Prva stvar koja treba da znate o ćaskanja

Ćaskanje je u središtu svih aktivnosti koje radite u Teams. Od pojedinačnih ćaskanja sa samo jednom osobom do grupnih ćaskanja i razgovora na kanalima – ćaskanje vas vodi pokriće. 

Ovo su prve stvari koje treba da znate:

1. Ćaskanja mogu biti jedan na jedan ili u grupi

Ponekad ćete želeti da razgovarate jedan na jedan sa nekim. U drugim vremenima ćete želeti da imate malo grupno ćaskanje. U ćaskanje možete da uradite bilo šta.

Započinjete jedan na jedan i grupna ćaskanja na isti način: tako što ćete izabrati Nova Ikona ćaskanja Teams. ćaskanja na vrhu liste za ćaskanje. Kada ćaskate, moći ćete da šaljete poruke koje sadrže datoteke, veze, emodžije, nalepnice i GIF datoteke – šta god vam treba da biste preneli poentu.

Započnite razgovor za UI image_520

Sledi više detalja o svakoj vrsti ćaskanja:

Ćaskanje jedan na jedan

Kada izaberete Stavku Novo ćaskanje Ikona ćaskanja Teams. uneli ime osobe, sastavite poruku u okviru za tekst, a zatim izaberite Pošalji Ikona "Pošalji poruku".. To pokreće ćaskanje.

Ćaskanje jedan na jedan

Grupno ćaskanje

Grupno ćaskanje koristite kada treba da razgovarate sa malom grupom ljudi. Započnite isto kao što započnete ćaskanje jedan na jedan: izaberite stavku Nova Dugme Novo ćaskanje ćaskanja na vrhu liste ćaskanja. Kliknite na strelicu nadole sa desne strane polja Za i otkucajte ime za ćaskanje u polju Ime grupe. Zatim otkucajte imena osoba koje želite da dodate u polje Za.

Grupno ćaskanje

Kada ćaskanje bude počelo (bilo grupa ili jedan-na-jedan), jednostavno ga odaberite na listi ćaskanja da biste nastavili razgovor i poslali još poruka.

Nastavi ćaskanje

2. Pritisnite kombinaciju tastera Shift+Enter da biste započeli novi red

Ako nastavite da birate enter da biste započeli novi red, koji šalje poruku pre nego što budete spremni, pokušajte sledeće:

Kada želite da započnete novi pasus, pritisnite kombinaciju tastera Shift+Enter da biste umetnuli prelom reda. Ako ste otvorili sve opcije oblikovanja (pogledajte 3. korak za detalje), samo kliknite na dugme Enter da biste započeli novi red teksta.

Započinjanje ćaskanja u novom redu

3. Izaberite stavku "Oblikovanje" da biste videli sve opcije oblikovanja

Postoji mnogo opcija za oblikovanje poruka.

Da biste otvorili opcije oblikovanja, izaberite stavku Format button in Teams ispod polja u kojem kucate poruku. U ovom razvijenom prikazu izaberite tekst koji želite da oblikujete, a zatim odaberite opciju kao što je B,Iili U da biste podebljali, ispisili ili podvučili tekst. Postoje i opcije za isticanje, veličinu fonta, boju fonta, liste i još mnogo toga.

Oblikovanje ćaskanja

Ispod polja možete da pronađete i opcije isporuke, priložite, emodžije, nalepnice, zakažete sastanak i još mnogo toga. Izaberite stavku Više Ikonu Oblikovanje u Teams. da biste pronašli još aplikacija.

4. Ćaskanje se dešava i na kanalima

Kada odete na bilo koji kanal u programu Teams prva kartica je Objave. Ovo mislite kao jedno veliko grupno ćaskanje. Svi koji imaju pristup kanalu mogu da vide poruke u e-porukama.

Objave ćaskanja

U zavisnosti od organizacije i kulture, morate da odlučite koje poruke su prikladne za karticu "Objave" na određenom kanalu.

Druga važna stvar koju treba da znate o porukama na kanalu jeste da odgovori na poruku kanala ostanu priloženi originalnoj poruci. Na taj način, čitavu nit razgovora može lako da prati svako ko je čita. Ovo je sjajna odličan temu u niti razgovora.

Da biste odgovorili na poruku kanala, uverite se da koristite malu vezu "Odgovori" ispod poruke.

Ćaskanje odgovora

5. Postoji nekoliko načina za pretraživanje i pronalaženje poruka

U zavisnosti od toga šta ste zapamtili o pošiljaocu poruke ili karakteristikama poruke, drugi način pretraživanja može imati više smisla.

Pronađite ćaskanje na osnovu imena osobe

Unesite ime osobe u polje za komandu na vrhu aplikacije. Videćete ime i svako grupno ćaskanje u kom su deo vaše liste. Izaberite njihovo ime da biste sa njima ćaskali jedan na jedan ili na grupno ćaskanje da biste nastavili to.

Pronalaženje imena ćaskanja

Pronađite poruku koja ima ključnu reč koju ste zapamtili

Počnite da kucate ključnu reč u polje za komandu na vrhu aplikacije i pritisnite taster Enter. Videćete listu rezultata koja sadrži ključnu reč.

Filtriranje za prikaz određenih tipova poruka

U feedu o aktivnostima izaberite stavku Filtriraj Teams filtera a zatim stavku Više opcija Microsoft Teams more options icon da biste prikazali određene tipove poruka, uključujući nepročitane poruke, @mentions, odgovore i reakcije.

Za određenije pretrage idite na meni Feed, izaberite padajuću strelicu, a zatim odaberite stavku Moja aktivnost.

Feed ćaskanja i filtriranje

Pronalaženje sačuvanih poruka

Da biste sačuvali poruku, ostavite je iznad stavke Još opcija, izaberite stavku Još Microsoft Teams more options icon , a zatim izaberite Sačuvaj poruku Ikona "Sačuvaj poruku" u Teams.

Poruka čuvanja ćaskanja

Da biste videli listu sačuvanih poruka, izaberite svoju sliku profila na vrhu aplikacije, a zatim odaberite stavku Sačuvano. Ili otkucajte /sačuvano u polje za komandu na vrhu aplikacije.

Chat saved profile

6. Sakrijte ili prigušite ćaskanja da vam ne bi ćaskala

Iako ne možete da izbrišete ceo razgovor ćaskanja u programu Teams, možete sakriti ćaskanje sa liste ćaskanja ili ga prigušiti tako da prestanete da primate obaveštenja. Za detalje pogledajte sakrivanje, prigušivanje ili kačenje ćaskanja u Teams. 

Imajte uvid u to da možete da izbrišete pojedinačne poruke koje ste poslali.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×