Uključivanje natpisa i titlova u plejeru

  • Za bilo koji video zapis, ako postoje natpisi, kliknite na dugme CC

alternativni tekst

  • Ili, da biste izabrali određene natpise, kliknite Postavke na ikonu

Stream hotkeys Postavke icon

Strimuj hotkeys CC

Informacije o dodavanju natpisa video zapisima koje posedujete potražite u video zapisu Dodavanje titlova ili natpisa.

Natpisi uživo u plejeru

Natpisi uživo mogu da se prikažu u plejeru ako je događaj uživo koji gledate kod bio koder uživo koji podržava PROLAZAK OD CEA 708 prolaza kroz natpise i ako je tim za proizvodnju događaja podesio način za kreiranje tih natpisa (na primer: šanograf uživo.) Ako je to slučaj, prikazaće se CC i njihovo unošenje prikazaće natpise kao i njihove VOD zalihe. Ako želite ručno da ih izaberete, kliknite na meni natpisi/titli i odaberite Live CC.

Promena izgleda natpisa i titlova

Možete da promenite način na koji se natpisi i titlova prikaže u aplikaciji Microsoft Stream. Možete da promenite tekst ili da promenite boju teksta/pozadine natpisa.

Strimuj natpise za hitne tastere i postavke

Razvijeni meni za protok hitnih tastera

Hot keys

Da biste koristili hot tastere, morate da imate fokus na plejeru. Kada je fokus na plejeru, hot tasteri mogu da kontrolišu funkcionalnost plejera. Tabela u nastavku opisuje različite hitne tastere i njihovo povezano ponašanje:

Operacija

Ograničenja

F/f

Plejer će ući u režim celog ekrana ili izaći iz ga*

M/m

Jačina zvuka plejera će se prigušiti/remute

Strelica nagore i nadole

Jačina zvuka plejera će se povećati/smanjiti

Strelica nalevo i nadesno

Video tok će se povećati /smanjiti

0,1,2,3,4,5,6,7,8,9

Video progress will be changed to 0%-90% depending on the key pressed

Izaberite stavku Radnja, razmaknica

Video će se rep reprodukcija/pauziranje

*Režim celog ekrana nije podržan u određenim verzijama programa Internet Explorer 11.

Važno: Microsoft 365 aplikacijama i uslugama neće podržavati Internet Explorer 11 od 17. avgusta 2021. (Microsoft Teams neće podržavati Internet Explorer 11 ili stariju verziju, počev od 30. novembra 2020.) Saznajte više. Imajte na pojam da internet Explorer 11 ostaje podržani pregledač. Internet Explorer 11 je komponenta operativnog Windows i prati smernice za životnicy za proizvod na kojem je instaliran.

Fokus tabulatora

Video plejer možete da se preusmerate i kontrolišete bez korišćenje miša. Ovo možete uraditi navigacijom uz Tab (napred) i Shift+Tab (unazad) različitih elemenata kontrole. Da biste izabrali dugme ili otvorili meni, koristite razmaknica ili taster Enter na tastaturi.

Meniji će se razviti pri izboru. Da biste se pomerali kroz stavke menija, pritisnite tastere sa strelicama nagore i nadole i nastavite da se pritiskate pritiskanjem tastera Tab da biste izabrali stavku menija. Kada imate kontekst stavke koju želite da izaberete, ponovo pritisnite taster Enter ili razmaknica da biste dovršili izbor.

Čitači ekrana

Čitači ekrana mogu da čitaju elemente UI-ja na osnovu HTML standarda. Kada imate omogućen čitač ekrana, jednostavno se proširujte kroz elemente plejera da biste pročitali različite elemente usluge. Postavke čitača ekrana korisnika mogu da podese dodatne konfiguracije.

Visoki kontrast

Plejer je dostupan za pregled uz većinu uređaja/pregledača režima prikaza visokog kontrasta. Konfiguracije se mogu podesiti na nivou pregledača ili operativnog sistema.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×