Šta je to SharePoint sajt tima?

Šta je to SharePoint sajt tima?

SharePoint sajt tima povezuje vas i vaš tim sa sadržajem, informacijama i aplikacijama na koje se oslanjate svaki dan. Na primer, možete da koristite sajt tima da biste skladištili datoteke i sarađivali na njima ili da biste kreirali liste sa informacijama i upravljali njima. Na matičnoj stranici sajta tima možete da vidite veze ka važnim datotekama, aplikacijama i veb stranicama tima, kao i nedavnu aktivnost sajta u feedu o aktivnostima.

Matična stranica SharePoint tima lokacije

Lokaciji tima možete da pristupite sa SharePoint početne stranice, iz odeljka " datoteke " u Microsoft 365 grupi ako je omogućen Microsoft 365 grupe ili u pokretu sa SharePoint aplikacijama za mobilne uređaje. Možete i da pronađete SharePoint datoteke u usluzi OneDrive.

Mobilni prikaz SharePoint sajta tima

Napomena: Neka funkcionalnost se postepeno uvodi u organizacije koje su podešene ciljane opcije izdavanja u usluzi Microsoft 365. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

Hajde da bacimo pogled

Zaglavlje stranice   

Na vrhu sajta tima videćete logotip sajta, ime sajta, kao i da li je sajt privatan (samo odobreni članovi mogu da vide) ili javan (svi u organizaciji mogu da vide).

Zaglavlje sajta tima

Ako imate dozvolu za uređivanje lokacije, postoji i karika na vrhu lokacije tima da biste dodali novu listu, biblioteku dokumenata, stranicu, objavu za vesti ili Veb aplikaciju na lokaciju.

Dodavanje nove stavke na SharePoint sajt

Okno za navigaciju sa leve strane   

Na levoj strani sajta, na vrhu okna za navigaciju, videćete polje za pretragu gde možete da tražite datoteke na sajtu tima. Dok kucate, prikazuju se predlozi na osnovu datoteka na kojima ste nedavno radili ili koje ste nedavno pregledali. Pritisnite taster Enter da biste kompletnu listu rezultata pretrage prikazali na zasebnoj stranici gde možete da proširite šta je prikazano da biste uključili rezultate za sve SharePoint sajtove ili da suzite obim rezultata i time prikažete samo određene tipove datoteka.

Polje za pretragu sajta tima

U okviru polja za pretragu, takođe ćete videti veze ka podrazumevanoj biblioteci dokumenata tima, OneNote beležnici tima, stranicama sajta, sadržaju sajta i korpi za otpatke sajta. Ako imate dozvolu da uređujete sajt, možete po potrebi da dodate dodatne veze ili promenite redosled veza.

SharePoint meni levog tima

Matična stranica   

Matična stranica tima sajta sadrži različite podrazumevane Veb segmente. Na primer, postoji odeljak sa vestima gde možete da kreirate i prikazujete objave o važnim ili interesnim stavkama za svoj tim. Jednostavno kliknite na dugme +Dodaj i kreirajte priču, a zatim kliknite na dugme Objavi da biste prikazali priču na vrhu matične stranice sajta tima. Da biste prikazali ceo članak, samo kliknite na naslov.

Možete da pronađete starije vesti tako što ćete izabrati stavku Prikaži sve u gornjem desnom uglu odeljka Vesti. Ovde možete da pregledate sve novinske članke koje je objavio tim. Više informacija o novostima tima potražite u članku Tim može da prati novosti na sajtu tima.

Lokacija tima novi odeljak na matičnoj stranici

Možda ćete takođe videti odeljak " brze veze " gde možete da dodate vezu ka datotekama ili Veb stranicama na vrh stranice. Jednostavno kliknite na dugme +Dodaj i unesite URL ili izaberite stavku sa liste nedavnih datoteka ili veb stranica. Više informacija o ovom Veb segmentu potražite u članku Korišćenje Veb segmenta "brze veze".

Brze veze SharePoint sajta tima

Matična stranica takođe sadrži feed o aktivnostima koji vam omogućava da za tren oka vidite kada neko dodaje ili uređuje datoteku, stranicu i listu na sajtu. Više informacija o ovom Veb segmentu potražite u članku Korišćenje Veb segmenta aktivnosti lokacije.

Veb segment aktivnosti prikazuje najnoviju aktivnost na lokaciji

Takođe može postojati odeljak koji prikazuje veze ka datotekama na matičnoj stranici sajta tima. Više informacija potražite u članku Korišćenje Veb segmenta za prikaz datoteka

Uređivanje matične stranice   

Ako na sajtu imate dozvole za uređivanje ili dozvole vlasnika, možete da uredite matičnu stranicu tako što ćete kliknuti na dugme Uredi u gornjem desnom uglu stranice, uneti promene, a zatim kliknuti na dugme Sačuvaj i zatvori da biste sačuvali promene i zatvorili režim uređivanja. Kliknite na dugme Objavi ako ste spremni da korisnici vide promene. Više informacija o uređivanju matične stranice sajta tima potražite u članku Upotreba veb segmenata na stranicama.

Integracija sa Microsoft 365 grupe u SharePoint

Microsoft 365 grupe je moжna i produktivna platforma za SharePoint korisnika koji spaja razgovore i kalendar iz Outlook, informacija i datoteka iz SharePoint, zadataka iz Planner i deljene OneNote beležnice u jedan prostor za saradnju za vaš tim. Ako je Microsoft 365 grupe omogućen, svi novi i postojeći Microsoft 365 grupe dobili sajt tima.

Važno: Trenutno je integracija sa Microsoft 365 grupe dostupna samo SharePoint i ako administrator omogući Microsoft 365 grupe. Ako ste administrator, pogledajte članak Upravljanje ko može da kreira Microsoft 365 grupe za korake za omogućavanje Microsoft 365 grupe za vašu organizaciju. Bez Microsoft 365 grupe integracija nećete imati pristup Microsoft 365 resursima grupe kao što je deljeni Outlook Prijemno sanduče ili deljeni Outlook kalendar.

Ako je Microsoft 365 grupe omogućeno, kada kreirate sajt tima, automatski se kreira Microsoft 365 grupa. Svi korisnici koje dodate na sajt tima automatski se dodaju u Microsoft 365 grupu. Slično tome, kada kreirate grupu Microsoft 365 u programu Outlook, lokacija SharePoint tima se automatski kreira i svi korisnici koje dodate u vašu Microsoft 365 grupi dodaju se na sajt tima.

Office 365 grupe u programu Outlook

Svi članovi Microsoft 365 grupe imaju pristup sajtu tima, a svi članovi sajta tima imaju pristup Microsoft 365 grupi. Članovi mogu da dodaju dodatne biblioteke dokumenata, liste i veb aplikacije, po potrebi. Nema potrebe da kreirate listu distribucije ili SharePoint grupu.

Pored toga što možete da pristupate datotekama biblioteke dokumenata direktno sa lokacije tima, možete da pristupite i tako što ćete kliknuti na datoteke na gornjoj traci za navigaciju Microsoft 365 grupi u programu Outlook. Da biste došli do sajta tima povezanog sa Microsoft 365 grupom, samo izaberite stavku Sajt.

Grupno navigacija u programu Outlook

Da biste se vratili na Microsoft 365 grupu sa lokacije tima, kliknite na naslov lokacije da biste otvorili karticu grupe, a zatim kliknite na ikonu za aplikaciju na koju želite da odete.

Puna Office 365 Group kartica

Više informacija o Microsoft 365 grupe potražite u članku Saznajte više o Microsoft 365 grupama.

Spremni ste da kreirate sajt tima?

Imate inspiraciju oko toga šta možete da postignete sa lokacijom tima tako što ćete pogledati uputstvo vođeno.

Da biste napravili korake za kreiranje sajta tima, pogledajte članak Kreiranje lokacije tima u usluzi SharePoint online.

Da biste napravili Microsoft 365 grupu sa lokacijom tima, pogledajte članak Kreiranje grupe u programu Outlook.

Napomena: Pitate se kada se koriste OneDrive za posao ili školu ili SharePoint sajt tima? Pogledajte da li treba da sačuvam datoteke u usluzi OneDrive ili SharePoint? informacije o tome koje možete da koristite.

Saznajte više o lokacijama tima i sistemu SharePoint

Prilagodite Microsoft 365 sajt tima za skladištenje datoteka i deljenje

Kreiranje, otpremanje i deljenje datoteka u biblioteci dokumenata

Premestite ili kopirajte stavke iz SharePoint biblioteke dokumenata

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×