Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kalendar je komponenta kalendara i planiranja Outlook koja je u potpunosti integrisana sa e-poštom, kontaktima i drugim funkcijama.

Kao što pišete u beležnici, možete da kliknete na bilo koji vremenski interval u kalendaru Outlook i počnete da kucate. Pomoću kalendara možete da kreirate zakazane obaveze i događaje, organizujete sastanke, prikažete grupne rasporede i još mnogo toga.

 • Kreiranje zakazanih obaveza i događaja     

  Kliknite na bilo koji vremenski interval u Outlook kalendaru i počnite da kucate da biste kreirali zakazanu obavezu ili događaj. Možete da izaberete zvuk ili poruku koji će vas podsećati na zakazane obaveze, sastanke i događaje, a možete i da označite stavke za brzo identifikovanje.

  Više informacija potražite u člancima Kreiranje ili planiranje zakazane obavezei Kreiranje događaja.

 • Organizovanje sastanaka    

Izaberite vreme u kalendaru, kreirajte poziv za sastanak i izaberite osobe koje želite da pozovete. Outlook vam pomaže da pronađete najranije vreme kada su svi pozvani slobodni. Kada poziv za sastanak pošaljete e-poštom, pozvane osobe primaju zahtev u svoje prijemno poštansko sanduče. Kada pozvane osobe otvore zahtev, mogu da prihvate, uslovno prihvate ili odbiju sastanak klikom na jedno dugme. Ako vaš zahtev nije usaglašen sa stavkom u kalendaru pozvanih osoba, Outlook prikazuje obaveštenje. Ako vi, kao organizator sastanka, dozvolite to, pozvane osobe mogu predložiti alternativno vreme sastanka. Kao organizator, možete da pratite ko prihvata ili odbija zahtev ili ko predlaže drugo vreme za sastanak tako što ćete otvoriti zahtev.

Dodatne informacije potražite u članku Planiranje sastanka sa drugim osobama.

 • Prikaz rasporeda grupa    

  Možete da kreirate kalendare koji prikazuju rasporede grupe osoba ili resursa. Na primer, u zgradi možete da prikažete rasporede svih osoba u vašem sektoru ili sve resurse, kao što su sobe za konferenciju. To vam pomaže da brzo planirate sastanke.

 • Uporedni prikaz kalendara    

  Možete da prikažete uporedni više kalendara koje ste kreirali, kao i kalendare koje dele drugi Outlook korisnici. Na primer, možete da napravite zaseban kalendar za lične zakazane obaveze i prikažete i poslovne i lične kalendare jedan pored drugog.

  Dodatne informacije potražite u članku Prikaz više kalendara istovremeno.

  Takođe možete da kopirate ili premeštate zakazane obaveze između prikazanih kalendara. Koristite okno za navigaciju da biste brzo delili sopstveni kalendar i otvorili druge deljene kalendare. U zavisnosti od dozvola koje je dodelio vlasnik kalendara, možete da kreirate ili zakazane obaveze u deljenim kalendarima.

  Više informacija potražite u člancima Deljenje Outlook kalendara sa drugim osobama i Upravljanje stavkama pošte i kalendara druge osobe.

 • Prikaz kalendara jedan preko drugog u prekrivenog prikaza     

  Možete da koristite prekriveni prikaz da biste prikazali više kalendara koje ste kreirali, kao i kalendare koje dele drugi Outlook korisnicima. Na primer, možete da kreirate zaseban kalendar za lične zakazane obaveze i preklopite poslovne i lične kalendare da biste brzo videli gde imate neusaglašenosti ili slobodno vreme.

  Dodatne informacije potražite u članku Prikaz više kalendara istovremeno.

 • Veza ka kalendarima na Microsoft SharePoint lokacijama    

  Ako imate pristup lokaciji SharePoint, možete da prikažete liste događaja sa te lokacije u Outlook kalendaru. Listu možete da promenite u programu Outlook, čak i kada radite van mreže. Promene se automatski sinhronizuju kada se ponovo povežete sa internetom. SharePoint kalendare možete da prikažete i uporedo sa drugim ličnim ili deljenim kalendarima.

 • Slanje kalendara bilo kome putem e-pošte    

Možete da pošaljete kalendar primaocu pošte kao internet kalendar, ali da zadržite kontrolu nad količinom deljenih informacija. Informacije iz kalendara se pojavljuju u telu e-poruke kao prilog internet kalendara koji primalac može da otvori u programu Outlook.

Više informacija potražite u članku Uvod u deljenje kalendara.

 • Pretplata na internet kalendare    

  Pretplate na internet kalendare podsećaju na internet kalendare, osim što se preuzeti kalendar redovno sinhronizuje sa internet kalendarom i ažurira.

 • Upravljanje kalendarom drugog korisnika    

  Pomoću funkcije delegiranog pristupa jedna osoba može da koristi svoju kopiju Outlook za lako upravljanje kalendarom druge osobe. Na primer, administrativni pomoćnik može da upravlja kalendarom menadžera. Kada menadžer odredi pomoćnika kao delegata, pomoćnik može da kreira, premešta ili briše zakazane obaveze i može da organizuje sastanke u ime menadžera.

  Više informacija potražite u članku Upravljanje stavkama pošte i kalendara druge osobe.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×