Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje usluge OneDrive na Android uređaju

Microsoft aplikacija OneDrive vam omogućava da otpremite slike i preuzmete sve datoteke koje imate OneDrive.com.

Važno: 

 • OneDrive aplikacija ne sinhronizuje datoteke automatski, ali možete da otpremite ažurirane datoteke i uređujete slike.

 • Ako premašite Microsoft skladište, nećete moći da otpremate, uređujete ili sinhronizujete nove datoteke (kao što je snimci kamere) u uslugu OneDrive. Saznajte više

Nakon što preuzmete OneDrive aplikaciju, pogledajte video za brze savete ili razvijte odeljke ispod da biste saznali kako da je koristite.

Preuzimanje aplikacije OneDrive iz prodavnice Google Play

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Da biste dodali lični nalog, na stranici za prijavu unesite Microsoft nalog. Da biste dodali OneDrive za posao ili školu nalog, unesite e-adresu koju koristite za preduzeće, škole ili drugu organizaciju.

Napomene: 

 • Ako imate problema sa prijavljivanjem pomoću poslovnog ili školskog naloga, pokušajte da se prijavite na sajtu OneDrive.com ili se obratite IT sektoru.

 • Da biste promenili ili resetovali OneDrive lozinku, prijavite se na svoj nalog na mreži na sajtu account.microsoft.com/security.

Da biste dodali dodatni OneDrive za posao ili školu nalog, dodirnite sliku ili ikonu na vrhu aplikacije Slika naloga ili ikona u aplikaciji OneDrive za Android, a zatim dodirnite stavku Dodaj nalog. Prijavite se koristeći korisničko ime i lozinku koje koristite za OneDrive za posao ili školu.

Dodavanje naloga u aplikaciji OneDrive za Android

Kad vaša organizacija koristi SharePoint 2013, SharePoint Server 2016 ili SharePoint Server 2019, proces prijavljivanja razlikuje se od procesa u usluzi Microsoft 365. Na ekranu za prijavljivanje dodirnite stavku Imate li URL adresu SharePoint servera? Zatim unesite veb adresu svog SharePoint servera da biste nastavili sa procesom prijavljivanja. Veb adresa, koja se naziva i URL, može da izgleda ovako: http://portal.

Napomene: 

 • Da biste se prijavili u OneDrive za posao ili školu, organizacija treba da ima kvalifikovani SharePoint u sistemu Microsoft 365 ili Microsoft 365 poslovni plan pretplate ili vaša organizacija mora da ima vlastitu primenu sistema SharePoint Server.

 • Ne možete da se prijavite koristeći višestruke poslovne ili školske naloge iz iste organizacije.

Da biste se prebacivali između ličnog OneDrive naloga i OneDrive za posao ili školu naloga, ili između više OneDrive za posao ili školu naloga, dodirnite svoju sliku ili ikonu u vrhu aplikacije Slika naloga ili ikona u aplikaciji OneDrive za Android, a zatim dodirnite nalog koji želite da koristite.

Prebacivanje između naloga u aplikaciji OneDrive za Android

Savet: U OneDrive aplikaciju možete da dodate samo jedan lični nalog. Da biste otvorili drugi lični nalog, otvorite Postavke, dodirnite ime naloga, dodirnite stavku Odjavi se, a zatim se prijavite sa nalogom koji želite da koristite.

Pomoću alatke za otpremanje otpremite datoteke u OneDrive, na primer dokumente, OneNote beležnice, fotografije, video zapise ili muziku.

Savet: Ako je vaš uređaj podešen da automatski otprema slike u OneDrive, slike koje snimite uređajem će biti u fascikli OneDrive Snimci kamere. Ne morate ručno da ih otpremate u OneDrive.

 1. U aplikaciji OneDrive, otvorite fasciklu u koju želite da dodate datoteku.

 2. Dodirnite Dodaj Dugme „Dodaj“ u aplikaciji OneDrive za Android na dnu ekrana, a zatim dodirnite Otpremi.

  Otpremi u OneDrive

 3. Dodirnite datoteku koju želite da otpremite. Ona se otprema u fasciklu koju ste otvorili.

Napomena: Otpremanje sa kamere može se koristiti samo na jednom nalogu u datom trenutku.

Kad se prvi put prijavite u OneDrive, pojavljuje se pitanje da li želite da automatski otpremate fotografije i video zapise koje snimite u uslugu OneDrive. Dodirnite dugme Uključi da biste uključili automatsko otpremanje. Tu mogućnost možete da uključite i iz postavki. Evo kako:

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite ikonu Ja Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu aplikacije, a zatim dodirnite stavku Postavke OneDrive postavke.

 2. Dodirnite Otpremanje sa kamere.

  1. Ako je ovaj preklopnik zasivljen, to znači da prvo morate da izaberete nalog, u okviru Nalog za otpremanje sa kamere.

 3. Postavite Otpremanje sa kamere na Uključeno.

Napomene: 

 • Otpremanje sa kamere je dostupno samo na uređajima koji rade pod operativnim sistemom Android 4.0 ili novijim verzijama.

 • Da biste očuvali bateriju uređaja prilikom preuzimanja, izaberite stavku Otpremi samo prilikom punjenja.

 • Kad ste povezani sa Wi-Fi mrežom, sve fotografije i svi video zapisi otpremaju se u originalnoj veličini. Ako želite da koristite mobilnu mrežu, otvorite aplikaciju OneDrive aplikaciju > Postavke > Otpremanje sa kamere > Otpremanje pomoću> Wi-Fi mreže i mobilne mreže.

 • Snimci kamere na uređaju se otpremaju na OneDrive sinhronizovanje. To znači da možete da izbrišete otpremljene fotografije i video zapise sa uređaja, a OneDrive to neće uticati.

 • Ikona OneDrive oblaka može da se pojavi nakratko u Android obaveštenjima kao deo normalnog procesa otpremanja.

 • Ako se datoteke ne otpremaju kao snimci ekrana, možete da izaberete stavku Postavke> Otpremanje sa kamere > Dodatne fascikle

Za naloge OneDrive za posao ili školu:

 1. Proverite da li ste prijavljeni u aplikaciju sa nalogom na koji želite da otpremite fotografije.

 2. Izaberite Meni Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS > Slike.

 3. U prikazu „Slike“, iz statusa otpremanja sa kamere u iskačućem prozoru, izaberite Uključi. (Ako već imate omogućeno otpremanje sa kamere na drugom nalogu, izaberite stavku Promeni umesto toga.)

 4. Potvrdite da želite da uključite optremanje sa kamere. (Ako ste izabrali Promeni u prethodnom koraku, potvrdite da želite da promenite nalog za otpremanje sa kamere).

 5. Ponovo potvrdite da ste izabrali ispravan nalog.

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite stavku Skeniraj Ikona za skeniranje u OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje (možete takođe da dodirnete Dodaj Dugme „Dodaj“ u aplikaciji OneDrive za Android u dnu ekrana, zatim dodirnite Skeniraj). (Da biste izašli iz režima skeniranja bez skeniranja ičega, samo dodirnite ikonu X u gornjem levom uglu ekrana.)

 2. Izaberite odgovarajuću brzu postavku (uključeno, isključeno, automatsko ili upaljeno) tako što ćete dodirnuti Flash ikonu u gornjem desnom uglu.

 3. Izaberite Belu tablu, Dokument, Vizitkartu ili Fotografiju, a zatim dodirnite ikonu belog kruga za skeniranje stavke.

  Opcije prilikom skeniranja putem usluge OneDrive za Android

  Savet:  Microsoft 365 imaju opciju za skeniranje više stranica, omogućavajući vam da kombinujete više skeniranja u jednom PDF-u. Da biste koristili tu opciju, dodirnite stavku Dodaj, a zatim skenirajte sledeći dokument.

 4. Kad ste skenirali svoju stavku, možete je izrezati, rotirati ili izmeniti filter koji ste izabrali ranije (Belu tablu, Dokument, Vizitkartu ili Fotografiju). (Ako niste zadovoljni slikom, dodirnite ikonu X u gornjem levom uglu da biste izbrisali skenirani objekat i pokušali ponovo.)

  Opcije za uređivanje skeniranja u OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje za Android

 5. Kada završite uređivanje stavke, dodirnite stavku Gotovo, unesite ime datoteke, a zatim dodirnite dugme Sačuvaj.

  Savet: Datoteke se automatski čuvaju kao PDF datoteke.

Pogledajte video: Skenirajte, potpišite i delite dokumenta.

Možete da pretražujete tekst unutar datoteka, pa čak i unutar fotografija. Da biste pronašli tekst u datoteci ili fotografiji, dodirnite Pretraga Dugme za pretragu u vrhu liste poruka u gornjoj traci, zatim otkucajte željenu frazu u polju Pretraga, a zatim dodirnite ikonu pretrage u dnu ekrana.

Fascikle možete da dodate u prikaz Datoteke ili u bilo koju drugu fasciklu u usluzi OneDrive.

 1. U prikazu ili fascikli gde želite da dodate novu fasciklu, dodirnite stavku Dodaj Dugme „Dodaj“ u aplikaciji OneDrive za Android na dnu ekrana, a zatim stavku Napravi fasciklu.

  Otpremi u OneDrive

 2. Otkucajte ime za fasciklu, a zatim dodirnite U redu.

 1. Izaberite datoteke koje želite da premestite, a zatim dodirnite stavku Premesti Premeštanje datoteka u usluzi OneDrive (možda ćete prvo morati da dodirnete stavku Više da biste videli ikonu Premesti).

  Savet: Fascikle, kao i pojedinačne datoteke, možete da premestite u drugu fasciklu.

 2. Pojavljuje se lista Datoteke. Dodirnite fasciklu u koju želite da premestite datoteke, a zatim stavku Premesti ovde.

Savet: Da biste napravili novu fasciklu za ove premeštene datoteke, na dnu liste Datoteke dodirnite stavku Nova fascikla. Unesite ime nove fascikle, a zatim dodirnite stavku Napravi.

Ako koristite OneDrive, možete da pristupite vašim SharePoint datotekama u aplikaciji za mobilne uređaje bez napuštanja OneDrive. SharePoint lokacija sa kojim ste nedavno komunicirali ili koje pratite a pojavljuju se na listi koja se nalazi ispod imena vaše organizacije. Takođe ćete moći da vidite Microsoft 365 grupe na listi, jer će svaka grupa imati lokaciju sopstvenog tima.

Da biste saznali više, pogledajte članak Pronalaženje SharePoint datoteka u usluzi OneDrive.

 1. U aplikaciji OneDrive otvorite fasciklu koju želite da sortirate, a zatim dodirnite strelicu pored trenutnog redosleda sortiranja, na primer Sortiraj po imenu (A–Ž).

 2. Izaberite kako želite da se datoteke sortiraju. Možete da sortirate po imenu, datumu otpremanja, veličini ili proširenju.

Datoteke izbrisane iz usluge OneDrive čuvaju se u OneDrive korpi za otpatke 30 dana za lične naloge. Datoteke možete da vratite u OneDrive pre isteka tog perioda ili da ih trajno izbrišete iz usluge OneDrive.

 1. Dodirnite ikonu Ja Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS u donjem desnom uglu ekrana, zatim dodirnite Korpa za otpatke.

 2. U prikazu Korpa za otpatke izaberite datoteke koje želite da vratite.

 3. Da biste datoteke vratili u OneDrive, dodirnite stavku Vrati Vraćanje datoteka u prethodno stanje u usluzi OneDrive

Napomena: Ako je korpa za otpatke puna, najstarije stavke se automatski brišu posle tri dana. Ako ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga, stavke u korpi za otpatke automatski brišu posle 93 dana, osim ako je administrator promenio postavku. Pročitajte više informacija o vremenu zadržavanja izbrisanih stavki za poslovne ili školske naloge.

Datoteke izbrisane iz usluge OneDrive čuvaju se u OneDrive korpi za otpatke 30 dana za lične naloge. Datoteke možete da vratite u OneDrive pre isteka tog perioda ili da ih trajno izbrišete iz usluge OneDrive.

 1. Dodirnite ikonu Ja Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS u donjem desnom uglu ekrana, zatim dodirnite Korpa za otpatke.

 2. U prikazu Korpa za otpatke izaberite datoteke koje želite da izbrišete.

 3. Da biste trajno uklonili datoteke, dodirnite stavku Izbriši Brisanje datoteka u usluzi OneDrive. (U suprotnom, ako želite da ispraznite celu korpu za otpatke odjednom, dodirnite Izbriši sve.

Napomena: Ako je korpa za otpatke puna, najstarije stavke se automatski brišu posle tri dana. Ako ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga, stavke u korpi za otpatke automatski brišu posle 93 dana, osim ako je administrator promenio postavku. Pročitajte više informacija o vremenu zadržavanja izbrisanih stavki za poslovne ili školske naloge.

 1. U aplikaciji OneDrive, otvorite fasciklu u kojoj se nalaze datoteke koje želite da preuzmete. Uverite se da se sadržaj fascikle pojavljuje u prikazu liste, a ne kao sličice.

 2. Dodirnite stavku Još Dugme „Još“ u aplikaciji OneDrive za Android pored datoteke koju želite da sačuvate, a zatim dodirnite stavku Sačuvaj.

  1. Možete da izaberete i više datoteka tako što ćete pritisnuti i držati jednu fotografiju ili video, a zatim dodirnuti krug pored imena dodatnih datoteka da biste ih označili.

  2. Dodirnite stavku Još Dugme „Još“ u aplikaciji OneDrive za Android u gornjem desnom uglu, a zatim dodirnite sačuvaj.

 3. Dodirnite strelicu u Čuvanje na ovoj lokaciji da biste videli fascikle na uređaju. Izaberite fasciklu za preuzete datoteke, a zatim dodirnite Sačuvaj.

  Čuvanje datoteka iz usluge OneDrive

Možete da delite datoteke, fotografije i fascikle u usluzi OneDrive za Android, isto kao što ih delite i na PC ili Mac računaru. Da biste prestali da ih delite, idite na veb sajt OneDrive i prijavite se pomoću Microsoft naloga ili poslovnog ili školskog naloga.

Kada neko sa vama podeli OneDrive datoteku ili fasciklu, obično dobijete poruku u e-pošti ili obaveštenje na Android uređaju. Da biste pronašli datoteke deljene sa vama u aplikaciji OneDrive, dodirnite ikonu prikaza Deljeno Dugme „Deljeni prikaz“ u aplikaciji OneDrive za Android u dnu aplikacije.

Prikaz „Deljene datoteke“ u aplikaciji OneDrive za Android

Prikaz Deljeno sadrži datoteke koje su deljene sa vama, kao i datoteke koje ste vi delili sa drugima. Dok ste prijavljeni pomoću ličnog OneDrive naloga, dodirnite ime osobe koja deli da biste pronašli datoteke koju je ta osoba delila.

Napomena: Prikaz Deljeno izgleda drugačije kada ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga.

Označite datoteke ili fascikle kao „van mreže“ da biste mogli da ih čitate bilo kada, čak i kada niste povezani sa internetom. Uređivanja datoteka na mreži sinhronizuju se kada se Android uređaj sledeći put poveže sa vebom, tako da dobijate najnoviju verziju datoteke.

Napomene: 

 • Datoteke ili fascikle sa oznakom „van mreže“ samo su za čitanje – možete da ih uredite samo kada ste na mreži. Ako datoteku uredite van mreže, ona se čuva kao nova datoteka, a originalna OneDrive datoteka se ne menja.

 • Preuzimanje fascikli van mreže dostupno je za Premium OneDrive uz Microsoft 365 na mreži.

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite i zadržite datoteku ili fasciklu koje želite da budu dostupne za čitanje van mreže, a zatim dodirnite stavku Zadrži van mreže Dugme „Van mreže“ u aplikaciji OneDrive za Android u vrhu aplikacije.

 2. Datoteke ili fascikle koje su označene za čitanje van mreže imaju ikonu Zadrži van mreže u prikazu liste. Dodirnite listu datoteka bilo kada da biste otvorili datoteku za čitanje.

Savet: Kada označite datoteku ili fasciklu van mreže, OneDrive je navodi i u prikazu Vanmrežne datoteke. Dodirnite ikonu Ja Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu ekrana aplikacije i dodirnite stavku Vanmrežne datoteke da biste odmah pronašli sve vanmrežne datoteke i fascikle.

Da biste prestali da zadržavate datoteku ili fasciklu van mreže, izaberite vanmrežnu datoteku ili fasciklu i dodirnite stavku Samo na mreži Samo na mreži.

Evo kako da podesite melodiju iz OneDrive muzičke datoteke.

 1. Sa bilo kog početnog ekrana na uređaju dodirnite stavke Aplikacije > Postavke > Zvukovi i obaveštenja > Melodija.

 2. Da biste koristili sopstvenu muzičku datoteku, pomerajte se nadole, a zatim izaberite stavku Dodaj melodiju.

 3. Dodirnite stavku Dovrši radnju koristeći: OneDrive, a zatim dodirnite stavku Samo jednom, ako vam bude zatraženo.

  Napomena: Ako ne vidite OneDrive opciju, prvo preuzmite i sačuvajte muzičku datoteku na uređaju.

 4. Izaberite muzičku datoteku, a zatim dodirnite stavku Gotovo.

  Napomene: 

  • Ako želite da postavite melodiju sa uređaja, a ne iz OneDrive, možda ćete morati da obrišete podrazumevane vrednosti OneDrive aplikacija

  • Izaberite stavke Postavke > Aplikacije.

  • Pomerite se nadole, a zatim dodirnite OneDrive.

  • Nakon brisanja OneDrive podrazumevanih vrednosti, trebalo bi da koristite Birač zvuka svaki put kada izaberete OneDrive datoteke kao melodije, umesto da idete na OneDrive.

  • Pomerite se nadole, a zatim dodirnite stavku Obriši podrazumevane vrednosti i završili ste.

U aplikaciji OneDrive dodirnite ikonu Ja Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu aplikacije. Videćete ukupan prostor za skladištenje i dostupan prostor na disku pri vrhu prikaza Ja.

OneDrive može da uklonite lokalne kopije fotografija na uređaju radi oslobađanja prostora na telefonu za stvari kao što su aplikacije i muzika.

Funkcija Očisti prostor pokrenuće se automatski kada budete imali najmanje 1 GB fotografija ili video zapisa za otpremanje na uređaj (bilo da ih već imate na uređaju ili da snimite nove). Obaveštenje će se pojaviti na uređaju i ponuditi da Očisti prostor na uređaju. Dodirnite Da u okviru obaveštenja da biste oslobodili prostor na uređaju.

Da biste podesili OneDrive za automatsko čišćenje prostora, morate da uključite otpremanje sa kamere. Evo kako:

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite ikonu Ja Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu aplikacije, a zatim dodirnite stavku Postavke OneDrive postavke.

 2. Dodirnite Otpremanje sa kamere i postavite stavku Otpremanje sa kamere na Uključeno.

Da biste ručno pokrenuli čišćenje prostora:

 1. Dodirnite ikonu Ja Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu aplikacije, zatim stavku Postavke OneDrive postavke

 2. Dodirnite Oslobodite prostor na uređaju.

Kôd možete dodati kako biste pomogli da se spreči da druge osobe koje koriste vaš uređaj slučajno pristupe datotekama, izmene ih ili izbrišu.

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite ikonu Ja Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu aplikacije, a zatim otvorite stavku Postavke.

 2. Dodirnite stavku Kôd, a zatim omogućite Zahtevaj kôd.

 3. Unesite šestocifreni kôd, a zatim ga ponovo unesite da biste ga verifikovali.

 4. Kada aktivirate kôd, imaćete sledeće dostupne opcije:

  • Zahtevaj kôd – gde možete da omogućite/onemogućite zahtev za kôd

  • Promena koda – promena šestocifrenog koda

  • Vremensko ograničenje koda (koliko dugo se ono odlaže) – možete ga podesiti na 5 sekundi, 10 sekundi, 30 sekundi, 1 minut ili 2 minuta

  • Korišćenje otiska prsta za potvrdu identiteta – potvrdite izbor u polju za potvrdu ako želite da koristite ovo umesto koda

Da biste se odjavili sa ličnog OneDrive naloga ili OneDrive za posao ili školu naloga, otvorite aplikaciju, dodirnite ikonu Ja Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu ekrana aplikacije, zatim dodirnite stavku Odjavi se.

Prvo, ažurirajte Android OS na uređaju. Zatim se uverite da ste instalirali sve dostupne ispravke za aplikaciju. One će se preuzeti i instalirati automatski kada se povežete sa Wi‑Fi mrežom. Da biste videli dostupne ispravke koje nisu preuzete:

 1. Otvorite Google Play prodavnicu, pristupite meniju u gornjem levom uglu i izaberite Moje aplikacije i igre.

 2. Dodirnite Ispravke

 3. Ako su dostupne ispravke, dodirnite stavku Ažuriraj sve.

Ako i dalje imate problema sa aplikacijom, pokušajte da je izbrišete, a zatim idite u Google Play prodavnicu da biste je ponovo preuzeli.

Ako u aplikaciji ne vidite datoteku koju tražite, pogledajte članak Pronalaženje izgubljenih datoteka ili datoteka koje nedostaju u usluzi OneDrive.

Za dodatnu pomoć pročitajte kako da rešite probleme sa aplikacijom OneDrive za Android.

Ako protresete uređaj, možete da ocenite aplikaciju OneDrive kada je prikažete na Android uređajima, odnosno da pronađete pomoć.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ikona „Obratite se podršci“

Obratite se podršci
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite stavku Pronalaženje pomoći. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj i izaberite stavku Prijavi problem.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×