Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.
Kreiranje sajta tima u sistemu SharePoint

Napravite lokaciju SharePoint tima da biste obezbedili lokaciju na kojoj vi i vaš tim možete da radite na projektima i delite informacije sa bilo kog mesta na bilo kom uređaju. Sajt tima obuhvata grupu srodnih veb stranica, podrazumevanu biblioteku dokumenata za datoteke, liste za upravljanje podacima i veb segmente koje možete uskladiti sa svojim potrebama.

Da li treba da kreiram sajt tima ili sajt za komunikaciju?

Koristite sajt tima kada želite da sarađujete sa drugim članovima tima ili sa drugima na određenom projektu. Uz sajt tima, obično svi ili većina članova može da doprinese sadržaju na sajtu, a informacije su ograničene samo na članove tima ili projekta i određena zainteresovana lica. Ako nameravate samo da emitujete informacije širokoj publici, sajt za komunikaciju predstavlja bolji izbor. Uz sajt za komunikaciju, obično samo mali skup članova daje doprinos sadržaju koji koristi mnogo veći broj korisnika.

Slika opcije za kreiranje sajta tima ili sajta za komunikaciju u programu SharePoint.

Koraci za kreiranje sajta tima

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako koristite ovu Microsoft 365, prijavite se. Pomoć možete da vidite u temi Gde se prijavuje Microsoft 365.

   U gornjem levom uglu stranice, izaberite ikonu za pokretanje aplikacija Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“, a zatim izaberite pločicu SharePoint. Ako ne vidite pločicu SharePoint, izaberite pločicu Sajtovi ili Sve ako pločica SharePoint nije vidljiva.

   Napomena: Ako ne vidite pločicu SharePoint ili Sajtovi, Microsoft 365 pretplata možda ne obuhvata SharePoint u sistemu Microsoft 365. Obratite se Microsoft 365 administratoru u organizaciji. Ako ste administrator za Microsoft 365 zakupac, pogledajte članak Prelazak na drugi plan za Microsoft 365 za preduzeća da biste dodali SharePoint u sistemu Microsoft 365 u pretplatu.

  • Ako koristite SharePoint Server 2019, prijavite se u SharePoint.

 2. Na vrhu stranice SharePoint kliknite na vezu + Kreirajte sajt i odaberite opciju Sajt tima. Na desnoj strani ekrana će se pojaviti čarobnjak za kreiranje sajtova u koji možete uneti informacije za kreiranje sajta tima.

  Napomene: 

  • Ako planirate da povežete novi sajt tima sa SharePoint sajtom čvorišta, možete da unapredite taj proces tako što ćete prvo otići na sajt čvorišta i kliknuti na vezu Kreirajte sajt u gornjem desnom uglu. Novi sajt tima će automatski biti povezan sa tim sajtom čvorišta.

  • Ako ne vidite vezu + Kreirajte sajt, samouslužno kreiranje sajtova možda je onemogućeno u sistemu SharePoint . Obratite se SharePoint administratoru u organizaciji da biste napravili sajt tima. Ako ste administrator zakupca, pogledajte članak Upravljanje kreiranjem sajtova u usluzi SharePoint Online da biste omogućili samouslužno kreiranje sajtova za svoju organizaciju ili Upravljanje sajtovima u novom SharePoint centru administracije da biste kreirali sajt iz SharePoint u sistemu Microsoft 365 centra administracije. Kreiranje sajtova trenutno nije dostupno u SharePoint aplikaciji za mobilne uređaje.

  Komanda „Kreiraj sajt“

 3. Izaberite predložak lokacije tima koji se unapred zakaže sa sadržajem kako bi služio određenom scenariju. Ili, da biste kreirali sajt tima iz početka, izaberite predložak Saradnja tima.

 4. Imenujte novi sajt tima. Osim ako ne koristite SharePoint Server 2019, adresa e-pošte Microsoft 365 grupe će se automatski generisati sa istim imenom kao sajt tima. Dok kucate, videćete da li je ime koje ste odabrali dostupno.

  Napomena: Ako je usluga Microsoft 365 grupe onemogućena u programu SharePoint u sistemu Microsoft 365, polje Adresa e-pošte neće se pojaviti.

  Slika ekrana kada izaberete sajt tima u koji ćete uneti ime i opis sajta.

 5. U polju Opis sajta dodajte neki tekst koji će ljudima staviti do znanja koja je svrha vašeg sajta.

 6. Ako vam bude ponuđeno, u odeljku Postavke privatnosti odaberite opcije Javno – svako u organizaciji može da pristupi ovom sajtu ili Privatno – samo članovi mogu da pristupe ovom sajtu da biste kontrolisali ko ima pristup vašem sajtu.

 7. Ako je vaš administrator to omogućio, odaberite klasifikaciju sajta u odeljku Klasifikacija sajta. Navedene opcije se mogu odnositi na osetljivost informacija ili na životni ciklus informacija na vašem sajtu.

 8. Ako koristite SharePoint Server 2019, kliknite na Završi i gotovi ste! U suprotnom, nastavite.

 9. Izaberite jezik za svoj sajt.

  Oprez: Kada izaberete podrazumevani jezik za sajt i kreirate sajt, kasnije nećete moći da promenite jezik u neki drugi. Međutim, možete da dodate alternativne podržane jezike.

 10. U programu SharePoint u sistemu Microsoft 365, u polju Dodajte dodatne vlasnike dodajte imena ili adrese e-pošte svih ostalih ljudi za koje želite da upravljaju sajtom.

  Image of the screen after you've names your team site where you will add a site owner.

  Napomena: Autor sajta je automatski član grupe vlasnika sajta.

 11. U programu SharePoint u sistemu Microsoft 365, u polju Dodajte članove dodajte ime ili adresu e-pošte za svaku osobu za koju želite da bude član vašeg sajta, a zatim kliknite na dugme Završi. Članovi dodati u Microsoft 365 povezanu sa sajtom automatski se dodaju u grupu članova sajta.

  Da biste sačekali i kasnije dodali dodatne vlasnike, članove ili posetioce, kliknite na dugme Završi.

  Ako ste odabrali prilagođeni predložak lokacije, prikazaće se natpis u vrhu sajta koji prikazuje status postavljanja novog sajta. Da biste videli koje su postavke primenjene predloškom lokacije, izaberite stavku Postavke Postavke za alatku za SPO migraciju > lokacije.

  Kada kreirate sajt, pojaviće se među sajtovima koje pratite. Vaš sajt neće naslediti postavke dozvola ili navigaciju od drugih sajtova. Pogledajte odeljak „Upravljanje dozvolama sajta“ u članku Upravljanje postavkama SharePoint sajta tima za više detalja.

Klasično kreiranje sajtova

Ako se ono što vidite na ekranu ne podudara sa slikama iznad, to znači da je vaš administrator podesio kreiranje sajtova na klasično iskustvo sa kreiranjem sajtova. U ovom slučaju, odgovarajuća Microsoft 365 grupa neće biti kreirana.

 1. Kliknite na vezu + Kreirajte sajt.

  Komanda „Kreiraj sajt“

 2. Imenujte sajt, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.

  Dijalog „Kreiranje novog sajta“ kada su nametnuti klasični sajtovi

  Vaš sajt će biti kreiran na lokaciji koju je administrator unapred definisao i on će se pojaviti među sajtovima koje pratite. Vaš sajt neće naslediti postavke dozvola ili navigaciju od drugih sajtova.

Novi klasični sajt

Sledeći koraci

Sada kada ste kreirali sajt, naučite kako možete da ga prilagodite i iskoristite na najbolji način:

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×