Dodavanje praznika u kalendar u programu Outlook za Windows

Kada prvi put Outlook kalendar, u kalendaru nema praznika. Međutim, možete da dodate praznike za jednu ili više zemalja. Ako u programu Microsoft 365 imate poslovni ili školski nalog, možete da se pretplatite na kalendar praznika koristeći Outlook na vebu i primate automatske ispravke kada dodate ili izmenite praznike. Dodatna uputstva možete da vidite u Outlook na vebu Kako se prijaviti u program i Outlook na vebu kalendara.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Kalendar.

 2. U okviru Opcije kalendaraizaberite stavku Dodaj praznike.

  Opcije kalendara u prikazu „Backstage“ programa Outlook

 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu za svaku zemlju čije praznike želite da dodate u kalendar, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Dijalog izbora praznika zemlje/regiona

  Ako su u vaš kalendar već dodati praznici zemlje ili regiona, polje za zemlju se proverava u dijalogu Dodavanje praznika u kalendar. Ako kliknete na dugme U redu, dodaju se praznici i kreiraju se duplikati.

Napomene: 

 • Informacije o prazniku pružene u Outlook za Microsoft 365. Outlook 2019, a Outlook 2016 obuhvataju godine gregorijanski kalendara 2016-2026. Ako koristite kalendar koji nije gregorijanski, uključeni su i praznici koji se dešavaju tokom istog vremenskog perioda. 

 • Ako ste instalirali neku od ovih Outlook verzija, ali ne vidite datume praznika do 2026. godine, možda ćete morati da izbrišete sve postojeće informacije o prazniku iz kalendara pomoću dolenaednih koraka, a zatim se uverite da ste instalirali najnovije ispravke za Outlook i ponovo dodajte praznike u kalendar. 

 • Dodajte kalendar praznika putem Outlook na vebu  da biste primali automatske ispravke kada se dodaju ili menjaju praznici. Duplirane događaje možete da vidite ako kalendar praznika dodate putem Outlook za Windows i Outlook na vebu. Pogledajte odeljak Brisanje praznika u nastavku da biste videli dodatna uputstva o uklanjanju praznika koji su prethodno uvezeni u Outlook za Windows. 

Brisanje praznika

 • U kalendaru odaberite stavku Prikaz >Promeni prikaz >liste.

 • U grupi Raspored odaberite stavku Kategorije. Tako ćete sortirate sve događaje po kategoriji.

 • Pomerajte se kroz listu događaja dok ne vidite kategoriju Praznici .

 • Izaberite jedan ili više praznika. Praznici su sortvani po lokaciji koja raspolaže sve praznike po zemlji. Kada izaberete praznike koje želite da izbrišete, odaberite stavku Početna > Izbriši.

 • Da biste se vratili na normalan prikaz kalendara, odaberite stavke Prikaz> Promena prikaza > Kalendar.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×