Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

U programu Outlook omiljene lokacije možete pronaći na vrhu okna sa fasciklama i obuhvata prečice do fascikli koje često koristite. Fascikle Prijemno poštansko sanduče i Izbrisane stavke podrazumevano su uključene.

Izaberite opciju kartice ispod za verziju programa Outlook koju koristite. Koju verziju programa Outlook imam?

Napomena: Ako koraci u okviru oveNovi Outlook ne uspeju, možda još uvek ne koristite novi Outlook za Windows. Izaberite klasični Outlook i pratite ove korake umesto toga.

U programu Outlook imate opciju da:

Sakrij ili prikaži omiljene lokacije |  Dodavanje ili uklanjanje stavki |  Drugi saveti

Sakrij ili prikaži omiljene lokacije

Ako želite više prostora u oknu sa fasciklama, možete izabrati da ga skupite ili sakrijete u potpunosti.

Da biste sakrili omiljene lokacije:

Izaberite stavku Pošta i u oknu sa fasciklama kliknite desnim tasterom miša na stavku Omiljene lokacije i izaberite stavku Sakrij omiljene lokacije.

Screenshot showing Favorites drop down list with choices to Add or Hide favorites

Da biste prikazali omiljene lokacije: 

Izaberite stavku Prikaz i u grupi Raspored izaberite stavku Okno sa fasciklama > Prikaži omiljene lokacije.

...

Dodavanje ili uklanjanje fascikli, osoba i drugih stavki 

Omiljenim lokacijama možete da upravljate dodavanjem ili uklanjanjem fascikli, Osobe, kategorija ili drugih stavki.

Da biste dodali stavku:

 1. Kliknite desnim tasterom miša na stavku Omiljene lokacije u oknu sa fasciklama i izaberite stavku Dodaj omiljenu lokaciju.

 2. Search ono što želite po imenu, a zatim je izaberite ili možete da odaberete stavku sa predložene liste.

  Kada dodate stavku Omiljeno, podrazumevano se dodaje na dno liste. Da biste prerasporedili redosled, prevucite i otpustite fasciklu ili stavku.

  Savet: U omiljene lokacije možete da dodate više fascikli. Na primer, možete da dodate poruke od kontakta, kategorizovanih poruka, poruka označenih zastavicom ili svih nepročitanih poruka. 

Da biste uklonili stavku:

Kliknite desnim tasterom miša na ime stavke koju želite da uklonite sa liste i izaberite stavku Ukloni iz omiljenih stavki.

Važno: Uklanjanje fascikle ili stavke iz omiljenih stavki ne briše je, već samo briše prečicu. Originalna fascikla na listi fascikli ostaje. Međutim, ako kliknete desnim tasterom miša na fasciklu i izaberete stavku Isprazni fasciklu sve stavke u fascikli i njen sadržaj će biti uklonjen iz programa Outlook.

Drugi saveti

Čak i ako je prethodno skrivena, stavka Omiljene lokacije će se ponovo pojaviti na listi Omiljene lokacije kada uradite nešto od sledećeg: 

 • Kada izaberete fasciklu za prikaz poruka u toj fascikli, na vrhu liste poruka, naslov fascikle se pojavljuje zajedno sa zvezdicom. Ako je popunjena ikona zvezde, ova fascikla je već uključena u omiljene lokacije. Ako je prikazan samo prikaz strukture zvezde, to znači da fascikla nije na listi Omiljeni kontakti. Da biste je dodali u omiljene lokacije, izaberite zvezdicu da biste je popunili.

  Snimak ekrana sa strelicom koja pokazuje na naslov fascikle iz zaglavlja okna za poruke
   

 • U oknu sa fasciklama kliknite desnim tasterom miša na fasciklu i izaberite stavku Dodaj u omiljene lokacije. 
   

Postoji nekoliko načina na koje možete da dodate fascikle u Omiljene lokacije ili ih uklonite iz njega. Izaberite način koji vam najviše odgovara.

 • Izaberite fasciklu i prevucite je u odeljak Omiljene lokacije. (Na ovaj način ne možete da uklonite fasciklu.)

 • Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da dodate ili uklonite, a zatim izaberite stavku Prikaži u omiljenim lokacijama ili Ukloni iz omiljenih lokacija.

 • U oknu Okno fascikle izaberite fasciklu koju želite da dodate, a zatim izaberite stavku Fascikla. U grupi Omiljene lokacije izaberite stavku Prikaži u omiljenim lokacijama. Komanda na traci se markira kada se izabrana fascikla pojavi u odeljku Omiljene lokacije.

 • Ako je stavka Omiljene lokacije skrivena i želite da je prikažete, izaberite stavku Prikaz, a zatim u grupi Raspored izaberite stavku Okno fascikle >Omiljene lokacije.

Kada se fascikla doda u odeljak Omiljene lokacije, ona je zapravo prečica do fascikle. Stvarna fascikla i njen sadržaj ostaju na originalnoj lokaciji na listi fascikli. Uklanjanjem fascikle iz odeljka Omiljene lokacije ne briše se fascikla ni njen sadržaj – uklanja se samo prečica koja se pojavljuje u odeljku Omiljene lokacije.

Kada se fascikla doda u odeljak Omiljene lokacije, podrazumevano se pojavljuje na dnu liste. Da biste prerasporedili fascikle, prevucite fasciklu na novu poziciju na listi Omiljene lokacije.

Važno: Uverite se da ste fascikle uklonili iz odeljka Omiljene lokacije i da ih niste izbrisali. Kada fasciklu uklonite iz odeljka Omiljene lokacije, originalna fascikla ostaje na listi fascikli. Brisanjem fascikle iz odeljka Omiljene lokacije brišete fasciklu i njen sadržaj iz programa Outlook.

Povezani članci

Korišćenje fascikle "Omiljene lokacije" u programu Outlook za Mac

Dodavanje često korišćenih fascikli i grupa u omiljene lokacije u programu Outlook mobile

Prvi koraci uz novi Outlook za Windows

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×