Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Dodavanje praznika u kalendar u programu Outlook za Windows

Kada prvi put koristite Outlook, u kalendaru nema praznika. Međutim, možete da dodate praznike za jednu ili više zemalja. Ako imate poslovni ili školski nalog u usluzi Microsoft 365, možete da se pretplatite na kalendar praznika pomoću usluge Outlook na vebu i primate automatske ispravke kada se praznici dodaju ili menjaju. Dodatna uputstva potražite u člancima Kako da Outlook na vebudodate kalendar u Outlook na vebu.

Važno: Koraci mogu da se razlikuju između nove i klasične Outlook za Windows. Da biste odredili koju verziju programa Outlook koristite, potražite Datoteku na traci. Ako nema opcijeDatoteka, pratite korake ispod kartice Novi Outlook. Ako se Datoteka opcija pojavi, izaberite karticu za Klasični Outlook.

 1. U prikazu kalendara, u oknu sa leve strane ispod koordinatne mreže kalendara izaberite stavku Dodaj kalendar.

 2. Sa leve strane izaberite stavku Praznici.

 3. U okviru Praznici odaberite jednu ili više zemalja. Outlook će zatim kopirati relevantne praznike u kalendar.

Brisanje praznika

 1. Kliknite desnim tasterom miša na kalendar praznika u oknu za navigaciju.

 2. Izaberite stavku Ukloni, a zatim ponovo ukloni da biste potvrdili.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Kalendar.

 2. U okviru Opcije kalendaraizaberite stavku Dodaj praznike.

  Opcije kalendara u prikazu „Backstage“ programa Outlook

 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu za svaku zemlju čije praznike želite da dodate u kalendar, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Dijalog izbora praznika zemlje/regiona

  Ako su praznici u zemlji ili regionu već dodati u vaš kalendar, polje za zemlju se proverava u dijalogu Dodavanje praznika u kalendar . Ako kliknete na dugme U redu, dodaju se praznici i kreiraju se duplikati.

Napomene: 

 • Informacije o praznicima pružene u programima Outlook za Microsoft 365, Outlook 2019 i Outlook 2016 uključuju gregorijanski kalendar od 2016. do 2026. godine. Ako koristite kalendar koji nije gregorijanski, uključeni su praznici koji se javljaju tokom istog vremenskog perioda. 

 • Ako ste instalirali neku od ovih verzija programa Outlook, ali ne vidite datume praznika do 2026. godine, možda ćete morati da izbrišete sve postojeće informacije o prazniku iz kalendara pomoću dolenavedenih koraka, a zatim da se uverite da ste instalirali najnovije ispravke za Outlook i ponovo dodali praznike u kalendar. 

 • Dodajte kalendar praznika kroz Outlook na vebu  da biste dobijali automatske ispravke kada se praznici dodaju ili promene. Možda ćete videti duplirane događaje ako kalendar praznika dodate putem programa Outlook za Windows i Outlook na vebu. Pogledajte odeljak Brisanje praznika u nastavku za dalja uputstva o uklanjanju praznika koji su prethodno uvezeni u programu Outlook za Windows. 

Brisanje praznika

 1. U kalendaru odaberite stavku Prikaz > Promeni prikaz > liste.

 2. U grupi Raspoređivanje odaberite stavku Kategorije. Ovo će sortirati sve događaje po kategoriji.

 3. Pomerajte se kroz listu događaja dok ne vidite kategoriju Praznici .

 4. Izaberite neke praznike. Praznici su sortirani po lokaciji koja raspolaže sve praznike po zemlji. Kada izaberete praznike koje želite da izbrišete, odaberite stavku Početak> Izbriši.

 5. Da biste se vratili na normalan prikaz kalendara , odaberite stavku> Promeni prikaz > kalendaru.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×