site sa aplikacijama u okviru saveta Sledeći koraci, a zatim Dodajte aplikacije na lokaciju.

Dodavanje članova na sajt tima

Pratite korake za povezivanje sajta tima sa Microsoft 365 grupom. Kada završite, lokacija tima će imati pristup sledećim resursima:

  • Deljena adresa e-pošte, prijemno poštansko sanduče, kalendar tima i OneNote knjige.

  • Microsoft Planner, alatka za upravljanje zadacima koja kreira transparentnost u vezi sa statusom projekta i rokovima. Koristite veb segment Planner na lokaciji tima.

  • Sada možete da dodate ćaskanje u realnom vremenu, sastanke na mreži i deljenje ekrana tako što ćete integrisati Microsoft Teams.

Kreiranje kanala Microsoft Team od sajta tima

Dodajte ćaskanje u realnom vremenu, mogućnosti virtuelnih sastanaka i proširene funkcije saradnje na SharePoint sajt tima dodavanjem usluge Microsoft Teams. Lokacije tima koje su povezane sa Microsoft 365 grupom u sistemu SharePoint mogu lako da dodaju Microsoft Teams. Sajtovi tima koji već nisu povezani sa grupom prvo će morati da se povežu sa Microsoft 365 grupom da bi mogli da se dodaju u Microsoft Teams.

Saznajte više o tome kako da kreirate Teams kanal iz usluge SharePoint.

Saznajte više o navigaciji u SharePoint programu za programe SharePoint

Pomoć za proizvod koja se pojavljuje u gornjem desnom vremenu navigacije SharePoint paketa pruža vam pristup Microsoft 365 obaveštenjima, savetima o produktivnosti i još mnogo toga. Ikone na slici zaglavlja ispod odgovaraju opisima ikona koje se čitaju sleva na desno:

Image of the next steps panel in the top-right suite navigation

Sledeći koraci (ikona megaphone) – Tabla Sledeći koraci vam pomaže da efikasnije komunicirate i sarađujete pomoću SharePoint sajtova pružanjem saveta za poboljšanje sajta.

Obaveštenja (zvono ikona) – Različita obaveštenja iz svih Microsoft 365 usluga prikazana su ovde i zasnovana su na željenim postavkema obaveštenja korisnika.

Postavke (ikona zupčanik) – Pristupite dubljem nivou postavki sajta, kao što su sadržaj sajta, promenite izgled, korišćenje sajta i još mnogo toga.

Pomoć (znak pitanja) – Saznajte više o tome kako da kreirate SharePoint sajtove i upravljate njima.

Vaš Office profil (inicijali ili slika profila) – Prilagođavanje postavki naloga i Microsoft profila.

Još resursa koji vas održavaju u toku

Microsoft SharePoint Blog 

Microsoft 365 blog

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×