Postavljanje ili uklanjanje podsetnika

Outlook podsetnici će se pojaviti iznad vaše e-pošte ili kalendara da biste saznali da je planiran događaj za početak.

Dijalog "podsetnik" na vrhu Outlook e-poruke

Prikazivanje podsetnika preko drugih programa ili aplikacija

Možete da podesite Outlook tako da prikaz prozora opomene bude na vrhu drugih programa na kojima radite.

 1. Izaberite stavke> Opcije> Napredno.

 2. U odeljku podsetnik potvrdite izbor u polju za potvrdu Označi opomene na vrhu drugih prozora.
  Možete da prikažete opomene na vrhu drugih prozora.

 3. Kliknite na dugme U redu.

Napomena: ova funkcija nije dostupna za Outlook 2013. Za Microsoft 365 pretplatnike, ova verzija je dostupna ako ste na verziji 1804 (izdanje 9226,2114) ili novije verzije.

Dodavanje ili uklanjanje podsetnika za sastanke

To se primenjuje na sve postojeće zakazane obaveze i sastanke u kalendaru. Sačuvajte ovu postavku za buduće zakazane obaveze i sastanke.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Kalendar.

 2. U okviru Opcije kalendarapotvrdite ili opozovite izbor u podrazumevanim podsetnicima.

 3. Podesite podrazumevani vremenski period na koji želite da primite podsetnike pre novih stavki kalendara (na primer, 15 minuta, 30 minuta itd.).

  Postavljanje podrazumevanih podsetnika

Ovo se primenjuje samo na izabrani sastanak u kalendaru.  

 1. Na dnu ekrana kliknite na dugme Kalendar.

  Navigacija po Outlook 2016 kalendaru

 2. Otvorite sastanak. Ako se pojavi dijalog Otvaranje periodične stavke uradite nešto od ovoga:

  • Da biste podesili podsetnik za samo jednu obavezu ili jedan sastanak u grupi, izaberite stavku Samo ovaj.

  • Da biste postavili podsetnik za sve zakazane obaveze ili sve sastanke u grupi, izaberite stavku Čitava grupa.

 3. Na kartici " sastanak ", na kartici "sastanak" , kliknite na padajuću listu sa podsetnikom i izaberite koliko dugo pre zakazane obaveze ili sastanka želite da dobijete podsetnik. Da biste isključili podsetnik, izaberite stavku Nijedno.

  Opcije podsetnika

Automatsko odbacivanje opomena za prethodne događaje

Ako ne želite da vidite opomene za događaje u prošlosti, možete da kažete programu Outlook da automatski odbaci opomene za prethodne događaje. Na primer, ako ste odsutni iz kancelarije tri dana, možda ne želite da se vratite i vidite opomene za sastanke koji su održani dok ste vi bili odsutni.

 1. Izaberite stavke > Opcije > Napredno.

 2. U odeljku podsetnikautomatski otpustite opomene za prethodne događaje.

Postavljanje podsetnika za e-poruke

 1. Na dnu ekrana kliknite na dugme Pošta.

  Navijgacija po Outlook 2016 pošti

 2. Izaberite e-poruku.

 3. Izaberite stavke Početak > Praćenje > Dodaj podsetnik.

 4. U dijalogu Prilagođeno potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Podsetnik.

Postavljanje podsetnika za zadatke

 1. Na dnu ekrana kliknite na dugme Zadaci.

  Outlook 2016 navigacioni zadaci

 2. Da biste prikazali zadatke, izaberite stavke Početak >Lista rokovnika.

  Klik na listu obaveza

 3. Izaberite zadataka sa liste.

 4. Izvršite jednu od sledećih radnji:

  • Da biste dodali podsetnik za zadatak na listu zadataka, izaberite zadatak, a zatim u grupi Praćenje odaberite vremenski okvir da biste ispunili krajnji rok.

  • Da biste uklonili podsetnik za zadatak iz liste zadaci/zaduženja, u grupi Upravljanje , kliknite na dugme Ukloni sa liste.

Podrška za Office 2010 se uskoro završava

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradite odmah

Napomena: Ako ne radite aktivno u programu Outlook, okvir podsetnika prikazuje se iza programa koji koristite kako vam pažnja ne bi odlutala. Bolje je obratiti pažnju ako Outlook ikona bleska na traci zadataka i ako čujete zvuk podsetnika. Ako radite u bučnom okruženju, pokušajte da pojačate jačinu zvučnika ili promenite zvuk podsetnika na nešto jedinstveno.

Sastanci i zakazane obaveze kalendara

Za sve nove zakazane obaveze ili sastanke

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Kalendar.

 2. Da biste podrazumevane podsetnike uključili ili isključili za sve nove zakazane obaveze ili sastanke, u okviru Opcije kalendara potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Podrazumevani podsetnici.

 3. Ako ste potvrdili izbor u polju za potvrdu, unesite koliko vremena pre zakazane obaveze ili sastanka želite da se podsetnik pojavi.

Za postojeće zakazane obaveze ili sastanke

 1. Otvorite zakazanu obavezu ili sastanak.

  Napomena: Ako se pojavi dijalog Otvaranje periodične stavke , kliknite na dugme Otvori ovo pojavljivanje ili Otvorite seriju, a zatim kliknite na dugme u redu.

 2. Na kartici zakazana obaveza , u grupi Opcije , na padajućoj listi opomena , izaberite koliko vremena treba za zakazanu obavezu ili sastanak kada želite da se podsetnik pojavi. Da biste isključili podsetnik, izaberite stavku Nijedno.

Napomena: Za celodnevne događaje podrazumevano vreme podsetnika je 18 sati unapred. Iako ne možete da promenite podrazumevanu postavku za sve celodnevne događaje koje kreirate, možete da promenite vreme podsetnika za svaku zakazanu obavezu.

Vrh stranice

E-poruke, kontakti i zadaci

 1. Na kartici Početak, u grupi Oznake kliknite na dugme Prati, a zatim izaberite stavku Dodaj podsetnik.

  Dodavanje komande podsetnika na traku

  Savet: Brzo možete označiti e-poruke zastavicom u vidu obaveze koristeći podsetnik. Na listi poruka kliknite desnim tasterom miša na kolonu „Status zastavice“. Ukoliko je poruka otvorena, na kartici Poruka, u grupi Praćenje kliknite na dugme Praćenje, a zatim izaberite stavku Dodaj podsetnik.

 2. U dijalogu Prilagođavanje potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Podsetnik. Ako ste potvrdili izbor u polju za potvrdu, unesite datum i vreme u koje želite da se podsetnik pojavi.

 3. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Sastanci i zakazane obaveze kalendara

Za sve nove zakazane obaveze ili sastanke

 1. U meniju Alatke koji se nalazi na traci sa menijima na vrhu glavnog ekrana programa Outlook – onom koji prikazuje svu poštu – izaberite stavku Opcije. Imajte u vidu da nećete videti meni Alatke ako ste u e-poruci.

 2. Da bi podsetnik bio automatski uključen ili isključen za nove zakazane obaveze ili sastanke, na kartici željene postavke , u grupi Kalendar potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Podrazumevani podsetnik .

 3. Ako potvrdite izbor u polju za potvrdu, Unesite vremenski period pre zakazane obaveze ili sastanka kada želite da se podsetnik pojavi.

Za postojeće zakazane obaveze ili sastanke

 1. Otvorite zakazanu obavezu ili sastanak.

  Napomena: Ako se prikaže dijalog Otvaranje periodične stavke , morate odlučiti da li da promenite podsetnik za pojavljivanje koji ste otvorili ili za celu seriju. Kliknite na dugme Otvori ovo pojavljivanje ili Otvorite seriju, a zatim kliknite na dugme u redu.

 2. Na kartici zakazana obaveza , u grupi Opcije , na listi opomena , izaberite količinu vremena pre zakazane obaveze ili sastanka kada želite da se podsetnik pojavi. Da biste isključili podsetnik, izaberite stavku nijedno.

  Napomena: Za celodnevne događaje podrazumevano vreme podsetnika je 18 sati unapred. Iako ne možete da promenite podrazumevanu vrednost za sve dnevne događaje koje kreirate, možete da promenite vreme opomene pojedinačno na svakoj zakazanoj obavezi.

Vrh stranice

E-poruke, kontakti i zadaci

 1. Da biste odredili ili uklonili opomene, izaberite e-poruku, kontakt ili zadatak.

 2. Na standardnoj traci sa alatkama kliknite na Slika dugmeta praćenja, a zatim izaberite stavku Dodaj podsetnik.

  Savet: Brzo možete označiti e-poruke zastavicom u vidu obaveze koristeći podsetnik. Na listi poruka kliknite desnim tasterom miša na kolonu „Status zastavice“. Ako je poruka otvorena, na kartici poruka , u grupi Praćenje kliknite na dugme Slika dugmeta Praćenje, a zatim izaberite stavku Dodaj podsetnik.

 3. U dijalogu Prilagođavanje potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Podsetnik. Ako ste potvrdili izbor u polju za potvrdu, unesite datum i vreme u koje želite da se podsetnik pojavi.

  Flag for Specific Date dialog box

 4. Savet: Ako je Outlook zatvoren, podsetnici se neće pojaviti na ekranu. Outlook mora da bude otvoren ili umanjen na traci zadataka.

  Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×