Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kalendar je komponenta kalendara i planiranja koja je Outlook u potpunosti integrisana sa e-poštom, kontaktima i drugim funkcijama.

Kao što pišete u beležnici, možete da kliknete na bilo koji vremenski otvor u kalendaru Outlook i počnete da kucate. Pomoću kalendara možete da kreirate zakazane obaveze i događaje, organizujete sastanke, prikažete grupne rasporede i još mnogo toga.

 • Kreiranje zakazanih obaveza i događaja     

  Kliknite na bilo koji vremenskilot u kalendaru Outlook i počnite da kucate da biste kreirali zakazanu obavezu ili događaj. Možete i da izaberete zvuk ili poruku koja vas podseća na zakazane obaveze, sastanke i događaje, a možete i da obojite stavke za brzu identifikaciju.

  Više informacija potražite u temi Kreiranje ili planiranje zakazane obaveze i Kreiranje događaja.

 • Organizovanje sastanaka    

Izaberite vreme u kalendaru, kreirajte poziv za sastanak i izaberite osobe koje želite da pozovete. Outlook vam pomaže da pronađete najranije vreme kada su svi pozvani slobodni. Kada poziv za sastanak pošaljete e-poštom, pozvane strane primaju zahtev u svoje prijemno poštansko sanduče. Kada pozvane datoteke otvore zahtev, mogu da prihvate, mogu da prihvate, mogu da prihvate ili odbiju sastanak klikom na jedno dugme. Ako vaš zahtev ima neusaglašenost sa stavkom u kalendaru pozvanih, Outlook prikazuje obaveštenje. Ako vi, kao organizator sastanka, dozvolite ovo, pozvanenci mogu da predlažu alternativno vreme za sastanak. Kao organizator, možete pratiti ko prihvata ili odbija zahtev ili ko predlaže drugi put za sastanak tako što ćete otvoriti poziv.

Dodatne informacije potražite u članku Planiranje sastanka sa drugim osobama.

 • Prikaz rasporeda grupe    

  Možete da kreirate kalendare koji pokazuju rasporede grupe osoba ili resursa. Na primer, u zgradi možete da vidite rasporede svih osoba u vašem sektoru ili sve resurse, kao što su sobe za konferenciju. To vam pomaže da brzo planirate sastanke.

 • Ustrani prikaz kalendara    

  Možete da prikažete u jedan do drugog više kalendara koje ste kreirali, kao i kalendare koje dele drugi Outlook korisnici. Na primer, možete da napravite zaseban kalendar za lične zakazane obaveze i da prikažete i poslovne i lične kalendare jedan uz drugi.

  Dodatne informacije potražite u temi Istovremeno prikazivanje više kalendara.

  Takođe možete da kopirate ili premeštate zakazane obaveze između prikazanih kalendara. Koristite okno za navigaciju da biste brzo delili svoj kalendar i otvorili druge deljene kalendare. U zavisnosti od dozvola koje je dodelio vlasnik kalendara, možete da kreirate ili zakazane obaveze u deljenim kalendarima.

  Više informacija potražite u temi Deljenje Outlook kalendara sa drugim osobama i Upravljanje stavkama pošte i kalendara druge osobe.

 • Prikaz kalendara jedan preko drugog u preklonjenom prikazu     

  Možete da koristite preklonjeni prikaz da biste prikazali više kalendara koje ste kreirali, kao i kalendare koje su podelili drugi Outlook korisnici. Na primer, možete da napravite zaseban kalendar za lične zakazane obaveze i da preklonite poslovne i lične kalendare kako biste brzo videli gde imate neusaglašenosti ili slobodno vreme.

  Dodatne informacije potražite u temi Istovremeno prikazivanje više kalendara.

 • Veza ka kalendarima na Microsoft SharePoint lokacijama    

  Ako imate pristup lokaciji SharePoint, možete da prikažete liste događaja sa tog sajta u svom Outlook Kalendaru. Listu možete da promenite u programu Outlook čak i kada radite van mreže. Promene se automatski sinhronizuju kada se ponovo povežete sa internetom. Pored toga, SharePoint kalendare možete da prikažete zajedno sa drugim ličnim ili deljenim kalendarima.

 • Slanje kalendara svima putem e-pošte    

Kalendar možete da pošaljete primaocu pošte kao internet kalendar, ali da zadržite kontrolu nad informacijama koje se dele. Informacije iz kalendara se pojavljuju u telu e-poruke kao prilog internet kalendara koji primalac može da otvori u programu Outlook.

Više informacija potražite u uvodu u deljenje kalendara.

 • Pretplata na internet kalendare    

  Internet kalendar pretplate liče na Internet kalendare, osim što se preuzeti kalendar redovno sinhronizuje sa internet kalendarom i ažurira.

 • Upravljanje kalendarom drugog korisnika    

  Pomoću funkcije delegiranog pristupa jedna osoba može da koristi svoju kopiju Outlook za lako upravljanje kalendarom druge osobe. Na primer, administrativni pomoćnik može da upravlja kalendarom menadžera. Kada menadžer odredi pomoćnika kao delegata, pomoćnik može da pravi, premešta ili briše zakazane obaveze i može da organizuje sastanke u ime menadžera.

  Više informacija potražite u temi Upravljanje stavkama pošte i kalendara druge osobe.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×