Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje predloška sajta tima za komunikaciju u kriznim situacijama

Predložak sajta tima za komunikaciju u kriznim situacijama sistema SharePoint je sajt tima dizajniran da služi kao interna matična stranica tima za komunikaciju u kriznim situacijama. Koordinišite i planirajte detalje događaja sa timom i budite informisani o tome.

U ovom članku delimo elemente koji se nalaze na predlošku sajta tima za komunikaciju SharePoint krizne situacije i razgovaramo o tome kako možete da prilagodite sajt kako biste je učinili svojim. 

Pregled predloška sajta tima za komunikaciju u kriznim situacijama.

Napomene: 

 • Ovaj predložak je povezan sa uslugom Microsoft 365. Kada se tim kreira pomoću ovog predloška, povezani SharePoint predložak se primenjuje na lokaciju i tim.

 • SharePoint komponente kao što su stranice, liste i Power Platform integracije automatski se dodaju i zakače kao kartice za kanal "Opšte" u timu. Korisnici mogu da uređuju ove stranice i liste direktno iz usluge Teams.

Funkcije lokacije

 • Prilagodljiva lokacija koja se dobija sa unapred popunjenim slikama, veb segmentima i sadržajem koji treba da inspiriše uređivače sajtova prilikom pravljenja prilagođavanja kako bi odgovarala potrebama vašeg tima.

 • Koristite Microsoft Lists da biste kreirali praćenje projekta i listu praćenja problema kako biste upravljali detaljima projekta i pratili ih sa timom.

Napomene: 

 • Neke funkcije se postepeno uvode u organizacije koje su se opredelele za program Ciljano izdanje. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

 • Kada primenite predložak na postojeću lokaciju, sadržaj se neće automatski objediniti sa novim predloškom. Umesto toga, postojeći sadržaj će biti uskladišten kao duplirana stranica u sadržaju lokacije

Prvo sledite uputstva o tome kako da dodate predložak lokacije na novu ili postojeću SharePoint lokaciju.

Napomena: Morate imati dozvole za kreiranje lokacije da biste dodali ovaj predložak na lokaciju. 

Istražite unapred popunjeni sadržaj sajta, veb segmente i stranice i odlučite koja prilagođavanja sajta će biti neophodna za usklađivanje sa brendom, glasom i opštim poslovnim ciljem organizacije. 

Unapred popunjene stranice lokacije:

 • Matična stranica – Obezbeđuje i sleće za posetioce da pregledaju vesti o tekućim krizama, ispravkama odgovora, informacijama o smernicama i procedurama i korisnim resursima.

 • Najnovija ispravka – Ova stranica vam pruža prostor za deljenje trenutnih vesti i ispravki u odnosu na krize i organizaciju.

 • Plan projekta – Praćenje svih radnih toka vezanih za predstojeće projekte. Prilagodite ovaj predložak liste uređivanjem tekstualnih polja liste.

 • Planer sadržaja – Organizuje sadržaj koji će se deliti u vezi sa predstojećim događajima. Prilagodite ovu listu uređivanjem predloška liste.

 • Razgovori – Povezuje se sa pseudonimom deljenog tima i kalendarom tima u programu Outlook. Povežite ovu lokaciju sa Microsoft 365 grupom da biste dodali ćaskanje u realnom vremenu u usluzi Microsoft Teams.

 • Dokumenti – Povezuje se sa pseudonimom deljenog tima i kalendarom tima u programu Outlook. Povežite ovu lokaciju sa Microsoft 365 grupom da biste dodali ćaskanje u realnom vremenu u usluzi Microsoft Teams.

 • Korpa za otpatke – Obezbeđuje pristup nedavno odbačenom sadržaju tima.

Kada dodate predložak sajta tima za komunikaciju u kriznim situacijama, vreme je da ga prilagodite i napravite sopstvenim. 

Napomena: Da biste uredili SharePoint lokaciju, morate biti vlasnik lokacije ili član lokacije.

 1. Prikaži važne vesti i objave - Koristite veb segment Heroj da biste istakli protokole za krizne situacije, situacije i korisne resurse.

 2. Pružanje korisnih informacija – Koristite veb segment "Tekst" da biste timu pružili korisne informacije.

 3. Isticanje veza ka često korišćenim resursima – Koristite veb segment Brze veze da biste pružili jednostavan pristup resursima u kriznim situacijama.

 4. Obezbedite pristup ključnim kontaktima – Koristite veb Osobe segment za nabrajanje ključnih kontakata za krizni tim.

 5. Pružanje jednostavnog pristupa dokumentima – Koristite veb segment biblioteke dokumenata da biste obezbedili brz pristup resursima i dokumentima sektora.

 6. Pregledajte nedavnu aktivnost sajta tima – Koristite veb segment aktivnosti sajta da biste prikazali sadržaj kojima su nedavno pristupali drugi članovi tima.

 7. Obezbedite pristup materijalu za učenje i drugim resursima – Koristite veb segment Brze veze da biste priredili listu resursa interne i spoljne agencije.

Predložak sajta tima za komunikaciju u kriznim situacijama koji ističe dostupne veb segmente.

Prilagodite izgled lokacije, navigacijulokacije, veb segmente i sadržaj tako da odgovaraju potrebama gledaoca i organizacije. Prilikom pravljenja prilagođavanja, uverite se da je lokacija u režimu uređivanja tako što ćete izabrati stavku Uredi u gornjem desnom uglu lokacije. Dok radite, sačuvajte kao radnu verziju ili Ponovo objavite promene da bi uređivanja bila vidljiva gledaocima.

1. Koristite veb segment Heroj za isticanje protokola za krizne situacije, ažuriranja situacija i korisnih resursa

Pregled veb segmenta Heroj.

 1. Počnite tako što ćete izabrati veb segment Heroj i izabrati stavku Uredi veb segment Snimak ekrana ikone "Uredi olovku".

 2. Zatim izaberite opcije Sloji Pločice koje najviše odgovaraju potrebama organizacije.

Pogledajte različite rasporede i saznajte više o uređivanja veb segmenta Heroj.

2. Korišćenje veb segmenta "Tekst" za pružanje korisnih informacija timu

Pregled veb segmenta teksta.

 1. Počnite tako što ćete izabrati veb segment Tekst i izabrati stavku Uredi veb segment Snimak ekrana ikone "Uredi olovku".

 2. Uredite tekst direktno u veb segmentu. 

Saznajte više o uređivanja veb segmenta "Tekst".

3.  Korišćenje veb segmenta brzih veza za pružanje lakog pristupa resursima u kriznim situacijama

Pregled veb segmenta brzih veza koji prikazuje veze ka resursima smernica i procedura.

 1. Idite na veb segment Brze veze, izaberite vezu, a zatim izaberite stavku Uredi veb segment Snimak ekrana ikone "Uredi olovku".

 2. Ako je potrebno, uredite vezu, naslov, ikonu i opis.

 3. Da biste dodali vezu, izaberite stavku + Dodaj veze.

Pogledajte različite rasporede i saznajte više o uređivanja veb segmenta Brze veze.

4.  Korišćenje veb Osobe segmenta za nabrajanje ključnih kontakata za krizni tim

Pregled veb segmenta osoba.

 1. Počnite tako što ćete izbrisati čuvar mesta Osobe veb segment.

 2. Zatim dodajte veb segment Osobe tako što ćete izabrati liniju sa zaokruženim znakom +:Znak plus za dodavanje veb segmenata na stranicu

 3. Izaberite stavku Uredi veb Snimak ekrana ikone "Uredi olovku".

 4. Prilagodite raspored i unesite ime osobe ili grupe, a zatim izaberite stavku Sačuvaj.

Saznajte više o veb Osobe segmentu.

5.  Korišćenje veb segmenta biblioteke dokumenata za brz pristup resursima i dokumentima sektora

Pregled veb segmenta dokumenta.

 1. Da biste promenili prikaz ili izvor fascikle za veb segment biblioteke dokumenata, izaberite karticu Uređivanje veb Snimak ekrana ikone "Uredi olovku" .

 2. Da biste uredili fascikle biblioteke dokumenata, oznake, sadržaj, idite u biblioteku u sadržaju lokacije, uredite ih, a zatim vidite ažuriranje sadržaja u veb segmentu.

Saznajte više o uređivanja veb segmenta biblioteke dokumenata.

6.  Koristite veb segment "Aktivnost sajta" da biste bili u toku sa aktivnostima tima

Pregled veb segmenta aktivnosti na lokaciji.

 1. Počnite tako što ćete izabrati veb segment Aktivnost sajta i izabrati stavku Uredi veb segment Snimak ekrana ikone "Uredi olovku".

 2. Unesite broj u okvir sa alatkama u okviru Prikaži toliko stavki odjednom.

Saznajte više o korišćenju veb segmenta Aktivnost sajta.

7.  Korišćenje veb segmenta Brze veze za zasnivanje liste resursa interne i spoljne agencije

snimak ekrana velikog veb segmenta brzih grafikona

 1. Počnite tako što ćete izabrati veb segment Brze veze i izabrati stavku Uredi veb Snimak ekrana ikone "Uredi olovku".

 2. Ako je potrebno, uredite vezu, naslov, ikonu i opis.

 3. Da biste dodali vezu, izaberite stavku + Dodaj veze.

Saznajte više o korišćenju dela "Brze veze".

Prilagođavanje sledećih stranica u okviru lokacije 

Pregled stranice najnovije ispravke.

Prilagođavanje izgleda i navigacije lokacije

Pre nego što delite sajt sa drugima, postavite završne informacije na sajt tako što ćete osigurati da korisnici mogu da pronađu lokaciju, lako se kreću kroz veze i stranice i brzo pristupe sadržaju na lokaciji.

Delite lokaciju sa drugima kada prilagodite sajt, pregledate je i objavite poslednju radnu verziju. 

 1. Izaberite stavku Postavke, azatim dozvole za lokaciju.

 2. Zatim izaberite stavku Pozovi osobe, a zatim izaberite Dodaj članove u grupu, a zatim stavku Dodaj da biste odobrili pun pristup sadržaju lokacije tima, deljenim resursima kao što su Outlook kalendar tima i prava na uređivanje sajta.

 3. Zatim izaberite stavku Pozovi osobe , a zatim stavku Samo deli lokaciju, a zatim sačuvaj da biste delili lokaciju, ali ne i deljene resurse ili prava za uređivanje lokacije.

Saznajte više o upravljanju postavkama lokacije tima, informacijama o lokaciji i dozvolama.

Kada kreirate i pokrenete sajt, sledeća važna faza je održavanje sadržaja lokacije. Uverite se da imate plan da sadržaj i veb segmente održavate aћurnim. 

Najbolje prakse održavanja lokacije:

 • Plan za održavanje lokacije – Uspostavite plan za pregled sadržaja lokacije po potrebi da biste se uverili da je sadržaj i dalje tačan i relevantan.

 • Redovno objavljujte vesti – Distribuirajte najnovije objave, informacije i status u celoj organizaciji.  Saznajte kako da dodate objavu vesti na sajt tima ili sajt za komunikaciju i prikažete drugim osobama koje će objavljivati objave kako mogu da koriste SharePoint vesti.

 • Proverite veze i veb segmente – Ažurirajte veze i veb segmente da biste se uverili da koristite punu vrednost lokacije.

 • Koristite analitiku da biste poboljšali angažovanje – prikažite upotrebu sajta pomoću ugrađenog izveštaja o korišćenju da biste dobili informacije o popularnom sadržaju, posetama lokacijama i još mnogo toga.

 • Povremeno pregledajte postavke sajta – Kada kreirate lokaciju u sistemu SharePoint, možete da menjate postavke , informacije o sajtu i dozvole za lokaciju.

Dodatni resursi za prilagođavanje

Saznajte više o planiranju, izgradnjii održavanju SharePoint sajtova.

Pogledajte još predložaka SharePoint lokacije.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×