Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Kreiranje sajta tima u sistemu SharePoint

Kreirajte SharePoint lokaciju tima da biste obezbedili lokaciju na kojoj vi i vaš tim možete da radite na projektima i delite informacije sa bilo kog mesta na bilo kom uređaju. Sajt tima obuhvata grupu srodnih veb stranica, podrazumevanu biblioteku dokumenata za datoteke, liste za upravljanje podacima i veb segmente koje možete uskladiti sa svojim potrebama.

Da li treba da kreiram sajt tima ili sajt za komunikaciju?

Koristite sajt tima kada želite da sarađujete sa drugim članovima tima ili sa drugima na određenom projektu. Uz sajt tima, obično svi ili većina članova može da doprinese sadržaju na sajtu, a informacije su ograničene samo na članove tima ili projekta i određena zainteresovana lica. Ako nameravate samo da emitujete informacije širokoj publici, sajt za komunikaciju predstavlja bolji izbor. Uz sajt za komunikaciju, obično samo mali skup članova daje doprinos sadržaju koji koristi mnogo veći broj korisnika.

Izaberite levo okno da biste kreirali sajt tima ili izaberite desno okno da biste kreirali sajt za komunikaciju.

Koraci za kreiranje sajta tima

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako koristite Microsoft 365, prijavite se. Pomoć potražite u članku Gde se prijavljuje u Microsoft 365.

   U gornjem levom uglu stranice izaberite ikonu za pokretanje aplikacija Grupa od devet crnih tačaka u kvadratnom obrascu zatim izaberite pločicu SharePoint . Ako ne vidite pločicu SharePoint, kliknite na pločicu Još aplikacija ili unesite SharePoint u polje za pretragu na vrhu prozora.

   Izbor Microsoft 365 aplikacija. Poslednja pločicu je Još aplikacija.

   Napomena: Ako ne vidite pločicu SharePoint ili Sajtovi, Microsoft 365 pretplata možda ne obuhvata SharePoint u sistemu Microsoft 365. Obratite se Microsoft 365 administratoru u organizaciji. Ako ste administrator za Microsoft 365 zakupac, pogledajte članak Prelazak na drugi plan za Microsoft 365 za preduzeća da biste dodali SharePoint u sistemu Microsoft 365 u pretplatu.

  • Ako koristite SharePoint Server 2019, prijavite se u SharePoint.

 2. Na vrhu SharePoint stranice izaberite stavku + Kreiraj sajt i odaberite opciju Sajt tima

  Napomene: 

  • Ako planirate da povežete novi sajt tima sa SharePoint sajtom čvorišta, možete da unapredite taj proces tako što ćete prvo otići na sajt čvorišta i kliknuti na vezu Kreirajte sajt u gornjem desnom uglu. Novi sajt tima će automatski biti povezan sa tim sajtom čvorišta.

  • Ako ne vidite vezu + Kreirajte sajt, samouslužno kreiranje sajtova možda je onemogućeno u sistemu SharePoint . Obratite se SharePoint administratoru u organizaciji da biste napravili sajt tima. Ako ste administrator zakupca, pogledajte članak Upravljanje kreiranjem sajtova u sistemu SharePoint da biste omogućili samouslužno kreiranje sajtova za organizaciju ili Upravljanje sajtovima u SharePoint centru administracije da biste kreirali sajt iz SharePoint u sistemu Microsoft 365 centra administracije. Kreiranje sajtova trenutno nije dostupno u SharePoint aplikaciji za mobilne uređaje.

  Komanda „Kreiraj sajt“

 3. Izaberite predložak lokacije tima koji je unapred popunjen sadržajem da bi služio određenom scenariju. Ili, da biste kreirali opštu lokaciju tima, izaberite predložak standardnog tima.

 4. Imenujte novi sajt tima. Osim ako ne koristite SharePoint Server 2019, adresa e-pošte Microsoft 365 grupe će se automatski generisati sa istim imenom kao sajt tima. Dok kucate, videćete da li je ime koje ste odabrali dostupno.

  Napomena: Ako je usluga Microsoft 365 grupe onemogućena u programu SharePoint u sistemu Microsoft 365, polje Adresa e-pošte neće se pojaviti.

  U levom oknu prozora unesite ime za lokaciju tima u prvo polje. Obezbedite opcionalni opis lokacije u drugom polju. Treće polje je polje e-adrese grupe koje se automatski popunjava imenom lokacije koje ste uneli (bez razmaka). Tu vrednost možete da promenite. Četvrto polje je adresa lokacije. Prvi deo adrese lokacije je već postavljen, ali se ime za određenu lokaciju automatski popunjava imenom lokacije koje ste uneli (bez razmaka). Tu vrednost možete da promenite.

 5. U polju Opis sajta dodajte neki tekst koji obaveštava ljude o svrhi vašeg sajta.

 6. Ako vam bude ponuđeno, u odeljku Postavke privatnosti odaberite opcije Javno – svako u organizaciji može da pristupi ovom sajtu ili Privatno – samo članovi mogu da pristupe ovom sajtu da biste kontrolisali ko ima pristup vašem sajtu.

 7. Ako je vaš administrator to omogućio, odaberite klasifikaciju sajta u odeljku Klasifikacija sajta. Navedene opcije se mogu oslanjati na osetljivost informacija ili na životni ciklus informacija na vašoj lokaciji.

 8. Ako koristite SharePoint Server 2019, izaberite stavku Završi, završili ste! U suprotnom, nastavite.

 9. Izaberite jezik za sajt i izaberite stavku Kreiraj sajt.

  Oprez: Kada izaberete podrazumevani jezik za sajt i kreirate sajt, kasnije nećete moći da promenite jezik u neki drugi. Međutim, možete da dodate alternativne podržane jezike.

 10. U programu SharePoint u sistemu Microsoft 365, u polju Dodajte članove dodajte ime ili adresu e-pošte za svaku osobu za koju želite da bude član vašeg sajta, a zatim kliknite na dugme Završi. Članovi dodati u Microsoft 365 grupu povezanu sa sajtom automatski se dodaju u grupu članova sajta.

  Da biste sačekali i kasnije dodali dodatne vlasnike, članove ili posetioce, kliknite na dugme Završi.

  Napomena: Autor sajta je automatski član grupe vlasnika sajta.

  U polje Dodavanje članova unesite ime osobe ili grupe koja će biti član tima ili vlasnik. Kada izaberete ime, ime se pojavljuje ispod tekstualnog polja. Ispod imena se nalazi padajući meni sa ulogom za dodeljivanje novog člana. Podrazumevana uloga je član.

  Ako ste odabrali prilagođeni predložak lokacije, natpis će se prikazati na vrhu lokacije koji prikazuje status podešavanja za novu lokaciju. Da biste videli koje postavke je primenio predložak lokacije, izaberite stavku Postavke Postavke za alatku za SPO migraciju > predloške lokacije.

  Kada kreirate sajt, pojaviće se među sajtovima koje pratite. Vaš sajt neće naslediti postavke dozvola ili navigaciju od drugih sajtova. Pogledajte odeljak „Upravljanje dozvolama sajta“ u članku Upravljanje postavkama SharePoint sajta tima za više detalja.

Klasično kreiranje sajtova

Ako se ono što vidite na ekranu ne podudara sa slikama iznad, to znači da je vaš administrator podesio kreiranje sajtova na klasično iskustvo sa kreiranjem sajtova. U ovom slučaju, odgovarajuća Microsoft 365 grupa neće biti kreirana.

 1. Kliknite na vezu + Kreirajte sajt.

  Komanda „Kreiraj sajt“

 2. Imenujte sajt, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.

  Dijalog „Kreiranje novog sajta“ kada su nametnuti klasični sajtovi

  Vaš sajt će biti kreiran na lokaciji koju je administrator unapred definisao i on će se pojaviti među sajtovima koje pratite. Vaš sajt neće naslediti postavke dozvola ili navigaciju od drugih sajtova.

Novi klasični sajt

Sledeći koraci

Sada kada ste kreirali sajt, naučite kako možete da ga prilagodite i iskoristite na najbolji način:

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×