Sign in with Microsoft
Sign in or create an account.
Deljenje datoteka u usluzi OneDrive za Android

Možete da delite OneDrive datotekama, fotografijama i fasciklama iz OneDrive aplikacije na Android uređaju isto kao što ih delite i na PC ili Mac računaru. Takođe možete da vidite datoteke koje su druge osobe podelile sa vama. Da biste prestali da ih delite, idite na veb sajt OneDrive i prijavite se pomoću Microsoft naloga ili poslovnog ili školskog naloga.

Napomena: Google Play prodavnica i OneDrive aplikacije za Android nisu dostupne u Kini. Takođe, pošto u Kini OneDrive.com blokira vladin zaštitni zid, aplikacija OneDrive neće raditi u Kini kada se prijavite pomoću Microsoft naloga.

Izaberite način na koji želite da delite

 1. U aplikaciji OneDrive (prijavljeni ste na Microsoft nalog) izaberite datoteku ili fasciklu koju želite (pritisnite i držite da biste je izabrali), a zatim izaberite stavku Deli Dugme "Deli datoteke" u OneDrive aplikaciji za Android.

 2. (opcionalno) Izaberite da li primaoci mogu da uređuju datoteku ili Može da prikaže datoteku samo za čitanje.

  Snimak ekrana promene dozvole prilikom deljenja u aplikaciji OneDrive za Android

  Napomena: Ako opcije izgledaju drugačije, verovatno ste prijavljeni na poslovni ili školski nalog. Izaberite OneDrive – poslovno, ranije u ovom članku da biste videli ta uputstva.

 3. Izaberite stavku Kopirajvezu , a zatim nalepite vezu u aplikaciju ili veb lokaciju gde delite vezu.

  Copy link button in OneDrive for Android

  Napomena: Zapamtite da svi koji imaju vezu mogu da otvore, preuzmu i sačuvaju dokument, kao i da proslede vezu.

 1. U aplikaciji OneDrive , izaberitedatoteku ili fasciklu koju želite da delite (pritisnite i držite da biste je izabrali).

 2. Dodirnite Deli Dugme "Deli datoteke" u OneDrive aplikaciji za Android >Pozovi osobe.

  Dugme "Pozovi osobe" u oneDroid za Android

 3. U okviru Dodajte ljude sa kojima želite da delite, unesite željena imena ili adrese e-pošte.

  Snimak ekrana pozivanja osoba da dele datoteku iz usluge OneDrive za Android

 4. Da biste omogućili drugima da uređuju, ostavite oženjeno polje Dozvoli uređivanje. Poništite izbor u tom polju da biste osobama dozvolili da samo prikazu datoteku ili fasciklu.

  Savet: Da biste dodali napomenu pozivu za deljenje, dodirnite strelicu na kraju opcije Dozvoli uređivanje, zatim stavku Dodaj brzu belešku, pa unesite ono što želite da kažete.

 5. Dodirnite pošalji Pošalji poziv za deljenje. Primaoci će dobiti e-poruku sa vezom ka dokumentu.

 1. U aplikaciji OneDrive , izaberitedatoteku ili fasciklu koju želite da delite (pritisnite i držite da biste je izabrali).

 2. Dodirnite stavku Deli Dugme "Deli datoteke" u OneDrive aplikaciji za Android > Pošalji datoteke.

  Dugme "Pošalji datoteke" u programu OneDrive za Android

 3. Na listi Deljenje dodirnite aplikaciju pomoću koje želite da pošaljete datoteku.

 4. Da biste tu aplikaciju koristili svaki put kada šaljete datoteku, dodirnite stavku Uvek. Ako dodirnete stavku Samo jednom, ovaj izbor se ponovo pojavljuje sledeći put kada pošaljete datoteku.

  Kada to uradite, izabrana aplikacija se otvara. Podelite datoteku pomoću nje.

  Savet: Deljenje priloga funkcioniše samo za pojedinačne datoteke. Ako želite da delite fasciklu, koristite vezu Kopiraj iliPozovi osobe.

Datoteke deljene sa vama

Kada neko sa vama podeli OneDrive datoteku ili fasciklu, obično dobijete poruku u e-pošti ili obaveštenje na Android uređaju. Da biste pronašli datoteke deljene sa vama u aplikaciji OneDrive, dodirnite ikonu prikaza Deljeno Dugme „Deljeni prikaz“ u aplikaciji OneDrive za Android u dnu aplikacije.

Prikaz „Deljene datoteke“ u aplikaciji OneDrive za Android

Prikaz Deljeno sadrži datoteke koje su deljene sa vama, kao i datoteke koje ste vi delili sa drugima. Dok ste prijavljeni pomoću ličnog OneDrive naloga, dodirnite ime osobe koja deli da biste pronašli datoteke koju je ta osoba delila.

Napomena: Trenutno nije podržano pregledanje stavki koje se dele sa porodicom.

Napomena: Prikaz Deljeno izgleda drugačije kada ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 1. U aplikaciji OneDrive (prijavljeni ste poslovnim ili školskim nalogom) izaberite datoteku ili fasciklu koju želite (pritisnite i držite da biste je izabrali), a zatim izaberite Deli Dugme "Deli datoteke" u OneDrive aplikaciji za Android.

  (Ako samo želite da pošaljete kopiju datoteke umesto deljenja, kliknite na dugme Pošalji kopiju.)

 2. Unesite imena ljudi sa kojima želite da delite, kao i poruku, ako želite.

  Snimak ekrana dijaloga "Deljenje" na Android uređaju

 3. (Opcionalno) Kliknite na padajuću listu da biste promenili tip veze. Otvara se okno sa detaljima, gde možete promeniti ko može da pristupi vezi i da li osobe mogu da uređuju stavku koju delite.

  Opcije za stavku Za koga želite da funkcioniše ova veza (opcije se razlikuju u zavisnosti od administratorskih postavki):

  • Svako omogućava pristup svakome ko dobije ovu vezu, bilo da su je primili direktno od vas ili im je vezu prosledio neko drugi. To može da obuhvata osobe izvan vaše organizacije.

  • Osobe u <vaša organizacija> omogućava svima u organizaciji pristup vezi, bilo da su je primili direktno od vas ili im je vezu prosledio neko drugi.

  • Određene osobe omogućava pristup samo osobama koje ste naveli, mada druge osobe možda već imaju pristup. Ako osobe proslede poziv za deljenje, samo osobe koje već imaju pristup stavci moći će da koristite vezu.

  Opcija Dozvoli uređivanje podrazumevano je uključena. Ako želite da osobe samo prikazuju datoteke, opozovite izbor u polju za potvrdu.

  Kada završite, kliknite na dugme Primeni.

 4. Kad ste spremni da pošaljete vezu, kliknite na dugme Pošalji.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ikona „Obratite se podršci“

Obratite se podršci
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite stavku Pronalaženje pomoći. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Poslovni ili školski bedž

Administratori
Administratori treba da pogledaju Pomoć za OneDrive administratore, OneDrive tehnička zajednica ili da se obrateMicrosoft 365 podršci za preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×